![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
И тъй, утре е Трети Март, националния празник на България, ден в който никой не работи, хората уж трябва да изпитват особено силен патриотизъм тогава, да милеят за родината си. Така де, сигурен съм, че тук има хора които се интересуват от историята и искам да изкажете мнение по следните въпроси:
1. Какво е за вас Трети Март? 2. Помогнала ли ни е Русия или не (става въпрос за това, че преди войната руснаците са обещали Великите сили да решават съдбата на България, което и е станало през Юли на Берлинския конгрес)? 3. Това ли е най-важната дата в Българската история, наистина ли това трябва да е нашият национален празник? 4. Ами 6 септември, 22 септември? Не са ли те по-важни? 5. И въобще вашето мнение като цяло. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
1. Националният празник на България. Това не трябва да е нещо лично - това е денят, в който празнуваме годиншнина от освобождението от турско робство.
2. Войната, която са водили с Османската Империя, за нас е освободителбна. Да, помогнали са ни. 3. Да. 4. Не, защото самият факт, че това е денят, на който се слага край на 500 годиншно робство, го прави много по-важен от другите 2 дати в чисто емоционален смисъл. 5. Какво значи мнение в случая, по дяволите? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Цитат 5. Какво значи мнение в случая, по дяволите? Може да напишете и нещо от вас, освен по едно изречение за отговор. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
1. на трети март станах чавдарче, иначе не знаех, че е национален празник, сигурно е отскоро?
2. Помогнала ли ни е Русия или не? да, друг въпрос защо. 3. Кой знае? една от важният във всеки случай 4. 6 септември е важна също, 22 септември? какво е станало тогава? кога? 5. Без празници, военни паради и размахване на байраци няма държава. затова се правят тези неща. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Вече е 3-ти март, тъй че - честит празник на всички.
22-ри Септември е обявяването на независимостта. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Чак ме е яд, че пуснах тая тема... очаквах по-смислени отговори...
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 502 Регистриран: 14-May 04 Град: София Потребител N: 486 ![]() |
Първо-ЧЕСТИТ ВИ ПРАЗНИК!
А сега по въпросите: 1.За мен 3-ти Март е деня на освобождението ни от турско робство!РОБСТВО СИ Е БИЛО и това си е!Независимо,че сега преобръщат фактите и променят историята,според властимащите! ![]() 2.Русия ни е помогнала до толкова,че сме се освободили от едно робство и сме станали гоберния на други военни сили!Имала е интереси от нашата свобода!ТОВА Е! 3.Е те на тоя въпрос нямам отговор!За мен най-Българския празник си е 24-ти Май! 4. И 6 септември е важен ден за днешна България и 22 септември,пък и 23 септември също е едим ден за равносметка,кой и за какво се е борил,и най-вече какво е постигнато! 5.Общо взето празник,за едни неработен ден,за други работен!За трети ден за почивка!Но мисля,че повеето почиващи утре няма и да се замислят за многото загонали,допринесли за да го има този празник! Това е от мен! -------------------- A TOUCH OF EVIL
Please set me free I can't resist a Touch of Evil |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Svetyl @ Mar 3 2005, 01:22 AM) Чак ме е яд, че пуснах тая тема... очаквах по-смислени отговори... Е какво по-смислено ебати? Не разбирам какво очакваш. Има ли някакъв спор, за да има различни мнения - не. Какво тогава? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 220 Регистриран: 17-February 05 Град: Sf Потребител N: 746 ![]() |
Трети Март....край на турското робство и началото на друго.... Както и да е, за мен празникът е важен и се старая да го обележа най-вече като не забравям подвизите на всички, които са допринесли за Освобождението. Опитвам се да мисля позитивно за всички българи, които са извън страната и се надявам, че идват хубави времена....ох, стана много патетично. Важното е да ни държи това настроение през цялата година, а не само на 3-ти.
Честит празник на всички:-) -------------------- hold on to the thread
the currents will shift guide me towards you know something's left and we're all allowed to dream of the next time we touch.......... you don't have to stray two oceans away waves roll in my thoughts hold tight the ring... the sea will rise... please stand by the shore... I will be... I will be... there once more......... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
тук ще кажа и аз нещо
Честит Празник на всички! @Sep с нещата които си написал по-горе съм съграсна ииии... сина ми е роден на 22 септември ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Първо:Честит Трети Март на всички българи
1.3.03 дата като дата,но с важно историческо значение за националната ни история. 2.Да,Руската империя ни е помогнала донякъде,но естествено не само заради "братска любов"както ще в по-нататъшните събития 3.Не мисля,че това е най-важната дата в българската история.Първо България не постига свободата си на тази дата абсолютно сама,второ след това е разпокъсана на парченца,трето не е напълно независима.За каква държава говорим в случая?Според мен 3.03 е само символична дата и началото на истинското ни освобождение.Българската история,както и историята на всяка друга страна,е изпъстрена с дати,еднакво важни за нацията и според мен по-значим ден,отбелязващ дадено историческо събитие от другите такива няма.Може би само създаването на Българската държава,но никой не може да каже с точност кога и как е станало това. 4.Според мен 6 и 22 септември наистина са по-важни дати,но не са толкова привлекателни,тъй като не са водени боеве и затова нито един от тях не е провъзгласен за национален правник.Пък и относно българската история има толкова много противоречия... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
zapochnah da cheta mnogo interesnata knoga na petyr pavlov
БУНТАРИ И АВАНТЮРИСТИ В СРЕДНОВЕКОВНА БЪЛГАРИЯ mozhe bi shte e interesna i na drugi, zatova ja slagam v tazi poveche ili po-malko istoricheska tema. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Преди няколко дни си четох учебника по стопанска история, писан от цял колектив професори, доценти, доктори и всякакви подобни.
Та там има доста интересни неща... Например как след освобождението цялата данъчна система на Османската империя се е запазила и в освободена България - например десятъка, поземлено-личния данък и т.н. (е, може би под други имена, но в същността си са били същите), а тези данъци никак не са били леки. Запазила се е и бюрократичната система - съответните постове просто са били преименувани и заети от българи. Между другото това го има описано и в някои произведения на автори от онова време. Мислех си... освобождение ли е било това? Или просто от едни господари (турците) сме минали на други (българи)... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Освобождението никой не се и опитва да го изкара социално. На 3-ти Март говорим за национално освобождение. И в същото време е нормално да се запази ситемата от данъци, защото младата държава е имала нужда от приходи. И нека да споменем, че поне кръвния данък са махнали, а?
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
mislja, che kryvniat danyk e bil premahnat dosta predi 1878 godina, mozhe i da gresha, po istoria bjah pylen gjon (gjon e turska duma).
inache bylgaria e zagubila ogromnia turski pazar sled osvobozhdenieto i osobeno sled obedinenieto i po kysno, sled objavjavaneto na nezavisimostta pyk syvsem. problemyt e bil samo, che osmanskata imperia e bila tehnologichno mnogo po-izostanala ot nabirashtite skorost industrialni dyrzhavi (koeto v krajna smetka ja sriva okonchatelno) i mislja, che bylgarskiat problem e bil po-skoro tehnologicheski otkolkoto nacionalen ili politicheski. ne sluchajno sled osvobozhdenieto zapochva (pozakysnjaloto) (burno kazvat njakoi) tehnologichno razvitie, chak do nashi dni gore-dolu. abe stana glupavo tova, no shte go ostavja. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(pi4 @ Mar 6 2005, 03:00 PM) mislja, che kryvniat danyk e bil premahnat dosta predi 1878 godina, mozhe i da gresha, po istoria bjah pylen gjon (gjon e turska duma). Да. И аз така мисля. Само поизкривих фактите за да докажа тезата си на Пешо ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
с малко закъснение пиша по темата, но все пак:
3 март е хубав празник, койтот рябва да се отбелязва, но за мен не би трябвало той да е национален празник - все пак в България има много етнически турци, които са български граждани и едва ли им е много приятно 1. да ги наричат изверги и т.н. Защотот все пак националния празник трябва да обединява нациата, а не да я раделя - а турците, евреите, аремнците, циганите и т.тн. родени в България са български граждани 2. едва ли е най-удачното да се гордееш, че 500 години са те тъпкали и накрая си се освободил с чужда помощ?!!!!! 3. За мен най-светлият и най-хубав празник е 24 май, това е денят на славянската писмент - това е нещото, което е оцеляло имено благодарение ба България. В крайна сметка за мен е много по-нормално един нациоанлен празник да е свързан с културата и нещо красиво и съзидателно, нещо, което е повод за истинска гордост, отколкото да е свързан с войни, па били те и национално-освободителни... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(melhaer @ Mar 18 2005, 10:34 AM) национално-освободителни... Цитат(melhaer @ Mar 18 2005, 10:34 AM) нациоанлен празник Обясняват се едно друго, а и защо именно това е националният презник, според мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
с малко закъснение пиша по темата, но все пак: 3 март е хубав празник, койтот рябва да се отбелязва, но за мен не би трябвало той да е национален празник - все пак в България има много етнически турци, които са български граждани и едва ли им е много приятно 1. да ги наричат изверги и т.н. Защотот все пак националния празник трябва да обединява нациата, а не да я раделя - а турците, евреите, аремнците, циганите и т.тн. родени в България са български граждани Точно заради това 3 март е НАЦИОНАЛЕН а не граждански празник(като Деня на труда).Те като са граждани не означава че са от българската нация.То и помияра Пешо дето си джафка на улицата е гражданин, ама не е българин! 2. едва ли е най-удачното да се гордееш, че 500 години са те тъпкали и накрая си се освободил с чужда помощ?!!!!! Все пак след като 500 години са ни мачкали е логично да честваме датата на която сме се ОСВОБОДИЛИ!Макар и с чужда помощ. 3. За мен най-светлият и най-хубав празник е 24 май, това е денят на славянската писмент - това е нещото, което е оцеляло имено благодарение ба България. България не е оцеляла заради вярата, писмеността или други светски глупости!България е оцеляла заради нашите предци които са се борили срещу омразните турци! В крайна сметка за мен е много по-нормално един нациоанлен празник да е свързан с културата и нещо красиво и съзидателно, нещо, което е повод за истинска гордост, отколкото да е свързан с войни, па били те и национално-освободителни... За мен е нормално НАЦИОНАЛНИЯТ ни празник да се свързва с военна победа, нещо което дълги години е било нещо като българска "професия".Трябва да се гордеем с воинското си минало и славните победи над страшни противници(Византия, Латинската империя, Англия...).Трябва да се гордеем с българските войни и да е чест за нас, че сме имали такива предци! Спред мен 3-ти март е най-важният празник, защото тогава се освобождаваме от турско робство и на Балканският полуостров отново се появява България.Това поставя началото на нов период в нашата история в които излизаме от тъмните години на османския феодализъм, започва нашето развитие и цел за доминация на Балканите.Както и време за нови славни битки и войни в които да докажем че българският дух не е сломен. П.П.Не почваите да ме засипвате с обиди, че съм бил "комплексар", "неразбиращ хлапак" и тем подобни.Аз изказвам мнение, а в тези форум точно това трябва да се прави.Нека ако някой иска да ми отговаря поне да се обоснове за това което пише като мен. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1161 Регистриран: 25-July 06 Потребител N: 1475 ![]() |
Това в което вярвам е, че 3-ти е след втори и преди 4-ти или точно между тях. Другото са приказки!
-------------------- ''HEAVY METAL IT'S? NOT A TREND, IT'S A WAY OF LIFE, A FIRE INSIDE US, AS ALONG WE STICK TOGETHER NO ONE CAN FUCK WITH US''
Dave Mustaine |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Те като са граждани не означава че са от българската нация. Напротив. Нацията е преди всичко населението на някаква държава. Затова можем да говорим и за нации като амриканската и австралийската, въпреки че въобще не са хомогенни. Раса, етнос и нация са съвсем различни неща. Цитат България не е оцеляла заради вярата, писмеността или други светски глупости!България е оцеляла заради нашите предци които са се борили срещу омразните турци! Точно заради тия "глупости" обаче са знаели, че са Българи, преди да почнат да се борят. Въобще такава глупост каза, че направо идея си нямаш... Цитат Не почваите да ме засипвате с обиди, че съм бил "комплексар", "неразбиращ хлапак" и тем подобни.Аз изказвам мнение, а в тези форум точно това трябва да се прави.Нека ако някой иска да ми отговаря поне да се обоснове за това което пише като мен. Ами сори, ама точно неразбиращ хлапак си си. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
Напротив. Нацията е преди всичко населението на някаква държава. Затова можем да говорим и за нации като амриканската и австралийската, въпреки че въобще не са хомогенни. Раса, етнос и нация са съвсем различни неща. Под нация би трябвало да се има в предвид една националност, все пак не може да се каже че някой виетнамец е българин, нали?Или някой негър толкова българин ли е колкото българин?!Смешно ми се вижда!Както преди време, в една страна се определило нация, етнос и гражданство да се отъждествява(няма да споменавам коя), така трябва да е и тук!Иначе съвсем ще се загубим като народ.Глобализацията ще ни прекърши.Според мен трябва България да оцелее и заедно с това и българският народ! Точно заради тия "глупости" обаче са знаели, че са Българи, преди да почнат да се борят. Въобще такава глупост каза, че направо идея си нямаш... Те и да са нямали писменост и религия, пак е щяло да оцелеят и да се борят.Това им е било в кръвта.Все пак първите печатни книги се появяват доста късничко в България(17 век), но и преди това е имало въстания, нали?Как ги е имало щом са нямали книги?Та нали книгите до това време са били скъпи за обикновеният българин?Точно заради това има приказки, легенди, предания и народни песни! Ами сори, ама точно неразбиращ хлапак си си. Не схвана намека...И по-добре, де!Ако не въставахме какво щеще да стане?!Сега щяхме да сме претопени...Или поне като нация щяхме да се запазим в много малко количество.Заради предците ни които са се борили за свобода сега имаме държава и говорим на нашият си език. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() лайно ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1536 Регистриран: 18-August 05 Град: софия Потребител N: 904 ![]() |
Е кво значи българин? Кво му пречи на един човек роден от двама китаици в България да е българин? Тва си е неговата родина и той си е българин.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Значи човек трябва да е с такава националност от където се е родил?При това положение през 1878 е нямало българи?!
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Миро, времената се менят. Хубаво е да виждаме нещата така както се виждат сега. Иначе кой го интересува личното ти мнение за българската история?(принципно-не твоето). КОйто е бил на там на място-може да изказва лично мнение и то да важи. Ние можем да посочваме общо взето обективни факти.
Тенденция в Ервопа и Америка в момента е ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАНЕТО + отпадането на каквито и да е етнически различия. Модерно е да си гражданин на света. Модерно е да живееш добре и да си способен. Никой не го ебе българин ли си, австралиец ли си. Тенденциозно е империализирането на света. Иначе знам, че ти се иска да си българин, знам, че ти се струва мъжко да си патриот, обаче си е отживелица. Точка. А празнаиците са за да се съберем родата, да пийнем да хапнем и да си разправяме приказки за отминали времена. Никой не се е борил срещу "мръсните" турци. Имало е политика срещу империята. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Е да де в такъв смисъл като твоят(за турците).
![]() Не ми харесва това денационализиране.Но защо трябва да се водим по модата?! А с роднини можем да се съберем всеки свободен ден. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Да де, ама никой не те пита дали ти харесва или не. Там е работата.
А модата е разтегливо понятие. Не ме разбирай погрешно. Никой няма да те кара да не си българин. Бъди си. И аз ще си бъда. Определено. Но го пази за себе си и за близките си. ЗАщото, пак казвам, светът вече не се интересува дали си българин или не. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Тенденция в Ервопа и Америка в момента е ДЕНАЦИОНАЛИЗИРАНЕТО + отпадането на каквито и да е етнически различия. Модерно е да си гражданин на света. Модерно е да живееш добре и да си способен. Никой не го ебе българин ли си, австралиец ли си. Всъщност това важи основно за Щатите, където така или иначе многонационалността ги принуждава да мислят по подобен начин. В Европейския съюз, при все че страните отварят границите си, основна идея на политиката относно националността е запазването й в рамките на отделните държави, запазването на идентичните им ценности, култура и бит. И въпреки по-"широката" скроеност на САЩ в това отношение и те имат ден на независимост... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
InsArtTure каза съизмеримо тъпи неща, според мен. Било модерно, такива били тенденциите.... Господи!
Цитат Под нация би трябвало да се има в предвид една националност, все пак не може да се каже че някой виетнамец е българин, нали?Или някой негър толкова българин ли е колкото българин?!Смешно ми се вижда!Както преди време, в една страна се определило нация, етнос и гражданство да се отъждествява(няма да споменавам коя), така трябва да е и тук!Иначе съвсем ще се загубим като народ.Глобализацията ще ни прекърши.Според мен трябва България да оцелее и заедно с това и българският народ! Псоледно? Гражданите на една страна от различните етноси част ли са от нацията или не? Турци и роми живеят тук от столетия. Родовете на тези хора са простират десетки поколения назад и са свързани все с тази земя. Кой си ти да казваш кой е българин и кой не? Цитат Те и да са нямали писменост и религия, пак е щяло да оцелеят и да се борят.Това им е било в кръвта.Все пак първите печатни книги се появяват доста късничко в България(17 век), но и преди това е имало въстания, нали?Как ги е имало щом са нямали книги?Та нали книгите до това време са били скъпи за обикновеният българин?Точно заради това има приказки, легенди, предания и народни песни! Ти наясно ли си, че въобще е нямало да има такова нещо като български народ, ако не е била писмеността? Цитат Не схвана намека...И по-добре, де!Ако не въставахме какво щеще да стане?!Сега щяхме да сме претопени...Или поне като нация щяхме да се запазим в много малко количество.Заради предците ни които са се борили за свобода сега имаме държава и говорим на нашият си език. Къв намек бе, мамин? По буквално не може да ти се каже. Ти си хлапе на 16 години и имаш твърде бегла представа за какво говориш. Тва ти казах. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Последно? Гражданите на една страна от различните етноси част ли са от нацията или не? Турци и роми живеят тук от столетия. Родовете на тези хора са простират десетки поколения назад и са свързани все с тази земя. Кой си ти да казваш кой е българин и кой не? Тъй като сега света е глобализиран - да, гражданите от различни етноси са от "нацията"(или поне така се води...), макар и за мен(а и не само аз мисля така!...) да не трябва да е така защото се губи идентичността, губят се корените и се забравя рода.Дори и сред немците има негри(Асамоа от националният им отбор), че и ние имаме(не му знам името но футболиста беше от Литекс)...Това води до едно интернационализиране, което има за цел приобщаване на целият свят в едно, всички стават еднакви и се губи идентичността, уникалността и всички стават едно голямо стадо от "овце". Ти наясно ли си, че въобще е нямало да има такова нещо като български народ, ако не е била писмеността? Щом писмеността е най-важният фактор - то българите са били много малобройни.До 17 век печатните книги в България не е имало, имало е ръчно направени книги, които са стрували много, непосилан цена за обикновеният българин, като се има в предвид че аристокрацият е била под 5%, а общото население което е можело да се докосне до тази писменост, е било малцинство(15%).Е така достигнах до това че 15% от нашето население, тоест аристокрация и свещеници("просветените" хора) - това е била цялата нация.Поне така излиза по твои думи.Останалите хора какво са били?Индианци или неандерталци?Това че писмеността не ги е огряла не значи че не са били българи.Ограмотяването(килиините училища) става доста късно...Кои е бил виновен за Първото Търновско въстание?А за Второто? Къв намек бе, мамин? По буквално не може да ти се каже. Ти си хлапе на 16 години и имаш твърде бегла представа за какво говориш. Тва ти казах. Не всички 16-годишни са еднакви.Ето това беше смисъл на това което писах по-горе.Не са важни годините, важното е да може да мислиш и да разбираш кое е правилно и кое не е.А ти(както си и мислех де!)се нахвърли на първо място с ТОВА.Другите които отговриха по темата не се нахвърлиха заради годините ми, а ти. За околната среда може да разберат тези които искат и се задълбочат в това.Задълбочаване в историята и политиката.Както има хора които са на по 30,40,50,60 които не се интересуват, не се опитват да осъзнаят какво става, които просто следят някаква идея само ей така има и свестни.Така е и при по-младите.Има различни хора.Но ти се нахвърли заради годините.Е аз какво заключение да си водя?! |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 08:51 PM |