![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
иначе мнооо групи има ама май нито една от тях не се брои за "метал" поне в мненията на повечето юзъри от този форум AciDust ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Да, сравнително тежка музика правят посочените, но за метъл наистина не можем да говорим... Пък и тези не са се съсипали от успех, доколкото знам. -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Е кажи ми една "успяла" българска метъл група
![]() -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
narychyt demota w lichnata mi diskografiq mi gowori 4e ima diobri metyl bandi ... obache mai toplata woda shte otkriq kato kaja 4e lipsata na pazar gi prewry6ta w grupi za mestna konsumaciq
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 192 Регистриран: 9-March 06 Град: In Abhorrence Потребител N: 1204 ![]() |
Има много качествени български метъл групи: The Revenge Project, Korozy, Inspell, Dimension Of Harm, Demonism, Hyperborea, Claymore, Reunion, Moria... Просто докато организацията на пазара у нас е на такова ниво, те нямат почти никакъв шанс.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 88 Регистриран: 8-January 06 Град: варна Потребител N: 1109 ![]() |
това, което съм слушал е пълна боза. всички зациклят на някоя група, която слушат и всъщност не създават нищо, което си заслужава да бъде чуто от света. надявам се по репетиционните все пак да се кове нещо по-интерестно
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
Днес имах щастието да поствам след теб почти навсякъде. Кво да кажа просто съм
![]() ![]() -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 88 Регистриран: 8-January 06 Град: варна Потребител N: 1109 ![]() |
ok. мнението си беше лично мое. всъщност и аз съм представител на една от бг. групите. от 12 г сме по репетиционните и предпочитаме да си останем там, докато не покажем нещо което наистина си заслужава. всъщност по-скоро свирим за собствено удоволствие. в бг. ще те оценят само ако се движиш по вълната. не знам в сф. как е, но тук във варна е мн. зле. по-сносните откъм озвучаване и обстановка клубове пускат само групи свирещи кавъри и напълно ги разбирам. собствениците искат да образуват печалба в края на месеца.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Няма лошо ама докато репетирате в мазата ще избухне третата световна и тогава на никой няма да му е до музика...
-------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
но удоволствието от музиката ще сме го получавали многократно, а за тея с кавърите и имитациите не знам. по-скоро я намразват.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ем вие ако за 3 години не направите поне 40 минути материал сте супер зле:)
![]() -------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
от август досега имаме 9 нови . достатъчно в час сме с музиката, друг е въпроса че всеки от нас си работи и понякога не можем да се съберем и веднъж седмично.не ми се говори за моята група. свирим от по над 15 години. аз лично съм отделял и по 10 часа дневно на китарата.
обожавам да свиря на китара. жалко, че няма време |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
пич, няма какво да се оплакваш, в България 99% от групите са така, а и освен това не е важно количеството на песните, а тяхнто качество
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
на нас си ни харесват. преди обичахме много да усложняваме. смяна на ритми, бриджове и т.н.. вече не толкова. не ми се ще да изпадам в конкретизации, но все ме подтикваш stage. искам да спрем по въпроса. барабаниста ни е професионалист с висше музикално. басиста ни свири по чужбина /от няколко месеца сме с друг точно по тая причина, но също с над 10 г. опит/, аз и вокала си работим друго. познаваме много добре музиката и сме свирили всякакви стилове
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Дай да чуем нещо.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
достатъчно антиреклама си направих за да не ви се хареса групата ми
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Добър повод да спреш да пишеш за нея в темата.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
Има много качествени български метъл групи: The Revenge Project, Korozy, Inspell, Dimension Of Harm, Demonism, Hyperborea, Claymore, Reunion, Moria... Просто докато организацията на пазара у нас е на такова ниво, те нямат почти никакъв шанс. Някои от тези групи, които изреди, ако са "качествени" значи имаш мноого нисък критерии, леле мале! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ако групата ми ставаше за нещо и си струваше да я споменавам - повярвай ми, щях.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
аз квартални авери нямам. малко от приятелите ми слушат метал. когато му беше времето наистина се движихме на групички според муз. предпочитания. сигурен съм, че по-добре да не я споменаваш твоята
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 29-March 06 Град: mejdu dupnica i slivnica Потребител N: 1250 ![]() |
работата е там че в бг има доста хора които слушат метал а грам не разбират от тая музика....
вика им се позиори--нямат собствени предпочитания--и заради това точно тези хора казват--в бг няма качествен метал...ами така ше е като например слуша cradle of filth само заради комерсиализма или щото компанията му от даскало е такава!!! та ето чуйте за мен най готината бг група--която ако човек разбира от музика не може да не я оцени- вече в сърбия и македония започнаха да научават за тях--а там също знаеме че чко се въртат некви чалга ритми--но не се задушават истинските фенове--както некой тука твърдеше че зьаради чалгата страда метал сцената--НЕ-просто хората в бг са доста ограничени е тва е истината..... само чуйте какво прави група гранулом---ще ви дам линк с песента им на английски за да не може някой позйор да си каже--а щом са бг нема да си прааа труда да ги слушам скииите --издухват групи кат мейдън или хелоуиин ---просто нито дикинсън абе--мноо малко хора могат да се похвалят с такъв глас---кат на надето ето: http://granulom.com/media/Granulom_-_The_M...sh_version).mp3 -------------------- a vida de uma
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Много си смешен.
![]() Ако човек те слуша и ти вярва - трябва да се ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Айдее, поредния дразнител... Кво става на последък бе???
п.с. - Гранулом - ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 29-March 06 Град: mejdu dupnica i slivnica Потребител N: 1250 ![]() |
ти си от горепосочените позиори дет говорех
-------------------- a vida de uma
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 412 Регистриран: 21-January 05 Град: Dirty olde town of Sofia Потребител N: 729 ![]() |
С българските групи, които свирят по-тежка музика (блек, дет, хардкор) не съм особено запознат, макар че те се преобладаващи.
От по-леките мога да кажа, че Гранулом и Лавина са най-добрите български групи, които съм слушал. От диска на Лавина в Про-рок и двата клипа на Гранулом, които си бях дръпнал, не останах впечатлен от нито една от двете групи. След това обаче ги чух на живо в О!Шипка и ми обраха точките! Особено вокалистката на Гранулом - страшно е добра! Справя се прекрасно както с чистите, високи вокални изпълнения, така и с дрането. При това пя доста дълго, без гласът й да се скапе. Иначе всеки си има собствени предпочитания, това е ясно. KILL_EM_ALL, поздравления че си фен на Гранулом, но най-добре не захващай темата с позьорството, защото е много хлъзгава. Пък ти вече се подхлъзна като нарече Blashyrkh позьор, познавам го и мога да ти кажа, че точно той разбира от музика и знае защо слуша това, което слуша ![]() -------------------- To light a candle is to cast a shadow...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
С българските групи, които свирят по-тежка музика (блек, дет, хардкор) не съм особено запознат, макар че те се преобладаващи. От по-леките мога да кажа, че Гранулом и Лавина са най-добрите български групи, които съм слушал. От диска на Лавина в Про-рок и двата клипа на Гранулом, които си бях дръпнал, не останах впечатлен от нито една от двете групи. След това обаче ги чух на живо в О!Шипка и ми обраха точките! Особено вокалистката на Гранулом - страшно е добра! Справя се прекрасно както с чистите, високи вокални изпълнения, така и с дрането. При това пя доста дълго, без гласът й да се скапе. Иначе всеки си има собствени предпочитания, това е ясно. KILL_EM_ALL, поздравления че си фен на Гранулом, но най-добре не захващай темата с позьорството, защото е много хлъзгава. Пък ти вече се подхлъзна като нарече Blashyrkh позьор, познавам го и мога да ти кажа, че точно той разбира от музика и знае защо слуша това, което слуша ![]() ето един който да разбира от музика--брао.... -------------------- a vida de uma
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 9 Регистриран: 27-March 06 Град: sofia,mladost 4 Потребител N: 1245 ![]() |
напълно съм съгласен с килеца гранулом са наи добрите
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
"най-добрите" какво?!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 316 Регистриран: 28-June 05 Град: София Потребител N: 851 ![]() |
работата е там че в бг има доста хора които слушат метал а грам не разбират от тая музика.... вика им се позиори--нямат собствени предпочитания--и заради това точно тези хора казват--в бг няма качествен метал...ами така ше е като например слуша cradle of filth само заради комерсиализма или щото компанията му от даскало е такава!!! та ето чуйте за мен най готината бг група--която ако човек разбира от музика не може да не я оцени- вече в сърбия и македония започнаха да научават за тях--а там също знаеме че чко се въртат некви чалга ритми--но не се задушават истинските фенове--както некой тука твърдеше че зьаради чалгата страда метал сцената--НЕ-просто хората в бг са доста ограничени е тва е истината..... само чуйте какво прави група гранулом---ще ви дам линк с песента им на английски за да не може някой позйор да си каже--а щом са бг нема да си прааа труда да ги слушам скииите --издухват групи кат мейдън или хелоуиин ---просто нито дикинсън абе--мноо малко хора могат да се похвалят с такъв глас---кат на надето ето: http://granulom.com/media/Granulom_-_The_M...sh_version).mp3 Евала пич, ама явно много малко са тези дето разбират от метъл в България, 'щото ако Гранулом са най-яката банда според теб, то значи в БГ наиситна няма качествен метъл (нищо лошо за пичовете от Гранулом). Чух парчето дет' си го поставил, но позволи на мен неукия и непросветения да споделя, че това е едно доста посредствено парче и да ми сравняваш тоз вокал с Мистър Дикинсън е меко казано смешно и несериозно. Ти или си дълбоко заблуден, или си близък приятел на вокала и тук вдигаш рейтинга на бандата. Честно казано не ме интерсува нито първото, нито второто. От кога критерий за известност е братята сърби и македонци да ”научат” за някоя група. А и какво означава да ”научат”?! Айде остави нас заблудените да си слушаме Мейдън и Хелоуин пък ти се просвещавай с Гранулом и др. БГ банди. Моето лично мнение е, че в България качествени метъл банди няма. Последната за която се сещам е Ера. А и когато се задава така темата е добре да се поставят някакви критерии за качество на дадена група, ‘щото иначе спора си остава да ”виси във въздуха” на празнословието, надутите фрази и личното мнение и вкус. Тук не искам да обидя никой, който забива метъл по клубове и мазета (и чат-пат на някой фест). Аз самия бях един от тях преди време. Свирете братя и забивайте здраво, важното е да се кефиме на музиката, която ни харесва. ... но за съжаление групи като засегнатите Мейдън и Хелоуин у нас още не са се появили. А като се появят, то със сигурност ще се чуе за тях, просто няма начин! ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 2nd May 2025 - 01:42 AM |