Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
193 страници V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Футбол, вечната игра
melhaer
коментар May 18 2006, 11:36 AM
Коментар #1111

Pirate

Група: Потребители
Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

е какво да ти отговаряМ

Класически червен картон. За мен ситуацията трябваше да е гол за Барса + червен картон.

Не обърнах вниамние на положението, но гледма по форумите, че при ситуацията с картона и при първият гол, Ето о е бил в засада...

Колкото за измисленият фал на Арсенал - това, че е измислен се видя от камерата, която снимаше от странта на вратаря на Барса, от другите камери се виждаше, че има нарушение - т.е. не виждам какъв е проблема? Футболсита игра за нарушение и го спечели?

Ти как ще коментираш, че в момента в който поведоха и гутболситите на Барса почнаха да лежат по тревата по=цигаснки от нашите футболисти?

И пак питам - това ли е великата Барса, дето бие с клзима отбор от 10 човека?
Go to the top of the page

+Quote Post
conguestadors
коментар May 18 2006, 11:40 AM
Коментар #1112

PAIN

Коментари: 1750
Регистриран: 21-April 06
Град: Пловдив
Потребител N: 1302

Ако ситуацията беше обратна Арсенал щяха да лежат на тревата.

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар May 18 2006, 12:40 PM
Коментар #1113

Pirate

Цитат

до 75-тата минута Арсенал водеха и не лежаха по тревата...

Анри правилно го е казал:

Цитат
Играчите на Барселона не са свикнали със скоростта в английската Висша лига и съдията трябваше да ни каже от самото начало, че не иска да спечелим. Някои от решенията му бяха доста странни. Някои от решенията му бяха направо ужасни. Може би следващия път трябва да се науча как да симулирам, но аз не съм жена и стоя на краката си. Очаквам съдиите да си вършат работата, но този според менне успя да го направи. Но, независимо от станалото днес, можем да бъдем горди със себе си. Играхме 10 души през целия мач. Не мога да оспоря изгонването на Йенс Леман. През цялото време се говори за Роналдиньо, но днес не го видяхме много. Видях резервата Хенрик Ларсон и това беше ключовият момент и играч в мача. Ларсон направи две асистенции. Засега не мисля за бъдещето си. Очевидно ще започна да преценявам вариантите още тази вечер", каза Анри.

+Quote Post
Slash
коментар May 18 2006, 01:02 PM
Коментар #1114

Сатана

Група: Приятели
Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Не крия, чувството за мен снощи не беше от най-приятните. Когато си имаш един любим отбор от повече от 10 години и го видиш да губи първи финал в ШЛ - все едно ти забиват иглички в сърцето.
Това го казах за феновете на Барселона буквално "от вчера"...
Иначе съм доволен от факта, че Арсенал вече знае как да играе в ШЛ и спокойно може да се бори за трофея отново. Показателна беше, пичовската усмивка на Фабрегас след мача, казвайки сякаш "сега започваме"... Защото реално погледнато, момчето е 2 год. по-малко от мен и това говори достатъчно.

Мен друго нещо ме притеснява и се замислям, дали да гледам футбол само и единствено от "Премиършип" вече... Какво имам предвид:
Вече ще казвам на Барселона - Уефалона. Още в началото на сезона беше ясно, че шефовете на ШЛ са се събрали и са си казали, че Уефалона ще е шампион. Звучи и е безкрайно гнусно, но това е футбола днес. Сезона в ШЛ го доказа. Всички знаем за какво става въпрос. Нали разбирате колко тъпо е да кажеш, че Уефалона заслужили да станат шампиони, защото видиш ли, играели красив футбол. И нямало значение начинът по който са станали, защото "са го заслужили". Уефалона не само че не си заслужиха трофея, но не си и заслужиха финала, защото на финала трябваше да играят Милан.

За мача снощи:
- Ако този норвежки съдия (който между другото свири на Челси - Уефалона в Лондон, и тогава изгони човек на Челси, Челси откриха и Уефалона вкараха 2, само за протокола) ако този съдия имаше морален кодекс - нямаше да разваля финала още в началото. Защото ключовото положение може да се погледне и така - Когато Леман направи фал, Ето'О беше чукнал топката към Жули. Това беше авантаж и гол за Уефалона. Само толкова.
Но да изгониш титулярния вратар и след това да се налага да напуска Пирес - ми това бе ебати и бонификацията за Уефалона. Това се равняваше на +3 гола за Уефалона.
- Коналдиньо - медиината "звезда" на Европа. Къде беше снощи?! Разликата между Арсенал и Уефалона снощи (освен всички странични фактори) беше и Хенрик Ларсон. Още като го видях да влиза си казах, че това беше. Винаги съм го уважавал, а когато беше в Селтик ми беше дори любимец. Ми той влезна и Уефалона вкараха 2 гола, с 2-те асистенции на Ларсон... Иначе не мога да виня Алмуния, макар че БГ вратар можеше да спаси втория гол, защото човека си беше шашардисан. Той не очакваше да играе. Не мога да виня и Анри за 2-те му излизания сам срещу Валдес, защото той може да си позволи лукса да сгреши. А и се налагаше цял мач да тича сам в атака, поради обясними причини.
Фредо също излезе сам срещу Валдес, но и него не мога да виня. При гола на Арсенал имаше фал преди това. Колкото и да е странно да се дава цял фал срещу Уефалона...

Очаквам с кеф новия сезон, защото Арсенал ще играе дори по-силно. Но всичко зависи от страничните фактори, защото за огромно съжаление, футболът е пари, пари и пак пари...

Цитат
^За теб имам три букви: МРИ!

Е, това беше пуберско.
мелхаер ти написа, че мнението ти е неадекватно с оглед на обстоятелствата. И най-неадекватното е да напишеш "браво на Фарса"...

Цитат

Не. 1 играч на Арсенал би лежал - Рейес. Това говори ли достатъчно...

Колкото до Анри - носи се слух и че Ювентус играели футбол...
Четете коментарите на Анри и коментарите на медиите и си правете изводите. Не сте глупаци, нали?! Или слушате Алекси Смукачев, който снощи е получил анален оргазъм...

Съжалявам за Леман. Съжалявам за Пирес. Съжалявам за Бергкамп.
Това е моето скромно и неангажиращо мнение. Чудесен преходен сезон на Арсенал. Сега вече Арсенал освен силен е и непредвидим. Чакаме сезон 2006/2007...

+Quote Post
_TNT_
коментар May 18 2006, 02:48 PM
Коментар #1115

Knight

Коментари: 1361
Град: София
Потребител N: 784

Очаквах по-достойно приемане на загубата от феновете на Арсенал.Явно не само в България съдията е основен виновник за загубата на един или друг отбор... Барса са шампиони, защото УЕФА били решили така.
" Нали разбирате колко тъпо е да кажеш, че Уефалона заслужили да станат шампиони, защото видиш ли, играели красив футбол."
А Арсенал заслужават ли, защото играят красив, "английски" футбол, както всички техни фенове се бият в гърдите.Колко красиво стигнаха до финала Арсенал? Вторият мач с Виляреал бързо бе забравен?
Що се отнася до решението за червения картон: погледни го от друга страна, голът беше отбелязан, а картона беше повече от задължителен, защо не даде картон и гол? Но това е Уефалона, все пак, нали така би казал.А доколко червения картон е бил +3 гола...в 18тата минута, ако Барса беше повела, доста по-различно щеше да протече мачът, и едва ли щеше да е само 2:1... Не знам защо тръгнаха да търсят проблема не в своята градина. Леман да не беше правил фал, но не - съдията, та съдията.
Прочетох коментар на Анри, който завършваше така: "Хенрик Ларсон направи разликата с двубоя, в който не видях нито Роналдиньо, нито Ето`о” .
Роналдиньо, да, нищо значимо не направи.Ларсон, да, даде изключителните пасове. Но как така Ето'о не видял... беше най-добрият играч на терена... Лошо, лошо, очаквах повече от толкова прехвалени личности...
П.С. Големите знаят как да губят...

--------------------
In his head a thunderous
Cry of desperation
Tearing voices from his past
Scream for his attention

+Quote Post
Slash
коментар May 18 2006, 03:26 PM
Коментар #1116

Сатана

1. Нищо не написа.
2. За какво достойно приемане на загуба става въпрос, след един цял недостоен турнир. Аз много добре знам как да приемам загуба, но я приемам когато е загуба.
3. Привърженик на Уефалона се хваща за 1/2 финал - реванш?! Ало... Шева, това-онова...
Това че Виляреал създадоха няколко положения на реванша и им подариха подарък в 90-тата мин нищо не значи. Виляреал вкараха ли редовен гол на Арсенал?!
4. Аз 9 години се бия в гърдите, че Арсенал играе най-красивия футбол в ШЛ. И кво? Сега играят както трябва да се играе:
1/8 финал с Реал Мадрид - бият първия мач, втория правят 0.0
1/4 финал с "футболен"?!? "клуб" Ювентус - бият първия мач, правят 0.0 втория.
1/2 финал с Виляреал - бият първия мач, правят 0.0 на реванша.
Ето това е умен футбол. А какъв беше Пътят на Уефалона:
1/8 финал с Челси. Гонят играч на Челси, Уефалона бият в Лондон. Протоколен реванш.
1/4 финал с Бенфика. Гъзят се да бият Бенфика 2 мача. Подаряват им подарък - Кони пропуска. Накрая вземат че побеждават (забележете, без гол от подарък, доколкото помня).
1/2 финал с Милан. Да, първият честен мач на Уефалона - в Милано. Равностоен двубой, Уефа излъгват Милан. Реванша - 0.1 за Милан. Ама някак си незнайно на таблото свети 0.0... и Уефалона на Финал, Урааа!!!
5. Колкото до червения картон на Леман - ако беше зачетен гол на Жули, при авантаж не би било нормално да се показва картон. А ако би - то трябва да е максимално жълт. Ама тука говорим за морал, нещо несъществуващо във футбола.
6. Аз съм последния човек, който се занимава със съдии. Аз не обичам да гледам БГ "футбол". Нямам изкривена психика. Но когато нещо се е правило толкова нагло и гнусно цял сезон, ще го изтъквам и натяквам.

+Quote Post
Wolfheart
коментар May 18 2006, 03:34 PM
Коментар #1117

Я свободен

Коментари: 4327
Регистриран: 16-March 04
Потребител N: 429

Нафтекс - Славия - 1:0
Това не мога го повярвам excl.gif

--------------------

Broken hearts are for assholes!

+Quote Post
conguestadors
коментар May 18 2006, 04:20 PM
Коментар #1118

PAIN

Мисля, че в този спор няма да има победител.Одеве казах,че свалям шапка за играта на "Арсенал",но и ,че "Балселона" е по-опитния отбор.Не бива да търсим подкрепа на УЕФА,защото според мен такава -няма."Арсенал" си повярва,че може да победи,но накрая не им стигнаха силите.Затова имам впредвид,че "Барселона е " е по-опития отбор.Затова изказвайки мнение не фаворитизирам нито един от двата отбора-просто се опитвам да гледам обективно на нещатата.И с тези мои мнения,досега ,не се опитвам да обидя никого,ако помниш Слаш,бях ти казал,че "Арсенал"заслужават да идат на финал и да го спечелят....Въпреки пристрастията ми към испанския футбол.

--------------------

+Quote Post
dambov
коментар May 18 2006, 04:28 PM
Коментар #1119

Прогресиращ

Коментари: 651
Регистриран: 6-March 06
Потребител N: 1200

радвам се че спечелиха барса макар че Роналдинио се осра от всякъде

--------------------
I sold my soul for Heavy Metal

+Quote Post
Slash
коментар May 18 2006, 04:37 PM
Коментар #1120

Сатана

Цитат(conguestadors @ May 18 2006, 04:20 PM) *
Слаш,бях ти казал,че "Арсенал"заслужават да идат на финал и да го спечелят....Въпреки пристрастията ми към испанския футбол.

Помня. Но ти като един привърженик на Валенсия, не забелязваш ли разликата между начина по който те стигнаха 2 пъти на финал, и тазгодишния "начин" на "каталунците"?!
Много беше нагло и безочливо тази година... Такова "галено дете на медиите" не бях виждал досега.

И ако игнорирате факта, че съм голям привърженик на Арсенал, ще забележите че се опитвам да използвам обективните факти, а те са налице...
Не твърдя, че Арсенал е Центъра на Света, но твърдя, че всичко беше нагласено този сезон.

EDIT:
Междувпрочем...

+Quote Post
melhaer
коментар May 18 2006, 07:36 PM
Коментар #1121

Pirate

според мен, от положението в което е судията вижда перфектно, че ЕтоО е в засада!

ам, какво разправяхте, че Барса не били подпирани?

+Quote Post
conguestadors
коментар May 18 2006, 08:27 PM
Коментар #1122

PAIN

Цитат(melhaer @ May 18 2006, 08:36 PM) *
според мен, от положението в което е судията вижда перфектно, че ЕтоО е в засада!

ам, какво разправяхте, че Барса не били подпирани?

Приятелю не си мисли, че една съдииска грешка води автоматично до подкрепа на един или друг отбор.

--------------------

+Quote Post
melhaer
коментар May 18 2006, 09:16 PM
Коментар #1123

Pirate

според мен съдийска грешка е, когато съдията е бил в ситуация, в която не може да види добре и да прецени ситуацията, специално от това, което се вижда на снимката, страничният рефер е точно на линията на засадата, и според мен би трвбало да е видял (ако е имало), защото не е ясно от тази снимка, пасът кога е даден и дали нападателят не е изкочил пред защитатат след паса...тънък момент...

+Quote Post
LEVSKAR4ETO_
коментар May 18 2006, 10:20 PM
Коментар #1124

Прослушващ метъл
**

Коментари: 76
Регистриран: 24-September 04
Потребител N: 616

На земята всеки ден
с поклон изгрева червен
поздравява синьото небе!
Тук от вечни времена
истината е една:
ЛЕВСКИ все пердаши цска!

Уплашено подскачат нашите сърца,
че ЛЕВСКИ ще ни бий до края на света!

Сърца червени,
усти големи,
крака вдървени-
-туй е цска!

И далеч назад след ЛЕВСКИ
пак е цска,цска....!
скъпи господин граф.мисля че забравихте ама ще ви припомня че ви помолих да постнете футболистите
с най-много голове във вечното дерби biggrin.gif

иначе честито на феновете на барса.аз също се радвах за барселона играха много силно цял сезон щеше да е несправедливо купата да иде в лондон cool.gif

+Quote Post
conguestadors
коментар May 18 2006, 10:48 PM
Коментар #1125

PAIN

Цитат(LEVSKAR4ETO_ @ May 18 2006, 11:20 PM) *
На земята всеки ден
с поклон изгрева червен
поздравява синьото небе!
Тук от вечни времена
истината е една:
ЛЕВСКИ все пердаши цска!

Уплашено подскачат нашите сърца,
че ЛЕВСКИ ще ни бий до края на света!

Сърца червени,
усти големи,
крака вдървени-
-туй е цска!

И далеч назад след ЛЕВСКИ
пак е цска,цска....!
скъпи господин граф.мисля че забравихте ама ще ви припомня че ви помолих да постнете футболистите
с най-много голове във вечното дерби biggrin.gif

иначе честито на феновете на барса.аз също се радвах за барселона играха много силно цял сезон щеше да е несправедливо купата да иде в лондон cool.gif

Ти си смешен пич, не се сърди ама темата в момента е за нещо по-велико от Левски

--------------------

+Quote Post
alpha prime
коментар May 19 2006, 07:31 AM
Коментар #1126

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

съдиите виждат ситуациите за части от секундата без да имат на разположение 25 камери, дигитални повторения и т.н. сега ощипаните лондончанчета само за това се хващат ... а май забравят, че при авантаж резултатът от рано щеше да е 0-1 ...

+Quote Post
melhaer
коментар May 19 2006, 09:00 AM
Коментар #1127

Pirate

абе лефскарчето, наистина обсъждаме в момента нещо друго...

ако говорим за това кой какво има повече, нека да си говорим за това, кой има повче шампионски титли, а?

но тъй като тее обвханала поетичната муза, ето ти нещо специално за теб:

Генетика наука е велика -
прави ДНК-то и на бика
на крав.ата ДНК-то майсторосва
щом ги смеси - говеда изтипосва

Говедото е същество неща.стно
наглед е грозно, често и ужасно
смърди на лошо, често на урина
в обор живее, с фекалии заринат

Говедата акъл не обладават -
смърдят си само от къдет минават,
обичат вечно те бъдат втори
червена мощ отзад да ги разпори

Говедата са с телеса висящи
рога, копи.та често пак смърдящи
отдалеч говедото се разпознава -
мучи като ненаебана кра.ва.

Говедата с мозъчна повреда -
съжаление буди в тоя, койт ги гледа
живеят в гето - с цигани, педали
усещат те,че са братя и сестри мангали!

Говедото е облик уродлив
с характер смотан, често заядлив
говедото с човека нищо общо няма -
зее между тях огромна яма!

Говедото от еволюцията не разбира
за него тя преди милион години спира,
говедото е низсшо същество
по интелект е равно на лайно.

Говедото е антисоциално
животно тъпо, гадно, неморално
в говеждите гърди сърце не тупка
там има със помия пълна дупка!

Говедата са дяволска порода -
безмозъчни и кухи по природата,
безкрайно жалък е и техния девиз -
"ний всички фенове сме на Азис!"

О, музо възпей таз песен на Азиса
дет сите говеда заплени и слиса
чалгарска порода са тия рогачи
говедо да си - значи в прахта да се влачиш!

Говедо да си е позор най-велик -
майка ти крава, баща ти селския бик
пасеш по земята и копита влачиш
такъв позор е да си говедо значи!

Говедото е животински ром -
глава голяма, празна кат балон,
пространство празно, кухо, незаето-
такава е главата на телето!

+Quote Post
scion_of_storm
коментар May 19 2006, 09:37 AM
Коментар #1128

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Град: София
Потребител N: 1041

^Ама вие наистина не се отказвате и продължавате безсмислените спорове laugh.gif Нищо де,може да вдига адреналина tongue.gif

--------------------

+Quote Post
t0xIc
коментар May 19 2006, 12:29 PM
Коментар #1129

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

Барселона ,че не играха така както се надявахме всичките им фенове си е вярно ,но напълно заслужено си победиха...червения картон беше 100 %-ов ,но според мен съдията развали мача...трябваше да пусне авантаж за Барса и да стане един на нула без червен картон за Леман..просто това уби Арсенал въпреки двата им шанс-а за гол след това...след 20-тата минута играта беше 90 % в половината на Арсенал...да без много сериозно голови положения освен гредата на Ето и фаула на зъбатия....но най ми е смешно оплакванията към съдията...той ли е виновен на Анри ,че не вкара 2 100 %ви положения срещу Валдес...ако си бяха вкарали головетте топчиите щяха да победят...толкова по въпроса заслужаваха ли Барселона титлата или не...иначе онова негро симулира по-смешно и от Велизар Димитров за гола на Арсенал ,а Ето беше в 20-сантиметрова засада за изравнителния гол
за положението пред Леман една камера не показа дали е в засада или не

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
LEVSKAR4ETO_
коментар May 19 2006, 01:17 PM
Коментар #1130

Прослушващ метъл
**

конкистадор ми всъщност аз отговарям на един пост на мелхаер малко по нагоре не че се меся в темата.то всъщност темата е футбол а не шампионска лига мисля tongue.gif но понеже забелязах че обсъждате финала написах и аз моето мнение най отдолу.барселона заслужено е шампион.левски също е шампион.
кръга се затваря cool.gif

п.с.мелхаер вашите 30 титли и вашето име са само статистика а нашите легенда и слава ! ахах тоя дето е писал стихотворението откъде толкова добре познава живота и навиците на така наречените "говеда" w00t.gif

+Quote Post
t0xIc
коментар May 19 2006, 01:20 PM
Коментар #1131

Метъл

абе левскарчето недей ни разсмива...единствената ви легенда Гунди е такава защото умря млад...в България е имало и има къде къде по-класни футболисти от Аспарухов...
смях

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
melhaer
коментар May 19 2006, 05:45 PM
Коментар #1132

Pirate

Цитат
п.с.мелхаер вашите 30 титли и вашето име са само статистика а нашите легенда и слава ! ахах тоя дето е писал стихотворението откъде толкова добре познава живота и навиците на така наречените "говеда"

и кой те излъга,ч е вашето е легенда и слава, а нашето статистика? това е да ти кажа доста тъпо определение, защото всеки тук във форума, може да каже някви подобни простотии за собственият си отбор...айде стига с тия простотии дето ти пълнят галвата по радио гонг и погледни смислено на нещата, а те са:

лефски тази година постигна най-големият си успех в ЕКТ, няма да обсъждаме срещу какви отбори игра в сериозните си мачове, ама нека само да ти припомня, кои са наречени футболните идиоти на Европа, да ти припомня за двойката кебапчета в Любляна, да ти припомян за Слован, Офи Крит, Беверен, че дори и за Публикум...

е предполагам не искаш да си говорим за легендата, как ви набиват 3 гола за 5 минути?

Колкото за стихотоврението - достатъчно е да гледаш малко спортни новини и физиономиите на Батков, Сираков и Ко, за да видиш за кво става дума...

сега сигурно ще ми кажеш, че да си бъркаш с ключодържател в ушите (визирам Минерасо) е супер културно, а да говориш добре английски (This Homosectual Broke the Game) е висшата степен на Ентелегентност достигната от бай ви Ганя...

+Quote Post
Svetyl
коментар May 19 2006, 10:52 PM
Коментар #1133

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Значи към бате Слаш и Мелхаер. Да се извиня за онова МРИ, просто тогава бях изнервен. Мисля, че е нормално фенове на Арсенал да се изказват така. Ако питате някой фен на Барса, за него ще е различно. Мнението на загубилия е по-обективно, но на безпристрастния (моето тоест) мисля, че е най.
Бях за дузпи, мача трябваше да свърши така. Просто ми се гледаха. Но уви Барса понеже са много подпирани и спечелиха. Само дето Арсенал ги правиха на нищо 70 минути и не видях някакво кой знае какво подпиране от съдията.
И сте ми много интересни като обвинявате съдията. Ситуацията е за част от секундата, всеки прави грешки, ако ще и Колина да го беше свирил тоя мач, никой не е застрахован.
Несериозно е да се твърди, че Барса били нарочени за шампиони. Ама твърде несериозно.
Не знам, според някои хора не разбирам от футбол, не съм професионалист като видния футболен коментатор Мелхаер(абе, що не кандидатстваш за работа в Ринг, БНТ или някоя друга телевизия), моето предимство е, че съм фанатизиран (то даже фанатизиран е много) само по един отбор: Байерн-Мюнхен. Но нито им следя играчите, нито гледам често Бундеслигата. От тая гледна точка наистина не разбирам от футбол.
Но поне гледам играта, а не как някой го подпрял съдията...
Лонг Лив Мелхаер!

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
melhaer
коментар May 20 2006, 06:53 AM
Коментар #1134

Pirate

виж сега, вярно е, че тия грешки се допсукат, и то често, ама някой може ли да ми обясни, как тоя сезон в ШЛ, всички грешки бяха допсунати в позла на Барса?

+Quote Post
Svetyl
коментар May 20 2006, 10:19 AM
Коментар #1135

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Тази детайлност от твоя страна може само да ти попречи да се насладиш на играта. И между другото не съм говедо. Ако ЦСКА направят такова представяне в евротурнирите много ще се радвам. Но там е работата, че няма да направят.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
LEVSKAR4ETO_
коментар May 20 2006, 03:44 PM
Коментар #1136

Прослушващ метъл
**

токсик ето ти едно съвсем кратко описание на някой от великите сини легенди:

Александър Костов
За майтапите му на терена и извън него се носят легенди. И все пак най-голямата сила на Сашо Костов е в чисто футболните аргументи. Вкарал е повече от сто гола, а асистенциите му са безброй. Любим партньор и приятел на Гунди. Изключително хитър и техничен. За някои от изпълненията му старите фенове говорят и до днес.

Борислав Михайлов
Той заключи синята врата за много години. Изумителен е още като юноша, а продължението го знаят всички. Боби е страшно важна част от онзи луд, луд тим, който ни подари американското лято на 94-а. Той е и рекордьор на България със 102 мача за националния отбор.

Божидар Искренов
Радостта на народа – така феновете нарекоха Гиби. Невероятният артист, за когото красивото изпълнение е по-важно и от гола. Той е единственият, на когото синята публика е прощавала всичко – дори преминаването в ЦСКА. Тя знаеше, че душата на Гиби си остава на “Герена”.

Христо Илиев – Патрата
Изключителен спортсмен, майстор на великолепния пас, страхотен голаджия. Патрата е душата на титаничния отбор на “Левски” от 60-те години.

Георги Соколов – Соколето
Магьосникът с топка, който докарва трибуните до екстаз с нестандартните си ходове. За него казват, че е най-големият футболен талант, раждан в България. Соколето определено не е любимец на съдбата, но футболните естети никога няма да го забравят.

Наско Сираков
Роденият лидер – вдъхновител за своите, кошмар за съперника с огромното си самочувствие, подплатено с много умение. Голмайстор на “Левски” за всички времена и герой от САЩ`94. Обича да повтаря :”Където съм аз, там е победата”. Стократно е доказвал, че е абсолютно прав.

Георги Иванов – Гонзо
Кой каквото ще да говори, Гонзо вече е в синята митология. Футболистът на годината на България за 2000 и 2001 постигна това с мъжкарския си характер, непримиримостта и головете в най-решаващите моменти. Голямата фигура на “Левски” в последните години.

Павел Панов
Плеймейкър от световна величина. Павката е съчетание от интелект, ерудиция, фина техника, брилянтен пас и неотразима левачка.
Футболист №1 на България за 1977, той е символът на “Левски” през 70-те години.

мелхаер ти си много интересен човек.изкара гунди цесекар,изкара че цска не е отбор на власта може би с някой друг пост ще кажеш че левски са марсианци w00t.gif то верно по едно време са играели с червени екипи може пък да им е било наследство от червената планета.... w00t.gif .аз никога не сам могъл да разбера какво толкова с ерадвате цесекарите когато левски е губел в европа.може би ти ще ми отговориш защото забелязах че много често пишеш чуждите отбори побеждавали левски с такава радост сякаш си бил в техните агитки.навън който бие и побеждава го прави за българия а не за първенството или купата.и като стана дума за припомняне да ти подскажа тези резултати: 7:1 7:2 5:0 cool.gif

п.с.явно не обичаш да постваш неща който не са удовни за цска но понеже става дума за статистика я постни от 1953-1963(когато непрекъснато сте шампиони) колко се били военнизираните отбори в българия на които партията е нареждала да не играят достойно срещу неиното дете.колко ? cool.gif

+Quote Post
t0xIc
коментар May 20 2006, 03:58 PM
Коментар #1137

Метъл

Левскарче стига си ни разсмивал де..."отбора на народа" , Радостта на народа" ," педалите на народа"
с "народа" няма да си избиеш комплексите отностно посредствеността на отбора си...
знам много по-добре от тебе кои играчи са играели за Левски...само като видя Гонзо в списъка на легендите ме избива на смях
не казвам ,че сте имали само калпави футболисти - дори някой от тях са ми харесвали- ама никой от тях - освен Мариан Христов - не е правил нещо значимо в Европа...вие сте си за местна консумация проумей го най сетне ако не е много трудно за 16 годишния ти мозък
Легенда сте вие ама за смеха
smile.gif

а ,че не знаеш ,че Гунди в последния момент вместо ЦСКА преминава в Левски заради нареждане "отгоре" е твой проблем
смешник:)

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
melhaer
коментар May 20 2006, 06:58 PM
Коментар #1138

Pirate

лефакрчето,

ОК, дай да си говорим с факти, Лефски, по времето на комунизма в БГ, какъв отбор са били, кой ги е спонсорирал, под чеие ръковдство са били?

Ако ми дадещ, поне един отбор, който да е е бил на частна издръжка, а не на държавна, че те пзодравя, и публично ще се откажа от ЦСКА тук във форума.

И помисли за днешното положение, защо лефски все още си прави свирки с МВР и приема медалчета от тях?

Колкоот за комунизма, я се сети, какво е миналото на собственика ви Батков?

А за легендата Насо Минеарсо...да легенмдарен е с това как ви показа задника си, а Гонзо е Легендарен с това, как за 4 години в чужбина вкара цели 4 гола...всъчност, сега като се замисля, ако съберем головете на сите лефсакри играли в чужбина, сигурно ще се доближат до головете на Бербатов за Леверкузен...добър атестата за качестовото, не мислиш ли?

и понеже нали ЛЕФСКИ все е репресиран, ето ти част от славното минало на този подуенски мит:

Вечният дисидент от с.Подуяне

ФК “Лески” от Подуяне наистина се оказва, че е репресиран клуб. Това успяхме да научим в последна сметка от появилите се нови факти. Подуянци ще трябва да получат нашите извинения. Напразно сме ги обвинявали в демагогия. Те действително са били жестоко репресирани. И не само по време на комунизма, но и в други периоди от историята си.
Интригуваща публикация в брой 49 на вестник “Транспортен глас” (орган на Министерството на транспорта и съобщенията и ЦК на профсъюза на работниците от транспорта и съобщенията) от 20 юни 1964 година по повод на 50-я юбилей на подуянци, извадки от която предлагаме на вниманието на читателите, ще докаже, че “Левски” безспорно е феномен в световната спортна история. Отбор, репресиран от всички власти и по всяко време на съществуването си. Клуб – уникат.

“50 години “Левски”

“В дните на Втората републиканска спартакиада пощенци от София чествуват и друга, скъпа за тях годишнина – полувековен юбилей на физкултурното дружество “Левски”.
Основан на 24 май 1914 година от група ученици, “Левски” премина интересен път на развитие. Младите ентусиасти започват с футбола и едва след Първата световна война в дружеството постепенно се появява баскетболът за жени, леката атлетика, плуването, волейболът. Но и те, както и футболът, все още не достигат до широките маси. Оставени сами на себе си, дружествата през този период водят анемичен, едностранчив живот. В навечерието на Втората световна война, когато фашизмът настъпва по всички линии, редица спортни клубове бяха разтурени, а в по-големите монархофашистката власт изпрати свои агенти. За честта на “Левски” трябва да се каже, че клубът излезе неопетнен. В неговото ръководство до арестуването му бе пощенецът Никола Крушовенски – осъден впоследствие на смърт, членът на партията Атанас Николов и др. В членската маса на дружеството срещаме имената на активните ремсисти Георги Чепилов – сега подполковник, министъра на просветата Ганчо Ганев, Ив.Филипов, М.Палукова и др., които устройват на игрището нелегални събрания.
Истинският разцвет на дружеството стана след 9.ІХ.1944 г. През октомври същата година пощенският спортен клуб и “Левски” се обединяван - клубът става пощенски.
В своя 50-годишен славен път “Левски” има записани множество спортни победи. Достатъчно е да се спомене, че от 1946 г. досега отборът е бил 7 пъти носител на купата на съветската армия и един път бе финалист за нея, че пет пъти е бил републикански шампион по футбол, че неговите лекоатлети и плувци дълги години бяха непобедими.

На 15 юни вечерта спортната общественост в столицата тържествено чества 50-годишния юбилей на “Левски”. Членът на Президиума на Народното събрание др.Тодор Прахов прочете указа, с който дружеството се награждава с орден “Червено знаме” и пожела още по-големи успехи в неговата благородна работа.
Заместник-председателят на ЦС на БСФС др. Филип Генов приветствува събранието от името на Централния градски съвет на БСФС и съобщи решението на Централния съвет, с което се удостояват със званието заслужил деятел на физкултурата” другарите Н.Крушовенски, П.Парушев, П.Павлов, Г.Апостолов и др.
Във връзка с 50-годишния юбилей на дружество “Левски” Главното управление на съобщенията откри специална изложба на пощенската спортна марка.

Ас.Петров”

Интересно, много интересно развитие на нещата. Историята се подрежда и взима най-неочаквани обрати, точно когато си най-сигурен, че си успял да се добереш и да си съставиш представа за нейната цялостна физиономия.
Виждате каква каша се получава. По думите на “сините” историци, подуянци излизат неопетнени от времената на “фашистка диктатура” до 1944. И не само това. В центъра на игрището на “Левски” са провеждани нелегални събрания преди 9-ти септември. Ремсисти и осъдени на смърт комунисти от "синята" управата, застанали рамо до рамо под знамената на “Левски”, са се борили с фашизма и са организирали тайни събрания върху зеления килим на подуянския терен. Тежка, много тежка битка е водил довоеният “Левски” с “монархофашистката власт”. Противопоставя се на “кафявата чума”. И заплаща за своята борба със само 3 титли за 18 първенства преди 1944.
Но истински разцвет, истинското възраждане настъпват след 9-ти септември. Тогава, водени от мъдрата ръка на др.Ц.Драгойчева и БКП, левскарите набързо “обединяват” пощенци от “Княз Кирил” и се превръщат в хегемон (от 45 до 50-те печелят общо около 15 купи).
Какво е пречело това да се случи преди светлата дата 9.09? Естествено репресията над “Левски”, така умело, така увлекателно предадена ни от Ас.Петров в неговото есе във вестник “Транспортен глас” от 1964 година. За отбелязване е и още един любопитен епизод. При изреждането на успехите след “повратната за историята на дружество “Левски” дата”, се започва от купата на съветската армия (любимата на подуянци купа) и едва след това се изброяват спечелените републикански първенства. Към шампионствата на “Левски” не са включени спечелените през тъмните години на гнет над народните маси 3 титли – 1933, 1937 и 1942. Очевидно тези трофеи са смятани за нещо недостойно, дори бихме добавили непочтено, нечистоплътно, ако искате.
А с какво сърдечно чувство е описана церемонията по връчването на орден “Червено знаме”, с който орден, след указ на Народното събрание, са наградени от висш партиен функционер репресираните преди 1944 пощенци от “Левски”. Колко топлота прозира в словата на подуянския летописец Ас.Петров от “Транспортен глас”. Каква искрена обич към другарите от ЦС на БСФС и Президиума на НС, струи от излялите се под неговата перодръжка редове.

Малък детайл, който някак си е пропуснат и който оставя известни въпросителни, е как са се вписвали в тази антифашистка борба високо изпружените в хитлеристки поздрав ръце на футболистите на “Левски” в периода до 1944. Но това са дребни, несъществени неща. Подробности от пейзажа. Друго е важното и друга е била целта от 1944 до 1989 на вечните нагаждачи от Подуяне. Да се подредят около масата, да споделят и да се докопат до тлъстата комунистическа баница, което в крайна сметка носи своите плодове. Два стадиона, няколко обединения, ред отвлечени футболисти, извадени от “А” група отбори т.н.
Същите са и мотивите, станали причина за изкарването на противоположни лозунги след падането на режима и прелистването на нова страница в политическото развитие на държавата. За афиширането на репресия И ОТ 1944 до 1989. Изведнъж всичко писано и говорено до 10-те ноември се забравя и се подменя с нова стилистика. С коренно различна фразеология. “Левски” отново излиза най-хитър от всички. Пак се навира в кожата на дисидент, както и след 9-ти септември. А така по всяка вероятност ще се получи и след време, при евентуално обръщане на статуквото в България.

Вечните репресирани, вечните дисиденти, вечно в крак с политическата мода и вечно втори. С това определение “Левски” спокойно и без никакви колебания трябва да опита да кандидатства в книгата на рекордите “Гинес”. Датите в политическия календар се сменят, годините се изнизват, но “Левски” винаги е на гребена на вълната. Безпогрешно улавя повеите на времето и залага на печелившата карта, носеща титли и успехи. Някой правят това с футболните си умения, други с гъвкавостта и изобретателността си. С подлостта си. С привилегията да си отбор на всички власти, черпещ от ресурсите на силните на деня и храчещ върху тях при сгромолясването и слизането им от сцената.

Не сме уверени какъв е и дали изобщо имат девиз в “Левски”, но за такъв, като най-подходящ, предлагаме – “Подмазвачество до дупка”. Доносник “Николай” крещеше “Избори до дупка”, ние ще си позволим да му отправим нашата оферта – изпишете на герба си “Подмазвачество до дупка”.
Няма по-вярна дефиниция на всичко онова с което подуянци се занимават и което са правили в продължение на цялата своя , изпъстрена със срамни моменти история.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар May 20 2006, 07:01 PM
Коментар #1139

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Левски е новият шампион на България.

ЦСКА пада с 0:1 от Родопа.

--------------------

+Quote Post
Ol' Skull
коментар May 20 2006, 07:06 PM
Коментар #1140

Просветен

Коментари: 436
Регистриран: 27-August 04
Потребител N: 599

Ако ЦСКА беше на мястото на Левски, прасетата щяха да подчертаят долния ред, както аз ся, примерно, се заяждам с тях, 'место да си гледам отбора.

icon_headbang[1].gif

--------------------
Влез ми в положение, да ти не влезна аз (отазад)

+Quote Post

193 страници V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Reply to this topicStart new topic
18 потребител(и) четат тази тема (18 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 19th May 2025 - 07:52 PM