Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Драма около изпълнението на IRON MAIDEN на OzzFest
SepulTeraHead
коментар Aug 21 2005, 05:37 PM
Коментар #1

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

По време на вчверашният концверт на Iron Maiden(който е и последната им дата като част от тазгодишния OzzFest) са се разиграли доста странни и крайно непрофесионални сцени, инспирирани най-вероятно от Sharon Osbourne. Според очевидец, преди концерта в тълпата са влезнали поставени хора с pass-ове на служители в Ozzfest, които са внесли няколко дузини яйца в пита. Преди групата да излезне на сцената от централното узвучение се е чуло скандиране "Ozzy... Ozzy... Ozzy...". Веднага щом Iron Maiden са започнали първото парче, към тях са полетяли яйца, бутилки, показвани са им средни пръсти и някакъв фен дори е успял да наплюе Bruce Dickinson. По време на парчето "The Trooper"(когато Bruce по принцип излиза на сцената и развява голям британски флаг), на сцената се е качил Big Dave(типът, който обявява Black Sabbath и Black Label Society на Ozzfest, a и най-вероятно стои зад скандиранията преди качването на Maiden на сцената), носещ фанелка с надпис "Don't fuck with Ozzy" и е развял американското знаме. Наложило се е охраната да го махне от сцената. След парчето Bruce Dickinson е казал, че това не може да не са организирани действия(кой би внесал толкова яйца незабелязано на концерт???). Също е и споменал, че Iron Maiden едва ли някога ще бъдат пускани по американски радиа, Mtv, или пък ще участват в риалити шоута. Явно и това е причината за подобна атака от страна на организаторите(!!!!!!!!!!!!!!!) на феста. Iron Maiden е трябвало да свирят 55 минутен сет, но Bruce обявява, че ще си свирят 60 минути. По време на следващите парчета на няколко пъти спира тока на централното озвучаване(или по-скоро бива спрян). На последното бисово изпълнение тълпата допява парчето, ориентирайки се по едва чуващият се звук от мониторите на сцената! Maiden се покланят на публиката... и биват прекъснати от започнатите наново скандирания "Ozzy...Ozzy..." през централното озвучаване. Тълпата отговаря с мощно "Maiden... Maiden", което заглушава "Ozzy". След по-малко от минута на сцената излиза Sharon Osbourne и обяснява, че Maiden са й харесали много, но вокалът им е пълен тъпак. Тя бива освиркана и скандиранията "Maiden...Maiden..." продължават, след което по-голямата част от тълпата фенове на Iron Maiden напуска концерта.

Blabbermouth.net публикува няколко ралични разкази на очевидци - http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermo...ewsitemID=40691

......грозна история.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Slash
коментар Aug 21 2005, 05:45 PM
Коментар #2

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Тъпа работа.

Maiden! icon_headbang[1].gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Aug 21 2005, 05:46 PM
Коментар #3

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28395
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

За пореден път се потвърждава впечатлението ми, че Sharon е абсолютен боклук. За мен тя е сред основните виновници Black Sabbath да не запишат нов албум толкова години вече откакто се събраха, но това е друга тема. Нямам идея от какво може да е провокирано подобно безумие от нейна страна, каквото е било организирано на Ozzfest, но това не е и толкова важно... Идиотизми от този род подронват престижа на цялата сцена. thumbdown.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Slash
коментар Aug 21 2005, 05:49 PM
Коментар #4

Сатана

По принцип винаги съм бил на мнение, че...

=

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Aug 21 2005, 06:00 PM
Коментар #5

Демон

Група: Потребители
Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Ебаси тъпаците. Най-вероятно ще го покажат тва в следващото шоу на Ози, за да се смеят феновете на "щоуто" му...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Aug 21 2005, 06:04 PM
Коментар #6

Facepalmer

Дали ако Ozzy има концерт във Великобритания някъде, няма дa има там контраакция?

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Aug 21 2005, 06:24 PM
Коментар #7

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Възможно е, Стефане. Не знам фен, който да се кефи да му оплюват любимата група. Американците не заслужават Озз фест. Но то се е видяло де - феновете са си били фенове. Доказва се, че това е единствения начин група като Мейдън да бъде изложена - със скрити и подмолни действия.

icon_headbang[1].gif Iron Maiden icon_headbang[1].gif

+Quote Post
alpha prime
коментар Aug 21 2005, 08:37 PM
Коментар #8

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

красота .. силютна
за мен това не е драма а пародия .. опс пръдория ...

+Quote Post
Bitango
коментар Aug 21 2005, 09:21 PM
Коментар #9

TheOtherSide.dir.bg

Коментари: 950
Регистриран: 14-July 03
Град: София
Потребител N: 198

Това ми прилича на постановките на WWF и г-н Макмеън, Скалата, Гробаря... Бой и кютек за пред камерите. Постановка...

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Aug 21 2005, 11:51 PM
Коментар #10

Сатана

Цитат(Bitango @ Aug 21 2005, 09:21 PM)
Това ми прилича на постановките на WWF и г-н Макмеън, Скалата, Гробаря... Бой и кютек за пред камерите. Постановка...

Ние българите сме големи разконспиратори, винаги търсим гнилото... и правилно. Ех, да беше жив Шекспир и да създаде като образ - българин... щеше да й такова мамата на гнилата Дания...

+Quote Post
Vlad
коментар Aug 21 2005, 11:52 PM
Коментар #11

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Ебати тъпата работа.Как може някой да се ебава с Maiden?!?!? А за тоя фест ми стана мноо смешно като четох посещаемоста.Имаше направо смешни цифри на някои места.

--------------------

+Quote Post
Mort
коментар Aug 22 2005, 08:40 AM
Коментар #12

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Ози много го уважавам, но останалата част от семейството му са абсолютни пропаднали нещастници от типа "забогатял селянин"!

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Tanais
коментар Aug 22 2005, 09:05 AM
Коментар #13

Непросветен
*

Коментари: 48
Регистриран: 2-July 05
Град: Пловдив
Потребител N: 856

blink.gif Ебати излагацията.. Тая добре ли е?

Цитат
He also encouraged the other audience members to break the arm of anyone that they saw throwing things their way.

Бхаха!! evil.gif

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Aug 22 2005, 10:47 AM
Коментар #14

какво ме гледаш, а?

Ето и част от изявлението на госпожа Озбърн по случая...wink.gif
"IRON MAIDEN бяха избрани за турнето на Ozzfest, защото организаторите му сметнаха, че са добра група + факта, че не са правили концерти в САЩ от известно време насам. От първия ден Bruce Dickinson започна да се подиграва с Ozzy и публиката на Ozzfest. Започна да обяснява, че "не се нуждае от реалити шоу, което да му даде популярност"; "ние не сме just some f*cking reunion band" (wink.gif) след което започна да се оплаква от озвучението, казвайки, че като се върне отново в Америка ще си донесе собствено.
Разбирам, че не е правил турнета от този тип в САЩ скоро и изобщо не разбира политическата структура на нещата.Повече от 200 банди през последните 10 години усетиха духа на този фестивал, а той е първият човек, който освен, че не го усети, се реши и на битка с другите групи, правейки коментари за тях. Мога да кажа, че останалите групи бяха джентълмени и имаха много професионално държание. Техните техници и екипи бяха страхотни. Но е много тъжно след цели 10 години този малък човек да се опитва да разруши фестивала. Групите на Ozzfest не гледат на Ozzfest като на турне, а като на хеви метъл летен лагер. Bruce всъщност е един ревнив prick (използвам думата непреведена, за да стане по-ясно отношението й wink.gif). Никоя от неговите шеги не беше за SABBATH, а само за Ozzy. Steve Harris лично дойде при Ozzy в San Bernardino и се извини за държанието на Bruce това лято, подчертавайки неудобството на него и останалите от групата от държанието на собствения им вокалист. Притесняваше ме също как той размахва английския флаг всяка вечер в Америка. Има американски момчета, които са на война успоредно с тези от Англия. Как се осмелява той да забравя американските пехотицни върху собствения им терен? Той нямаше респект към американската публика, пред която свиреше. В едно интервю каза: 'Когато правиш своето шоу тук в Америка, публиката е самодоволна сякаш си казват "Получихме каквото поискахме..". Гледам към една публика, която е самозадоволена и щастлива, и дебела и получаваща всичко, което си пожелае..публика, която не е подготвена да си стане от гъза..." "

Това е момчета и момичета. Госпожата се е загрижила много за американските войничета и горкичкия си мъж...wink.gif Да я ожали човек...

+Quote Post
Mort
коментар Aug 22 2005, 01:29 PM
Коментар #15

Witcher

Цитат(feather @ Aug 22 2005, 10:47 AM)
Ето и част от изявлението на госпожа Озбърн по случая...wink.gif
"IRON MAIDEN бяха избрани за турнето на Ozzfest, защото организаторите му сметнаха, че са добра група + факта, че не са правили концерти в САЩ от известно време насам. От първия ден Bruce Dickinson започна да се подиграва с Ozzy и публиката на Ozzfest. Започна да обяснява, че "не се нуждае от реалити шоу, което да му даде популярност"; "ние не сме just some f*cking reunion band" (wink.gif) след което започна да се оплаква от озвучението, казвайки, че като се върне отново в Америка ще си донесе собствено.
Разбирам, че не е правил турнета от този тип в САЩ скоро и изобщо не разбира политическата структура на нещата.Повече от 200 банди през последните 10 години усетиха духа на този фестивал, а той е първият човек, който освен, че не го усети, се реши и на битка с другите групи, правейки коментари за тях. Мога да кажа, че останалите групи бяха джентълмени и имаха много професионално държание. Техните техници и екипи бяха страхотни. Но е много тъжно след цели 10 години този малък човек да се опитва да разруши фестивала. Групите на Ozzfest не гледат на Ozzfest като на турне, а като на хеви метъл летен лагер. Bruce всъщност е един ревнив prick (използвам думата непреведена, за да стане по-ясно отношението й wink.gif). Никоя от неговите шеги не беше за SABBATH, а само за Ozzy. Steve Harris лично дойде при Ozzy в San Bernardino и се извини за държанието на Bruce това лято, подчертавайки неудобството на него и останалите от групата от държанието на собствения им вокалист. Притесняваше ме също как той размахва английския флаг всяка вечер в Америка. Има американски момчета, които са на война успоредно с тези от Англия. Как се осмелява той да забравя американските пехотицни върху собствения им терен? Той нямаше респект към американската публика, пред която свиреше. В едно интервю каза: 'Когато правиш своето шоу тук в Америка, публиката е самодоволна сякаш си казват "Получихме каквото поискахме..". Гледам към една публика, която е самозадоволена и щастлива, и дебела и получаваща всичко, което си пожелае..публика, която не е подготвена да си стане от гъза..." "

Това е момчета и момичета. Госпожата се е загрижила много за американските войничета и горкичкия си мъж...wink.gif Да я ожали човек...

Дори и това да е направил е адски тъпо да има нареждане да се замеря фронтменът на IRON MAIDEN с яйца и може да си размахва английското знаме, където поиска (той всъщност го прави на почти всеки концерт) - в крайна сметка той и групата му са англичани и е хубаво американците да разберат, че има и други страни на тоя свят! И е факт, че тъпото шоу на Ози го направи супер известен в Щатите, все още обаче има хора които си мислят, че на него пеенето май му е страничен проект, което още веднъж доказва за тесногледството на американския народ. Най-вероятно това е искал да каже Брус и съм съвсем съгласен с него. И в крайна сметка защо Ози може да се държи на сцената като маймуна, да говори и прави каквото си иска а друг не по-малко велик музикант да не може?!

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
feather
коментар Aug 22 2005, 01:33 PM
Коментар #16

какво ме гледаш, а?

Ритуала с размахването на английското знаме е на всеки концерт. В "The Trooper" се пее май за английска битка...wink.gif

+Quote Post
alpha prime
коментар Aug 22 2005, 04:34 PM
Коментар #17

алфонс

ами по случая мога само да цитирам един известен наш рапър
един голям *** за мисис озбърн

+Quote Post
Slash
коментар Aug 22 2005, 05:11 PM
Коментар #18

Сатана

Цитат(alpha prime @ Aug 22 2005, 04:34 PM)
един голям *** за мисис озбърн

По-скоро пожарогасител...

+Quote Post
feather
коментар Aug 23 2005, 06:20 PM
Коментар #19

какво ме гледаш, а?

Оп, едно линкче, хоп още едно...и накрая великия завършек... biggrin.gif Няма такова шоу - слушайте и се кефете. wink.gif

+Quote Post
alpha prime
коментар Aug 23 2005, 08:08 PM
Коментар #20

алфонс

всъщност тръпър не е ли за кримската война .... blink.gif
нещо не се връзва с амриканското знаме
шоуто верно е неуписуемо

+Quote Post
Slash
коментар Aug 23 2005, 08:26 PM
Коментар #21

Сатана

Цитат(feather @ Aug 23 2005, 06:20 PM)
Оп, едно линкче, хоп още едно...и накрая великия завършек... biggrin.gif Няма такова шоу - слушайте и се кефете. wink.gif

Отде ги набара бе, хакер! Жистоки са, мерси. biggrin.gif

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Aug 23 2005, 08:31 PM
Коментар #22

Facepalmer

То и аз ги имах от преди тва, ама забраих да сложа линковете.

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Aug 23 2005, 08:41 PM
Коментар #23

какво ме гледаш, а?

Цитат(Slash @ Aug 23 2005, 09:26 PM)

Разузнаването, мойто момче, разузнаването...

+Quote Post
Slash
коментар Aug 23 2005, 09:18 PM
Коментар #24

Сатана

Цитат(feather @ Aug 23 2005, 08:41 PM)
Цитат(Slash @ Aug 23 2005, 09:26 PM)

Разузнаването, мойто момче, разузнаването...

Намери ми клипче, как Sharon пасе трева на полето, и те признавам!

Цитат
То и аз ги имах от преди тва, ама забраих да сложа линковете.

Ти пък може да сложиш файловете в друг формат...

+Quote Post
feather
коментар Aug 24 2005, 04:23 PM
Коментар #25

какво ме гледаш, а?

Цитат(Slash @ Aug 23 2005, 10:18 PM)
Намери ми клипче, как Sharon пасе трева на полето, и те признавам!

Нещо спомена за клипчета..wink.gif Не мога да ти намеря точно това, но пък хвърли едно очо на този адрес. Може и да попаднеш на нещо интересно.

+Quote Post
feather
коментар Aug 25 2005, 12:10 PM
Коментар #26

какво ме гледаш, а?

Ако някой все още не е прочел изявлението за случилото се на мениджъра на Мейдън, може да го прочете от тук.

+Quote Post
Mort
коментар Aug 25 2005, 12:16 PM
Коментар #27

Witcher

То стана като сапунена опера... Напомнями за историите със Stratovarius или Страдивариус, както казва един наш виден метъл журналист biggrin.gif

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Mort
коментар Aug 26 2005, 08:52 AM
Коментар #28

Witcher

Шоуто продължава:

В отговор обвиненията на мениджъра на IRON MAIDEN Rod Smallwood относно скандала с последното изпълнение на групата на тазгодишния "Ozzfest", Sharon Osbourne разпространи отворено писмо, в което изказва своята позиция относно възникналия конфликт.

Според нея в изявлението на Smallwood липсват съществени факти и той използва всяка възможност, за да увеличи продажбите на бандата си.
Sharon описва условията и удобствата, предоставени на IRON MAIDEN, за да свирят на "Ozzfest", разкривайки и че хонорарът им е бил $185 000 на вечер. В същото време обвинява Bruce Dickinson, че непрекъснато, в течение на над 20 концерта, е принизявал Ozzy и фестивала по време на изпълненията на IRON MAIDEN.

"Когато се върнем в Америка, ще имаме по-добра озвучителна система", "Няма да свирим същите стари песни всяка вечер (като SABBATH)", "Не се нуждаем от телевизионен промоутър (като Ozzy)" и "Не се нуждаем от риалити шоу, за да бъдем известни (отново като Ozzy)" са изказванията на фронтмена на Девиците, които са вбесили мисис Osbourne.
"Когато един изпълнител е на сцената и каже, че няма да свири 55 минути, колкото му е било отредено, а ще свири толкова дълго, колкото иска (съкращавайки времето на SABBATH), аз няма да позволя това да се случи", допълва Sharon. "Dickinson се беше заблудил, че 46 000 души в Сан Бернандино са дошли само за да видят IRON MAIDEN. Той дори прокламира "Това не е "Ozzfest", това е "Maidenfest"..."
....
В интерес на истината, да, аз прекъснах озвучаването на IRON MAIDEN. "Ozzfest" е наше турне. Ние направихме от него това, което е, за 10 години.... За съжаление на Dickinson липсва възпитание, когато е поканен у нечий дом, настанен на масата на домакините, яде тяхната храна и пие тяхното вино, да не говори без уважанеие за тях (Ozzy, BLACK SABBATH и "Ozzfest"), защото в противен случай ще получи каквото е заслужил. Всяко действие има противодействие.....

Знам, че ще продължите да говорите за това, тъй като то е най-големия отзвук в пресата на САЩ, който имат IRON MAIDEN за 20 години, но нека да продължим напред, ще го направим ли?

С уважение,
"Истинската" Желязна Девица, laugh.gif laugh.gif
Sharon Osbourne"

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
giggle
коментар Aug 26 2005, 02:48 PM
Коментар #29

Прогресиращ

Коментари: 848
Регистриран: 27-February 04
Потребител N: 408

Цитат(Mort @ Aug 25 2005, 10:16 AM)
То стана като сапунена опера... Напомнями за историите със Stratovarius или Страдивариус, както казва един наш виден метъл журналист biggrin.gif

haha imenno.pri tqh borbata mejdu sharon i bruce e koi e po golqm muj taka li hahah...
tova e pulna izlagaciq i za dvete grupi

--------------------
Wake up

+Quote Post
Stiff
коментар Aug 26 2005, 02:50 PM
Коментар #30

Непросветен
*

Коментари: 43
Регистриран: 23-August 04
Потребител N: 598

Никой не може да се ебава с Maiden! НИКОЙ!!!
Най-малко малоумни съпруги на нещастни инвалиди, кото отдавна трябваше да спрат да свирят песни отпреди 35 години и да запишат свестен материал. Те очевидно са неспособни на това! Баси! Sabbath бяха легенда, но сега са жалки.
В момента няма група на света, която да се разходи по сцената след сет на Maiden! Факт!

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 21st August 2025 - 06:52 PM