![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Цитат(abductor @ Sep 30 2005, 05:56 PM) Цитат(Slash @ Sep 30 2005, 06:28 PM) Аз съм на 19 години и от 12 слушам Металика. Прекали... ![]() За тесногръдството - сигурен съм, че слушам по-разнообразна музика от тебе, така че не се смятам за тесногръд (бахти думата), че ти по същата логика можеш да кажеш, че разсъждавам гейски и ограничено, защото не се кефя на Ивана и Азис. Но за едно съм съгласен с теб - Гънс са точно толкова култови колкото Металика ![]() Аха, преминахме на изключително интелектуалното "аз слушам по-разнообразна музика от тебе"... Не го показваш с мненията си. И колкото и да ти е странно, на 7 годинки започнах да слушам Металика. С една касетка Kill 'Em All. За култовите групи - всеки знае кои са Metallica и Guns... това, че abductor не изпитва уважение, няма кой знае какво значение за световната музика. Нямам желание да си мерим пишките, че току виж на по-младия излезе по-голяма... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Какво от това, че другия има различно мнение от твоето. Опитваш ли се, Слаш, да разбереш чуждата гледна точка? Не говоря за одобрение или съгласие, а за разбиране. Важното е, че се дават примери за това защо хората ги смятат вече за безумни и педерасти и разбираш, че говорим за държание, а не за каквито и да било ориентации.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Металика траш ли са или хеви?
Зебрите черни ли са или бели?..май и двете, а? |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Цитат(Slash @ Sep 30 2005, 07:31 PM) Аха, преминахме на изключително интелектуалното "аз слушам по-разнообразна музика от тебе"... Не го показваш с мненията си. И колкото и да ти е странно, на 7 годинки започнах да слушам Металика. С една касетка Kill 'Em All. За култовите групи - всеки знае кои са Metallica и Guns... това, че abductor не изпитва уважение, няма кой знае какво значение за световната музика. Нямам желание да си мерим пишките, че току виж на по-младия излезе по-голяма... ![]() Моля за извинение, за миг бях забравил, че освен че слушаш Гънс'енд'Роузис ти слушаш и ПРОГРЕСИВ метъл, благодарение на което музиката е като отворена книга за тебе и че твойта богата музикална култура ти позволява да усещаш и най-тънки нюанси в мелодията и хармонията, недостижими за дебелокожи и нискоинтелигентни плебеи като мен. Бях забравил и че твоето мнение е единственото вярно и че всички останали са плод на скодоумие и необразованост, за което също моля за извинение. Обещавам още утре да си купя поне пет оригинални диска на St. Anger (aka Liquid Shit), и да ги слушам един след друг докато най-накрая не ми хареса, а ако в крайна сметка не ми хареса въобще, обещавам в 3 дневен срок да се самоубия. Освен това ще си направя и три татуировки на Металика - две на гъза и една на челото (огледална, та да я гледам всяка сутрин в огледалото и да се сещам коя е най-великата банда), както и да изпращам всеки месец половината си заплата в банковата им сметка. Обещавам и всяка втора сряда от месеца, от 2 до 5 следобед, да слушам Load и Reload и да се самобичувам. Направо не мога да понасям ограниченото си и никому ненужно съществование след спор с колос на мисълата като теб! ![]() С това смятам да се оттегля от спора, надявам се да си доволен, Мистър Чеп. Айде, лека нощ. ![]() PS. Естествено, не се съмнявам, че последната дума ще бъде твоя, така че давай. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Sep 30 2005, 01:43 PM) Цитат(Slash @ Sep 30 2005, 02:34 PM) Във всеки случай, мнозинството от тези "природно талантливи" вокали, дразнят ужасно с пискливите си гласчета. Все пак си има поп певици за тая работа. ![]() Поп певиците не могат да пеят в 4-5 октави. Само оперните могат, при това не всички. ![]() ![]() ![]() ![]() СцепИ ме от смях. ![]() ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Покажи защо за теб не стоят по този начин нещата и това е... нека аз да отговоря на това. Ще преразкажа по памет думите на Кери Кинг, запитан за новият албум на Металика: отговаря нещо от рода, че не желаел да обсъжда личното товрчество на други банди, но и досега се изумявал (мисля че интервютото е по време на Даунлоуд, 2004) как металика са единствената тежка банда, която е способна да накра 80 000 човека, да беснеят, да куфеят и да пеят с тях. И допълва, че само заради това за него Металика са наистина велика банда. Отделно от това ако говорим за траш въобще - само заради Мастър и Джъстис...сичките останали траш банди (изключвайкси Слейър) могата да записват още 1 000 години по 1 000 албума и няма да постигнат и 1/1000 от това, което са постигнали Металика в музикален план...за комерсиален успех няма да говорим - там сигурно всичките метал банди на света да се съберат не могат да се изравнят с Металика. офтопик - Колкото за Гънс - аз не съм им супер фан, но ако отречеш, че се велика банда, си смешен... просто е тъпо да отричаш всичко дето не е траш, че е тъпо, щото не е хеви. По същата логика мога да кажа, че и Майкъл Джексън в голям творец, да е говорим за банди като Ю2 и Депеш Мод... ма какво да говорим за педерасти след като не свирят траш? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Цитат(melhaer @ Oct 4 2005, 08:08 AM) се изумявал (мисля че интервютото е по време на Даунлоуд, 2004) как металика са единствената тежка банда, която е способна да накра 80 000 човека, да беснеят, да куфеят и да пеят с тях. Това е, защото почиват на стара слава. Ако беше само St. Anger единствен албум, публиката нямаше да е и 1 / 1000, от това, което е сега -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
АКО
ако баба беше мъжка... важното е, че го правят! Айде не се занимавай с глупости и АКО-та! фактътъ си е факт! Металика Рулз! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Направо съм очуден, че толкова късно се включи в спора. Доколкото си спомням тая тема я обсъдихме с тебе в една друга тема
![]() бтв не слушам само траш, както знаеш ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 316 Регистриран: 28-June 05 Град: София Потребител N: 851 ![]() |
Абе не мога да разбера какво има да се обсъжда дали МЕТАЛИКА са траш или не. Много ясно, че НЕ! Че кое им е траша бе хора?
"Master ..." или "And Justice ..." "Metallica" "Load" и т.н. е траш? И въобще да се слага етикет на банди като Металика е невъзможно. Колкото до спора за "S't Anger" на мен лично този албум до ден днешен така и не можа да ми хареса освен, че е на любимата ми банда. За много неща мога да им се ядосвам на Металика, но те И за това са толкова велики - защото могат И да те ядосат, едва ли не да ги отречеш и със следващият си албум да те размажат от кеф - нещо, което пожелавам на себе си и на всички фенове. ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Трябва да отбележим и факта, че в "S't Anger" се прокрадват и траш елементи освен влияния от модерните в щатите течения в тежката музика. На мен лично този албум повече ми допада от "Reload" примерно. Но определено той е много по-голямо падение за Metallica, защото с него те от модел за подражание се превърнаха в подражатели. И то на какво? На най-комерсиалния тип "метъл" в САЩ
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(ManOwaRadO @ Oct 18 2005, 01:26 PM) в "S't Anger" се прокрадват и траш елементи освен влияния от модерните в щатите течения E да де... Те в момента точно "осъвремененият" ""траш"" е най-моден... за мое огромно съжаление... Траш-основите на неометъла ще го погубят, не комерсията му! -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Според мен става обратното, ама карай. Е сигурно и траша променя неометъла и както казваш го "разваля", незнам. А и аз въобще съвременния траш не мога да го нарека траш. Под траш аз си разбирам добрите стари времена - това, което се свиреше през осемдесеттее и началото на деведесетте в Германия и щатите.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Metallica са смешни. Може да са били култово име през 80те, може голяма част от метълите да са прослушали такава музика благодарение на тях (и аз в това число), може да са били влиятелни някога, но не само миналото прави една банда. В момента се излагат като кифладжии и би било много по-добре да се разпаднат и да спрат да петнят великото име, което някога изградиха. След черния албум смислените неща бяха наистина малко, но Свети Гняв вече е свидетелство за неподозирани нива на безидейност. Просто не са в състояние да изненадат когото и да било с безличното си модерничене, камо ли да се доближат до съвършенството на ранните си творби. Стига толкова.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
[offtopic]
Цитат(ManOwaRadO @ Oct 20 2005, 01:12 PM) Е сигурно и траша променя неометъла и както казваш го "разваля", незнам. Ами две от най-любимите ми групи (които бяха такива заради новите си идеи и звучене) просвириха траш с последните си албуми... Лично моето мнение е, че това вече го гледахме (както каза ти) през 80-те години и тогава е изглеждало съвременно и новаторско, и жестоко, но сега вече е малко поизносено... особено, когато го свирят групи, които нямат нищо общо с това звучене. Жалко, че истинските траш групи също загубиха инерцията, но пък... остаряха, тестостеронът им намаля... [/offtopic] -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не всички. Виж Екзодъс например, където свиреше Кърк Хамет преди да дойде в Металика. Те все още си свирят същия тип траш като от едно време и много ме кефат, само малко по-тежък може би. Немската траш сцена доста се промени - от там обаче също все още може да се наблюдава качествен траш тип 80-те - Танкард например.
Иначе няма смисъл да се мешат траш и нео метъл, това ще подразни и двете групи фенове. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Кой въобще смесва траш и нео-метъл???? Освен Metallica де. Макар че и тука не е съвсем точно, ама както и да е...
Цитат А и аз въобще съвременния траш не мога да го нарека траш. Като се заговори за съвременни форми на траш метъл, си мсиля за The Haunted и HateSphere... не за някви глупости ебати! Ти за какви групи говориш въобще? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Oct 24 2005, 08:19 PM) Кой въобще смесва траш и нео-метъл???? Slipknot, Five Foot Thick ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Тва траш метъл групи ли са въобще?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(SepulTeraHead @ Oct 25 2005, 07:45 PM) Тва траш метъл групи ли са въобще? Моя грешка. Това са нео-метъл групи, които се опитват да се правят на трашъри (а ти питаше за обратното). -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 30-December 05 Потребител N: 1099 ![]() |
е иди разбери кви са навскъде ги пише че са различен стил
чел съм ги като траш и хеви и спийд абе изобщо всякакъв -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Тия приказки за връзката между неото и траша са меко казано смешни. Няма подобно нещо, пълен абсурд е да се твърди, че нео метълът произлиза от траша. Това, че едни Slipknot са малко по-тежки от средностатистическата нео банда не означава нищо.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
металика бяха траш сега нищо не са
-------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 90 Регистриран: 27-January 06 Потребител N: 1128 ![]() |
Saint anger e велик албум според мене
![]() -------------------- ...I'm just a pretty boy, living in this fucked up world...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Супер.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 218 Регистриран: 27-March 05 Потребител N: 778 ![]() |
Kill 'Em All, Ride The Lightning, Master Of Puppets, And Justice For All-Траш са и то доста як.
Metallica-Биват, след това за нищо не стават. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Kill 'Em All, Ride The Lightning, Master Of Puppets, And Justice For All-Траш са и то доста як. Верно ли бе... Аз ще взема да ги чуя! По принцип съм голям фен на траш-а, ама не знам тия изброени албуми да не са някви' поузърски и дали изобщо са тр00 траш... Но щом казваш, че са яки и дори доста яки - ще проверя аз тая работа... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Saint anger e велик албум според мене ![]() По-велик ли е от последния на Korn ![]() -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Нищо не може да е по-велико от кояп!
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 13-April 06 Потребител N: 1289 ![]() |
Трудно бих могъл да сравня албумите от 80
-те на групите DESTRUCTION;SLAYER;SODOM;KREATOR с който и да е албум на METALLICA.Наистина има парчета които звучат трашарски но като цяло METALLICA не са траш банда особено сега.Не казвам нищо лошо за METALLICA , но гореописаните групи са свирещите траш и до ден днешен. |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:54 AM |