Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> За СЕМ, да си го н*****т или ...
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2005, 09:43 PM
Коментар #31

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

feather, кога за последно видя нещо достойно за обложка на албум на Canibal Corpse по новините? (Имам предвид главно 3-те национални телевизии) Едва ли е било скоро. Това е защото са въведени принципи на самоконтрол и автоцензура. Когато такива принципи съществуват и работят, създаването на нормативни актове, които да регламентират въпросния казус е излишно. Че и нежелателно.

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
Crafter
коментар Nov 9 2005, 09:45 PM
Коментар #32

:)

Група: Потребители
Коментари: 4948
Регистриран: 4-July 03
Град: София
Потребител N: 188

Да, между другото логично е това, което са написали да не е това, което са имали предвид.
За това, че има неща, които не трябва да се ПОКАЗВАТ (не казват, а показват) в дадени моменти съм напълно съгласен.

--------------------
Come with me tonight
tell me how it feels to be alive

+Quote Post
feather
коментар Nov 9 2005, 10:57 PM
Коментар #33

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

Цитат(SepulTeraHead @ Nov 9 2005, 10:43 PM)
feather, кога за последно видя нещо достойно за обложка на албум на Canibal Corpse по новините? (Имам предвид главно 3-те национални телевизии) Едва ли е било скоро. Това е защото са въведени принципи на самоконтрол и автоцензура. Когато такива принципи съществуват и работят, създаването на нормативни актове, които да регламентират въпросния казус е излишно. Че и нежелателно.

Точно от такъв човек като теб, който почти всичко подлага на съмнение и го разглежда от различни гледни точки, не съм очаквала да вярваш толкова сляпо в някакви "принципи на самоконтрол", та било то и в журналистическата гилдия...wink.gif
Наистина ли си убеден, че това е приоритет на големите медии? (говорим в частност за тях, защото тях си опоменал) Отдавна този вид институции (защото мисля са се превърнали в такива) имат съвсем друга задача, функции и цели. Зад всяко тяхно действие има конкретна умисъл, която, повярвай ми, в повечето случаи е далеч от представата на зрителите за нея. Имай предвид, че това е личната ми позиция и не гарантирам истинност и обективност.
За това до колко съществуват принципи и дали се прилагат може да се поспори много. Е, има и неща, които никога няма да бъдат пуснати в тези медии, въпреки, че случая с тази отрязана глава доказа противното, но да се надяваме, че ще остане в графата "случайни изключения". wink.gif Примера ти с обложка на Cannibal е абсолютно неуместен. Ако имаше специализирано предване с точно тази насоченост показването на новата обложка на албума им нямаше да е никакъв проблем - в това съм сигурна. Много ли неслушащи и нехаресващи метъла хора гледат подобни предвания...wink.gif Искаш да ми сравниш обезглавяването на шофьорите ни в Ирак пред камера с обложка на метъл група? Смехотворно.
Това беше отклонение...
Искам да кажа, че когато се говори за подобни медии нещата са доста относителни. И те в много случаи не са обектвини - били сме свидетели неведнъж.
Все още обаче твърдя, че няма да загубим с нищо ако не виждаме трупове, кланета, екзекуции...Който иска да знае повече подробности и такива детайли за тях винаги ще има начин да ги получи. За останалите са важни само фактите и конкретната информация. Също така не искам да ме занимават с битовизми - доста често затъват ненужно в такива само за запълване на доста скъпо за всеки време...

+Quote Post
stage
коментар Nov 10 2005, 03:48 PM
Коментар #34

In search for my Eloise...

Коментари: 3314
Регистриран: 16-October 05
Град: Планета тип 13
Потребител N: 977

днес чух следният коментар че това не било политически или някакъв друг проблем а нравствен проблем.Честно да кажа съм слконен да повярвам тъй като в България има тенденцията всичко да се политизира.

--------------------

+Quote Post
giggle
коментар Nov 10 2005, 08:40 PM
Коментар #35

Прогресиращ

Коментари: 848
Регистриран: 27-February 04
Потребител N: 408

Откровено казано това е до толкова тъпо....едва ли не така ще бъдем лишени от информация,не че и сегашната понякога не я спестяват...колкото до вулгарни картини в ефир..за тфа би трябвал да си има ограничение ....

--------------------
Wake up

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 10 2005, 08:54 PM
Коментар #36

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Кога последно видяхте нещо наистина брутално в новините на Btv, Нова телевизия, или БНТ? Искам да ми излезете с пример и така да ме убедите, че въпросните медии не упражняват самоконтрол.

--------------------

+Quote Post
feather
коментар Nov 10 2005, 08:58 PM
Коментар #37

какво ме гледаш, а?

Коментари: 1460
Регистриран: 3-November 04
Потребител N: 653

За наша радост това се случва много рядко. Именно за това оставам в сферата на голите понятия.... biggrin.gif

+Quote Post
stage
коментар Nov 10 2005, 09:13 PM
Коментар #38

Цитат(SepulTeraHead @ Nov 10 2005, 09:54 PM)
Кога последно видяхте нещо наистина брутално в новините на Btv, Нова телевизия, или БНТ? Искам да ми излезете с пример и така да ме убедите, че въпросните медии не упражняват самоконтрол.

Имено затова предложенията на СЕМ намирисват на цензура biggrin.gif

Едит:някой ако има да ме пита нещо да го напраии лично laugh.gif ина4е тва за дмг си прав лельо.Но забрави и 150% енхейдж и 100 % пойзън демич.А дали знам бг правопис пак ще повторя че всеки греши.Особено аз laugh.gif

--------------------

+Quote Post
lelqLora
коментар Nov 10 2005, 09:33 PM
Коментар #39

Просветен

Коментари: 312
Регистриран: 29-August 05
Потребител N: 919

Цитат(stage @ Nov 9 2005, 01:01 AM)
хихихи честно да ти кажа ми някак забавно да се заяждаме laugh.gif и да си отварям очите на четери откъде ще изкочш за следващата ми волна-неволна грешка fish.gif все пак не съм дошъл тук да се карам с някой си а де се запозная с всички които посещават този форум

Абе офтопик като за начало. Ама feather е права stage biggrin.gif Има ли дума в българския, която можеш да напишеш правилно? Ти български правопис учил/а ли си? Извинявай не се сдържах.
Сега за СЕМ.... епа....цензура с 300 демидж и берсерк. И второ абе за бога какво значи да цензурираш новините? То по тая логика трябва да спрат и 99% от всичко, което се излъчва по която и да е телевизия, барабар със сапуна дето се пени целодневно, щото и там има кръв и насилие чат-пат. А това със сапунките вече наистина е нравствен и психически проблем. А СЕМ е скъращение от Ставай си Ебавай Майката или респективно Сядай си Ебавай Майката. Май.

--------------------
balkan hardcore turbofolk

+Quote Post
InsArtTure
коментар Nov 10 2005, 09:38 PM
Коментар #40

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Каква ти цензура? Колко по-цензурирано? Относно цензурата сме много добре в България. Не съм мислил на какво се дължи.

Погледайте СИЕНЕН. Тоя канал трябва да е забранен както за лица под 18 години така и за хора със слаби сърца. Нашите медии са си мнго добре даже. И в крайна сметка-КОГА СА ПОКАЗАЛИ КАКВОТО И ДА Е убийство?
Или пък самоубийство-как ще заснемат това самоубийство? Трябва да е публично. Това не става всеки ден...

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
MadHatter
коментар Nov 10 2005, 09:54 PM
Коментар #41

ghost of the sun

Коментари: 3537
Регистриран: 5-September 05
Потребител N: 924

така си е.медиите ни са си достатъчно цензурирани.
не беше ли казано,че знанието е сила?пък и всеки знае,че децата само чакат да почнат новините и да гледат кървища вместо да изгледат филм като земята на мъртвите и 13 призрака примерно laugh.gif

--------------------
Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.

+Quote Post
stage
коментар Nov 11 2005, 12:52 AM
Коментар #42

Цитат(InsArt†ure @ Nov 10 2005, 10:38 PM)
И в крайна сметка-КОГА СА ПОКАЗАЛИ КАКВОТО И ДА Е убийство?
Или пък самоубийство-как ще заснемат това самоубийство? Трябва да е публично. Това не става всеки ден...

Wyprostnoto ubiistwo za koeto stawa6e w1pros po rano.Prosto moje da ne sa go zasneli te da re4em a nqkoi 4e4enci ili muhamedini ili tam kwito i da sa glaworezi icon_axe.gif

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Nov 11 2005, 01:52 AM
Коментар #43

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

НЕ дочетох темата докрай... Всъщност мернах първите мнения и направо се засилих да пиша отговора.

Та... да, цензура ТРЯБВА да има! Аз обаче, доколкото разбрах, във въпросните часове телевизиите ще се задължават да излъчват просто материали олекотени откъм насилие, а не се забранява напълно "сензационната информация", както се тръби отвсякъде. Явно именно това е разлютило толкова журналистическата гилдия, за която да снимаш трупа, петното кръв и т.н. е върха на сензацията. dry.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
stage
коментар Nov 16 2005, 01:41 AM
Коментар #44

Онзи ден гледах едно предаване със участието на доц.Лозанов.Темата беше за СЕМ като цяло и доста интересни неща се изговориха.Доц. Лозанов изказа и няколко тези между които и тази че СЕМ нарочно вдигат толкова шум понеже наближава приемането на бюджета им huh.gif ...иди се сети.
Другото интересно нещо беше че във основата си СЕМ имат за цел да предпазят децата но във самата регулировка те се споменават само веднъж, в началото и после няма и думичка за тях...също така трябва да се има предвит и какво точно гледат децата и по кое време и там да се ПОМОГНЕ на родителите ТЕ да упражняват контрол.А новините не са основното което гледат децата и мисля че това е повече от ясно...

--------------------

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 12th September 2025 - 11:44 PM