![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
От 1 януари, 2005 година, тютюнопушенето на обществени места ще бъде строго ограничено. Тъй като все пак сме в България, а както знаем Ганьо Балкански види ли надпис НЕ..., той веднага почва да прави това нещо, все ми се струва, че поне в начлото тази ПОЛЕЗНА за обществото ни инициатива ще бъде малко алтава.
Вие какво мислите за висчко това? Подкрепяте ли идеята, че НАГЛОТО племе на пушачите трябва да бъде мачкано? Как мислите, че би трябвало най-ефективно да се подходи, за да се ограничи наистина пушенето на обществени места? Абе като цяло изкажете мнение... пушачи ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Е,аз съм от "наглото племе на пушачите",което е някъде около 80% от населението на цялата страна
![]() Мислиш ли,че тази забрана ще откаже половин свят от цигарите? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Мислиш ли,че тази забрана ще откаже половин свят от цигарите? мисленето, че пушачите са много и затова трябва да са безнаказани и да продължават да тровят непушачите, като цяло е грешно... проблема ви на вас е, че сте адски нагли същества - абе тук не се пуши - абе аз само една цигарка - ми като искаш само една ходи навън да пафкаш, да си вмирисваш устата, дрехите, живота и да си пожълтваш зъбите... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Добре,човек.Това си е наш избор.
Иначе в някои заведения и сега има "Пушачи","Непушачи". П.С.това "пушач" станало нов вид.Трябва да се класифицира... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Като се има предвид, че по-голямата част от населението (вкл. и аз) принадлежи към наглото племе на пушачите - не знам как ще се приложи въпросният закон, който между другото се отнася за закрити обществени места - административни сгради, заведения за обществено хранене и т.н. , където трябва да се обусловят места за пушене. Това добре, но ако направим една елементарна сметка нещата нещо не се връзват. По статистически данни над 50 % от българите пушат, значи от една компания от 5 човека поне един пуши, в общия случай - повече. И какво - когато тези 5 човека решат да отидат на заведение половината трябва да седнат на масите за пушачи, а другата - в частта за непушачи. Но тъй като те вероятно ще искат да бъдат заедно остават 2 варианта - да седнат или при пушачите, или при непушачите. Поради факта, че пушачите при всички положения ще искат да пушат, варианта с масата за непушачи отпада и какво става в крайна сметка? В частта за непушачи няма да има почти никой. Глупава работа, напълно безмислена.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 6-July 04 Потребител N: 550 ![]() |
Цитат(_SiegfrieD_ @ Dec 20 2004, 12:15 PM) Мислиш ли,че тази забрана ще откаже половин свят от цигарите? Ами с подобни забрани в нормалните страни може и да не са отказали половината население от пушенето(това никой и не го иска - който иска да се трови - никой не може да го спре), но са постигнали добри успехи във възпитанието на пушачите, които тровят другите хора, хвърлят си фасовете навсякъде, одимяват всяко помещение и се правят на силно засегнати, ако случайно посегнеш на тия техни "свободи". |
|
|
![]()
Коментар
|
|
пич, безмислено е за хората, които са достатъчно нагли да одимяват - както ти каза пушачите са около 50% и малко нагоре - и искаш да ми кажеш, че другата част от населението трябвада ви диша гадостите и да си осмърдява дрехите щото има много хора с просташки навик ли?!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Абе... да завалят наистина честичко глобите, пък ще видим дали няма да се замислят преди да палнат цигарата в някоя забранена зона... или направо да ги откажат.
Аз приветствам закона с всички налични крайници. Цитат(_SiegfrieD_ @ Dec 20 2004, 02:23 PM) Добре,човек.Това си е наш избор. Обаче 'вашият' избор не е и 'наш', диър. Не за това става дума! -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат пич, безмислено е за хората, които са достатъчно нагли да одимяват - както ти каза пушачите са около 50% и малко нагоре - и искаш да ми кажеш, че другата част от населението трябвада ви диша гадостите и да си осмърдява дрехите щото има много хора с просташки навик ли?! Не бе, пич, не съм казал, че трябва да ти димя, щом ти пречи толкова можеш да си седиш при непушачите, само че едва ли твойте приятели са само непушачи, затова ще трябва да сте разделени, защото, повярвай ми, никой пушач няма да се навие да ходи в кръчма, в която не се пуши. Факт! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Ами с подобни забрани в нормалните страни може и да не са отказали половината население от пушенето(това никой и не го иска - който иска да се трови - никой не може да го спре), но са постигнали добри успехи във възпитанието на пушачите, които тровят другите хора, хвърлят си фасовете навсякъде, одимяват всяко помещение и се правят на силно засегнати, ако случайно посегнеш на тия техни "свободи". точно за това говоря и аз - в повечето европейски страни, когато са в затворено помещение, пушачите имат културата да се съобразяват с желанието на непушачите да не се пуши в стаята - и това се спазва на 100%, дори в случаите, когато от в стаята от 10 човека само един е непушач, при изразено то него желание да не се пуши в стаята - НЕ СЕ ПУШИ... отделно, че за престъпването на тези забрани има адски високи глоби... например във Финландия може да си пушиш само у вас, а глобата беше 1 000 евро (ако не се лъжа, а може и повече да беше)... Аз мисля, че тук трябва да бъде около 50 лева за първо нарушение и за всяко следващо да нарства.... Айде тогава да видя, дали ще смееш да запалиш в салона за непушачи... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Не бе, пич, не съм казал, че трябва да ти димя, щом ти пречи толкова можеш да си седиш при непушачите, само че едва ли твойте приятели са само непушачи, затова ще трябва да сте разделени, защото, повярвай ми, никой пушач няма да се навие да ходи в кръчма, в която не се пуши. Факт! да но тази забрана рано или късно ще бъде въведена за абсолютно висички обществени места - открити, закрити...и тогава освен да си пушите у вас няма да имате друг избор... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 69 Регистриран: 6-July 04 Потребител N: 550 ![]() |
Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 12:31 PM) повярвай ми, никой пушач няма да се навие да ходи в кръчма, в която не се пуши. Факт! Значи аз за моите приятели пушачи ще трябва да правя компромиси да се осмърдявам и тровя, а те от своя страна НИКОГА няма да се навият за известно време да не пушат. Симпатяги ![]() ![]() ![]() На мен честно казано пушачите не ми пречат толкова много. Майната му на тровенето - от всичко се тровим. Дразни ме хвърлянето на фасове - това също да кажем - майната му, защото да бяха само фасовете по земята, боклуците хвърляни от българите ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 02:40 PM) Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост ![]() 'Ще', повярвай ми! Както сме се засилили към ЕС... -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 12:40 PM) Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост ![]() Ооооо ще я доживеем ![]() ![]() опа ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами то и в ЕС още не е така, а пък там пушачите са по-малко... Пък и депутатите къде ще пушат
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Значи въпроса наистина не е само в това, че пушачите са нагли като цяло - то по-скоро това е от БГ манталитета...
факт е, че ние сме една от водещите страни по употреба на цигари, факт е, че като цяло в по-бедните и да го кажем страни с по-просташки навици процъфтява тютюнопушенето... ще ми се някой от вас примерно да е в Германия или Австрия и да има табела НЕ ПУШИ и да видя дали ще смее да запали? И Явор е прав за това - пушачите с цивренето си и претенциите си изкарват, че едва ли не те са потърпевшата страна в случая...демек, че не те серат лйанта, а ние ги ядем - ами обратното ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Изопачаваш думите ми. Не съм казал, че трябва да се пуши когато има табела ПУШЕНЕТО ЗАБРАНЕНО. Трябва да има места за пушачи, това казвам, защото в противен случай НАИСТИНА ще сме прецакани... А местата за непушачи в кръчмите НАИСТИНА ще са полупразни и на тях ще седят само хардлайнери като тебе...
БТВ - Що не забраним и колите, и те ни тровят ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
E по-спокойно де!
![]() Само недейте да изкарвате пушачите като някакви престъпници. Болшинството такива, които познавам, са достатъчно толерантни, за да не ми димят в лицето, ако ги помоля... -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Abductor
Ами щя седят, докато не се отучите висчки да пушите.... а за колите...рано или късно ще стане....когато открият екологично гориво:) виж, че и сега почват драконовск мерки - забрана на стари коли, няма да има бензин с ниско октаново число, задължителни пречисватели на колите... според мен, собствениците на коли може да почнат да плащат специалне екологичен данък... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
![]() ![]() Честно казано почти всички от най-добрите ми приятели са непушачи! (вероятно щото са имали достатъчно акъл, че да не изпитват нужда от този модерен и безсмислен навик ![]() ![]() Ами ГАДНО Е егати, някога пукало ли ви е, че дима люти на очите, миризмата е отвратителна и се пропива по всички дрехи и по тялото разбира се - и докато е нормално да се къпеш всеки ден нормално ли е да си переш якето всеки ден? Или по-важно е да 'палнеш една' пъ к'во ти пука за онея балами, елементарна култура би било да се отнасяте с повечко внимание към проблема. Как бихте се чувствали ако някой ви кашля и киха в лицето понеже мама не го е научила да си слага ръката на устата? И докато ако съм с компания, в която има пушачи, евентуално бих седнал в името на лафенето с пушачи на една маса, но никак не съм задължен когато съм с не-пушеща компания да търпя някой който ми трови живота и настроението. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Не нападайте толкова ожесточено пушачите макар да ви разбирам - имам същите проблеми с тях.
Убедена съм, че от следващата година законът ще даде ефект, макар и не веднага ... Изисква се време, за да се приспособиш към новите условия. Изисква се и настоятелност от страна на засегнатите. Дано държавата успее да реши поне този проблем. -------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 374 Регистриран: 16-June 03 Град: Somewhere Far Beyond... Потребител N: 173 ![]() |
Цитат(Javor @ Dec 20 2004, 03:45 PM) Цитат(abductor @ Dec 20 2004, 12:40 PM) Е, това е само във Финландия, тъй е може и да не доживеем такава гадост ![]() Ооооо ще я доживеем ![]() ![]() опа ![]() ![]() Не ти вярвам.... В най-голямата европейска държава (в ЕС имам предвид) Германия - навсякъде може да се пуши, друг е въпроса каква е културата и кой къде си хвърля фасовете (въпреки че в центъра на Мюнхен, Дрезден и Копенхаген (Дания) си има достатъчно фасове и немците си ги хвърлят на улицата вкл.). Само едни пишман италианци не може да им се пуши по летищата ама за сметка на т'ва и във Ватиканския музей се пуши (верно на дворчето ама се пуши). На немските може на австрийските може, а нащо например допреди време не можеше...аре европейци. Нямам против непушачите (и аз искам да се откажа ама ей на....нямам воля достатъчно явно...ама се някой ден ще ги откажа)....но трябва да има баланс.... Аз съм пушач - при това пуша много, ама си хвърлям фаса на улицата само ако няма къде другаде (което е често срещано явление наоколо, кошчетата явно са дефицит). То и хартийка да речеш да хвърлиш пак няма къде от време на време особено по кварталите. Като ходя по планините обаче прилежно си ги събирам и си ги връщам обратно, 'щото тук от време на време минава някоя леля с метла и ги измита по улицата. Съгласен съм че е ултра тъпо да ходиш върху фасове и боклуци и глобите трябва да са за това. Защото не може некви селяни прости да си изхвърлят пластмасови чашки и бутилки от прозореца на колата на пътя... Не съм съгласен да не мога да ходя по улицата и да си пуша??? Откъде накъде.....това е "навън" и има достатъчно въздух за всички.... Айде дай да спрем всички коли, защото замърсяват въздуха, а? При това доста повече от цигарите.... -------------------- ...there's something else waiting
a promised destiny.... /Blind Guardian/ "The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 30-October 04 Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A Потребител N: 648 ![]() |
Suglasen s`m daje da zabranqt cigarite voobshte , po lesno shte gi otkaja
-------------------- Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death! Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten! www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат Не съм съгласен да не мога да ходя по улицата и да си пуша??? Е да това би било малко пресилено, но в закрити помещения просто трябва да разберете, че е отврат това, а по концертите какво става ..не ми се говори. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Всичко по темата вече беше казано. Аз съм за забраната да се пуши на обществени места. Писнало ми е да ме опушват в разни кафенета. Жена ми особено. Винаги се стига до някъв разговор от сорта на :
- Що ми бучиш, ебати. - Ти пък що искаш да ми докараш рак, ебати! Обаче навънка трябва да си е разрешено. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
radost 6tsatie lyubow ....
![]() az ne pu6a i sq pone nqma da me trowqt ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Според мен пушенето в България няма да се спре пред никакви закони. То и сега е забранено да се пуши пред даскало(наредби минаваха 2 пъти) само че кво? Един голям &==D. Единствения начин да отидеш с компания в заведение и да не се тровиш е въпросното заведение да има качествена вентилация.
Колкото до фасовете, не само пушачите хвърлят боклуци, то това си е до култура... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Pusheneto e nai-gadnoto neshto. Izkazah se...
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
Цитат Pusheneto e nai-gadnoto neshto. Izkazah se... май има и по-гадни, но това е едно от най-гадните, без съмнение. И да пушиш, и да не пушиш на следващия ден е като да си пушил по кутия лайняни цигари. с наредби без друго нищо не става, да чакаме да пукнат всички пушачи и да издъвчем пушените им дробове, може би са вкусни, не съм пробвал. Цитат В най-голямата европейска държава (в ЕС имам предвид) Германия - навсякъде може да се пуши, Абе не може, пък и вентилация е германска, на следващия ден не смърдиш като умрял плъх на слънце след втората седмица. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 19th July 2025 - 10:43 AM |