![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Значи, обръщам се към тук пишещите, защото знам, че можете да ми помогнете.
Можете ли да ми препоръчате групи, които пеят на теми, свързани със средновековната история. Важно е темите да са конкретни, тоест Manowar не ми вършат работа ![]() Още малко пояснения: Не ме интересува толкова музиката, колкото текстовете. Поради тази причина, е за предпочитане да лириките да са на английски, но и руският бих го преживял ![]() P.S. Стилът е без значение - рок, хеви/пауър, фолк, блек и всичко друго, което бихте могли да ми препоръчате. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Хмм, я дай някакви граници на това Средновековие. Дали иде реч за ранно или късно, че да може да се ориентираме какви текстове да търсим - рицари ли ще са, за Тъмните векове ли, Кръстоносни походи ли и т.н. Доколкото помня Средновековието почва 5ти век и е до 15 век. Това е доста голям период.
Иначе в момента се сещам за Jaldaboath, макар че подхождат в стил Monty Python, текстовете им са за Средновековието. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
За мен е важно текста да е силен и темата да е наистина конкретна. Имам идея да прослушам възможно най-много неща на тази тематика и да направя нещо като изследване. Но понеже го гледам откъм историческата страна, самото музикално оформление ми е второстепенно. Относно хронологията, нямам кой знае какви претенции, в крайна сметка ако ми дадеш примерно 100 банди (знам, че можеш, затова написах такова голямо число), аз сто процента сам ще си отсея най-подходящите
![]() Накрая, поне от това, което съм слушал (то не е малко, но далеч не е достатъчно), ми прави впечатление, че повечето групи избират битки и митология от дадения период за своя тематика. Не мисля, че би могло да се открие нещо коренно различно, дано греша. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Ако искаш силни текстове, подхващай дискографията на Forefather.
Еми аз все пак да питам за периодиката, защото т.н. Викингска ера, попада в ранното Средновековие. Групите занимаващи се с тази тематика не са с кой знае колко разнообразни текстовe. Въпреки това в песледно време се появяват групи използващи тъмната страна на Викингската митология. Докато едни възпяват Тор, Один, героиски битки и прочие, други намират за по-интересни и не толкова комерсиални текстовете за великани, троли (не става дума за групи като Finntroll и прочие) и други сили на злото (тази тематика се нарича Anti-Cosmic / Dark Germanic Heathenism). Текстове на англииски трудно ще намериш с такава тематика, тъй като това са си епоси на германските племена, а и самите групи са малко наброй за сега с такава тематика. Иначе потърсих някои групи със Средновековни лирики: Inocculta - Lyrical themes: Inquisition in the Middle Ages, лирики има в Destins Cathares и Fausseté et Demesure. L'Ordre du Temple - Lyrical themes: Esotericism, Knights Templar, лирики има в In Hoc Signo Vinces Constantinopolis - Lyrical themes: Turkish Myths, Past Time, War, лирики има в For The Empire Engines of Torture - Lyrical themes: Catholic Inquisition, лирики има в Obsidian Redemption Winterfylleth - Lyrical themes: Anglo-Saxon Heritage, Paganism, Pride, лирики има в Rising of the Winter Full Moon, The Ghost of Heritage, The Mercian Sphere Ще ъпдейтна, когато мога, знам доста групи с такава тематика, но не са на англииски. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Между другото, Jaldaboath направо ме разбиват сега
![]() Иначе мерси за помощта, наистина ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
И аз да препоръчам няколко неща:
Haggard, с албумите "Awaking the Centuries" (посветен на Нострадамус) и "Eppur Si Muove" (посветен на Галилей). Crystallion, с албума "Hattin" (посветен на Втория кръстоносен поход). Thy Majestie, с албумите "Hastings 1066" и "Jeanne d'Arc". Cradle of Filth, с "Godspeed on the Devil's Thunder" (посветен на Жил дьо Ре). -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Grave Digger е излишно да ги споменавам, мисля. Разгледай поотделно песните на Serenity от "Death & Legacy". Също и Olympos Mons - "Medievil".
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Виж албумите на Rebellion, особено Sagas Of Iceland-The History of the Vikings Volume 1 и Miklagard-The History of the Vikings Volume 2
Епизод - Свети Патриарх Евтимий Angeli Di Pietra - в албумите Storm Over Scaldis и Anthems of Conquest - отделни песни. Folkearth - прегледай албумите има отделни песни, напр. в Father of Victory - Charles Martel и The Iron Wolf. Heidevolk - ако някой може да ти преведе. Koning Radboud от албума Walhalla Wacht разказва история под картинката тук. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
откъм музика, виж тук: http://www.anus.com/metal/hall/index.php/topic,603.0.html
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Много благодаря на всички, още утре се заемам с прослушването
![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
За музикални мотиви - преди няколко месеца въртях "Suspended in the Brume of Eos" на Оbsequiae. Целият албум е такъв де, но това, което тогава ми направи впечатление, а вероятно и на теб ще ти влезе в работа, е че парчетп "Sidhe" е по мотиви от средновековната песен "Stella Splendens".
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Non Serviam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 5600 Регистриран: 1-July 07 Град: Плевен / Велико Търново Потребител N: 2189 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Иначе в момента се сещам за Jaldaboath, макар че подхождат в стил Monty Python, текстовете им са за Средновековието. Тези пичове ми станаха любимци. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th May 2025 - 03:40 AM |