Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
4 страници V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Пушенето на обществени места от 1 януари, 2005..., kill `em all
melhaer
коментар Dec 21 2004, 10:01 AM
Коментар #31

Pirate

Група: Потребители
Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

Цитат
Колкото до фасовете, не само пушачите хвърлят боклуци, то това си е до култура...

ето в това е разковничето...

само, че културата сам няма да стане...

знач има едн априятелка на майка ми, която живее в Ню Йорк от много време и ми разказа как се е прочистил Ню Йорк (или поне туристическта му част)

Понеже бил много мръсен, (това мисля, че е било някъде през 70-те) решили да има няква глоба са хвърлен боклук - не знам колко е била, ама не много висока - като видяли, че не става нищо направили глобата убийствена - 1000 $ май (не съм много согурен, но е много висока) и изведнъж Ню Йоркчани станали културни (поне в централната представителна част на града)...

занчи за тук трябва същия метод - хвърляш боклук - 50 лева глоба
палиш фас на забранено място - 50 лева глоба
не пушиш на място където задължително се пуши - 50 лева глоба smile.gif

само, че естествено това трябва да се спазва стриктно - да има органи, които да следят за това и да са безкомпромисни при налагането на глобите.

Айде да видя някой ако плати 4-5 глоби, другия път дали няма да си направи сметка като реши да ми прави боклук или да ми дими mat.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
synchu
коментар Dec 21 2004, 10:08 AM
Коментар #32

Просветен

Коментари: 374
Регистриран: 16-June 03
Град: Somewhere Far Beyond...
Потребител N: 173

Цитат(melhaer @ Dec 21 2004, 11:01 AM)

Айде да видя някой ако плати 4-5 глоби, другия път дали няма да си направи сметка като реши да ми прави боклук или да ми дими mat.gif

Абсолютно съм съгласен!

--------------------
...there's something else waiting
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
Peter
коментар Dec 21 2004, 10:09 AM
Коментар #33

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Ебати... само като ви чета постовете и ми се иска да си запаля една лула на балкона, а уж спирам тютюна tongue.gif

Иначе аз съм напълно съгласен със забраната - често казано за пасивните пушачи положението е супер гадно и нечестно. Който иска да си трови здравето - ок, но не е необходимо да прецаква и други.

+Quote Post
synchu
коментар Dec 21 2004, 10:11 AM
Коментар #34

Просветен

Цитат(pi4 @ Dec 20 2004, 11:52 PM)
Абе не може, пък и вентилация е германска, на следващия ден не смърдиш като умрял плъх на слънце след втората седмица.

Добре айде да не е навсякъде в Германия - сигурно в офис или университет не може, ама почти навсякъде, вкл. и в четири-петзвездните хотели сутрин на закуска може, което е "направо кощунство" в Италия и Чехия например...
Вентилацията е отделен въпрос...пък и не навсякъде е толкова добра...wink.gif

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

"The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 10:14 AM
Коментар #35

Pirate

Цитат
Ебати... само като ви чета постовете и ми се иска да си запаля една лула на балкона, а уж спирам тютюна tongue.gif

Иначе аз съм напълно съгласен със забраната - често казано за пасивните пушачи положението е супер гадно и нечестно. Който иска да си трови здравето - ок, но не е необходимо да прецаква и други.

точно така, проблема е, че много голяма част от ушачите не се съобразяват с тва, по данни на СЗО, около 20 милиона псивни пушачи умират на година от рак на белите дробове и дихателните пътища, причинен от псивното поемане на тютюнев дим, казвайки: не ми пука язе ша си пушим щото съм отворенгяс - все едно казваш, че не ти пука за тия 20 милиона годишно...

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 10:17 AM
Коментар #36

Pirate

Цитат
Добре айде да не е навсякъде в Германия - сигурно в офис или университет не може, ама почти навсякъде, вкл. и в четири-петзвездните хотели сутрин на закуска може, което е "направо кощунство" в Италия и Чехия например...
Вентилацията е отделен въпрос...пък и не навсякъде е толкова добра...

абе като искаш да си намериш оправдение, винаги ще си го намериш - ходи се пробвай да заплиш фас в Ню Йорк в заведение за обществено храненен да видиш какво ще ти се слуи - ам да ми разправяш - то онова може там, а това на друго място - се ще го сколасаш...

ще кажеш
в германия може по ресторантите и хотелите ама не и в летищата, а в италия обратното - следователно в бг - и на летищата и в хотлеите и в ресторантите - а непушачите да го духат - аз като ще се тровя по-добре и тях да ги моря...

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 21 2004, 10:22 AM
Коментар #37

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Цитат(melhaer @ Dec 21 2004, 08:01 AM)

само, че естествено това трябва да се спазва стриктно - да има органи, които да следят за това и да са безкомпромисни при налагането на глобите.

Да бе тва е много яко. Да има орган. Аз съм за. Обаче кои ще му плаща на тоя огран. Пари няма в излишък за някви си огргани. И кои ще даде права на тоя орган. Нали само полиция може да ти иска лична карта.

Абе изобщо само си говорим на няква невъзможна тема дето преди нас същото си е било казано. Дай по-добре да спорим за Левски и ЦСКА thumbdown.gif biggrin.gif wink.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 11:00 AM
Коментар #38

Pirate

Цитат
Абе изобщо само си говорим на няква невъзможна тема дето преди нас същото си е било казано. Дай по-добре да спорим за Левски и ЦСКА

то по тая тема висчко е ясно

К** за Уефски Але

+Quote Post
synchu
коментар Dec 21 2004, 11:14 AM
Коментар #39

Просветен

Цитат(melhaer @ Dec 21 2004, 11:17 AM)
Цитат
Вентилацията е отделен въпрос...пък и не навсякъде е толкова добра...

абе като искаш да си намериш оправдение, винаги ще си го намериш - ходи се пробвай да заплиш фас в Ню Йорк в заведение за обществено храненен да видиш какво ще ти се слуи - ам да ми разправяш - то онова може там, а това на друго място - се ще го сколасаш...

ще кажеш
в германия може по ресторантите и хотелите ама не и в летищата, а в италия обратното - следователно в бг - и на летищата и в хотлеите и в ресторантите - а непушачите да го духат - аз като ще се тровя по-добре и тях да ги моря...

За най-ограничителната страна в света САЩ нищо не съм казал....

Абсолютно напротив...в Германия на летищата може да се пуши също...при това в центъра на терминалите през 50 метра има места за пушене....което не е случая в Италия, където никъде в терминалите не може...

Абе съгласен- несъгласен това е положението има нормативна уредба...като трябва ше се спазва...

--------------------
a promised destiny....
/Blind Guardian/

+Quote Post
Mort
коментар Dec 21 2004, 11:24 AM
Коментар #40

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Поредния тъп закон, който никой няма да спазва, точно защото няма органи. А в крайна сметка пушенето не е кой знае какъв замърсител на околната среда. По-добре да има органи, които да следят да не си изхвърляш боклуците по улицата и псето ти да не прави големи смръдливи купчинки насред Витошка!

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Sw1tched
коментар Dec 21 2004, 11:26 AM
Коментар #41

Архидемон

Група: Приятели
Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Абе зарежете темата за околната среда и се замислете за по-локалния проблем - човека срещу когото бълваш облаци смръдлив дим puke.gif .

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 21 2004, 11:29 AM
Коментар #42

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

След малко отивам на кафе с тия от класа. Пак ще ме гледат сърдито, като им зема цигарите и не им ги дам. Гаден съм нали! evil.gif

--------------------

+Quote Post
abductor
коментар Dec 21 2004, 11:36 AM
Коментар #43

Undead

Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Цитат(SepulTeraHead @ Dec 21 2004, 12:29 PM)
След малко отивам на кафе с тия от класа. Пак ще ме гледат сърдито, като им зема цигарите и не им ги дам. Гаден съм нали! evil.gif

Чудя се как досега не са те пребили и накарали насилствено да пушиш Арда примерно. Или Рали качак puke.gif .

--------------------
...Never Wake the Dead...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 21 2004, 11:41 AM
Коментар #44

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Щото са малки сладки беззащитни женички.

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 21 2004, 11:42 AM
Коментар #45

Pirate

Цитат
Поредния тъп закон, който никой няма да спазва, точно защото няма органи. А в крайна сметка пушенето не е кой знае какъв замърсител на околната среда. По-добре да има органи, които да следят да не си изхвърляш боклуците по улицата и псето ти да не прави големи смръдливи купчинки насред Витошка!

абе пич, ти така и не си разбрал за какво точно говорим - не толкова хвърлянето на фасове по улицата, колкото за наглостта на пушачите и отказа им да се съобразяват с непушачите - вселдствие а което умират около 20 милиона пасивни пушачи годишно....

+Quote Post
Ataegina
коментар Dec 21 2004, 06:25 PM
Коментар #46

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Град: София
Потребител N: 342

Пушачите са супер нетолерантни именно, защото са много - примерно в моят унивеститет в тъй.н. лафка мястото за непушачи е една стаичка по-малка от класна стая.
Засега не се оплаквам защото там е сто пъти по-комфортно.

====Мечтах си по време как набутват всички пушачи в тая стаичка, а аз и останалото племе на непушачите си диишаме поносимо чистия въздух.===

Такъв закон трябва да има.

Но не да се разделят пушачи, непушачи, защото в по-малките ресторанти, кръчмички (където 96% от посетителите са пушачи) биха могли да отделят и заградят една маса с кашони с надпис място за непушачи и да си решат проблема с властите.
Аз съм тотално против пушенето в затворени помещения.

Абе не става въпрос дали мразя или не пушачите - Аз просто искам да дишам.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Dec 21 2004, 08:29 PM
Коментар #47

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Брей то в тоя форум много малко хора пушат бе w00t.gif. Трябва да направим една анкетка biggrin.gif

+Quote Post
Feanor`
коментар Dec 21 2004, 08:46 PM
Коментар #48

Прослушващ метъл
**

Коментари: 107
Регистриран: 28-October 04
Град: на изток от рая
Потребител N: 647

Не разбирам, защо непушачите правят трагедия boxed.gif Ще си пушим и след нова година не се притеснявайте. Само че много кафенета и други заведения ще фалират . Не съм съгласен с широко пропагандираната заблуда, че пушенето е просташки навик и че, пушачите не се съобразяват с состналите. Ако вашите приятели са таквиа говорете с тях,вместо да ревете по форуми cool.gif

--------------------
Cogito ergo sum

+Quote Post
pi4
коментар Dec 21 2004, 09:53 PM
Коментар #49

Прогресиращ

Коментари: 560
Регистриран: 19-November 04
Град: München
Потребител N: 667

не е проблема боклука, кучетата и те серат където им падне и несерящите (по улиците става дума) пострадват отвреме навреме (аз настъпих последната седмица таман две, от което първото беше по-лошо от всякаква арда или каквото е там. забелязах мнооого по късно hmm.gif , когато започна разтапянето). Обаче лайната са здравословни, наторяват, стават на хубави домати, краставици, тикви (нека всеки прибави каквото иска тука), пък да стресираш кучето с ритници съвсем не е човешко.

но нормален човек да си тика вонлива пръчка в устатата и да смърди наоколо и да усмърдява и останалите с тези гадни лайна (май производителите на цигари събират лайната на лисиците за тая цел) е това е нещо лошо.

пък че ще пукнат от някой рак - голяма работа, кой по-рано, кой по-късно, всеки ще си лепне нещо.

а пушачите са и любимци на пожарникарите, на това главно почива забраната на определени места, бензиностанции например.

--------------------
no more credits from the liquor store

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 23 2004, 10:55 AM
Коментар #50

Pirate

Цитат
Не разбирам, защо непушачите правят трагедия boxed.gif Ще си пушим и след нова година не се притеснявайте. Само че много кафенета и други заведения ще фалират . Не съм съгласен с широко пропагандираната заблуда, че пушенето е просташки навик и че, пушачите не се съобразяват с состналите. Ако вашите приятели са таквиа говорете с тях,вместо да ревете по форуми cool.gif

абе вие ще си пушите и кафетата няма да фалират - само дето когато наистина почне да се спазва закона нашите дрехи няма да смърдят на спърчотина - а за това, че вие ще си останете със смрадиливи усти и пожълтели зъби на нас ни дреме на шмайзера...

+Quote Post
alpha prime
коментар Dec 23 2004, 11:01 AM
Коментар #51

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

чудя се защо при нас пушачите са толкова много .. ебати
всъщност България е на едно от първите места в света по рак на бгелите дробове ... сигурно не е случайно ... bye.gif unsure.gif rolleyes.gif wink.gif cool.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Dec 23 2004, 11:09 AM
Коментар #52

Pirate

Цитат
чудя се защо при нас пушачите са толкова много .. ебати
всъщност България е на едно от първите места в света по рак на бгелите дробове ... сигурно не е случайно ...

ами замисли се и защо сме и на едно от първите места по употреба на алкохол и всякакви други вредни навици?

защото това са удоволстия за бедните страни...не че имам нещо пторив пушачите като хора, имам много приятели пушачи, но те са си чисто и просто НАРКМАНИ - това е!

+Quote Post
Death_Angel
коментар Jan 10 2005, 12:17 PM
Коментар #53

Прослушващ метъл
**

Коментари: 248
Регистриран: 23-October 04
Потребител N: 638

Значи,до колкото аз разбрах от темата се води спор за пушачите и за непушачите.По моите наблюдения пушачите наистина пречат на непушачите,но не по виден начин,имам предвит не на всички им пречи димът на цигарите.Но знам,че когато си непушач,а около теб се пуши това те трови двойно повече от колкото се тровия самия пушач.Е поне така казва учителят ми по Биология де.А относно забраната за пушенето на обществени места,както забелазвате тя се изпълнява.Вече в повечето заведения има отделени маси за пушачи и отделни маси за непушачи.Но както сте чули най-вероятно по новините ще се даде една година срок,за да се изпълнява наитина стриктно тази заповед.А относно влизането ни в ЕС ..ми аз доколкото разбрах ние още преговори не сме почнали,а по принцип тези преговори се проточват криво ляво 15 години/дори и толкова може blink.gif /Ам иначе аз пуша,естествено не толкова сериозно.Пуша примерно по 3-4 цигари на ден.Обаче имам един познат,който си има един приятел който има един бял дроб и пуши по 2 кутии Синьо Виктори на ден.Мдам та цигарите наистина са много лош навик,обаче свикнеш ли,тряя много воля за да се откажеш.Въпреки че повечето започват само от гъзария,както примерно аз.Исках да се правя на виж ме коя съм и ето какво стана..пуша си от 8 клас,само че в 8 клас пушех по кутия и половина а сега в десети пуша 3-4 цигари biggrin.gif Ето с това се гордея SPARK

+Quote Post
Feanor`
коментар Jan 11 2005, 10:10 AM
Коментар #54

Прослушващ метъл
**

Коментари: 107
Регистриран: 28-October 04
Град: на изток от рая
Потребител N: 647

Прави ми впечатление, че вече почти във всички заведения има отделни маси за пушачи и непушачи. Също така ми прави впечатление, че масите за непушачи са почти постоянно празни, а останалите обратното. Чудя се кой печели от цялата тая работа... и не мога да си отговоря. Но знам кой губи. Губи частния бизнес в българия, губим ние, хората с пожълтелите зъби които кашляме всяка сутрин, губят и производителите на цигари и преди всичко Булгартабак(едно от малкото държавни предприятия които остана)Ако до края на годината някоя западна компания приватизира Булгартабак за жълти стотинки а някой министър се окаже с яхта и къща край морето не бих се учудил честно казано. Това е само една преполагаема хипотеза, но доста вероятна bye.gif

--------------------
Cogito ergo sum

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 11 2005, 11:11 AM
Коментар #55

алфонс

ся .. кат си с пожълтели зъби от цигари умри от пот tongue.gif хех шегувам се Болг управляват tongue.gif
та сега сериозно си прав . хубаво ще заградят кафенетата, бирариите и разни други обществени заведения обаче с някви табели "пушачи" и "непушачи" мен лумпени пушачи( tongue.gif ) няма да ме тровят по-малко .... Този закон просто убива малките заведения

+Quote Post
Alekto
коментар Jan 11 2005, 11:34 AM
Коментар #56

PHENCYCLIDINE

Коментари: 925
Регистриран: 3-November 04
Град: Sofiq
Потребител N: 654

Ok be hora !!! Razbiram,4e za vas (nepu6a4ite) polojenieto e neravnostoino.No ve4e si ima mesta,kudeto mojete da si piinete birata i bez da vi dimqt v licata.Ve4e e vupros na li4en izbor v koe pome6tenie 6te sedne6.

Samo edno ne razbiram-Za6to,po dqvolite,ni tretirate kato 4UMATA na ob6testvoto!Nie ne sme po-malko pulnocenni,zaradi tova 4e duhut ni e lo6 smile.gif

I vie da ne vidite ne6to-zabraniha ni da pu6im na zakriti ob6testveni mesta i vie re6ihte da se vdignete na bunt,4e da ni pritisnete o6te pove4e do stenata.Kakvo vi pre4i da si pu6im na ulicata?!Ako 6te mi se opravdaete s boklucite...sorry,ama Tiutiunut NE VREDI na vuzpitanieto!A i nqma da e zle ot ob6tinata da se pogrijat da ima pove4ko konteineri za otpadaci.

P.S Mislq,4e sum dostatu4no inteligentna i kato pro4eta 'Pu6eneto zabraneno' prosto da si pribera kutiqta s cigari v zadniq djob.Taka,4e...pls prestanete s tiq ob6ti znamenateli,koito slagate neprestanno.

--------------------
STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.

+Quote Post
alpha prime
коментар Jan 11 2005, 12:12 PM
Коментар #57

алфонс

pu6a4ite ne
pu6eneto - SELSKO E !
i wseki si izbira dali da byde agrarnik ili ne
mnogo 6te se radwam ako naprawqt kutiite cigari po 10 kinta primerno ...

+Quote Post
melhaer
коментар Jan 11 2005, 12:25 PM
Коментар #58

Pirate

Цитат
Прави ми впечатление, че вече почти във всички заведения има отделни маси за пушачи и непушачи. Също така ми прави впечатление, че масите за непушачи са почти постоянно празни, а останалите обратното. Чудя се кой печели от цялата тая работа... и не мога да си отговоря. Но знам кой губи. Губи частния бизнес в българия, губим ние, хората с пожълтелите зъби които кашляме всяка сутрин, губят и производителите на цигари и преди всичко Булгартабак(едно от малкото държавни предприятия които остана)Ако до края на годината някоя западна компания приватизира Булгартабак за жълти стотинки а някой министър се окаже с яхта и къща край морето не бих се учудил честно казано. Това е само една преполагаема хипотеза, но доста вероятна bye.gif

пич, принуждаваш ме да бъда груб - ето заради такива промити мозъци като теб търпим регрес. Прочете в пресат, че частния бизнес търпи загуби и реши да се правиш на хумен. Истинските губещи са 20 милона пасивни пушачи, които умират всяка година, и ако ти ксаш (не ти го пожелавам) някой ден 2 годишното ти дете да се разболее от рак на белия дроб (примерно) заради пушачите около нея, тоагва си пуши. Никотина е наркотик, които причинява зависимост, като такъв би трябвало въобще да се забрани, но понеже прекалено много хора печелят пари от това и затова рани лайанри си плащат на емилчо от НДСВ да тръбят, че Бизнеса губел от това. От здравето на хората по-важно няма и на болните деца не им пука, че ти и твоята пожълтяла от никотина уста няма де да пушиш.

Същите хора като теб ссега мрънкат, че ако забрнят изсичането на тропическите гори Бизнеса ще загуби, само че на тях не им пука вследствие на това изсичане какво може да се случи (и вече се случва)

Ти просто си поредният пример за това, че пушачите са нетолернатни хора.

+Quote Post
BELLA
коментар Jan 11 2005, 01:07 PM
Коментар #59

Прогресиращ

Коментари: 564
Регистриран: 30-July 03
Потребител N: 220

ami az li4no mnogo se radvam, 4e nai- nakraq 6te bude nalojeno. v kraina smetka vsi4ki znaqt, 4e zigareniq dim e po vreden za pasivnite pu6a4i. v kraina smetka ot kade na kude zaradi nqkakvi idioti koito iskat da se hranqt s dim trqbva da uvrejdat i bez tova do golqma stepen mytiraloto ni zdrave.
edinstveniq na4in tazi sankziq da funkzionira e mnogo visoki globi. vupros na vreme e da bude nalojeno. tuk vuv vienna, globata kudeto e zabraneno pu6eneto e 40 evro biggrin.gif

+Quote Post
ivomag
коментар Jan 11 2005, 04:19 PM
Коментар #60

Прогресиращ

Коментари: 502
Регистриран: 14-May 04
Град: София
Потребител N: 486

То и аз не пуша,но повечето ми приятели са,а и приятелката ми също!Но това не ме кара да ги подкрепям!Напротив,дори се радвам че сега мога да седна на място дето не е задимено и спокойно да пийна бира-две!Защо трябва винаги непушача да се съобразява с пушача?Те тва не мога да го разбера?

--------------------
A TOUCH OF EVIL

Please set me free
I can't resist a Touch of Evil

+Quote Post

4 страници V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 20th July 2025 - 04:58 AM