Gothic |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
Gothic |
Dec 4 2004, 03:28 AM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 22 Регистриран: 4-December 04 Град: Sliven ... ili Sofia Потребител N: 684 |
vseki koyto ima pristrastiq v tova dosta seriozno podrazdelenie na metala neka si gi izkaje. naprimer liubimi grupi i kato cqlo vsi4ko 6to e gothic. a moje i mneniq za stila. abe kvoto vi doyde si kajete! az 6te sledq za ne6to novo po vaprosa. a dotogava 6te se navurtam po tezi zemi...
-------------------- A Shattered Man That`s What I Am
|
|
|
Dec 4 2004, 11:28 AM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 639 |
90% от музиката, която слушам е готик и готик метъл. Колкото до любимите ми готик метъл групи, това са Nightwish (на първо място), Therion, Tristania, After Forever, Sirenia, Within Temptation... А от готик музиката, любимци са ми Dargaard, Ataraxia, Diamanda Galas (за нея не съм много сигурен дали е точно готик), Ophelia's Dream, Arcana... Тази музика е направо невероятна!!!
-------------------- Pugnacity
With our blood Show no mercy With our soul Die for heaven An eye for an eye Burn to let them... Suffer for all their actions |
|
|
Dec 4 2004, 11:49 AM
Коментар
|
|
алфонс Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 |
Цитат 90% от музиката, която слушам е готик и готик метъл. Колкото до любимите ми готик метъл групи, това са Nightwish (на първо място), a nightwish sa edin gothic um da ti zajde |
|
|
Dec 4 2004, 12:21 PM
Коментар
|
|
Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 |
Харесвам готик музиката,но не съм запознат достатъчно с нея. Така че ще се радвам ако науча повечко от тази тема.
А относно Найтуиш-чак пък да са готик -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
Dec 4 2004, 12:47 PM
Коментар
|
|
THERION Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 |
Цитат(alpha prime @ Dec 4 2004, 09:49 AM) Цитат 90% от музиката, която слушам е готик и готик метъл. Колкото до любимите ми готик метъл групи, това са Nightwish (на първо място), a nightwish sa edin gothic um da ti zajde to i Therion sa gothic sasto kolkoto um da ti zaide ..ama inak da az xaresvam gothic metal da re4em kato na4alo Lacrimosa -------------------- THERION...
|
|
|
Dec 4 2004, 12:52 PM
Коментар
|
|
Witcher Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 |
Допадат ми някои готик неща, но като цяло не е моята музика, прекалено протяжна и ТИХА!
-------------------- |
|
|
Dec 4 2004, 12:58 PM
Коментар
|
|
THERION Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 |
протяжна ли....зависи кои групи визираш?
-------------------- THERION...
|
|
|
Dec 4 2004, 01:08 PM
Коментар
|
|
Прослушващ метъл Група: Потребители Коментари: 137 Регистриран: 27-November 04 Град: Nqkade odvad Потребител N: 673 |
ne sam mn navatre s materiala,no mnogo haresvam pesnite na Lacuna Coil i Darkseed.
-------------------- |
|
|
Dec 4 2004, 01:24 PM
Коментар
|
|
Прогресиращ Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 |
HM ami ot gothic metal Tristania i SIrenia, Lacuna coil, naposleduk dosta 4esto Within temptation i After Forever.
Beseech i Anathema sa mi stari liubimci Xandria,to/die/for,crematory,amorphis su6to mi haresvat ot ambient mnogo haresvam Aenima i The Gathering.. tfa e v ob6ti linii -------------------- Wake up
|
|
|
Dec 4 2004, 03:30 PM
Коментар
|
|
Цитат(Deville @ Dec 4 2004, 11:24 AM) Beseech i Anathema sa mi stari liubimci ....to/die/for,crematory,amorphis su6to mi haresvat ot ambient ....The Gathering.. i na mene tai samo deto mojem da sporim kakav stil sa The Gathering -------------------- THERION...
|
|
|
Dec 4 2004, 04:48 PM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 27 Регистриран: 15-February 04 Град: София Потребител N: 399 |
Предпочитам чистия готик,който няма нищо общо с метъла-Bauhaus са една от любимите ми групи.Diamanda Galas я водят за готик уж...Готик метъла не ми понася,особено отваратителните виещи женски вокали
|
|
|
Dec 4 2004, 08:19 PM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 15-April 03 Потребител N: 68 |
Както казва Иван(барабаниста на Sacramental Blood)- "Тоя готик е*а майката на цялата метъл сцена".
Въпреки това си падам по някои готик банди, но все пак поддържам това мнение |
|
|
Dec 4 2004, 08:48 PM
Коментар
|
|
Прослушващ метъл Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 |
Цитат(MadMaster @ Dec 4 2004, 09:28 AM) 90% от музиката, която слушам е готик и готик метъл. Колкото до любимите ми готик метъл групи, това са Nightwish (на първо място), Therion, Tristania, After Forever, Sirenia, Within Temptation... А от готик музиката, любимци са ми Dargaard, Ataraxia, Diamanda Galas (за нея не съм много сигурен дали е точно готик), Ophelia's Dream, Arcana... Тази музика е направо невероятна!!! Нито една от изброените групи не спада към категорията "готик" . ама нито една дори -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
Dec 4 2004, 11:45 PM
Коментар
|
|
Просветен Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 |
Do kolkoto mi e izvestno TRISTANIA i SIRENIA sa gothic. Tuk se ima predvid GOTHIC METAL, predpolagam. No ne se i opitvamd a tvyrdq, 4e mnenieto mi ekompetentno. Otkakto znam, 4e CREMATORY systo sa v tazi grupa(pone taka razpravq pi4a ot Fraktura), ve4e syvsem se obyrkvam, kato stane duma za tozi stil.
NIGHTWISH NE SA GOTHIC!!!! I tova da go 4uq ot fen! Arrrrrggghhhh! The GATHERING ne gi my4ete da gi vkarvate v nqkakyv stil. Na tqh (a i na Nightwish a i na dosta ot izbroenite ot ludiq maistor grupi) za stilove ne im puka. The Gathering v sledvastiq si alum napravo elekronika mozhe da zasvirqt:) V KOETO NQMA NISTO LO6O! |
|
|
Dec 5 2004, 12:16 AM
Коментар
|
|
Цитат(Твоя смерт @ Dec 4 2004, 06:48 PM) Цитат(MadMaster @ Dec 4 2004, 09:28 AM) 90% от музиката, която слушам е готик и готик метъл. Колкото до любимите ми готик метъл групи, това са Nightwish (на първо място), Therion, Tristania, After Forever, Sirenia, Within Temptation... А от готик музиката, любимци са ми Dargaard, Ataraxia, Diamanda Galas (за нея не съм много сигурен дали е точно готик), Ophelia's Dream, Arcana... Тази музика е направо невероятна!!! Нито една от изброените групи не спада към категорията "готик" . ама нито една дори nali? ama idi im obqsni -------------------- THERION...
|
|
|
Dec 5 2004, 12:20 AM
Коментар
|
|
Da schlägt es links Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 |
Цитат(Mormegil2 @ Dec 4 2004, 11:45 PM) NIGHTWISH NE SA GOTHIC!!!! Именно! Някой елемент може и да имат, но определено не попадат в тоя жанр! -------------------- meh.
|
|
|
Dec 5 2004, 01:22 AM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 22 Регистриран: 4-December 04 Град: Sliven ... ili Sofia Потребител N: 684 |
a vsu6tnost kato se zamislq NQMA NIKAKVO zna4enie dali dadena grupa suvpada s daden stil i ne bi trqbvalo samiq stil da predopreleq sudbata na bandata ot na6a gledna to4ko. ob6to vzeto ne me valnuva kakuv bil to4no stila na tozi i onzi (govorq za nightwish) prosto iskah da za4ekna temata i ni6to pove4e. radvam se vse pak 4e ima privurjenici. az li4no (moe mnenie) mislq 4e pove4eto podrazdeleniq v metala mogat lesno da se slu6at i lesno da se priemat dokato gothica trqbva da se razbere. ima si dosta seriozni ne6ta v nego i ne e prosto poredniq stil. taq muzika trqbva da se razbere a tova ne stava lesno ako ideqta e dale4e ot tozi koyto slu6a.
na mene gothic-a mnogo mi vliqe i prosto durjah da go kaja! -------------------- A Shattered Man That`s What I Am
|
|
|
Dec 5 2004, 12:55 PM
Коментар
|
|
Непросветен Група: Потребители Коментари: 19 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 639 |
Е, добре де - имам чувството, че няма много точни критери за това, кое спада към готик-метъла. Като гледам, нещата са доста спорни. Аз по принцип се кефя на метъл с елементи от класическата или оперната музика. Факт е, обаче, че на повечето места, групи като Nightwish и Therion ги водят готик-метъл, и може би заради това идва заблудата ми. Не знам.
-------------------- Pugnacity
With our blood Show no mercy With our soul Die for heaven An eye for an eye Burn to let them... Suffer for all their actions |
|
|
Dec 5 2004, 01:28 PM
Коментар
|
|
Da schlägt es links Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 |
Е то и Korn ги водят Heavy Metal... А Deathstars съм ги виждал в категория Death... Прави си сам изводи!
-------------------- meh.
|
|
|
Dec 5 2004, 01:28 PM
Коментар
|
|
Прослушващ метъл Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 |
Цитат(DarkLander @ Dec 4 2004, 11:22 PM) a vsu6tnost kato se zamislq NQMA NIKAKVO zna4enie dali dadena grupa suvpada s daden stil i ne bi trqbvalo samiq stil da predopreleq sudbata na bandata ot na6a gledna to4ko. ob6to vzeto ne me valnuva kakuv bil to4no stila na tozi i onzi (govorq za nightwish) prosto iskah da za4ekna temata i ni6to pove4e. radvam se vse pak 4e ima privurjenici. az li4no (moe mnenie) mislq 4e pove4eto podrazdeleniq v metala mogat lesno da se slu6at i lesno da se priemat dokato gothica trqbva da se razbere. ima si dosta seriozni ne6ta v nego i ne e prosto poredniq stil. taq muzika trqbva da se razbere a tova ne stava lesno ako ideqta e dale4e ot tozi koyto slu6a. na mene gothic-a mnogo mi vliqe i prosto durjah da go kaja! Само дето Готикът не е подразделение на метъла Понятието готик метъл влияе масите и е измислено от големите компании, за да привлича метълистчетата към този "стил" в съвременната екстремна сцена. Съществува просто готик, в който рок има, но метъл - не. Познати са и други безбройни вариаци на готика, както и някои съвсем ясно обособени, различни и "трудно смилаеми" стилове, но това е една съвсем друга приказка -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
Dec 5 2004, 01:52 PM
Коментар
|
|
Просветен Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 30-October 04 Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A Потребител N: 648 |
Цитат(DarkLander @ Dec 4 2004, 01:28 AM) vseki koyto ima pristrastiq v tova dosta seriozno podrazdelenie na metala neka si gi izkaje. naprimer liubimi grupi i kato cqlo vsi4ko 6to e gothic. a moje i mneniq za stila. abe kvoto vi doyde si kajete! az 6te sledq za ne6to novo po vaprosa. a dotogava 6te se navurtam po tezi zemi... 1-vo. razlikata mejdo Gothic i gothic metal e ogromna. 2-ro. Gothica vaznikva kato dvijenie v na4aloto na 80te a samata musika idva malko sled tova ,ima 2 vida gothi Perki i oshte nekvi si ne s`m 4ak tolkova zapoznat no perkite sa tezi koito obi4at parita i zabavlenieto a dr. sa tujni gothi vinagi mra4ni taeshti omraza k`m celiq svqt ! Kolkoto do samata musika ne s`m i fen -------------------- Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death! Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten! www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana |
|
|
Dec 5 2004, 04:00 PM
Коментар
|
|
Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е Група: Потребители Коментари: 3402 Регистриран: 29-October 03 Потребител N: 317 |
Цитат Понятието готик метъл влияе масите и е измислено от големите компании, за да привлича метълистчетата към този "стил" Aми то всички стилове са измислени от компаниите. Кой фен ше тръгне да измисля разни стилове-това само би предизвикало караници кой къв стил слуша. Аз слушам в метъла всичко, което ми харесва,а случайно към това спадат всички стилове. Така че ХОРА-Слушайте метъл и квот още ви харесва,а не разни си там стилове. -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
Dec 5 2004, 04:06 PM
Коментар
|
|
not your bitch Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 |
^
|| [btw podkrepqm ] lubimi gothic grupi nqmam mmm edinstvenata grupa opredelena kato gothic rock za kqoto se se6tam e Bella Morte imam lubima EBM[electronic body music ,ne6to kato industrial ,no po -tancuvalno] grupa SUICIDE COMMANDO -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
Dec 5 2004, 10:38 PM
Коментар
|
|
Дихание Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 |
Ами за готик-а като за всеки друг стил може да се спори..много. Сега ще поизредя имена в името на традицията до сега:
Aenima, Black Tape for a Blue girl, Epica, On Thorns I lay, The Sins of Thy Beloved, Mortal Love, Mandragora Scream, Within Temtation, After Forever, Aggaloch, Anthemon, Penumbra, Yearning, Dawn of Dreams, Dreams of Sanity, Evereve, Flowing Tears... в общи линии може да се изрежда до утре. Но това са все групи, които слушам с удоволствие. Интересен факт е че например Evanescnece i The 69 Eyes ги дават в стил Gothic Rock. Просто, за да не се джавкате за това дали тази или онази група са готик или не. Всъщност готик-а има много солидна история... и на мен са ми разказвали доста от горе, отгоре. Но предполагам може да си намерим и четиво:") Причината да слушам тези групи е че харесвам мелодичността на музиката и на вокалите.. Нека имаме предвид, обаче че от групите които са написани до тук всичките са такива... А и в готик-а, както в метъл-а, има много под под 'раздела'... ELECTRO,INDUSTRIAL,GOTHIC ROCK, POST PUNK,SYTH POP,NEW WAVE,GOTHIC METAL,DARK FOLK,AMBIENT,... това са само част и знам че ги четох някога в някой сайт и специално си ги отделих на pc-to да си го имам като информация. Много се разпрострях нещо.... ще видя дали ще намеря някои интересен линк да попрочета и ако на някой още му е интересно:") Лека нощ -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
Dec 6 2004, 01:00 AM
Коментар
|
|
kakto ve4e kazah na nqkolko puti izob6to nqma zna4enie dali dadena grupa spada kum edi koy si stil ili ne! mnogo po vajno e dali haresvame tova koeto 4uvat u6ite ni. ne znam (ne se smqtam za dostatu4no razbira6t) dali gothic-a e podrazdelenie kum metala no sus sigurnost pove4eto koito slu6at gothic slu6at i metal. smqtam stilovete za dosta blizki vupreki 4e sa gothic-a e dosta (prekaleno) razli4en ot vsi4ko drugo koeto sum slu6al dosega. gothic metal ili rock e ne6to drugo i za tova sum suglasen.
pri vsi4ki polojeniq az ot 4isto liubopitstvo se interesuvam za tova kum koy stil spada nqkoq grupa koqto slu6am i mi haresva. ne bih trugnal da slu6am ne6to samo za6toto spada kum nqkoy si stil! slu6am gothic za6toto go 4uvstvam mnogo blizko do sebe si i do du6evnoto si sustoqnie a smqtam 4e tova e nay - istinskata pri4ina poradi koqto trqbva da se slu6a dadena muzika. ne smqtam dori 4e 4ovek trqbva da vliza v rolqta na ve4no tujniq obraz samo za6toto stila mu go iziskva. tukmo zatova i ako nqkoy me sre6tne po ulicite poslednoto koeto 6te si kaje e 4e slu6am ne6to podobno. prosto za6toto smqtam 4e drehite i vun6niq vid ne e opredelq6t za pristrastiqta. vse pak vsi4ko koeto navqvat tezi pesni si ostava samo edno 4uvstvo i sled kraq na pesenta vmesto v nqkoq mugliva gora pak se ozovavame v tozi svqt... -------------------- A Shattered Man That`s What I Am
|
|
|
Dec 6 2004, 07:55 AM
Коментар
|
|
Цитат(DarkLander @ Dec 5 2004, 11:00 PM) vseki koyto ima pristrastiq v tova dosta seriozno podrazdelenie na metala neka si gi izkaje..... kakto ve4e kazah na nqkolko puti izob6to nqma zna4enie dali dadena grupa spada kum edi koy si stil ili ne! .... e dobre de ti za4ekna temata nali -------------------- THERION...
|
|
|
Dec 6 2004, 12:04 PM
Коментар
|
|
Цитат kakto ve4e kazah na nqkolko puti izob6to nqma zna4enie dali dadena grupa spada kum edi koy si stil ili ne! mnogo po vajno e dali haresvame tova koeto 4uvat u6ite ni. ne znam (ne se smqtam za dostatu4no razbira6t) dali gothic-a e podrazdelenie kum metala no sus sigurnost pove4eto koito slu6at gothic slu6at i metal. smqtam stilovete za dosta blizki vupreki 4e sa gothic-a e dosta (prekaleno) razli4en ot vsi4ko drugo koeto sum slu6al dosega. gothic metal ili rock e ne6to drugo i za tova sum suglasen. pri vsi4ki polojeniq az ot 4isto liubopitstvo se interesuvam za tova kum koy stil spada nqkoq grupa koqto slu6am i mi haresva. ne bih trugnal da slu6am ne6to samo za6toto spada kum nqkoy si stil! slu6am gothic za6toto go 4uvstvam mnogo blizko do sebe si i do du6evnoto si sustoqnie a smqtam 4e tova e nay - istinskata pri4ina poradi koqto trqbva da se slu6a dadena muzika. ne smqtam dori 4e 4ovek trqbva da vliza v rolqta na ve4no tujniq obraz samo za6toto stila mu go iziskva. tukmo zatova i ako nqkoy me sre6tne po ulicite poslednoto koeto 6te si kaje e 4e slu6am ne6to podobno. prosto za6toto smqtam 4e drehite i vun6niq vid ne e opredelq6t za pristrastiqta. vse pak vsi4ko koeto navqvat tezi pesni si ostava samo edno 4uvstvo i sled kraq na pesenta vmesto v nqkoq mugliva gora pak se ozovavame v tozi svqt... Добре казано, макар и на трудночетлива латиница Така си е. Аз за какво да се обличам по метълски като ходя на даскало,когато никой там не разбира от тая музика. Дрехите са изразно средство и ако ще се събираш с метъли е хубаво да пооблечеш нещо метълско,но ако ше се показаваш на некви непросветени къв яко метъл си-тъпо е! -------------------- "Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith
|
|
|
Dec 6 2004, 02:52 PM
Коментар
|
|
Цитат(```````` @ Dec 5 2004, 08:38 PM) ELECTRO,INDUSTRIAL, POST PUNK, SYNTH POP, NEW WAVE, DARK FOLK, AMBIENT Това не са подразделения на Готика. Още по-малко на Метъла -------------------- moriabg.cjb.net
|
|
Dec 6 2004, 03:02 PM
Коментар
|
|
not your bitch Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 |
Цитат(```````` @ Dec 5 2004, 08:38 PM) Aggaloch nem eto tova e tolkova dale4e ot gothic muzikata ,4e prosto ne moga da dam podhodq6t epitet -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
Dec 11 2004, 08:45 AM
Коментар
|
|
Прослушващ метъл Група: Потребители Коментари: 248 Регистриран: 23-October 04 Потребител N: 638 |
Ем хора като искате готик ето ви готик Evanescence,колкото и да не са ми симпатични са готик гаранция ви давам.Btw и Nightwish,Monsters of metal,Enslaved и тн.общо взето....тук може да видите какво що и за кой ай бай!И PS тук би трябвало да са само готик групи.... Ай
|
|
|
Олекотена версия | Час: 10th November 2024 - 07:54 PM |