Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Съхраняването на лични данни...
Niilo
коментар Oct 26 2005, 02:46 PM
Коментар #31

Ню Уейв Хомосексуалист

Група: Потребители
Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

Личният живот СИ Е неприкосновен. Не си мислете, че някой ще седи 24/7 да гледа с кой си пишете и на кого се обаждате.

Между другото, като ще си говорим за България, да го направим:

преди година бяха заловили някакъв тип, който беше заплашвал някакво предприятие чрез бомбени сигнали. Пращал ги по е-пощата.
От полицията се свързали с abv.bg, онези им предоставили писмата, IP-то, от което се е логвал телефонния 'терорист', после справка в доставчика на 212.153.1* (примерно) на кой адрес е инсталирано това IP и респективно лично посещение от патрулка wink.gif

Случаи за телефоните не ми се разказват. Сигурен съм, че сте гледали новините достатъчно много и знаете, че при разкриване на даден престъпник, могат чрез телефонните обаждания, които той е направил, да разобличат и евентуални съучастници, поръчители и прочее. Същото, което каза Щурма, вече е приложимо в цял свят.

И тъй като следенето на тези данни отдавна е практика, следва просто узаконяването му. Не мисля, че сте кой-знае колко ощетени от това, че БТК, МТел и Глобул пазят обажданията ви и са готови да ги предоставят в случай на нужда. С масовата електронната поща положението е същото.

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...
Go to the top of the page

+Quote Post
feather
коментар Oct 26 2005, 09:29 PM
Коментар #32

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Цитат(Slash @ Oct 26 2005, 02:49 PM)
На ЕС ги боли съюза за проблемите на България. Те се опитват да наложат техни си неща, които в България просто не могат пълноценно да се приложат. Пример: АЕЦ Козлодуй. В ЕС не осъзнават, че ние не сме Франция, с 80 АЕЦ-а, ами си имаме един. И ако го затворят, заради натиска на ЕС, това ще бъде едно от най-големите престъпления в българската история. Това е само един пример за това, какви глупости иска от нас ЕС.

offt.gif Тук мисля, че се изказа неподготвен. Ще си изкажа мнението без да твърдя, че и аз разбирам много, но това е моето виждане за нещата. ЕС прекрасно знае в какво положение е България - неслучайно са толкова критични и докладите им по присъединяването ни. Освен критични, те са реални. Да не говорим, че много от вътрешните си проблеми умело прикриваме....или поне си мислим, че го правим. Затварянето на реакторите ни е от полза за еврипейския съюз или ако не пряко за държавите в него, то поне косвено. Реакторите ни са в изправност и според всички експертизи на специалисти (най-големите имена в областта) е една от най-сигурните АЕЦ в света и без никакъв проблем може да работи поне до 2012 година. Как ще коментираш факта, че отсреща на румънската граница се строи нов АЕЦ? dry.gif Нейсе, просто исках да спомена.

Относно съхраняването на информацията...Подписах онова нещо без много да му мисля и все още твърдя, че трябва да се подкрепи. Не, че ще има голям резултат от него. Но айде като може и да няма отзвук да зарежем всичко и никаква позиция да нямаме? (не говоря само в конкретния случай) wink.gif

Проблемите, които изтъква Niilo не са маловажни, но е нелепо, че така ще се справят с какъвто и да било тероризъм. Просто е глупаво. На мен така ми звучат всичките им "доводи". Сори, майна, но не можеш да ме убедиш в противното. wink.gif След като така или иначе се съхранява информация по какви ли не начини, защо е необходимо нещо допълнително по този въпрос?
Терористите толкова ли са глупави да пишат за бъдещите атентати (каквото и да било) на някой? huh.gif Да звънят на съучастниците си и да пишат смс-и? sp_ike.gif Всъщност терористите са луди, нищо чудно...
Хехехе, а бе весела тема, признавам... tongue.gif

+Quote Post
Slash
коментар Oct 26 2005, 09:42 PM
Коментар #33

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Цитат(feather @ Oct 26 2005, 09:29 PM)
Цитат(Slash @ Oct 26 2005, 02:49 PM)
На ЕС ги боли съюза за проблемите на България. Те се опитват да наложат техни си неща, които в България просто не могат пълноценно да се приложат. Пример: АЕЦ Козлодуй. В ЕС не осъзнават, че ние не сме Франция, с 80 АЕЦ-а, ами си имаме един. И ако го затворят, заради натиска на ЕС, това ще бъде едно от най-големите престъпления в българската история. Това е само един пример за това, какви глупости иска от нас ЕС.

offt.gif Тук мисля, че се изказа неподготвен. Ще си изкажа мнението без да твърдя, че и аз разбирам много, но това е моето виждане за нещата. ЕС прекрасно знае в какво положение е България - неслучайно са толкова критични и докладите им по присъединяването ни. Освен критични, те са реални. Да не говорим, че много от вътрешните си проблеми умело прикриваме....или поне си мислим, че го правим. Затварянето на реакторите ни е от полза за еврипейския съюз или ако не пряко за държавите в него, то поне косвено. Реакторите ни са в изправност и според всички експертизи на специалисти (най-големите имена в областта) е една от най-сигурните АЕЦ в света и без никакъв проблем може да работи поне до 2012 година. Как ще коментираш факта, че отсреща на румънската граница се строи нов АЕЦ? dry.gif Нейсе, просто исках да спомена.

Каза същото, с други думи.

Исках да кажа, че ЕС не ги ене за проблемите ни, не че не си правят тънки сметки. Те си правят. Точно Франция мисля, има изгода ние да затворим АЕЦ, а мамалигите да отворят нов.

Както и да е, това не е тема за АЕЦ.

+Quote Post
feather
коментар Oct 26 2005, 09:50 PM
Коментар #34

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

offtopic.gif Ооооок, ясно, разбрахме се. smile.gif

+Quote Post
melhaer
коментар Oct 27 2005, 08:08 AM
Коментар #35

Pirate

Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

Това с АЕЦ-а е така, той се строи с френско участие и е ясно, че точно затова искат да спрат Козлодуй, от един приятел, който бачка в Козлодуй, знам че онзи в Румъния имам много проблеми, непрекъснато се срива и не може да поеме натоварването.

Аз искам да обърна внимание на нещо друго. Ясно е, че според всякаквите му там конвенции, никой няма право да ми подслушва телефонните разговори и да ми чете пощата, щото предствете си следният случай, говориш си някви любовни нещица с някое котенце, нещо съвсем безобидно, и в същото време, някви техници от ДС, дето отговоарят за поддръжката на апаратурата, която следи и записва разговоирте, понеже няма какво друго да правят по цял ден, освен да се чешат по макарите, прослушва тези записи и се забавлява за наша сметка. Гадничко нали?

Колкото до това, че така ще спре тероризма - пълен абсурд! На всеки му е ясно кои са терористите, къде са и как могат да бъдат заловени...Впросът е дали има сметка от това?

И най-накрая, от много места съм чувал, че подобни призиви за присъединяване към подобен протест в лелтронен формат, като този, за който се говори в тази тема (подобни има адски много) са направени от хора от полицията и след това висчко се записва в базите данни на ченгетата, и дори от 10 000 подписали се, да има петима дето са потенциални антиглобалисти/анархисти и прчее с по революционно насторение, примаката околко тях почва да се затяга, подписването в още няколко подобни декларации и сравянването на базите данни и намирането на хора, които често го правят, затяга още повече примката.

+Quote Post
Niilo
коментар Oct 27 2005, 08:31 AM
Коментар #36

Ню Уейв Хомосексуалист

Цитат(melhaer @ Oct 27 2005, 06:08 AM)
Аз искам да обърна внимание на нещо друго. Ясно е, че според всякаквите му там конвенции, никой няма право да ми подслушва телефонните разговори и да ми чете пощата, щото предствете си следният случай, говориш си някви любовни нещица с някое котенце, нещо съвсем безобидно, и в същото време, някви техници от ДС, дето отговоарят за поддръжката на апаратурата, която следи и записва разговоирте, понеже няма какво друго да правят по цял ден, освен да се чешат по макарите, прослушва тези записи и се забавлява за наша сметка. Гадничко нали?

А сега, след като се изказа, прочети наново цялата тема и открий моментите, в които се споменаваше, че нито пощата ти ще се подслушва, нито някой ще ти чете мейлите.

А колкото до АЕЦ Козлодуй - да твърдите, че ЕС прави това за да угоди на Франция е наивно. Наистина ли мислите, че една такава организация е способна да прави такива неща за финансова изгода? blink.gif

Освен това, реакторите на атомната ни електроцентрала са същите като на Чернобилската - ЕсЕсЕСЕРСКИ. И те са били изправни, но уви. Но тук не говорим за безопасност, а най-вече за политика. Излизаме изпод руското крило и отиваме към европейското, ето за това се затваря Козлодуй.

Още повече, че ще имаме и АЕЦ Белене, която ще е доста потенциална централа.

П.П. Да не каже сега giggle, че съм тъпак и винаги съм на отсрещната позиция и смятам моите изводи за правилни при всички положения. Колкото и да Ви е странно, мадам, това е моето ЛИЧНО МНЕНИЕ.

Живи и здрави drinks_drunk.gif

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Oct 27 2005, 08:43 AM
Коментар #37

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28404
Регистриран: 12-January 03
Град: София
Потребител N: 3

Цитат(Niilo @ Oct 27 2005, 09:31 AM)
А колкото до АЕЦ Козлодуй - да твърдите, че ЕС прави това за да угоди на Франция е наивно. Наистина ли мислите, че една такава организация е способна да прави такива неща за финансова изгода? blink.gif

Да, определено! Наивно е по-скоро да се вярва в противното... laugh.gif

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Oct 27 2005, 08:49 AM
Коментар #38

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Само да вметна, че реакторите на АЕЦ Козлодуй не са от същия тип като чернобилските.

--------------------

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 27 2005, 12:23 PM
Коментар #39

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(melhaer @ Oct 27 2005, 09:08 AM)

Колкото до това, че така ще спре тероризма - пълен абсурд! На всеки му е ясно кои са терористите, къде са и как могат да бъдат заловени...Впросът е дали има сметка от това?

И най-накрая, от много места съм чувал, че подобни призиви за присъединяване към подобен протест в лелтронен формат, като този, за който се говори в тази тема (подобни има адски много) са направени от хора от полицията и след това висчко се записва в базите данни на ченгетата, и дори от 10 000 подписали се, да има петима дето са потенциални антиглобалисти/анархисти и прчее с по революционно насторение, примаката околко тях почва да се затяга, подписването в още няколко подобни декларации и сравянването на базите данни и намирането на хора, които често го правят, затяга още повече примката.

Тъп ли си или само се правиш?
В законопроекта не става дума за това да те подслушват.
mad.gif

Цитат
Само да вметна, че реакторите на АЕЦ Козлодуй не са от същия тип като чернобилските.

lol
както и никои други в Европа wink.gif

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Metanoia
коментар Oct 27 2005, 05:07 PM
Коментар #40

I Am The Bloody Earth

Коментари: 515
Регистриран: 4-February 03
Потребител N: 25

Цитат(feather @ Oct 16 2005, 01:28 PM)
Говореше се и за законопроект, който е минал на първо четене в парламента за разрешение на полицейските органи да влизат в домовете ни без специален документ/заповед за обиск...

Ето с това не мога да се съглася. И не за друго, а защото няма да има кой да осъществява контрол върху полицията, а всеки, върху който не се осъществява контрол придобива чувството за недосегаемост.

А петицията не я подписах, защото това, което ще се направи с този закон е просто регулиране (законово) на нещо, което вече е факт. ВСИЧКО от това се прави вече и е по-добре да има закон за тази информация, а не тя да е... полуобща. unsure.gif

--------------------
Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.

+Quote Post
melhaer
коментар Oct 27 2005, 08:28 PM
Коментар #41

Pirate

Цитат
А колкото до АЕЦ Козлодуй - да твърдите, че ЕС прави това за да угоди на Франция е наивно. Наистина ли мислите, че една такава организация е способна да прави такива неща за финансова изгода?

ЕС е създадена не да обслужва интересите на индивида, а на корпорациите!
А и Франция е държавата, която най-много желае да си махнем реакторите.
Колкото до това, какви са те, за това се изказаха няколко комисии, които казаха, че са безопасни! Какво повече от това искаш да чуеш?

Цитат

а за какво става дума? Искат точно това, да могат да пдослушват всичко и да засичат коориднатите ти по мобилният телефон.

САЩ имат план, според който трябва да се направят досиета на абсолютно всички хора по света...доста невъзможна идея ми се струва, но самият факт, че го има като идея е достатъчен!

Отделно в САЩ имат система за записване на телефонните разговори, естествно не на вски разговор, а просто зпаисването се активира при определни ключови думи.

Колкото до това, че не четата мейлите...наскоро имаше едно момиче, от някво градче, което разпространявало анархистки пзоиви и точно ченгетат и бяха проверявали мейла, за да видят с какви индвиди е контактувала.

Бе се тая, МВР винаги са искали да упражняват, колкото се може по-голям контрол върху хората!

+Quote Post
Ataegina
коментар Oct 27 2005, 08:38 PM
Коментар #42

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

Не се подписах в петицията.
Не съм криминално проявена - няма защо да ме следят, подслушват, обискират дома ми. Откак съм се родила са ме следили - удостоверения, медицински картони, училишни протоколи, паспорти. Кой и как може да наруши моята "неприкосновенност" повече от това?

Не знам как стои въпроса с тъй наречената кражба на личността...

Кофти е иначе, защото ако някой ден реша, че вече не ми се блее... а здраво са ми затегнали копитцата...!?!?!?

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Crafter
коментар Oct 28 2005, 01:23 AM
Коментар #43

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Потребител N: 188

Цитат(melhaer @ Oct 27 2005, 09:28 PM)
Цитат

а за какво става дума? Искат точно това, да могат да пдослушват всичко и да засичат коориднатите ти по мобилният телефон.

САЩ имат план, според който трябва да се направят досиета на абсолютно всички хора по света...доста невъзможна идея ми се струва, но самият факт, че го има като идея е достатъчен!

Отделно в САЩ имат система за записване на телефонните разговори, естествно не на вски разговор, а просто зпаисването се активира при определни ключови думи.

Колкото до това, че не четата мейлите...наскоро имаше едно момиче, от някво градче, което разпространявало анархистки пзоиви и точно ченгетат и бяха проверявали мейла, за да видят с какви индвиди е контактувала.

Бе се тая, МВР винаги са искали да упражняват, колкото се може по-голям контрол върху хората!

прочети това, което коментираш преди да го коментираш.

И кво значение има кво имат САЩ, тук става дума за закони на ЕС, които обикновено се стараят да не са много сходни с тези на САЩ.

И за да спреш да се мъчиш, ще ти кажа, че в закона става дума да това да се пази информация с кого си общувал. Разпечатки от телефонните сметки и подобни, а не самите разговори.

Този коментар е бил редактиран от Warrior Of Ice на Oct 28 2005, 07:15 AM

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
melhaer
коментар Oct 28 2005, 08:36 AM
Коментар #44

Pirate

Цитат
И за да спреш да се мъчиш, ще ти кажа, че в закона става дума да това да се пази информация с кого си общувал. Разпечатки от телефонните сметки и подобни, а не самите разговори.

доста си наивен пич...

ти телефон домашен имаш ли? а мобилен? явно не, щото ако си беше получил поне един път сметката щеше да видиш, че там има записан всеки номер на който си звънял, колко време е продължил разговора и каква е цената на проведеният разговор, това естествено се пази в базата данни и при желание от полицята не вярвам да има проблем да бъде получена тази информация! Така, че нв иждам, ако е само за това, защо трябва да се урежда със закон (ако искат да се записва само тази инфо) след като тя такак или иначе вече се записва!

+Quote Post
Niilo
коментар Oct 28 2005, 09:31 AM
Коментар #45

Ню Уейв Хомосексуалист

Аве, ще прочетеш ли темата отначалото до края, преди да я тъпчеш с тъпите си мнения?! Шурма от одеве разправя това, което и ти.

--------------------

+Quote Post
Mort
коментар Oct 28 2005, 10:02 AM
Коментар #46

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Хехе, сега и аз да се изкажа - прекалената лична свобода в наше време води до анархия. Предпочитам да ми подслушват телефона, заедно с тези на престъпниците, но да предотвратяват престъпленията им... И в крайна сметка навсякъде из цивилизования свят разни държавни анти-терористични организации редовно си подслушват (въпросът е че не винаги е достатъчно ефективно или вероятно има някакви други политически причини за допускането на атентатите от последните години), така че защо и ние да сме по-назад.

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Metanoia
коментар Oct 28 2005, 11:27 AM
Коментар #47

I Am The Bloody Earth

Коментари: 515
Регистриран: 4-February 03
Потребител N: 25

Цитат(Sturmfuhrer @ Oct 28 2005, 01:23 AM)
тук става дума за закони на ЕС, които обикновено се стараят да не са много сходни с тези на САЩ.

Само тук бъркаш...

Поне в счетоводството съм абсолютно сигурен, че ЕС (БМСС в случая) се опитват да уеднаквят законодателството. То самата идея на ЕС е да бъде нещо като САЩ.

--------------------
Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 6th November 2025 - 08:00 AM