![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 21-March 04 Град: София Потребител N: 435 ![]() |
Понеже съм много запалена по концептуалните албуми, ми е интересно да чуя вашето мнение по въпроса.. Аз не мога да сложа мойте любими в класация, затова няма да ви карам и вас...
![]() Queensryche - Operation Mindcrime Dream Theater - Scenes From A Memory Savatage - Streets: A Rock Opera, Dead Winter Dead, The Wake Of Magellan, Poets And Madmen Shadow Gallery - Tyranny Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Pain Of Salavation - там всичките са концептуални, но все пак най-вече The Perfect Element Pt1 Pink Floyd - The Wall WASP - The Crimson Idol ..... more to follow:) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
MountainQueen, съвпаденията във вкусовете ни започват да ме плашат...
![]() Всички на Rhapsody ( ![]() ![]() Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth Cradle Of Filth - Damnation And A Day и Cruelty And The Beast SymphonyX - V: The New Mythology Suite Dream Theater - Scenes From A Memory Bruce Dickinson - The Chemical Wedding Двете Авантазии Shadow Gallery - Tyranny Gamma Ray - No World Order (тук няма разгърната фабула, но всички текстове са подчинени на една идея, така че го считам за концептуален) Queensryche - Operation Mindcrime Bathory - Blood On Ice Wizard - Odin Kamelot - Epica Rage - Soundchaser Албумите на Bal-Sagoth, разбира се... ![]() ![]() Stormbringer Ruler на Domine и The Cainian Chronicle на Ancient също са отчасти концептуални, а са ми много любими, та ги споменавам... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 21-March 04 Град: София Потребител N: 435 ![]() |
Мдаа като чета поста ти и се хващам какви неща съм изпуснала.. примерно Kamelot, Avantasia, Symphony X, Dickinson...
![]() Сега се сещам за Marillion - Misplaced Childhood (също е концептуален по-скоро на идейно ниво...). Nightwish - Century Child също може да се брои за концептуален според мен... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
King Diamond също има невероятни концептуални творби... Двата Abigail-а и новият - The Puppet Master, са ми любими както текстово, така и музикално.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Само The Wall съм слушал и ми хареса, но по принцип това не е точно моя вид музика....
Сега се сетих... Brutal Planet на Alice Cooper май се води концептуален... Въпреки че според мене песните имат твирде малко общо помежду си. Както и да е - велик албум! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 225 Регистриран: 17-March 04 Град: Бурзумленд Потребител N: 431 ![]() |
Мystic Circle- Infernal Satanic Verses
Nargaroth- Herbstleyd и подобни -------------------- moriabg.cjb.net
"Омръзнаха ми твойте пусти думи омръзнал си ми много, дядо попе, в гърдите пари като смърт куршума и гният по хармана мойте снопи. Преминаха на кървави кобили другарите ми в страшни преизподни и мрат в селата, в студ и без закрила, разлюбени чадата ти господни. Ракията е бяла като гибел, но виждаш ли вън месеца огромен, той спомня туй, което вчера имах, и туй, което днес е кървав спомен. Омръзнаха ми тези пусти думи, омръзнал си ми много, дядо попе, гори, гори, гори ей тук куршума и вятъра развява мойте снопи." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
iron maiden powerslave , the number of the beast
edguy vaingloryopera bruce dickinson scream for me brazil iced earth somethig wicked this way comes |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Blind Guardian - Nightfall In Middle Earth
RAGE - Ghosts WASP - The Crimson Idol Demons & Wizards Ужас за момента само за тези се сещам. -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
brave_new_world τи ме озадачаваш... знаеш ли какво е концептуален албум???
Но покрай твоя пост се сетих за още два страхотни концептуални албума: Iced Earth - The Dark Saga Iron Maiden - Seventh Son Of A Seventh Son |
|
|
![]()
Коментар
|
|
И аз се сетих за още няколко:
Threshold - Wounded Land Grave Digger - Excalibur и Rheingold Therion - Secret Of The Runes (концептуален е в един по-общ смисъл, иначе - страхотен албум!) -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() алфонс ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2959 Регистриран: 8-August 03 Град: Пловдив, градът на "Ботев" Потребител N: 232 ![]() |
az go razbiram kato albumi koito za men sa nai wajni w twor4estwoto na nqkoq grupa ... ne sym kritik da se pridyrjam kym opredeleniqta im
edisikoi si bil edikolko si wajen 6toto bil nowatorski .... nanaici towa sa albumite koito SPORED MEN imat nai wajno mqsto w twor4estwoto na izpylnitelite |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Концептуален албум означава албум в който песните имат идейна връзка помежду си, разказват една история.... като глави на книга. Това мисля че е определението.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Poisoned ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1407 Регистриран: 12-May 03 Град: BG Потребител N: 101 ![]() |
Цитат(SepulTeraHead @ Mar 28 2004, 04:38 PM) Концептуален албум означава албум в който песните имат идейна връзка помежду си, разказват една история.... като глави на книга. Това мисля че е определението. Ne znam... ne sum 4el tova opredelenie v u4ebnika... qvno sum otsustval tozi den... hahaha ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Sep е прав. Концептуален е албум, в който текстовете са подчини ако не на някаква фабула, то поне на обща идея.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 3-January 04 Потребител N: 364 ![]() |
Еми ако е така мисля че и на Епизод - Българксият Бог се брои за концептуален албум
-------------------- "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV
will be fought with sticks and stones." -- Albert Einstein |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 430 Регистриран: 7-October 03 Град: sof Потребител N: 293 ![]() |
определено новият King Diamond - The Puppet Master влиза в класацията - мнооого силна творба.
мога да включа и God Hates Us All на Slayer, който ме впечатли със злобното забиване с чук в главата своята идея - но не е любим. Rhapsody праскат приятни историики. Въпреки , че с Guardian започнах, не мога да похваля Nightfal..., просто не е за мен...предпочитам да ги помня в другаТА светлина. Finntroll-овете са ми нещо като фаворит в тази тема. за друго не се сещам. -------------------- Fenrir divided, a horde of greywolves
His power inside of them all Feasting on the guts of both stallions and goats No animal in there stands tall Spears were thrown at the raging wolfhorde So hard to select them all out (in the night) Running with bloodied fangs and fierce eyes It sure doesn't help much to shout In from wilderness came death Wolves in the pound!!! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
izmisleno ot kriticite opredelenie .za men pod konceptualno razbiram album ot koito se opredelq twor4estwoto na grupata
bruce - opredelq6t za nego za6toto bruce e bruce zaradi sceni4noto si prisystwie vaingloryopera - opredelq stila na edguy something wicked this way comes - dokolkot do iced earth wseki edin tehen album se razkazwa po istoriq powerslave e izklyu4itelno wzaimstwam ot egipetskite istorii razni .... welikiq nqma werem za powe4e obqsneniq ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Beoulf @ Mar 28 2004, 07:51 PM) определено новият King Diamond - The Puppet Master влиза в класацията - мнооого силна творба. мога да включа и God Hates Us All на Slayer, който ме впечатли със злобното забиване с чук в главата своята идея - но не е любим. Rhapsody праскат приятни историики. Въпреки , че с Guardian започнах, не мога да похваля Nightfal..., просто не е за мен...предпочитам да ги помня в другаТА светлина. Finntroll-овете са ми нещо като фаворит в тази тема. за друго не се сещам. Защо Год Хейтс ъс ол се води концептуален? То по тая логика всички на Слеър са концептуални един с друг ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поредната тема задръстена с невежи изказвания. Brave - това е определението за концептуален албум. Това означава. Като отвориш речника на "концептуален албум" това ще прочетеш. На никой не му дреме ти какво мислиш че значи.
Според мене портокали им се вика на онея неща с които циганите мият улиците. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
sepultera - az mrazq opredeleniqta na kriticite i mrazq awtoritettite i wijdfam ne6tata prez swoi ygyl
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
То е все едно да изказваш лично мнение, че водата е суха, ама нейсе... Живеем в свободна държава.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
1 = 1
2 = 2 Кур = Кур София = София Концептуален албум = албум в който песните разказват една история или имат обща идея -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
imenno jiweem w swobodna dyrjawa i imam prawo da ne slu6am re4nicite
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Навсякъде не само критиците, но и музикантите и слушателите използват термина концептуален албум в един и същи смисъл, brave_new_world. Но щом си решил да се правиш на интересен, твоя си работа... Твоето е все едно да кажеш, че Хари Потър е научно-популярна книга, защото така си решил... Или пък не пожела да си признаеш, че не знаеше какво е концептуален албум?
Напомняш ми на един колега, който твърдеше, че косинусът може да не се движи от -1 до 1, ако го дефинираме по различен начин. То бива бива антиконформизъм, ама... Поне кажи ти как наричаш албум, който е подчинен на една история (или на една идея), че ми стана интересно... Между другото Something Wicked не е концептуален - само последните 3 песни там са вързани... Horror Show обаче може да се каже, че е... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
v interes na istinata az do dnes ne znaeh kakuv e termina za takuv tip albumi - izbroenite dosega podkrepqm s dve ruce, no gledam, che ne ste se setili za edin...
edna... edna pesen - edno pesnishte - Manowar - album: The Triumph of Steel - Achilles Agony And Ecstasy. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
sega re4i 4e i 95 ne e i 6e me utrepe6
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
И защо 95 да е?? 92 - да, 95 - не мисля...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Bard ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1140 Регистриран: 30-May 03 Град: София Потребител N: 123 ![]() |
Maiden нямат концептуален албум, колкото и да не им изнася на някои хора.
![]() А това Achilles Agony And Ecstasy е само част от The Triumph of Steel. -------------------- 1. I am the War Lord and the wrathful God of Combat and I will always lead you from the front, not the rear.
2. I will treat you all alike -- just like shit. 3. Thou shalt do nothing I will not do first, and thus will you be created Warriors in My deadly image. 4. I shall punish thy bodies because the more thou sweatest in training, the less thou bleedest in combat. 5. Indeed, if thou hurteth in thy efforts and thou suffer painful dings, then thou art Doing It Right. 6. Thou hast not to like it -- thou hast just to do it. 7. Thou shalt Keep It Simple, Stupid. 8. Thou shalt never assume. 9. Verily, thou art not paid for thy methods, but for thy results, by which meaneth thou shalt kill thine enemy by any means available before he killeth you. 10. Thou shalt, in thy Warrior's Mind and Soul, always remember My ultimate and final Commandment: There Are No Rules -- Thou Shalt Win at All Cost. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 23-March 04 Град: Sofiq Потребител N: 436 ![]() |
Neznam dali Judgement na Anathema se vodi konceptualen...no spored men pesnite imat mnogo dulboka vruska po mejdu si....dori kogato go slu6a6 ima6 4uvstovto 4e prelivat ot edna pesen v druga ...nqma qvna granica mejdu tqh
ina4e...da opredeleno THE WALL na Pink Floyd....neveroqten film...strahoten album....suglasna sum....po-dobur ne moga da se setq v momenta..... ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- ........Violent Sex Addict..... .....
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Hansi @ Mar 30 2004, 12:49 PM) Maiden нямат концептуален албум, колкото и да не им изнася на някои хора. ![]() А "Seventh Son..." какво е? ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 15th July 2025 - 05:43 PM |