Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
3 страници V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> In Flames - Come Clarity, Появи се!
gad
коментар Dec 9 2005, 11:14 AM
Коментар #31

Crack The Skye

Група: Потребители
Коментари: 722
Регистриран: 11-March 04
Град: София
Потребител N: 424

Стила на рисуване на обложката прилича на Roorback на Sepultura.
Странно, до преди една седмица имаше друга обложка mellow.gif

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 9 2005, 01:11 PM
Коментар #32

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Същия човек я е правил просто. Също и обложката на компилацията на Mtv Headbager's Ball:

Явно има доста разнообразен стил човека... хехе.

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар Dec 9 2005, 09:46 PM
Коментар #33

метъл

Коментари: 3123
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 963

Абе да ви кажа, и аз напоследък започнах да си преосмислям мнението за новия In Flames. Човек като се заслуша открива, че повечето парчета са страшно заразителни! Много хубави мелодични припеви има, както и доста от старите твърди елементи...

П. П. Нещо в "Crawl Through Knives" много ми напомня на "Pinball Map" от "Clayman" => разбиваща е!

--------------------
We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool,
Vain glory be my wicked guide...

+Quote Post
Beerzebub
коментар Dec 9 2005, 09:51 PM
Коментар #34

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Абе не знам... тия дни слушам доста последните два албума на In Flames (без Come Clarity... което ми на помня да ви помоля за маааалко сийд smile.gif) и откривам че бандата става перфектно за фонова музика... Ровиш си из нета, сравняваш си хардуер, да речем (наближава времето за ъпгрейд)... Припевите на повечето песни са наистина доста запомнящи се.

--------------------
meh.

+Quote Post
Slash
коментар Dec 14 2005, 11:06 AM
Коментар #35

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Впечатлен съм, как започва да не ми писва да го слушам...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Dec 14 2005, 11:16 AM
Коментар #36

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Аз пък вече го изтрих.

--------------------

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Jan 13 2006, 08:45 AM
Коментар #37

Balance Guardian

Група: Админ
Коментари: 28391
Регистриран: 12-January 03
Потребител N: 3

Тук можете да гледате видеоклипа на "Take This Life". На мен ми се видя доста безсъдържателен.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Rolf
коментар Mar 1 2006, 12:43 AM
Коментар #38

метъл

Темата малко остаря вече, но искам да се изкажа. Не съм очаквал "Come Clarity" да ме плени в такава степен, но откакто за пръв път се появи из нета, не съм спрял да го слушам. Вече два месеца не ми е омръзнал, дори си взех оригинална бройка - нещо, което неотдавна не смеех и да си представя, че отново ще направя някога. In Flames все още имат потенциал!

--------------------

+Quote Post
StormWarrior
коментар Mar 1 2006, 10:55 AM
Коментар #39

Непросветен
*

Коментари: 41
Регистриран: 4-July 05
Град: World hate center
Потребител N: 859

Ами и аз да кажа 1-2 изречения за албума. Определено In Flames са една от любимите ми групи, но това не стана никак лесно rolleyes.gif Всъщност всеки техен албум ми харесваше 1 или 2 години след своето излизане, което не мога да си обясня хехе. Единствено последното им творение - Come Clarity ме грабна бързо, само за няколко слушания и това мисля че не говори много добре за него. Т.е. доста по-слушаема музика са направили, такава която хваща ухото осезаемо по-бързо, поне при мен.
Като цяло обаче албумът продължава много да ми харесва, и аз си го взех оригинален punk.gif

+Quote Post
Slash
коментар Mar 1 2006, 02:20 PM
Коментар #40

Сатана

Да, зарибяващ е. Обаче... едни Chain Collector примерно (дебютанти), направиха много по-добър мелодет албум, според мен. Мога да изброя и още 2-3 по-добри (само през '06-та)...
Ако "Come Clarity" беше дебютен албум на някоя мелодет група - да, щеше да е много силен... но за In Flames това е бледо представяне.
Никога не съм им бил луд фен и мисля, че едни Dark Tranquillity ги превъзхождат по всякакви показатели, но все пак предполагам, че за самите In Flames това е що-годе задоволителен албум, предвид последните им излияния... и все пак е блед.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 1 2006, 02:52 PM
Коментар #41

Balance Guardian

В момента In Flames не свирят мелодет, а някакъв техен си, особен стил. Мелодета го зарязаха още след "Clayman", но в "Come Clarity" се наблюдава радващо завръщане към някои елементи от старото звучене. Освен това, на фона на последните две дългосвирещи малоумия, албумът е страшно силен.

--------------------
Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.

+Quote Post
Slash
коментар Mar 1 2006, 03:12 PM
Коментар #42

Сатана

Ти сам написа, че се наблюдава завръщане към старото звучене. Мелодета в албума го има мисля, а тези техни си мотиви в какво ги намираш, в чистите вокали на моменти? Питам чисто информативно, защото ми е трудно да ги дефинирам в нещо по-различно от мелодет (с разни други елементи). И все пак това не е толкова важно.
Иначе на мен самият албум ми хареса, но не успя да ми влезне чак под кожата.

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 1 2006, 03:18 PM
Коментар #43

Balance Guardian

Цитат(Slash @ Mar 1 2006, 04:12 PM)
тези техни си мотиви в какво ги намираш, в чистите вокали на моменти?

Да, това е едно. Иначе има и много рифове, които са доволно далеч от типичното шведско мелодет звучене. Колкото до въпроса какво точно свирят In Flames в момента, много е трудно да се каже. Някакъв модерен кросоувър метъл, колкото и общо да звучи.

--------------------

+Quote Post
StormWarrior
коментар Mar 1 2006, 03:20 PM
Коментар #44

Непросветен
*

Ами за мен In Flames НЕ свирят мелодичен дет метъл, поне не през последните 5 години. Свирят си точн окакто Warrior of Ice каза - техен си стил някакъв. След което Soilwork ги копират, лошо при това. tongue.gif Колкото до последните "две малоумия" на In Flames, за мен това са гениални албуми. Както са и Colony, The Jester Race и Clayman... cool.gif

Мелодичния дет според мен в момента е представен от групи като Dark Tranquillity, Kalmah, Scar Symmetry

Колкото до Dark Tranquillity - при тях не мога да усетя голяма прогресивност и нови моменти, малко като тъпчене на едно място се получава. Но пък ми харесват, така че всичко е ок wink.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 1 2006, 03:32 PM
Коментар #45

Balance Guardian

Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 04:20 PM)
Колкото до Dark Tranquillity - при тях не мога да усетя голяма прогресивност и нови моменти, малко като тъпчене на едно място се получава.

In Flames винаги са ми били много по-любима група от Dark Tranquillity, но последните ги уважавам далеч повече. Когато мелодичният дет като цяло взе да затъва, те не плюха на стила, граден с години, а се стегнаха и продължиха с още по-здрава музика. Паралелно с това другите флагмани - In Flames - го удариха през все още актуалния тогава нео "метъл". Впрочем, Dark Tranquillity са не по-малко разнообразна група, просто звученето им е по-хомогенно. А специално от албум като "Character" не виждам какво би могло да се иска по който и да е параграф... Не бих казал, че е повторение на предишни неща. А в този ред на мисли, представата, че за да се развиваш, трябва често да променяш стила си, при това радикално, е доста извратена...

--------------------

+Quote Post
StormWarrior
коментар Mar 1 2006, 03:54 PM
Коментар #46

Непросветен
*

E, всеки се развива по собствен начин wink.gif Далеч съм от мисълта, че непременно трябва да има развитие, напротив хаха, слушам доста групи които тъпчат на едно място през цялата си кариера rolleyes.gif

Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест. Е, това не пречи, този албум ми харесва сташно много! smile.gif
Колкото до In Flames, убеден съм че при тях няма чак такава промяна на стила, просто това е различен прочит на бруталната музика.

+Quote Post
Slash
коментар Mar 1 2006, 04:11 PM
Коментар #47

Сатана

Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 03:54 PM)
Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест.

Точно пък "Character" да е еднообразен...
"My Negation" ти дава едно настроение, "One Thought" - друго, "Am I 1?", "Mind Matters", "The Endless Feed", "Out Of Nothing"... и всяка друга от "Character" не са песни, това са институции... Да не говорим за разнообразните мелодии, които те смазват от глава до пети! Просто този албум е от друга планета...

А това дали една група трябва да държи на стила си или не, зависи изцяло от групата. На In Flames очевидно не им се отрази добре "модерната" вълна.

Цитат
Колкото до въпроса какво точно свирят In Flames в момента, много е трудно да се каже. Някакъв модерен кросоувър метъл, колкото и общо да звучи.

Да, звучи логично. Е, точно тези модерни кросоувър елементи са единственото, но съществено нещо, което не харесвам в "Come Clarity."

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 1 2006, 04:38 PM
Коментар #48

Balance Guardian

Цитат(Slash @ Mar 1 2006, 05:11 PM)
Е, точно тези модерни кросоувър елементи са единственото, но съществено нещо, което не харесвам в "Come Clarity."

Без да изхвърлям с глупости от рода, че въпросните елементи са нещото, измъкнало In Flames от капана на самоповторението, мисля, че най-малкото в този албум са добре вмъкнати. В смисъл, че не звучат неестествено и насилено, а се вписват в музиката и стоят смислено.

Какво си мислиш, че не искам нещо смазващо като "Colony"? Ще плача от радост, ако отново издадат толкова велик мелодет албум. Просто знам, че няма да стане.

--------------------

+Quote Post
Rolf
коментар Mar 1 2006, 05:04 PM
Коментар #49

метъл

Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 03:54 PM)
Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест.

Ти пък се произнесе! wink.gif Slash добре го каза - всяка от песните е специфична и същевременно се съчетава много добре с останалите. Character според мен е най-динамичният албум на Dark Tranquillity изобщо.

Цитат
Колкото до In Flames, убеден съм че при тях няма чак такава промяна на стила, просто това е различен прочит на бруталната музика.

Това трябва да е някакъв майтап. laugh.gif Един риторичен въпрос: кое е общото между The Jester Race и Soundtrack to Your Escape, примерно? И къде се е дянала бруталността в последния? huh.gif

--------------------

+Quote Post
StormWarrior
коментар Mar 1 2006, 05:19 PM
Коментар #50

Непросветен
*

Майтап ами, какво друго sp_ike.gif

Бруталността в STYE може и да я чуеш като си отпушиш ушите, тя не лесно разбираема за всеки. wink.gif Всъщност този албум е доста по брутален от The Jester Race ако става за въпрос.

към Warrior of Ice - всъщност не мисля че в последния In Flames има някакво особено стилово завръщане назад както каза по-горе smile.gif

към Слаш - ами ТОЧНО CHARACTER -а ми дава АБСОЛЮТНО еднакво настроение от първата до последната песен. То ми харесва, но е еднакво wink.gif Не мога да кажа това за Come Clarity smile.gif

+Quote Post
Rolf
коментар Mar 1 2006, 05:25 PM
Коментар #51

метъл

Мерси за съвета, но ушите ми се радват на отлично състояние. biggrin.gif А ако бруталността за теб се изразява в едните ниско настроени китари, тогава да - Soundtrack-ът е доволно брутален. happy.gif Само дето композициите му са толкова елементарни и безцелни, че правят тази пластмасова тежест безпредметна.

--------------------

+Quote Post
StormWarrior
коментар Mar 1 2006, 05:35 PM
Коментар #52

Непросветен
*

wink.gif
Ами принципно ниските китари спомагат много да, хехе, а и за композициите си прав че са доста по-елементарни. Но пък - защо трябва да са сложни? wink.gif

Така или иначе бруталността си е въпрос на възприятие, за мен може Edguy да са леки, но пък за много хора са тежки. wink.gif

+Quote Post
Warrior Of Ice
коментар Mar 1 2006, 05:41 PM
Коментар #53

Balance Guardian

Цитат(StormWarrior @ Mar 1 2006, 06:19 PM)
към Warrior of Ice - всъщност не мисля че в последния In Flames има някакво особено стилово завръщане назад както каза по-горе smile.gif

Е, не знам дали е чак "особено", но определено го има. В "Reroute" мелодетът започна да се губи, а в "Soundtrack" изчезна съвсем. В новия албум отново се появява. Освен това, онази меланхолична акустика от старите неща, която също беше позабравена, се среща в "Come Clarity".

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Mar 1 2006, 08:03 PM
Коментар #54

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Come Clarity е един хубав албум. Наистина слаб-само спрямо предишните неща на групата..
Той обаче е наистина силен в текстовете си. Дори и в предишните два In Flames бият всички техни плагиати в това отношение.

Цитат
Dark Tranquillity - особено Каръктър-а, имам чувството че затъвам накрая, хомогенен е, но и еднообразен за мен. Като настроение, не само като композиции, за мен липсва свежест. Е, това не пречи, този албум ми харесва сташно много!

Да ти кажа, до човека си е. За мен е страшно разнообразен. Колкото пъти го слушам-все нови неща откривам, Песните са различни, различни са и емоциите, вложени в тях. Не e и особено хомогенен. Личи си, че не е създаван наведнъж.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Jesus Goat
коментар Mar 9 2006, 11:01 AM
Коментар #55

Прослушващ метъл
**

Коментари: 192
Регистриран: 9-March 06
Град: In Abhorrence
Потребител N: 1204

За мен тази група отдавна не съществува. Изневериха на стила си и поради това нищо уникално не остана у тях. Не знам дали си струва да слушам новия им албум.

--------------------

+Quote Post
Mort
коментар Mar 9 2006, 02:24 PM
Коментар #56

Witcher

Група: Metal World Conclave
Коментари: 4075
Регистриран: 8-October 03
Град: Sofia
Потребител N: 296

Абе не е толкоз лош, пробвай го...

--------------------
Място за реклама:

+Quote Post
Slash
коментар Aug 29 2006, 05:54 PM
Коментар #57

Сатана

In Flames - Take This Life - Live @ Rock Am Ring 2006

In Flames - Pinball Map - Live @ Rock Am Ring 2006

In Flames - Come Clarity - Live @ Rock Am Ring 2006

In Flames - Leeches - Live @ Rock Am Ring 2006

icon_headbang[1].gif

+Quote Post
rallina
коментар Aug 29 2006, 07:12 PM
Коментар #58

Прослушващ метъл
**

Коментари: 60
Регистриран: 21-August 06
Град: Марково, обл. Пловдив
Потребител N: 1523

IN FLAMES СА СИ ПРОСТО INFLAMES icon_headbang[1].gif

--------------------
ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ!

+Quote Post
Airin Of Ancelot
коментар Aug 30 2006, 07:53 PM
Коментар #59

warrior princess

Коментари: 3813
Регистриран: 1-May 06
Потребител N: 1323

След като така и така сте изровили сравнително старата тема...

Според мен "Come Clarity" е изключителен албум. Много зрял, страшно разнообразен, покъртително емоционален. Също така и доволно музикантски, което може да се каже за почти всички творби на In Flames. Убедена съм, че с тази тава момчетата направиха най-доброто възможно завръщане на метъл сцената, след два меко казано неубедителни албума. Надявам се в следващия запис да има още повече мелодет. smile.gif

--------------------
Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes
Rage of the winter - magical wonder,
enchanted fury, majestic force...

+Quote Post
InsArtTure
коментар Aug 30 2006, 09:38 PM
Коментар #60

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Мога нещо да добавя към темата.

Петимата са състанали съвършени музиканти. Имам чувството, че могат да си свирят сетовете докато обядват. С такава лекота си дрънкат всички песни сякаш пият фанта.

От друга страна този факт е дразнещ. Мисля си за това какво са способни да създадат в музикално отношение при наличния капацитет.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post

3 страници V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 6th May 2025 - 11:20 AM