Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Истинска история?, не знам дали е такава но се просълзих...
melhaer
коментар Oct 30 2005, 02:39 PM
Коментар #1

Pirate

Група: Потребители
Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

Сали

Преди около десет години бях отишъл, не помня вече за какво, до “Дружба-1″. Наближаващата вечер носеше обещание за прохлада след горещия летен ден, не бързах, и просто бутах велосипеда си по уличките на комплекса. Внезапно обаче някой ме дръпна за ръкава:

- Здрасти! Помниш ли ме?

Вторачих се с недоумение в човека пред мен. Определено циганин, макар и не съвсем типичен - гладко обръснат, вехти, но безупречно чисти дрехи. И прям, но не нахален или дебнещ поглед. Иначе невзрачен колкото щеш.

- Не - признах си. - Да не ме бъркаш с някого?

- Нали ти ме хвана тогава при дръвчето пред блока? Аз съм бе, Салито!

Чак тогава в паметта ми проблесна споменът.

Бях на шестнайсет години, и живеех на оборотно жилище в “Дружба”. Една вечер, прибирайки се от училище по тъмното, забелязах как някакъв хлапак рови около корените на засадено сутринта край блока дръвче. Познах го - беше циганчето, което чистеше срещу някой лев входа ни.

“Мръсен мангал!” Прокраднах се внимателно през сенките към него. Увлечен в копаенето, ме усети чак когато се стоварих върху него. Опита се да се измъкне, но беше доста по-дребен и по-слаб от мен - и бързо го разбра:

- Молим те бе, бате, пусни ме! Нищо лошо не праим!

- Дръвчето ще изравяш, а?

- Не го изравям бе, бате! Честна дума! Требе ми да е тука!

- Ква честна дума, бе! За какво ти е пък на тебе?

- Пусни ме, бате! Ооооох! Ще ти кажа, ама ще обещайш ли на никой да не казваш?

- Изтрябвало ми е да ти разправям циганиите!

Все пак го пуснах. Той стана и се огледа. Никой. Внимателно измъкна от мръсните си парцали някакъв найлонов плик и ми го показа. Вътре имаше смачкани няколко банкноти от по лев и два:

- Копам ги тук, бате, да ги скрием. Че фане ли ме морука, ще артисам без тех, че ги изпорка още тая вечер. Нали нема да ми ги земеш?

Ядът ми мина отведнъж, замени го срам.

- Не се бой. Не съм стигнал дотам да крада. - Особено от теб, помислих си. - Събираш ги да си купиш нещо ли?

- Не, бате. Квото да си купим, морука че го продаде и изпорка. Сабирам ги да бегам от къщи. Искам да учим. Да стана като българите. Като тебе, като всичките. Човек. Искам да учим гимназия, може и униварситет даже. Искам да станем човек… Чистим входове тайно, разберат ли нашите, че ми приберат сичко. Лъжем ги, че одим да просим, носим им по малко пари. Бият ме, че са малко, ама търпим. Искам да станем човек.

Не знам защо, но му повярвах. Колкото и странно да ми изглеждаше случката. Свих рамене, и се прибрах. Оттогава не го бях виждал повече… А той не ме беше забравил. И ме беше познал, след толкова години.

- Ела да пием по една лимонада - дръпна ме Сали. - Не се бъркай! Аз черпя… Ракзажи какво става с теб?

- Ами… скука. Завърших училище. После университет. Сега работя… А ти? Какво става с теб оттогава?

Сали кимна към полуразглобения “Москвич” на двайсетина крачки от нас.

- Тя моята е дълга…

Една от сестричките му го забелязала и натопила още на следващия ден. Пребили го, взели му парите. Почнаали да го следят, за да знаят какво и колко изкарва. Той престанал да работи. Пак го пребили, спрели го от училище, пратили го да проси по цял ден. Пак се опитвал да пести, пак го хващали, биели и му взимали всичко. И така - до казармата.

Казармата я изкарал “като всеки циганин”. Който не знае какво значи това, по-добре да не пита… Имало обаче полза и от нея. Научил се да говори правилен български. Като се уволнил, решил да не се връща под властта на баща си. Метнал се тайно в един празен товарен вагон - и за Лом. Бил чувал, че там има повече цигани, дано се изгуби между тях.

Да, ама и там същото. Вместо баща - местният цигански цар, и хората му. Обитал се да работи нелегално от циганското братство какво ли не, все най-мръсна и тежка работа - по доковете, по складовете. И пак все излизало, че не може лев да спастри, че му взимат всичко… От Лом избягал в Стара Загора. Оттам в Русе. Обходил страната надлъж и нашир - навсякъде същото.

Един ден случайно научил, че баща му е умрял от пиянство. (Майка му била починала още преди да влезе в казармата.) Чак тогава събрал смелост да се върне в София. Бездомен, без абсолютно нищо. Циганското братство се опитало да го накара да краде - той не искал, бягал, криел се като куче. Опитвал се да се хване на работа, каквато и да е - кой ще наеме циганин, облечен в разпадащи се парцали? И като дошла зимата, бил загубил надежда.

Една студена нощ се бил притаил до вентилацията на някакъв таксиметров гараж, да не замръзне през нощта. И тя нямало да го спаси, но го хванал пазачът. Отначало го взел за крадец, после го видял, че не може да се движи от студ, се смилил. Завлякъл го в будката си, съгрял го на калорифера, изслушал историята му. Излязъл човек. (”До живот ще го помня, и на децата му ще съм длъжник!”) Оставил го да изкара тази нощ при него, в будката.

На сутринта пазачът подметнал на работниците - не щат ли да пуснат Салито да изчисти гаража през нощта, хем полезно, хем няма да е на минус петнайсетте отвън. Поел гаранция за него. Работил цяла нощ Сали като бесен, наполовина и да се стопля - в гаража не е много над нулата, а той по едни парцали. Но на сутринта помещение петдесет на сто метра светело от чистота.

На следващата нощ пак му разрешили да остане там, срещу още чистене и работа. И на по-следващата… Някои от по-милостивите му носели кой по парче сух хляб, кой по някоя стара дрипа. Пари никакви - но по половинка хляб на ден се събирала, а щом има и къде да спи… И така си осигурил подслон и оцеляване. Работел и денем и нощем, по шестнайсет часа на ден, нодкана не чакал никога за нищо. Винаги помагал на монтьорите, пък като понаучил кое как, почнал и сам да оправя най-прости неща. Те пък използвали това, да мързелуват - и така Салито се научил да разбира от автомобили… За една година станал най-добрият монтьор в гаража, всички шофьори при него искали да минават. Защото не го мързи и се старае… Пак тогава и шефът на гаража го хванал през лятото, Салито му прекопал и обърнал три декара двор, от пущинак на градина го направил, кладенец изкопал, тонове камънаци пренесъл… Пък шефът го назначил официално, като чистач в гаража, на половин заплата. Нищо че всъщност бил най-добрият монтьор вече.

И така, ден след ден - от тъмно до тъмно работа. През нощта - купчината парцали в ъгъла, вместо легло. С времето му разрешили по малко и да препаркира коли първо, след това и да ги кара из двора на гаража. Дълго го майтапели, че ще е най-добрият шофьор, след това срещу още лични услуги шефът му разрешил да държи шофьорски изпит, заедно с новите шофьори. За всички тях плащал гаражът, само Сали си платил изпита от джоба - но го взел. И му отпуснали, като подигравка, развалините на стар “Москвич”, да кара такси нощем. Ако си върши монтьорската работа и чистенето добре денем… Един месец всяка нощ лежал под “Москвича” до сутринта, дорде го пусне в движение. За смайване на всички. И почнал и нощем да върти, и да припечелва по още нещичко от бакшишите.

“Москвичът” скоро се разпаднал окончателно, но имало и други съборетини. Пак тогава фалирали гаража по демократичному, да го продадат на приятелски фирми. Шофьорите обаче просто си купили за жълти стотинки всички налични коли. За Сали пак останала барака, която той платил по-скъпо от “Ладите” на другите - но се оказал със свой “Москвич”, и с разрешение за такси.

Още докато бил в гаража, се бил оженил. Жена му не била красавица, но голяма чистница. По това си я бил избрал. Почти гладували с жената, с месеци карали на сух хляб, но пестели пари. Като бил закрит гаражът, те си наели стаичка в някаква стара къща, и Салито почнал да върти с “Москвича” денонощно. Сринал го докрай за година - но за това време изкарал парите да купи мъничко по-добър. След това трети, още по-добър. И най-сетне, преди седмица гордо купил и стара газова уредба. Тъкмо я натаманявал, така щели да му спаднат разходите още.

- Това е при мен - допи си лимонадата Сали. - Не можах да се изуча. Ама децата всичките ще ги направя висшисти! Най-голямата е първокласничка вече. Като тръгне с тези чисти дрешки, сресана, умита, никога няма да кажеш, че е циганче! И върне ли се в къщи с по-малко от шестица, играе дървеният господ! Няма прошка!

Беше отдавна тъмно, когато стигнах до нас. Не бях забелязал, че бия пет километра път пеша, бутайки велосипед. Мислех.

Никога не съм съжалявал истински, че не съм от богато семейство, че нямам наследство, реституция, уредено положение. Но пред този старт в живота, който беше имал Сали, сигурно минавам за кралска особа. Да се родиш в най-мръсното и гадно циганско семейство на тоя свят, целят свят и всичкият късмет да са срещу теб, стотици пъти да те натъпкват ама на дъното на канавката, и никога, ама никога да не се предаваш, да се бориш без умора, без почивка, без отчаяние… Пред тоя “мангал” се чувствах като човешки сурогат.

Оттогава нещо се промени в мен. Какъвто и проблем да ми се стовари на главата, не се предавам. Никога. Срам ме от Сали - не бих заслужавал честта да съм му приятел. Моите най-черни моменти за него сигурно биха били радост, каквато с години не е срещал. И не се беше предавал - като опериран от страх, отчаяние или малодушие. Би сложил всеки филмов герой в джоба си, без въобще да осъзнае какво прави. (Не одобрявам педагогическите му методи, но оттам нататък…)

Не съм го срещал оттогава. Не зная какво е станало с него. Но се надявам децата му да четат Интернет.

И ако някой ден случайно попаднат на този блог, дано прочетат и знаят, че баща им е велик човек. И да се гордеят с него.

публикувано в http://www.gatchev.info/blog/index.php?p=14
Go to the top of the page

+Quote Post
Vlad
коментар Oct 30 2005, 03:42 PM
Коментар #2

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Много хубава история наистина.

--------------------

+Quote Post
Тежкия heavy met...
коментар Oct 30 2005, 03:50 PM
Коментар #3

Прослушващ метъл
**

Коментари: 107
Регистриран: 13-September 05
Град: Somewhere in the fucken hell
Потребител N: 933

Хубава история...и добър начин да накараш човек да не се предава wink.gif

--------------------
No fear,Marto is here

+Quote Post
feather
коментар Oct 30 2005, 04:02 PM
Коментар #4

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Хубав е разказът. smile.gif Ако е и наистина реален случай е още по-фрапиращо...Но няма какво да ни изненадва - такива неща се случват всеки ден.

+Quote Post
stage
коментар Oct 30 2005, 04:29 PM
Коментар #5

In search for my Eloise...

Група: Приятели
Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

Всеки имал търпението да прочете тази история (вярна или не) би трябвало да си вземе поука от нея.Поне малко smile.gif

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Oct 30 2005, 04:53 PM
Коментар #6

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Хубава и реална история. Това трябва да го прочете някой от "Атака," за да помисли за истинските проблеми, не само за вдигащите рейтинг глупости.

+Quote Post
RazorJack
коментар Oct 30 2005, 05:59 PM
Коментар #7

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

О колко трогателно, не мога да спра да рева. dry.gif

Абе я слезте на земята. Това е реалният живот. На всеки от нас е можело да се случи и кво? Вие какво си мислите че на всички по света проблемите им се изчерпват с това че нямало кой да си гушкат нощем?

Цитат(Slash @ Oct 30 2005, 02:53 PM)
Хубава и реална история. Това трябва да го прочете някой от "Атака," за да помисли за истинските проблеми, не само за вдигащите рейтинг глупости.

Айде ся, нормално е сред 5000 гнусни мързеливи цигани (като баща му и всички във всички градове където е ходел) да има и един дето иска да стане човек. Еми похвално за него. Ама за останалите 4999 Атака са си прави biggrin.gif

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
stage
коментар Oct 30 2005, 06:18 PM
Коментар #8

In search for my Eloise...

Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

Цитат(RazorJack @ Oct 30 2005, 05:59 PM)
Айде ся, нормално е сред 5000 гнусни мързеливи цигани (като баща му и всички във всички градове където е ходел) да има и един дето иска да стане човек. Еми похвално за него. Ама за останалите 4999 Атака са си прави biggrin.gif

тук Атака няма нищо общо човек.Това си е твой "проблем" thumbdown.gif

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Oct 31 2005, 02:55 PM
Коментар #9

Сатана

... И слезе RazorGod от небето и се разпореди, кой как ще живее, и кой как ще умре.

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Oct 31 2005, 04:08 PM
Коментар #10

трансгалактически гаргаробластер

Коментари: 1440
Регистриран: 2-May 05
Град: ...на Луната
Потребител N: 800

Цитат(RazorJack @ Oct 30 2005, 06:59 PM)

Абе я слезте на земята. Това е реалният живот. На всеки от нас е можело да се случи и кво? Вие какво си мислите че на всички по света проблемите им се изчерпват с това че нямало кой да си гушкат нощем?

как можеш да слагаш толкова много хора под общ знаменател?!
О,да...извади един от "5000 гнусни мързеливи цигани"...и стана още по-зле!
дори някои да се стреми нагоре,кои ще му даде шанс?кои ще повярва в него?

...всички са се озлобили и виждат "малкия проблем",...решили са че е яко да си го изкарваш на някои,които като теб вивее в мизерия и то заради престъпленята(на които от не знам колко години само цъкаме с език)на големите хора...на управляващите и наи-общо на тези които ни вадят парите от джоба и ги бутат в тяхните сметки в Швеицарски банки!

...Видяхме една възможност да си го върнем на някои...да покажеме че "няма да го търпиме т'ва!трябват деиствия"...Атака!? деиствия срещу кои?...и последния циганин да вкарате в на Сидеров концлагерите...положението няма да се оправи...защото основния ни проблем не там...и не е проблем,а следствие.

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
RazorJack
коментар Oct 31 2005, 06:36 PM
Коментар #11

The Conqueror I Be

Добре де тва е много спорна тема ,всеки си има мнение, само ще кажа че ония гъзари с БМВ-тата дето си мислят че са над закона мястото им е заедно с циганите в концлагерите. А иначе не съм против циганите като раса а като начина им на мислене. smile.gif

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
Wolfheart
коментар Oct 31 2005, 06:57 PM
Коментар #12

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Откъдето и да го погледнеш, циганите не са прблем за подценяване. И милионите, които дължат на НЕК също не са за подценяване. Те, също както и политиците крадат, колкто могат да заграбят. Разликата е, че в момента политиците имат по-големи възможности за заграбване и го правят. Ако вкарат циганите в концлагери няма да се реши проблема. Също и ако вкараме политиците в концлагери, пак няма да се реши - други ще се появят на тяхно място. Проблема е комплексен - освен политиците малко сме си виновни и ние и нашите прадеди и турското робство и византийското робство..и така нататък.
А Сидеров, не че е голям родолюбец, а просто се е насочил към тази пазарна ниша

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Oct 31 2005, 07:34 PM
Коментар #13

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Цитат(RazorJack @ Oct 30 2005, 06:59 PM)
Айде ся, нормално е сред 5000 гнусни мързеливи цигани (като баща му и всички във всички градове където е ходел) да има и един дето иска да стане човек.

Донякъде съм съгласен.

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Nov 2 2005, 01:03 PM
Коментар #14

WARLORD

Коментари: 1193
Регистриран: 15-October 05
Град: Шопландия
Потребител N: 976

Цитат(RazorJack @ Oct 30 2005, 05:59 PM)

Това е и моето мнение едно към едно.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Тежкия heavy met...
коментар Nov 3 2005, 09:58 PM
Коментар #15

Прослушващ метъл
**

Абе кофти им е на циганите повечето не ги зимат на работа штото били миризливи laugh.gif .Иначе що да са толко бедни? Повечето от тях да много работливи и ако получат шанс не биха го пропуснали.(не ги обичам циганите ама им съчувствам кво да права.) Са колкото и да си миризлив се ставаш за нещо..

--------------------
No fear,Marto is here

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 4 2005, 02:17 AM
Коментар #16

:)

Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Цитат(Тежкия heavy metalist @ Nov 3 2005, 10:58 PM)
Повечето от тях да много работливи и ако получат шанс не биха го пропуснали.

мислиш ли? smile.gif

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
Lucretia
коментар Nov 4 2005, 09:49 AM
Коментар #17

Просветен

Коментари: 401
Регистриран: 25-October 05
Град: Хангар 18
Потребител N: 996

На връщане от Paradise Lost, в купето пътувахме с няколко цигани. Една жена със сина си и един друг циганин. Още в началото започнаха да си приказват кой къде работил, кой колко пари вземал и други такива. Стигна се дотам, че циганката каза, че взимала около 700 лв, защото работела на 2 работи ( пасяла кози и овце). Дотук добре, нищо лошо. Обаче наред стези 700 лв, всеки месец си взимала детските помощи и социалните помощи, въпреки, че не е безработна (само да спомена, че на нас не ни дават детски, защото дохода ни е с 8 лв повече от исканото).
След известно време разговора стигна до там, че тя купила на сина си 5 чифта еднакви (!!!!!!!!!) маратонки. Обаче после хазайката й уж ги откраднала от нея. И как тя й викала, че цял живот, въпреки че е циганка не била крала нищо. И как й пожелала да ходят цял живот със счупени крака и т.н. Така. Дотук пак добре, ако наистина се е случило, добре. Обаче...Идва след 3-4 часа друг мангал. И почват и с него да си приказват. А в купето почти всички спят. И аз се опитвах, затова явно съм изглеждала заспала. И както си говореха, така се стигна дотам, че циганката каза на мангала с доста тих гласец, че някакъв камион, идващ от Сърбия се обърнал на пътя и се запалил, и те с още някакъв циганин ОТКРАДНАЛИ колкото стока можали - дрехи и обувки.
Е, кажете ми сега...да ги съжалявам ли? ranting.gif
Естествено, че не са всички такива! Обаче...някак си не е справедливо един циганин, който не работи, не, който НЕ ИСКА да работи, а предпочита да краде и да взима помощи, да е привилегирован в БЪЛГАРИЯ!!!

+Quote Post
ManOwaRadO
коментар Nov 4 2005, 10:01 AM
Коментар #18

WARLORD

Коментари: 1193
Регистриран: 15-October 05
Град: Шопландия
Потребител N: 976

Аз имам много какво да говоря по тази тема, но ще се изкажа съвсем кратко. Това горе е просто някакво разказче, а това, което Lucretia е написала е РЕАЛНОСТТА.

--------------------
IPB Image

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Nov 4 2005, 01:29 PM
Коментар #19

мноооого сте навътре бееее!ама МНОГО mat.gif и кво...?жалко 4е депутатите не се возят по влакове...(и ЗАЩО ли?!)може би тогава да си доидем на темата!!! ranting.gif

--------------------
Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.

+Quote Post
Demiurg
коментар Nov 4 2005, 02:18 PM
Коментар #20

Прогресиращ

Коментари: 562
Регистриран: 23-April 04
Град: София
Потребител N: 461

^
Ти пък що се впрягаш ? Момичето пътува по влакове, чула е една нормална история, която си е контра на слъзливата история отгоре; история, която става всекидневно около нас. Факт е, че 90 и много процента от циганите не щат да работят, щото с просене, кражби и дребни далавери изкарват повече, отколкото един нормален средно-статистически българин.

А ако искаш подобни истории за депутати (и други "елитни" личности) - мога и такива да ти разкажа, ама трябва много да ме напиеш. И докато дребните престъпления на циганите се спират с добросъвестното прилагане на наказателния кодекс и програмите за трудова заетост, то престъпленията на "хората над закона" просто не се спират с нищо (което пък е причината да отрека тая държава).

Конкретно по разказчето - и аз познавам работещи, амбициозни цигани, и общото е, че всички се опитват да се отрекат и избягат от циганията, все едно "циганското братство" ги дърпа назад. Така че време е да се заговори открито за циганска мафия и да се атакува тя, а не просещите циганета.

--------------------

+Quote Post
Тежкия heavy met...
коментар Nov 4 2005, 02:42 PM
Коментар #21

Прослушващ метъл
**

Цитат(Sturmfuhrer @ Nov 4 2005, 02:17 AM)
Цитат(Тежкия heavy metalist @ Nov 3 2005, 10:58 PM)
Повечето от тях да много работливи и ако получат шанс не биха го пропуснали.

мислиш ли? smile.gif

Абе преувиличих признавам напоследък говоря/пиша/глупости...

--------------------
No fear,Marto is here

+Quote Post
xskacorex
коментар Nov 4 2005, 02:56 PM
Коментар #22

protocol down

Коментари: 1855
Регистриран: 12-January 03
Град: Пловдив
Потребител N: 4

два пъти щяха да ме колят българи.

--------------------

+Quote Post
Peter
коментар Nov 4 2005, 04:04 PM
Коментар #23

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Мен пък веднъж ме обраха българи... Сега да мразя ли всички българи?

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Nov 4 2005, 04:18 PM
Коментар #24

Цитат(Demiurg @ Nov 4 2005, 03:18 PM)
циганите не щат да работят, щото с просене, кражби и дребни далавери изкарват повече, отколкото един нормален средно-статистически българин.

и кои го е напраявил да е така?!и кои им позволява да е така...защо полицията си затваря о4ите,а политиците само обещават...а ние цъкаме с език и търпим?

--------------------

+Quote Post
RazorJack
коментар Nov 4 2005, 05:10 PM
Коментар #25

The Conqueror I Be

Цитат(xskacorex @ Nov 4 2005, 12:56 PM)
два пъти щяха да ме колят българи.

За съжаление има доста българи с манталитета на цигани. Събират се с циганите, пият заедно, смърдят като тях. Има и обратното, цигани по рождение дато си живеят нормално в бели квартали, работят, у тях е доста по-чисто и подредено отколкото у нас. Ама това са само изключение които потвърждават правилото. А какво е правилото? Ами да кажем напалм над факултетоооооооооооо icon_headbang[1].gif

Пък за политиците ... ами кво да кажа, тука в българия сме като чикаго през 30-те примерно, всекидневно бастисват по някой престъпен бос, на всяка банка има табела да не се влиза с оръжие ...

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Nov 4 2005, 05:54 PM
Коментар #26

Сатана

Колкото и да плюете етносите в България, никой няма да ви чуе мнението - затова не се впрягайте. Само и единствено полициците ни имат удоволствието да рушат държавата ни.

+Quote Post
Тежкия heavy met...
коментар Nov 4 2005, 11:45 PM
Коментар #27

Прослушващ метъл
**

Цитат(Slash @ Nov 4 2005, 05:54 PM)
Колкото и да плюете етносите в България, никой няма да ви чуе мнението - затова не се впрягайте. Само и единствено полициците ни имат удоволствието да рушат държавата ни.

За съжаление е така sad.gif Политиците рушат държавата,цигани ограбват българи,.....накрая политиците остават доволни и щастливи а за нас един голем к*р

--------------------
No fear,Marto is here

+Quote Post
Ro6ava GarGa
коментар Nov 5 2005, 12:21 AM
Коментар #28

Цитат(Slash @ Nov 4 2005, 06:54 PM)

бра'о бате!кажи са ко правят рибките' laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Niilo
коментар Nov 5 2005, 10:03 AM
Коментар #29

Ню Уейв Хомосексуалист

Коментари: 692
Регистриран: 15-March 05
Град: Пловдив
Потребител N: 770

Цитат(Ro6ava GarGa @ Nov 4 2005, 02:18 PM)
и кои го е напраявил да е така?!и кои им позволява да е така...защо полицията си затваря о4ите,а политиците само обещават...а ние цъкаме с език и търпим?

Това го е направила инерцията. Стечението на обстоятелствата в държавицата ни доведе положението до тук.

А политиците не могат да направят нищо, така че няма нужда да ги обвинявате. Айде стига с тия изказвания на нисшата класа 'те политиците са виновни!'. Защото колкото са виновни те, толкова и ние. Още повече, че 'политик' и 'депутат' е синоним на 'народен представител', така че си правете заключенията.

Когато се излекуваме от предубежденията към циганите (не ромите, не ромгските граждани, а циганите, защото са точно такива; ромите са съвсем други хора), тогава ще започнат да се пооправят нещата. Когато започнем да гледаме на тях като на нормални хора, които са част от държавата ни (при това не малка), когато започнем да общуваме с тях като с равни на нас хора, тогава ще видим светлинка в тунела.

Колкото и да ви е странно, няма от къде да дойде расовата фейа и да конвертне един такъв процент от населението.

Това е проблем, за който сме виновни ние, нашите родители, прародители ако щеш... и проблем, с който ще живеем.

Айде стига политика drinks_drunk.gif

П.П. Slash престани да се изказваш за политиката, защото всички ти знаем мнението отдавна. smile.gif

--------------------
Мусака - мъжете знаят защо...

+Quote Post
Blashyrkh
коментар Nov 5 2005, 01:42 PM
Коментар #30

Демон

Коментари: 2148
Регистриран: 14-December 04
Потребител N: 693

Цитат(Ro6ava GarGa @ Nov 4 2005, 05:18 PM)

Аре моля ти се... Земи една пушка и в гората като не ти се търпи. А тва за полицията са ебати глупостите.

+Quote Post

3 страници V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th July 2025 - 01:41 AM