Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Новини от IRON MAIDEN
RunningWild
коментар Jun 14 2010, 04:47 PM
Коментар #31

Метъл

Група: Потребители
Коментари: 1366
Регистриран: 13-June 10
Град: София
Потребител N: 3861

^Не очаквай да извадят звук като от Somewhere in time. Това, че този албум е записан в същото студио, както през 86, няма никакво значение. Звука нарочно е направен по-сух за да прилича на предният албум, пък и да има по тежко звучене.
Какво им е на преходите в тази песен? Ако говориш за частта, която е в до диез, точно пък тя е невероятна! Самото парче е по-нестандартен Мейдън. Аз лично съм доста приятно изненадан. Гонят по-тежкото, но в същото време "духът" е същият като от преди. Също така стандартната мейдън схема "ми, до, ре" не я чух никъде. Всъщност единственото нещо, което не ми харесва в тази песен е звукът на барабаните. Вярно, доста повече можеше да се пипне, особено фусът.
Съветвам тези от вас, които са фенове на Мейдън, но това парче не им допада, както и предният албум, да не ходят на световното турне, защото погледнах сет-листа и ще се свири главно от Brave New World, Dance Of Death, A Matter Of Life And Death и 3 класики - Iron Maiden, Fear Of The Dark и Hallowed Be Thy Name. Предполагам това не е добра новина за вас, но на мен тези албуми ми харесват много. Все пак не може всяко турне да се правят само класики. През 2003 направиха турне само за първите 4 албума. После направиха Somewhere back in time. Вече е време за обърнат внимание и на по-новите неща.
На тези, които не им харесва - уважавам техния вкус и мнение, на останалите - ще се видим в Румъния и Унгария!!!

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

Go to the top of the page

+Quote Post
PitBull
коментар Jun 14 2010, 09:02 PM
Коментар #32

Просветен

Коментари: 444
Регистриран: 15-March 09
Потребител N: 3316

Не съм музикант и не разбирам много, но ми се щеше китарите да са малко по-режещи и барабаните малко по-гръмки.
Мен Brave New World много ме кефи, по-добър албум от тогава не са издавали. Dance of Death също имаше няколко добри попадения и е приятен, но като цяло нищо особено. AMOLAD - доста по-добър от предния, съвсем различен стил, не съм по прога, но ми хареса по свой си начин. El Dorado, както казах вече, ми е леко тъпа, но трябва целия албум да се чуе първо, пък тогава да се правят заключения. И първия сингъл от Dance of Death (Wildest Dreams) беше зле, пък нивото на останалите песни в албума беше много по-високо.

--------------------
If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.

+Quote Post
RunningWild
коментар Jun 14 2010, 11:11 PM
Коментар #33

Метъл

^Повярвай ми, щом от 2006-та албумът ти е харесал, значи и The Final Frontier ще ти хареса. Самите те каза, че ще се опитат да запазят звученето и атмосферата от предният албум.

--------------------
Life is too short to listen to slow music... In GERMAN POWER METAL we trust, in HELL we burn!

+Quote Post
LordZombie
коментар Jun 15 2010, 09:19 PM
Коментар #34

Post Mortem

Коментари: 4321
Регистриран: 22-September 07
Град: In my own portrait of Sorrow
Потребител N: 2345

Вече нямам търпение да излиза новият. Дано не е последният, ала...

--------------------

Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло.

Едгар Алан По - "Елеонора"
.

Ние сме завинаги нова генерация
със кървящи от мъка
и болка очи.
Знаем, че за нас
няма компенсация
и повръщаме върху надеждата
за по-добрите дни.

Keelhauled

+Quote Post
sharon
коментар Jul 13 2010, 05:28 PM
Коментар #35

Oryctolagus Cuniculus

Група: Metal World Conclave
Коментари: 7672
Регистриран: 10-January 06
Потребител N: 1112

Клипът на "The Final Frontier" можете да гледате тук.

+Quote Post
_Moonshield_
коментар Jul 13 2010, 05:43 PM
Коментар #36

Деградиращ

Коментари: 2189
Регистриран: 28-November 07
Град: Казанлък
Потребител N: 2450

Добре, добре... icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jul 13 2010, 09:58 PM
Коментар #37

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Хубав клип.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Vlad
коментар Jul 13 2010, 10:04 PM
Коментар #38

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Мен пък изобщо не ми хареса. Иначе песента не е лоша, но не е и нищо особено. За мен след Brave new world, където няма слаба песен вече за 10 години са направили 3 песни дето да ме изкефат. Все пак си остават най-големите smile.gif

--------------------

+Quote Post
RunningWild
коментар Jul 13 2010, 11:01 PM
Коментар #39

Метъл

Клипът е готин, както и песента, само че в сайта пише, че тази песен е дълга 8 минути и нещо, а тук е едва 5, което значи, че бая е отрязано от нея и има още какво да се чуе.

--------------------

+Quote Post
sgoh
коментар Jul 14 2010, 12:14 AM
Коментар #40

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Яка си е песента. Типична албумна отварячка в духа на последните албуми.

Относно времетраенето - в обявения траклист пише Satellite 15....The Final Frontier (8:40), тъй че очевидно е 8 минути с интрото smile.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
telia
коментар Jul 14 2010, 02:46 PM
Коментар #41

Прогресиращ

Коментари: 794
Регистриран: 11-March 07
Потребител N: 1949

Страшен сюжет има клипа. Но по щеше да ми допадне с озвучаване от научно- популярен филм.

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
abydos
коментар Jul 15 2010, 12:44 AM
Коментар #42

Коментари: 2603
Регистриран: 14-December 07
Град: Пловдив
Потребител N: 2481

Цитат
These are the voyages of the star ship Dickinson, its continuing mission to seek out new tours and new galloping rhythms, to boldly go where they have gone a million times before.

Но в сравнение с Ел Дорадо това е направо шедьовър.

+Quote Post
Svetyl
коментар Aug 9 2010, 11:57 PM
Коментар #43

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Видях албума в рокбокс.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post

2 страници V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 27th August 2025 - 12:53 AM