![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Е, хайде, знаехте, че без тая тема не можем да минем, особено имайки предвид изплуването на повърхността на Сагите.
Минавам за малко само, излизайки от цялостната ми абсистенция (не само от албума), за да видя дали всички са в някаква оправдана (тъй ли?) и странна еуфория от детенцето на немците.. ![]() Албум в топ 3, зависейки от Уинтърсъна май дали ще е топ ЕДНО. Една от най-очакваните групи не ме разочарова, и съм изключително доволен. По-добър от Turis Fratyr не знам, няма го ударното, пиянско Met, поразяващото те Der Sturm, но пък има Mana, има Blut Im Auge и други 'арни нещица. Харесва ми, и още как. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
"Sagas" = Hawaii Metal ©
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Unbesiegt, нали
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Хехе, само тя да беше. Клавирът навсякъде ми навява такива асоциации, че даже не само звученето му, ами и самите мелодии. Иначе албумът сякаш е точно това, което очаквах и на което се надявах, стига да не ми се налагаше да се оглеждам постоянно откъде ще изскочат Тимон и Пумба. Което буквално ми бърка в здравето и ми пречи да се насладя на тавата. А не е като да не си я бива.
Между другото, израза "Hawaii Metal" (© - 2008) си го патентовам. Ако някой иска да го използва, да се консултира първо с мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Никога не съм успявал да вникна адекватно в този стил, но мога гордо да заявя, че след изслушване на първите няколко песни се накефих страшно много!
![]() edit: Еба Си Якия Саунд . -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хaха, сега спорете с Йоан, той нещо не бе доволен.
Иначе, Венци, разбирам те, макар при мен да не е толкоз осезаемо. Усеща се, че е някак южняшки албумът, знам ли. Знаем как немските, шведските, норвежките групи си имат такъв хладен, студен звук, който веднага ти разкрива откъде идват групите, да не говорим, че такъв трябва да е звукът на викинг метълът. Einherjer, Windir, KromleK дори ,са добри примери. Не че в Турис Фратюр-а беше особено северняшки звука, но тук сякаш е сведен до минимум ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Eáránë Táralóm... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1892 Регистриран: 2-November 06 Град: The Spectral Realm Потребител N: 1655 ![]() |
^ По-скоро исках да видя как ще реагираш, Сашо. Звукът си е приличен, въпреки, че аз не бих оставил клавирите така звучащи. Мисля, че те са основният проблем - доста контрастират с останалите инструменти и звучат някак небалансирано спрямо тях - струва ми се, че високите им честоти са твърде засегнати и бият на ухо повече, от колкото трябва.
Иначе албумът е приятен, ще се слуша доста. Някои от песните са невероятни попадения и мъничките детайли и елементи, вмъкнати в тавата, затвърждават доброто впечатление. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
абе само веднъж съм го чул досега и не съм особено впечатлен. ще видим след повече слушания как ще е положението ама определено предния ме накефи повече. просто имаше повече запомнящи се песни. и повече фолчец
![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Цяла вечер не мога да го спра (вече е сутрин, ама нейсе). Не знам за Мишо, но за мен "Sagas" надминава дебюта в пъти, че и още отгоре. Подобрили са всичко, което въобще е било по силите им, на места чувам странни инструменти, за които с радост ще коментирам по-подробно с Венци, Йоан, който има желание. Да не говорим и относно различните фолклорни влияния, които се намират тук-там, което пък издига албума още повече в очите ми... Ако това въобще е възможно.
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() But what I thought I could control took hold of me instead... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 957 Регистриран: 20-February 08 Град: София Потребител N: 2604 ![]() |
Позор, аз от текстовете засега нищо не съм вързал, а уж немският ми се води нелош. Иначе албумчето е велико. Като го чух вчера вечерта ми се стори интересно, но сега си цикля прилично на него. Точно хавайските мелодии са му чарът, след 3-4 слушания влиза под кожата и не може да се спре. Ще се слуша много в близките дни.
Едит: Ей това е един пингвин, който се кефи на Unbesiegt: ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ е'га виж текстовете у металните архиви ^^
Prolog auf Erden май е леко заимствано от Гьоте. Ебаси якото интро :> рейзъре, как ги сравняваш с Финтрол о.О Най-малкото хумппа крачката я нямаме тук. За по-малко фолк е относително, в някои песни според мен има повече фолк от други в Туриса. Както отбелязах, за жалост нямаме друго Met, обаче ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Metalhead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2899 Регистриран: 14-October 05 Град: София Потребител N: 973 ![]() |
кАк ви са тЕз ламбади, какво е това чудо в Unbesiegt ?!
Албума е доста свеж, направен с желание и пипнат майсторски в студиото. Може и да не ми стане любим, защото има много заемки от Енсиферум, но като цяло много добра творба! -------------------- "Покупка на нов албум... ~ 15 €
Покупка на самолетен билет за почивка... ~ 150 € Забава с надъхани, малолетни метълчета по интернет сайтове... Безценно!" lodborg |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Усещам какво ще слушам докато се лашкам към Франкрайх-албумчето е изпълнено с толкова епична,тържествена бих казала атмосфера.Най-много ме грабна Mana,която в момента слушам-много красива,страхотни мелодии и дори така противният ми напоследък хоров ефект си е точно на място.
-------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 25-July 07 Град: Видин Потребител N: 2249 ![]() |
Дрпънах го вчера и сега само трябва да намеря време да го чуя.
![]() -------------------- С.М.Р.Т.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Да си призная, за сега само ме заболя главата, докато слушах албума...
Надявам се по-натам, когато съм в подходящо настроение, мнението ми да се промени! -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Е ти като цяло с тея дядки от Хелоуин плешиви.. :PPP
Blut im Auge, Unbesiegt и може би Хаймвертс-а засега са ми се забили в главата повече от останалите. Страаашна работа, тоя албум ми напомни какво е да циклиш една тава нон-стоп, бях го позабравил ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
"Дядките" обаче със сигурност не ми причиняват главобол
![]() Както и да е, след дни ще дам шанс и на тези юнаци... -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^Определено ще си заслужава.
Между другото, "Mana" е егати гениалната композиция, въобще не усещам как минават въпросните 16 минути... Че Jari е гений е ясно, но песента е чудесен подарък за Equilibrium от негова страна. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Албумът е страхотен! Не е точно това, което очаквах да издадат Equilibrium - мислех, че ще заложат на по-бясно и агресивно звучене, но така може би е дори по-добре. Колкото и култов да беше "Turis Fratyr", новият e далеч по-зрял, богат и изпипан. За хепи/флауър клавирите - вярно, малко озадачаващо стоят на първо слушане, но като цяло са много уместно вкарани, внасят доста разнообразие в музиката и лично мен ме радват. Перфектен фолк метъл, съперничи си с Eluveitie за първото място в графата за тази година.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Накараха ни да ги почакаме, но си струваше отвсякъде.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз не бих правил сравенение с Туриса, прекалено са ми различни. Ако можех да смеся от двата албума по, да речем, 4-5-6 песни и да ги шляпна на едно място - перфектен малко по-харш фолк метъл албум. Просто да събера и от сегашното по-особено звучене, и предишното...и да ги слея.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
^Определено ще си заслужава. Между другото, "Mana" е егати гениалната композиция, въобще не усещам как минават въпросните 16 минути... точно това е проблема ![]() ![]() в общи линии след доста въртене на албума мога да отлича само Blut im Auge като особено добра песен. Докъто предния албум беше пълен с особено добри песни ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Е Хаймвертс, Шнуфела... не се ли забелязват? Донякъде съм съгласен обаче с теб, както и писах в началото на темата. Нови Der Sturm, Met, дори Палатите на Видар ако щеш нямаме, но може би трябва да се даде време и този албум да улегне колкото Турис, а?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
На мен пък най-силно впечатление ми направи Unbesiegt.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Перфектен фолк метъл албум.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
С лееко закъсненийце чух албума. Хубав е, не ме хвана веднага, но след известно слушане всичко е наред. Само дето на моменти ми е прекалено "happy", леко несериозно звучи. "Mana" е прекрасна композиция, все пак. Напоследък в колата слушам последния Eluveitie, а вкъщи - "Sagas". "Slania" по ми харесва.
-------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 12-July 08 Потребител N: 2853 ![]() |
От доста време седи на компа
и още не съм го чул дори. Демото - баси доброто беше. Албума - добре... донякъде... Но към края ясно проличава стилът им се видоизменява. Зимното настроение отстъпващо е вече Пролет идва бърже и студът се изниже. Още от последната песен си пролича. Стила си бързо измениха. Споделете - улекна ли звука? Или съм грешал в преценките си и не продадоха те себе си? |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^ А, "Slania" редом със "Sagas" определено си резервираха първенството из фолк метъл класациите за тази година. Преди ден-два и аз се опитах да ги сравня, но пак става въпрос за два определено различни албума, нищо, че са обединени от един конкретен стил. Тавата на Eluveitie е доста по-динамична на места, докато Equilibrium тук звучат по-мрачно в сравнение с положението от дебюта им, но без да прекаляват, да не говоря за споменатия от теб завършек. Колкото до "happy" моментите - именно те разнообразяват албума по този начин, вмъкнати са много подходящо и са съвсем на място.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Knight ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1361 Регистриран: 1-April 05 Град: София Потребител N: 784 ![]() |
При мен по-мрачната атмосфера на "Slania" наклонява везните спрямо "Sagas". Съгласен съм, че "happy" моментите звучат на място, целият албум си е съвсем завършен, но по щеше да ми хареса, ако беше по-суров.
![]() -------------------- In his head a thunderous
Cry of desperation Tearing voices from his past Scream for his attention |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^^ Продали не са се, но звучи доста по-различно. Що-годе добих идея за подреждането, след улягането.
Албумът е изключително хубав, но на този етап за мен не може да се сравнява със "Slania", освен няколко песни, които изпъкват над нейното качество. "Turis Fratyr" ще си остане по-любим, но наистина, в никакъв случай не са се продали. Тъйто. Някак...след началната еуфория малко се поизтърква, но пак остава блестящ. Пак е кандидат за албум на годината, и то сериозен, ама... -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 27th June 2025 - 08:09 PM |