Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!

Reply to this topicStart new topic
> Tristania - "Ashes", кой какво мисли за това "нещо"
Demiurg
коментар May 1 2005, 12:58 PM
Коментар #1

Прогресиращ

Група: Приятели
Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Град: София
Потребител N: 461

Толкова време го чакам тоя албум, толкова време устоях на изкушението да не го тегля на мп3, да не си развалям впечатлението с грозен звук, че сега, когато най- накрая си го взех на оригинален диск, за една-камара-пари, ми е някакво странно. Чувствам се дълбоко анално безвазелинно прекаран sad.gif
За да не кажа че е бездарен, както ми се струва на 3-то (насила) слушане, ще кажа че засега нещо не го възприемам... hmm.gif
Вие какво мислите ???

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Aglarana
коментар May 1 2005, 01:08 PM
Коментар #2

Истинска измамница

Група: Потребители
Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Ами аз много не си падам по Тристаниа....
но навсякъде много им хвалят новия албум!....чух някои от песничките и не съм много впечатлена, де да знам blink.gif

Но има една песен, която я слушкам почти всеки ден по 2 пъти( tongue.gif )

The wretched RoX

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар May 1 2005, 01:47 PM
Коментар #3

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Според мен това е най-добрият албум на Tristania след любимия ми "Beyond The Veil". Съчетали са най-доброто от стария и новия стил. На теб, адаш, навярно не ти харесва, защото не звучи като пряко продължение на "World Of Glass"... wink.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Lethe
коментар May 1 2005, 03:11 PM
Коментар #4

not your bitch

Коментари: 1195
Регистриран: 11-August 04
Потребител N: 586

Като го слушах ми направи впечатление, че е наистина по-скоро в стила на World Of Glass, отколкото прехваления Beyond the Veil. Все пак не го изтеглих пак след като форматирах харда...

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Nikola Bathory
коментар May 1 2005, 04:56 PM
Коментар #5

Прогресиращ

Коментари: 955
Регистриран: 12-June 04
Потребител N: 516

Цитат(Demiurg @ May 1 2005, 10:58 AM)
. Чувствам се дълбоко анално безвазелинно прекаран sad.gif

муахаха, защо ли не се учудвам? Извинявай, не ми се обиждай.
Гледал съм ги на живо, МНОГО са зле, яко плайбек праскат без да ги е срам. Още тогава изпълниха 2 песни от тоя албум, много зле едната, другата ставаше за слушане...
Въобще това е посредствена група, вече не са нищо особено. Иначе за кратко ми бяха сред любимите групи - заради първите си 2 албума. Но след тях са мноооооооооооооооо зле, както се казва.

--------------------

+Quote Post
Nightmare
коментар May 3 2005, 09:33 AM
Коментар #6

деградиращ

Коментари: 1265
Регистриран: 27-April 04
Град: Някъде из Варна
Потребител N: 467

Навремето ми бяха записали диск с два техни албума, май че едни от първите - харесаха ми - мелодия, съчетание, разнообразие, всичко на шест. Нооо последният - чух го отчасти, не ми направи добро впечатление, някак си ... не е същото. Не казвам, че не трябва да се внасят промени в звученето, да не се осложнява, но ... сори Tristania този път thumbdown.gif не се справихте, пичове ... и пичка. tongue.gif

--------------------
This life it ain't for me
Your world it ain't for me

+Quote Post
Mort
коментар May 3 2005, 09:57 AM
Коментар #7

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Да си беше взел последната Sirenia с класи е над Tristania-та...

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Demiurg
коментар May 4 2005, 01:10 PM
Коментар #8

Прогресиращ

Група: Приятели
Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Потребител N: 461

@ Mort - имам го. Радва ме, ама Sirenia са ми малко по-първични (с по- елементарни постройки, идеи и аранжименти). Като първите на Tristania. След "World of Glass" очаквах нещо още по- богато като звучене, още по- шарено и разнообразно, с още по- перфектен звук (щото аудиофила в мен получи оргазъм от звука на World Of Glass), с още по- богати хорове и оркестрации, с повече виоли...
А какво получавам, всъщност:
- тотално еднообразно-депресарски албум!!! Колкото се може по- близки тонове, да не би случайно да се получи мелодия, колкото моаже по- еднакво пеене, да не би случайно да ти се набие нещо в главата, не дай си боже да почнеш да си тананикаш нещо !!!
- тотално незабележими хорове. Ебаси - като си пусна WoG и се заслушвам по 1-ви, 2-ри, 3-5-ти глас - аранжимент на хора кърти мивки Всеки глас си има различна мелодия, а заедно са нещо изключително хармонично !!! В новия албум единствения хор, дето ми се наби в ушите, е тоя на The Wretched, и той звучи като хора на пияните руски моряци от Черноморския флот!!!
- тотално незабележима виола - общо взето това, което отличаваше за мен Тристания от другите подобни групи бяха хоровите партии и виолата !!!! Няколко пъти слушах Ashes - в момента нищо не помня като мелодия от виолата. Даже не помня дали имаше... А след първото слушане на WoG ми се бяха набили в главата толкова мелодии, че ходех по улиците и си пананиках по нещо от албума. Този албум - все едно не съм го слушал - нищо не помня от него...
---------
Ще продължа да го плювам след ~ час, че трябва да излизам.... Приятно слушане на старите албуми на Тристания и на Сирения.

--------------------

+Quote Post
Aglarana
коментар May 4 2005, 01:14 PM
Коментар #9

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Цитат(Mort @ May 3 2005, 09:57 AM)
Да си беше взел последната Sirenia с класи е над Tristania-та...

А тука колко съм съгласнааааааааааааа smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif

Сирениа РоКс.....бтВ: Любима група....

Но, сори за оффтопика tongue.gif

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Dec 27 2005, 12:22 AM
Коментар #10

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Между другото-това с негативните мнения за World Of Glass е някак наслагване на обща заблуда.

Албумът под номер 3 наистина е великолепен. Няма една секунда от него, която да не ми е ужасно любима. Един от най-важните записи в жиовота ми. Не мисля, че е случайно wink.gif

А Ешес? Старите неща-добре преизсвирени, като липсват оркестрации и цигулга blink.gif

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 27th July 2025 - 07:03 AM