![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Започнах тази тема след като прочетх едно мнение, че ако имаш обици и тн... не можеш да си намериш хубава работа. Аз съм менажер в голяма фирма, а имам 4 обици и коса почти до кръста. Преди това бях регионален менажер на друга голяма фирма в БГ. Очаквам вашите мнения по въпроса.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Аз работя като системен администратор във фирма, занимаваща се с индустриална дейност. Това, че имам дълга коса, явно не е проблем за никого. Предишният сисадмин пък беше с обици. Важното е човек какво може и добре ли си върши работата. В 21-ви век сме, все пак... Ако си достатъчно квалифициран и стига да не изглеждаш като абсолютен клошар, разбира се, получаваш работата.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Ами има две възможности. Или си бил голям късметлия, или си достатъчно добър по професията си. Големите професионалисти ги взимат каквито и да са и както и да изглеждат. Само че невинаги е така. Например има работодатели, за които е най-важно да изглеждаш добре. Пък било то и да работиш някъде дето само ти ще се виждаш. Тясно скроени какво да ги правиш. В тая връзка май в близко време ще трябва да си махна косата... тя не е метъл атрибут, но и заради нея могат да те отрежат, имам познати на които им се е случвало. Жалко е, че е така, но какво да се прави.
За някои професии е оправдано да искат добър външен вид, но примерно за някаква тежка физическа работа... както и да е, да не пиша глупости повече. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Аз точно това имам в предвид, че живеем в 21 век и не бива да се робува на остарели идеали
![]() Работата която работя, я получих след интервю от 50 човека. Мисля, че съвременните работодатели вече не робуват на такива неща. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 ![]() |
Да, но пък понятието съвременен работодател е доста относително. Тук имаме доста, които твърдо не са. Доколкото съм чувал, на запад също не е блестящо положението, но в крайна сметка нещата се променят.
Ценностите се променят и на хората трябва да им стане ясно, че човек е такъв какъвто е независимо от това как изглежда. Факт е обаче, че има доста, чийто коментар към нормален млад мъж с кожено яке и дълга коса е "Гледай го този нещастник" Което, мисля, е повече от малоумно. Но пък е важно и кое е добра работа. Депутат с подобен имидж не сме срещали никъде. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
повечето хора са доста тесногърди,наистина,когато видят някого с дълга коса и рокерия примерно,и не го възприемат като човек...а иначе тия неща създават доста спънки наистина..разни приятели от едно време отдавна се подстригаха и си придадоха средностатистически нормален вид,щото не може ебати да работиш като адвокат и да развяваш обеци и гриви...то не че не може,ма разните там незапознати не те приемат за сериозен професионалист...странен свят
-------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Всичко с мярка!Нямам нищо против "атрибутите",но от малка са ми втълпявали,че има установени норми,не можеш да се тупнеш с вериги и един куп нашийници,въпрос на светоусещане,да,но е факт,че създава пречки.Не говоря за обеците или дългата коса,според мен има доста хора,(не само метъли),които нямат проблеми с това.Ако си кадърен не би трябвало да има проблеми за такива маловажни неща,но пък ако се носиш като плашило ще има....Мярката е важна,ако я спазваш,няма да има нужда да сваляш нищо от себе си.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Казват ми вече да завърша японистика, да се татуирам, да запазя не до там разпространената си прическа и в комплект с големичките флешове да стана преподавател по японски.
За сега в училище не получавам дискриминация от учителските тела заради външния вид, но надали първоначалното им впечатление е било хубаво. Но и без това амбицията ми най-голяма е да достигна до длъжността мияч на кенефи, надявам се при нея да не се окозва особено внимание на визията. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Има си професии, в които има нещо като "униформа" и в които т.нар "атрибути" (
![]() За мое щастие ИТ секторът е свободен от такива предразсъдъци ! За тяхно пък щастие, не нося кила желязо по себе си, само 1 дървен гердан. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 172 Регистриран: 17-May 06 Град: Детската площадка Потребител N: 1345 ![]() |
Хах а как ви се струва да ви дискриминират защото нямате коса а?
щото аз нямам, и когато ми писне на... части от тялото които нямам...да нося перуки и шапки и си изляза в натурален вид ме гледат като теле с две глави и медальон на Металика на врътъ...но когато съм на практика по фризьорство се избиват кой да седне при мен.. разбирам си от работата и това явно е достатъчно..а тва че по улиците ме гледат странно не ме интересува - данък обществено мнение не плащам от 14 годишна Винаги има селяндури чиито мозък не стига достатъчно за да възприеме нечия индивидуалност, жалко е че подобни захлупени същества колят и бесят - но, тва е положението,Евдокио...ще чакаме тъпата сексуална революция ако въобще някога настъпи в тая закостеняла държава... За дрехите пък какво има да говорим - отидох на училищния празник с копринен панталон с ръбове риза с якичка и обувки с токчета и никой не ми каза здрасти - не ме познаха - явно дрехите и външният вид имат огромно значение за хората.Което е тъпо. Много тъпо. ![]() -------------------- I had a little tea party, this afternoon at three.
Twas very small, three guests in all, I, Myself, and Me. Myself ate up the sandwiches, while I drank up the tea. Twas also I that ate the pie and passed the cake to me ----- http://www.stompyboots.com/lenore/main.html |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 167 Регистриран: 27-March 06 Град: София Потребител N: 1242 ![]() |
Все още има задници. Да. Аз съм се убедил в това.
За щастие всичко това се превъзмогва и народа вече мисли по-друг начин. Но ако моят мениджър ми каже да се подстрижа - дори факта, че работя в много голяма компания няма да им помогне. Ще им тегля майната и толкова! Не го толерирам това. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 11 Регистриран: 29-November 03 Град: Пловдив Потребител N: 339 ![]() |
Абе косата и т.н. не би трябвало да е проблем, но както казаха много хора преди мен - има си някакви норми, които малко или много трябва да се спазват.Да може да си с дълга коса и обеци, но не може наистина да се изсипеш на интервю за работа с нарязаните дънки, напъхани в кубинките, рокерията и моторната верига на кръста.Никой нормален работодател, дори и метъл, не би те взел на работа..
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Абе нещо напоследък се замислих как ми липсват пиърсингите, с които се разделих предо около половин година. Ама нещо да се дупча наново и после да ме гледат неудобрително на някое интервю... не ми се ще някво. Също мисля, че е добра идея да ходя на такива мероприятия с дълъг панталон заради това. Обици на ушите е ОК, ама за разни неща по лицето - по-добре не. А за дългите коси на никой не му пука. Те и чалгарите половината са с дълги коси.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
пффф...мен ме дразни 4е хората обикновено се изтупват за интервютата,а после?
тоест те хубаво ще ви вземата на работа ама така ли трябва да се обли4ате всеки ден?зависи каква е работата...но примерно мен ми отказаха работа като барманка и сервитьорка на няколко места заради пиърсингите,флешовете и "неподходящото облекло...добре де...професията барманКА какво...върви с голямо деколте ли?!ебаси... -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 167 Регистриран: 27-March 06 Град: София Потребител N: 1242 ![]() |
Колкото и странно да е, жалост на някои места, дори и дългата коса се оказа проблем.
А за пиърсинг - да, съгласен съм, че е нормално да не те вземат. А ти в кое заведение си пробвала за барманка? Какви са тия смешници? -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
ми в половината квартални "кафенца"...
![]() ![]() ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 ![]() |
Колкото и странно да е, жалост на някои места, дори и дългата коса се оказа проблем. Ако работиш като стругар, наистина е проблем от здравословна гледна точка. Последствията са неописуеми, ако ти влезе косата в струга. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 14-May 03 Потребител N: 109 ![]() |
Започнах тази тема след като прочетх едно мнение, че ако имаш обици и тн... не можеш да си намериш хубава работа. Аз съм менажер в голяма фирма, а имам 4 обици и коса почти до кръста. Преди това бях регионален менажер на друга голяма фирма в БГ. Очаквам вашите мнения по въпроса. Еднозначен отговор няма. Зависи къде и за каква работа кандидатсваш предполагам. В България съм се сблъсквал с предрасъдаци доста, докато в чуждите компании е по-важна преценката за човека отколкото външният вид. Седял и от двете страни на масата, бил съм интевюиран и интевюиращ, но досега не се бях замислял за това какви дрехи носи човека срещу мен. По-важно за мен е да мога да преценя възможностите му/и. В крайна сметка зависи компанията какъв имидж иска да подържа. Мен лично ме радва че има менижери с дълги коси и обеци ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Нали ще ме вземат на невероятната работа - зрител на предаване? хахах
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 117 Регистриран: 14-March 06 Град: Veliko Turnovo Потребител N: 1213 ![]() |
Naistina nqma ednozna4en otgovor, no sum suglasna 4e vun6niqt vid za sujalenie igrae ogromna rolq. Az vupreki ne4algarskiq si vid i tatootata si sum bila na mn otgovorni dlujnosti,no horata me vuzpriemaha po-ina4e. Otnosno zapada-neznam, vmomenta sum v UK i da vi kaja vseki vtori 4ovek ima tattoo,i tezi hora rabotqt nqkude,nai - veroqtno nqkoi ot tqh na otgovorni dlujnosti. Za men li4no tova ne trqbva da ima zna4enie no suglasete se 4e purvoto vpe4atlenie sa drehite i vida ti kato cqlo,otam natatuk si zavisi kolko svoboden e rabotodatelq ti-a te rqdko sa free!!!
Abe predrasudacite nqma da si utidat bez zna4enie v koi vek jiveem-nie sme tupi Humanbeeings. -------------------- Животът е илюзия - нека помечтаем!!!!
www.art-utopia.com |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 95 Регистриран: 23-May 06 Град: Навсякъде и същевременно никъде... Потребител N: 1357 ![]() |
Не съм много навътре в тези неща, но знам, че преди 2 дни ми отказаха работа, защото съм с панталон, а не къса пола
![]() -------------------- I Only Dream In Black And White...
I Only Dream 'Cause I Am Alive... I Only Dream In Black And White... To Save Me From Myself... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 20th July 2025 - 08:51 PM |