![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 42 Регистриран: 24-September 03 Потребител N: 275 ![]() |
4i kak fuck you
![]() ![]() -------------------- krasotata 6te spasi sveta-koito zabravi tova e obre4en v adskata deistvitelnost na sivoto ni ejednevie
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Спамер! ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 204 Регистриран: 23-September 03 Град: в АДА Потребител N: 271 ![]() |
dam prava si tq sneite vrazki v dasalo
![]() ![]() -------------------- Бъди проклет , във мъка черна ти ще гниеш , годините минават бавно , с кръв земята ще пропиеш! !-АХ, КОЛКО Е ЗАБАВНО-!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Абе вие се насрахте бе! Едно време протестирах срещу анти-flood правилата, ама вие прекалявате. Тва не ви е чат.
Кво е свободата? Да не ти се изпречват на пътя разни тъпи малки незначителни хорица, които ти пречат само защото са решили че това е правилно! Примерно кагато пакфаш един джойнт, те прибират, защото някой олигофрен е решил че така ти стапсява живота. Някой идиот който няма представа какво правиш, защо го правиш и така нататък. Истинкската свобода е да не си орговорен пред някакви тъпи правила които слагат всички хора в един кюп. Защото ние сме различни. Човек е свободен само тогава когато е отговорен единствено и само пред собствената си съвест. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
Цитат Абе вие се насрахте бе! Едно време протестирах срещу анти-flood правилата, ама вие прекалявате. Тва не ви е чат. glasuwam s 2 ryce za twa mnenie |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Да бъдеш роб на волността си
Свобода и робство - завинаги преплетени в едно неизчерпаемо противоречие. Дали да бъдеш свободен,или роб!? Дали свободата ще ти даде сила,или ще 'впрегне' в себе си всеки твой жизнен порив? Волността те зове: 'Нека бъде свобода!' и увлича всяко желание след себе си в боорба с робството.А робството е един затворен свят, едно неизпълнимо условие.Казваме,че то е зло. Обаче ще бъде ли нещастен робът в този свят, ако безусловно вече го е приел за свой,без да знае, че е роб?Ако той е открил своя път към едно друго съвършенство не чрез борба, а чрез покорство, то това съвършенство би било занего единствено и непротиворечиво. ТОгава ако това, което ние наричамесвобода,изисква борба, неприсъща за всеки човек,търсещ щастие, би следвало да се запитаме от какво всъщност имскаме да се освободим. Дали да вложим себе си във вечните противоположностти (свобода и робство), или да приемем това, което сме - добро и лошо.... ако всеки вижда света по свой начин и този свят не е еднакъв за всички, значи никой не може да определи правилно цялата цялата действителност от своята гледна точка. А това означава,че всички грешим. Може би склоността да вярваме безрезервно, че виждаме цялата реалност, е най-опасната заблуда. Така всеки създава свой въображаем свят, заживява в него и се обрича с вярата,че той е най- истински.Впряга себе си в една идея и й отдава всеки жизнен порив,а реалността все така убягва и отнася свободата със себе си. Мечтата по непостижимото друго, желанието да бъдеш по- свободен, е това, което прави обикновения човек роб. Така борбата за свобода се превръща в робство на волността..... И искате да кажете, че съществува пълна свобода?Дали сме роби на някого или роби на собствения си порив към някакъв идеал....сякаш няма разлика.И ние цитираме разни хора по различни случай..Защо?Те винаги ли са прави..... 'Животът е толкова красив,колкото му разрешиш да бъде'Така е казал Чарлз Буковски...Истина ли е?Има ли значение!? ![]() -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
По твоята логика, човек никога не може да бъде свободен... Но не съм съгласен, мисля че това да следваш стремежите си не може да бъде наречено робство. Или в най-лошият случай, това е робство на самия себе си, против което не мога да имам нищо против.
![]() Цитат Мечтата по непостижимото друго, желанието да бъдеш по- свободен, е това, което прави обикновения човек роб. Така борбата за свобода се превръща в робство на волността..... Стремежът към превъзмогване на ограниченията на всяка цена е сам по себе си ограничение, съгласен съм. Това значи ли, че трябва да се съобразяваме с всичко и всички?! Има неща, против които има смисъл и си струва да се бориш, има и такива, които не можеш да промениш или дори не е нужно да променяш. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
True freedom is Anarchy!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Свободата и робството не са чак толкова противоположни. Ако робството е собстевн избор и то може да те накара да се чувстваш свободен. Сития роб се чувства по-свободен от бездомника на улицата защото е освободен от проблемите свързани с физическото му оцеляване. По същия начин мога да приема защо доста хора са се чувствали по-добре преди 89та година.
В предишния си reply казах че "Човек е свободен само тогава когато е отговорен единствено и само пред собствената си съвест". Човек трябва да прави това което той, дълбоко в себе си, смята за правилно, не това което някой друг смята че е най-добро за него. Това е много различно от това човек да прави каквото си иска. Трябва да се замисляш правилно ли е това което правиш. Абе с други думи - АНРАРХИЯ!!!!!!!! \m/!!!!!!!!!!! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат Човек трябва да прави това което той, дълбоко в себе си, смята за правилно, не това което някой друг смята че е най-добро за него. Това е много различно от това човек да прави каквото си иска. Какво повече да добавя... Това обобщава много точно и моята позиция по въпроса. Няма смисъл да се противопоставяш на правилата, ако не ти пречат, или заради самото противопоставяне. Но ако се чувстваш ограничен от тях - бой до смърт! ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Nov 3 2003, 12:16 PM) Цитат Човек трябва да прави това което той, дълбоко в себе си, смята за правилно, не това което някой друг смята че е най-добро за него. Това е много различно от това човек да прави каквото си иска. Какво повече да добавя... Това обобщава много точно и моята позиция по въпроса. Няма смисъл да се противопоставяш на правилата, ако не ти пречат, или заради самото противопоставяне. Но ако се чувстваш ограничен от тях - бой до смърт! ![]() И аз споделям същото мнение.Добре е че има хора,които да мислят така. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Въщност.....е да може и да бъркам....Простичката идея,която много сложно се опитах да обясна по-горе е,че света е различен в очите на различните хора. Това,което за едни е добро ..за други е грешно,ако то им бъде наложено..то това би било обременяване.....и един вид робство....само че ако всеки човек иска да се налага и да бъде 'свободен' и необременен с нищо...това би довело до пълен хаос, до анархия. Това просто няма как да го бъде.... Ами ако всеки тръгне да гони някакви си собствени правила.... сякаш тогава става подвалстен на това свое копнение за свобода.....
С две думи... да...хубаво е да се борим срещу неща, които можеш и има смисъл да промениш......но не и да се противопоставяш на всички и всичко -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
Човек трябва да прави това което той, дълбоко в себе си, смята за правилно, не това което някой друг смята че е най-добро за него. Това е много различно от това човек да прави каквото си иска. Какво повече да добавя... Това обобщава много точно и моята позиция по въпроса. Няма смисъл да се противопоставяш на правилата, ако не ти пречат, или заради самото противопоставяне. Но ако се чувстваш ограничен от тях - бой до смърт! И аз споделям същото мнение.Добре е че има хора,които да мислят така. Точно така:)Това е точно казано: ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Какво за вас е звободата?, заедно със всичките там теми, производни на Да бъдеш или не?, са толкова лишени от смисъл, че чак сърцето ме боли.
![]() В даскало проклинах даскалите по философия, когато ни давах такива дълбокомислени теми, защото в тях освен да теглиш локуми и да преразказваш факти известни всекиму, друго не можеш да направиш!! Цялата история е трудна за описване! Най-общо: Свободата е нещо лично, трудно за обяснение... Всеки я възприема и интерпретира по своему. Дори анархията, в чистия си вид, няма да предлага свобода (или поне не за дълго), защото човекът е стадно същество и винаги ще се намерят лидери, около които на момента ще се скупчат жертвоготовни помощници (роби, съдейки по вашите писания) и цялата идея отива по дяволите! ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
Kaто си говорим за странни теми по философия:
Тема: Да! Съчинение: А защо пък не? Оценка: Отличен 6 Истински случай ... -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
Цитат(RAPTOR @ Nov 3 2003, 08:48 PM) Kaто си говорим за странни теми по философия: Тема: Да! Съчинение: А защо пък не? Оценка: Отличен 6 Истински случай ... Стига не ме плаши,че догодина почваме философията в даскало! ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Хехе... чувал съм ги др подобни!
Тема: Що е то наглост? На листа, по диагонал, с едри букви пише: Това е наглост!! -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъп предмет.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 82 Регистриран: 9-December 05 Потребител N: 1070 ![]() |
Дестилирана свобода няма
-------------------- Pale colors paint the picture of mankinds usurped hallucination
You dreamt but alas you were dead. A faded bruised clone of the imitation that was copied centuries ago There is no wailing and no grief and there are not enough tears in the sky to mourn the fall of man, not enough strength to raise our heads and say farewell... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 249 Регистриран: 1-December 05 Потребител N: 1055 ![]() |
Бои,еб..е и сръбска музика
![]() -------------------- Яко хеви метъл,масови онлайн игри и военна фантастика.Тва е моя живот
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 21 Регистриран: 5-February 06 Потребител N: 1146 ![]() |
Охххх то в на6е време свобода няма
ама аз си правя кфот си искам ![]() ![]() -------------------- Живота е скапан - него прави по скапан :)
това бе6е мн тъпо |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 436 Регистриран: 27-August 04 Град: Пловдив Потребител N: 599 ![]() |
Аре, и тоя почна
![]() -------------------- Влез ми в положение, да ти не влезна аз (отазад)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Цитат({back_in_black} @ Feb 5 2006, 05:53 PM) ама аз си правя кфот си искам ![]() Ши' прая квот' си искам!!! На коленеееее! ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 30-January 06 Град: SOFIA Потребител N: 1134 ![]() |
Няма Господ по-голям от ТЕБ....няма нищо по-високо от ТЕБ....няма по-страшни войни от тези, които водиш с "АЗ"...ТОВА Е СВОБОДАТА.....
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
това ми хареса...^
"Когато няма друго решение освен да направиш избор...това ве4е не е свобода..." -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 30-January 06 Град: SOFIA Потребител N: 1134 ![]() |
Горното и на мен ми хареса....
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 80 Регистриран: 29-November 05 Град: Ботевград Потребител N: 1050 ![]() |
Евала за темата. Изключителна е.
Според мен свободата е нещо твърде многозначно, за да се опише в един форум. Има много мнения по въпроса и повечето ми допадат. Важното е, че в крайна сметка всеки иска да е свободен, независимо от какво и как. Но пък със свободата върви и отговорността. Та какво да кажа... вършете това, което искате, стига да не навредите на някой! ХФ ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат(ZONA @ Feb 5 2006, 08:37 PM) Няма Господ по-голям от ТЕБ....няма нищо по-високо от ТЕБ....няма по-страшни войни от тези, които водиш с "АЗ"...ТОВА Е СВОБОДАТА..... Сатанизъм ли долавям. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
^ По-скоро чист атеизъм. Такива умни разсъждения са съществували много преди Господин ЛаВей да ги "измъдри."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Сатанизма е във всеки от нас........разликата е в това....колко и как му разрешаваш да влияе върху мислите ти.........разрешаваш ли му изобщо.....ти какво долавяш?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Slash @ Feb 9 2006, 06:57 PM) ^ По-скоро чист атеизъм. Такива умни разсъждения са съществували много преди Господин ЛаВей да ги "измъдри." ..плагиатство?.... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:08 PM |