![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Crack The Skye ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 722 Регистриран: 11-March 04 Град: София Потребител N: 424 ![]() |
Стила на рисуване на обложката прилича на Roorback на Sepultura.
Странно, до преди една седмица имаше друга обложка ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Същия човек я е правил просто. Също и обложката на компилацията на Mtv Headbager's Ball:
![]() Явно има доста разнообразен стил човека... хехе. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Абе да ви кажа, и аз напоследък започнах да си преосмислям мнението за новия In Flames. Човек като се заслуша открива, че повечето парчета са страшно заразителни! Много хубави мелодични припеви има, както и доста от старите твърди елементи...
П. П. Нещо в "Crawl Through Knives" много ми напомня на "Pinball Map" от "Clayman" => разбиваща е! -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
Абе не знам... тия дни слушам доста последните два албума на In Flames (без Come Clarity... което ми на помня да ви помоля за маааалко сийд
![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Впечатлен съм, как започва да не ми писва да го слушам...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Аз пък вече го изтрих.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Тук можете да гледате видеоклипа на "Take This Life". На мен ми се видя доста безсъдържателен.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Темата малко остаря вече, но искам да се изкажа. Не съм очаквал "Come Clarity" да ме плени в такава степен, но откакто за пръв път се появи из нета, не съм спрял да го слушам. Вече два месеца не ми е омръзнал, дори си взех оригинална бройка - нещо, което неотдавна не смеех и да си представя, че отново ще направя някога. In Flames все още имат потенциал!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 4-July 05 Град: World hate center Потребител N: 859 ![]() |
Ами и аз да кажа 1-2 изречения за албума. Определено In Flames са една от любимите ми групи, но това не стана никак лесно
![]() Като цяло обаче албумът продължава много да ми харесва, и аз си го взех оригинален ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Да, зарибяващ е. Обаче... едни Chain Collector примерно (дебютанти), направиха много по-добър мелодет албум, според мен. Мога да изброя и още 2-3 по-добри (само през '06-та)...
Ако "Come Clarity" беше дебютен албум на някоя мелодет група - да, щеше да е много силен... но за In Flames това е бледо представяне. Никога не съм им бил луд фен и мисля, че едни Dark Tranquillity ги превъзхождат по всякакви показатели, но все пак предполагам, че за самите In Flames това е що-годе задоволителен албум, предвид последните им излияния... и все пак е блед. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
В момента In Flames не свирят мелодет, а някакъв техен си, особен стил. Мелодета го зарязаха още след "Clayman", но в "Come Clarity" се наблюдава радващо завръщане към някои елементи от старото звучене. Освен това, на фона на последните две дългосвирещи малоумия, албумът е страшно силен.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ти сам написа, че се наблюдава завръщане към старото звучене. Мелодета в албума го има мисля, а тези техни си мотиви в какво ги намираш, в чистите вокали на моменти? Питам чисто информативно, защото ми е трудно да ги дефинирам в нещо по-различно от мелодет (с разни други елементи). И все пак това не е толкова важно.
Иначе на мен самият албум ми хареса, но не успя да ми влезне чак под кожата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Slash @ Mar 1 2006, 04:12 PM) тези техни си мотиви в какво ги намираш, в чистите вокали на моменти? Да, това е едно. Иначе има и много рифове, които са доволно далеч от типичното шведско мелодет звучене. Колкото до въпроса какво точно свирят In Flames в момента, много е трудно да се каже. Някакъв модерен кросоувър метъл, колкото и общо да звучи. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 4-July 05 Град: World hate center Потребител N: 859 ![]() |
Ами за мен In Flames НЕ свирят мелодичен дет метъл, поне не през последните 5 години. Свирят си точн окакто Warrior of Ice каза - техен си стил някакъв. След което Soilwork ги копират, лошо при това.
![]() ![]() Мелодичния дет според мен в момента е представен от групи като Dark Tranquillity, Kalmah, Scar Symmetry Колкото до Dark Tranquillity - при тях не мога да усетя голяма прогресивност и нови моменти, малко като тъпчене на едно място се получава. Но пък ми харесват, така че всичко е ок ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 04:20 PM) Колкото до Dark Tranquillity - при тях не мога да усетя голяма прогресивност и нови моменти, малко като тъпчене на едно място се получава. In Flames винаги са ми били много по-любима група от Dark Tranquillity, но последните ги уважавам далеч повече. Когато мелодичният дет като цяло взе да затъва, те не плюха на стила, граден с години, а се стегнаха и продължиха с още по-здрава музика. Паралелно с това другите флагмани - In Flames - го удариха през все още актуалния тогава нео "метъл". Впрочем, Dark Tranquillity са не по-малко разнообразна група, просто звученето им е по-хомогенно. А специално от албум като "Character" не виждам какво би могло да се иска по който и да е параграф... Не бих казал, че е повторение на предишни неща. А в този ред на мисли, представата, че за да се развиваш, трябва често да променяш стила си, при това радикално, е доста извратена... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
E, всеки се развива по собствен начин
![]() ![]() Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест. Е, това не пречи, този албум ми харесва сташно много! ![]() Колкото до In Flames, убеден съм че при тях няма чак такава промяна на стила, просто това е различен прочит на бруталната музика. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 03:54 PM) Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест. Точно пък "Character" да е еднообразен... "My Negation" ти дава едно настроение, "One Thought" - друго, "Am I 1?", "Mind Matters", "The Endless Feed", "Out Of Nothing"... и всяка друга от "Character" не са песни, това са институции... Да не говорим за разнообразните мелодии, които те смазват от глава до пети! Просто този албум е от друга планета... А това дали една група трябва да държи на стила си или не, зависи изцяло от групата. На In Flames очевидно не им се отрази добре "модерната" вълна. Цитат Колкото до въпроса какво точно свирят In Flames в момента, много е трудно да се каже. Някакъв модерен кросоувър метъл, колкото и общо да звучи. Да, звучи логично. Е, точно тези модерни кросоувър елементи са единственото, но съществено нещо, което не харесвам в "Come Clarity." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Slash @ Mar 1 2006, 05:11 PM) Е, точно тези модерни кросоувър елементи са единственото, но съществено нещо, което не харесвам в "Come Clarity." Без да изхвърлям с глупости от рода, че въпросните елементи са нещото, измъкнало In Flames от капана на самоповторението, мисля, че най-малкото в този албум са добре вмъкнати. В смисъл, че не звучат неестествено и насилено, а се вписват в музиката и стоят смислено. Какво си мислиш, че не искам нещо смазващо като "Colony"? Ще плача от радост, ако отново издадат толкова велик мелодет албум. Просто знам, че няма да стане. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 03:54 PM) Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест. Ти пък се произнесе! ![]() Цитат Колкото до In Flames, убеден съм че при тях няма чак такава промяна на стила, просто това е различен прочит на бруталната музика. Това трябва да е някакъв майтап. ![]() ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Майтап ами, какво друго
![]() Бруталността в STYE може и да я чуеш като си отпушиш ушите, тя не лесно разбираема за всеки. ![]() към Warrior of Ice - всъщност не мисля че в последния In Flames има някакво особено стилово завръщане назад както каза по-горе ![]() към Слаш - ами ТОЧНО CHARACTER -а ми дава АБСОЛЮТНО еднакво настроение от първата до последната песен. То ми харесва, но е еднакво ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мерси за съвета, но ушите ми се радват на отлично състояние.
![]() ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Ами принципно ниските китари спомагат много да, хехе, а и за композициите си прав че са доста по-елементарни. Но пък - защо трябва да са сложни? ![]() Така или иначе бруталността си е въпрос на възприятие, за мен може Edguy да са леки, но пък за много хора са тежки. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 06:19 PM) към Warrior of Ice - всъщност не мисля че в последния In Flames има някакво особено стилово завръщане назад както каза по-горе ![]() Е, не знам дали е чак "особено", но определено го има. В "Reroute" мелодетът започна да се губи, а в "Soundtrack" изчезна съвсем. В новия албум отново се появява. Освен това, онази меланхолична акустика от старите неща, която също беше позабравена, се среща в "Come Clarity". -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Come Clarity е един хубав албум. Наистина слаб-само спрямо предишните неща на групата..
Той обаче е наистина силен в текстовете си. Дори и в предишните два In Flames бият всички техни плагиати в това отношение. Цитат Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест. Е, това не пречи, този албум ми харесва сташно много! Да ти кажа, до човека си е. За мен е страшно разнообразен. Колкото пъти го слушам-все нови неща откривам, Песните са различни, различни са и емоциите, вложени в тях. Не e и особено хомогенен. Личи си, че не е създаван наведнъж. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 192 Регистриран: 9-March 06 Град: In Abhorrence Потребител N: 1204 ![]() |
За мен тази група отдавна не съществува. Изневериха на стила си и поради това нищо уникално не остана у тях. Не знам дали си струва да слушам новия им албум.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Абе не е толкоз лош, пробвай го...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 60 Регистриран: 21-August 06 Град: Марково, обл. Пловдив Потребител N: 1523 ![]() |
IN FLAMES СА СИ ПРОСТО INFLAMES
![]() -------------------- ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
След като така и така сте изровили сравнително старата тема...
Според мен "Come Clarity" е изключителен албум. Много зрял, страшно разнообразен, покъртително емоционален. Също така и доволно музикантски, което може да се каже за почти всички творби на In Flames. Убедена съм, че с тази тава момчетата направиха най-доброто възможно завръщане на метъл сцената, след два меко казано неубедителни албума. Надявам се в следващия запис да има още повече мелодет. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Мога нещо да добавя към темата.
Петимата са състанали съвършени музиканти. Имам чувството, че могат да си свирят сетовете докато обядват. С такава лекота си дрънкат всички песни сякаш пият фанта. От друга страна този факт е дразнещ. Мисля си за това какво са способни да създадат в музикално отношение при наличния капацитет. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th May 2025 - 01:29 PM |