![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Имаме толкова огромен каталог от групи на компютрите си, а на лавиците с дискове броя им се увеличава като геометрична прогресия...
![]() Въпроса ми е как научавате за дадена група или изпълнител. Коментирахме колко време ни трябва, за да харесаме/отречем нечия музика, но по какъв начин изобщо разбираме, че тя съществува? Дали някой ви препоръчва нови неща, сами ли търсите в сайтове, четете в някое електронно издание, или пък "ревютата в списанието са моят най-добър приятел"? ![]() ![]() Интересно ми е най-любимите си групи как открихте? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Любимите ми групи сами ме намериха
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Едно време приятели ми препоръчваха разни групи, аз ги преслушвах подред и преценявах... От доста години вече съм взел инициативата в свои ръце - интересувам се, чета, свалям, слушам, ако нещо ми хареса достатъчно - евентуално купувам. В Интернет има изобилие от информация за какви ли не групи, човек просто трябва да потърси. Някои от най-любимите ми банди (сещам се за Domine в момента) съм ги открил съвсем случайно: попаднал съм на ревю в някакъв сайт и ме е заинтригувало...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Предимно чрез компира в последните години. Всички знаете как.
По принцип не се състезавам с никой, но винаги ми е приятно да чуя нещо ново и различно. Има периоди в които ми се слуша нещо ново - тегля разни неща, и после подбирам харесаното. Има периоди в които ми се цикли на любими неща. Има и периоди в които не ми се слуша нищо... но те са доста кратки. Почти всички любими групи съм си ги открил сам с годините, но има и изключения, разбира се. Една от най-любимите ми нови групи - Evergrey, ми я беше казал един много специален човек преди 2 години, и така я открих. Може би затова е и толкова специална тази група за мен. ![]() Обаче ми липсват времената с касетките. Беше си емоция, как се биех с приятели за една касетка на Metallica или на Sepultura... ![]() Тогава ми беше по-хубаво, определено. Просто сега ми е прекалено лесно да откривам нови неща, и това не ми харесва. Но всичко си има своите положителни и отрицателни страни. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
В началото от радио "Тангра"(специално за метъла). После просто поех инициативата и търся сам групи-както дойде-в информационните сайтове, директно по фрий сайтовете, приятели и т.н.
На както федър каза-по-важно е любимите групи как сме ги открили. Blind Guardian-четох едно време в един сайт какво е пауър метъл, защото още не знаех. Там имаше групи за пример и една от тях беше Гардианът. Хареса ми заглавието, отидох на дата.бг и т.н. Dark Tranquillity-в един поуст в този форум, някой каза, че Те били по-добри от Ин Флеймс. Тогава ми влезе в съзнанието. След това разбрах и че Андерс е пял там, отидох на фрий нет и т.н. Edguy-Слушах албумите на Авантазия и един ден реших да посетя сайта на групата. Тогава открих, че всъщност Авантазия е страничен проект, а Едгай е главната група и дърпах. Amon Amarth-пуснаха една песен по великото радиопредаване Зла Вечер, след което аз отидох в О43 и си купих Версус дъ Уърлд. Влюбих се и издърпах останалите. На някого да му се чете още? -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 249 Регистриран: 1-December 05 Потребител N: 1055 ![]() |
Абе секви начини случвало ми се е(наи-често) да ми препоръчат нещо ориятели,друг път някъде случаино видя някво име та реша да го пробвам.Даже понякога гледам темата "Какво звучи в момента","Вашият личен топ 5 за последните дни" и "Коя група открихте последно",та от там виждам кои кво слуша и го слушам и аз.
-------------------- Яко хеви метъл,масови онлайн игри и военна фантастика.Тва е моя живот
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
То и за това са тези теми.
![]() -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат(Slash @ Dec 6 2005, 06:31 PM) Обаче ми липсват времената с касетките. Беше си емоция, как се биех с приятели за една касетка на Metallica или на Sepultura... ![]() Тогава ми беше по-хубаво, определено. Просто сега ми е прекалено лесно да откривам нови неща, и това не ми харесва. Но всичко си има своите положителни и отрицателни страни. ![]() Абсолютно. Какви Времена... ![]() Иначе от списания, форуми, приятели, случайно - така попадам на групи. Тегля от мм ген главно, преди това от другите фиита. Теглех и от Soulseek (напоследък нещо се преебава). В момента съм в криза, щото затвориха мм-а. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
Откъде гигите? Ми като чуя някоя готина песен -> аре цялата дискография
![]() А как чувам готина песен? Ми ... някой ми препоръчва по кюто или тука чета добри думи и така. -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
По стандартните начини - препоръки, добра дума, поздрав, пречетено... и т.н..
а намирането.. по фриита, DC++, менкане на дискове при по-лесно... -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Аз пък не търся активно музика. Нови групи - от писането в тоя форум, от срещи, препоръки на приятели, прочетени ревюта в списаниеТО! и така... Случва се и да ми хареса нещо. Последното, което ми хареса, е Trivium.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Главно от форуми. Има си определени хора и среди, които ги имам за авторитети в това отношение. По-рядко и някое ревю в списание може да ме накара да чуя дадена група.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 502 Регистриран: 14-May 04 Град: София Потребител N: 486 ![]() |
Ми най-често от списания(ревюута),форуми и на срещи ако ми похвалят някоя група!И така една,две песни и после дискографийката ми е на лице!
-------------------- A TOUCH OF EVIL
Please set me free I can't resist a Touch of Evil |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Най-често влизам в www.metal-archives.com и си разглеждам на воля,в зависимост от това какъв жанр ми се слуша,в какво настроение съм...или пък от някое списание,ако прочета интервю и ако ми хареса и си търся групата(както наскоро чрез SMF открих Stream of Passion),различно.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
Главно някой приятели ме зарибяват,или по-форуми катоб чуя нещо....
Любимите ми,хих HIM просто въртях каналити, Nightwish и те бяха така,Machine Head няколко образа бяха яко фенове и аз покрай тях.За Анатема научих от един форум,нещо наистина прекрасно.... ии т.н. Все ми е тая. ![]() -------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Научавам за новите банди предимно от интернет. Следя определени уебзайни и форуми, където има доста изчерпателна информация. Е, случва се и да попадна на нещо яко, след като приятел ми го препоръча, но напоследък става все по-рядко.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Ми и аз така-от приятели,от форуми и то така става.А с мм-а наистина стана мноо лошо
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
как си намирам музика...от приятели главно,някой казва слушай тва и тва и аз търся.понякога просто гледам стила и си харесвам име на група и си тегля нещо и досега не съм грешила.
п.с. не мисля,че ако мм.ген го пуснат въобще,ще е доста далеч като време...все пак полиция и тн не си е лека работа -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Цитат п.с. не мисля,че ако мм.ген го пуснат въобще,ще е доста далеч като време...все пак полиция и тн не си е лека работа Лошо ![]() ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 474 Регистриран: 14-August 05 Град: Sofia Потребител N: 901 ![]() |
PunkTorrents, FileMP3.org, ArenaBG, Data.bg, UnixPunx, CD Rips, Soulseek, Friends. - горе-долу така се събира музиката...
-------------------- Mother, Father, look at your little monster. I'm a hero, I'm a zero, I'm the butt of the worst joke in history. I'm a lock without a key, a city with no door, a prayer without faith, a show without a score. I'm a bad word, a wink, a nod, a shiver, an untold story, sex without purity, a creeping gray memory. I am incomplete...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 19-August 05 Потребител N: 905 ![]() |
Лично аз съм откривала музика по-най различни начини,макар да не съм открила много музика :Р Някои неща съм слушала първо по телевизията и радиото и са ми харесали,после се е стигнало до купуване на албум..а в последствия не поне по-голямата част от дискографията...Имам и една приятелка,която знае за изключително много групи,роден музикален критик е и понеже е от Бургас,намира си лесно музиката,която желае...От нея разбрах за по-голямата аст от любимите ми в настоящия момент групи..От списания и ревюта съм бивала повлияна,но теоретично трябва да съм сигурна,че това ще ми хареса,рогава пробвам практично:)
-------------------- A snowy owl above the haunted waters
poet of ancient gods Cries to tell the neverending story prophecy of becoming floods An aura of mystery surrounds her the lady in brightest white Soon the incarnate shall be born The Creater of the night Deep dark is his Majesty's kingdom A portent of tomorrow's world There shall the liquid give Him power The red-eyed unborn lord |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Ами най-често използвам разни лесно манипулативни хора да ми записват музика.
![]() Хах, разбира се намират се и други начини като DC++ ... ноо като че ли да ти дават наготово музиката е най-добрият вариант. ![]() -------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
- интернет - форуми, е-zines
- списания - приятели - самоцелно ровене във ftp-та - случайни плакати или песни чути за сега тези варианти се сещам ![]() п.п. @Боб, борим се със зъби и нокти ![]() -------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Като се замисля..колко съм нагла. Приятели ми теглят каквото ми трябва. Тъй като//що е това неограничен....не зная:") А за да им кажа какво да теглят чувам от познати. Било то форум или в разговор... А понякога просто гепя дискове предназначени за други хора. Така се запознавам с други стилове... ")
-------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 09:25 PM |