![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"Изповедник" на Тери Гудкайнд. Американецът за пореден път ми напомни защо е любимият ми фентъзи автор от години насам. Закриващата глава от сагата "Мечът на истината" е точно толкова епична, напрегната, динамична и емоционална, колкото очаквах, та и малко отгоре. Обоснован и жизнеутвърждаващ завършек, разказан с типичните за Гудкайнд сладкодумие и интелигентност. Класа!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 89 Регистриран: 9-August 08 Град: София Потребител N: 2913 ![]() |
Aлистър Маклейн - Кукла на верига
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 484 Регистриран: 10-March 07 Град: Into the ghost lake Потребител N: 1947 ![]() |
"Дон Жуан" , Йозеф Томан.
Трябва да отбележа, че това е едно от най-прекрасните неща на света, които съм чела. 'Впечатлена' и 'очарована' бледнеят пред чувствата, които остави в мен тази книга. Просто.. не може да се опише дори, какво е. Невероятно. -------------------- Save yourself. Where now? Which way? Dear god, show me.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
Американски Богове на Нийл Геймън ... нямам думи! Страхотна книга! Изпапках я на един дъх
![]() -------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^ Супер си е, наистина. Ако не си чела "Чупливи неща" от него, хвърли едно око - не е чак толкова иновативна, но пак е много сполучлива, а и ще се радвам да споделиш впечатления.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 192 Регистриран: 4-February 08 Град: софия Потребител N: 2574 ![]() |
Братя Робертски-Макатрицата
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
http://www.goodreads.com/ - last.fm за книги :п Много приятен сайт. Ако се регистрирате може да ме аднете - по-долу в подписа ми е профила.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 408 Регистриран: 21-June 08 Потребител N: 2811 ![]() |
"Изповедник" на Тери Гудкайнд. Американецът за пореден път ми напомни защо е любимият ми фентъзи автор от години насам. Закриващата глава от сагата "Мечът на истината" е точно толкова епична, напрегната, динамична и емоционална, колкото очаквах, та и малко отгоре. Обоснован и жизнеутвърждаващ завършек, разказан с типичните за Гудкайнд сладкодумие и интелигентност. Класа! +1 Преди да прочета и нея си препрочетох и останалите 3. Искам още, каквото и да е, нещо, друга история, бе знам ли. Просто не искам да свършва. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Преди да прочета и нея си препрочетох и останалите 3. Останалите не са три, а десет, но нейсе... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 408 Регистриран: 21-June 08 Потребител N: 2811 ![]() |
Говоря за първите три от поредицата"Sword of Truth" и без да броя "Debt of Bones "
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Мамата си ебало.
Ериксън със Седма Малазанска отново издуха всичко. Фийст = лилипут, Джордън = кукловод на Дързост и красота в тоалетно-хартиен вариант (колкото и да ги обичам). Няма място за сравнение. Продължавайки така, Стивчо просто ще напише нова история в отделчето фентъзи и ще попромени литературата и гледната (поне моя) точка за нея. Този човек е луд и гений, прави невъзможни неща. Отдавна не бях виждал автор който да РИСУВА със стила и изказа си и да ти ги вкарва от раз с длето в ума и съзнанието. Дъх на Гуглата... ...но Гуглата няма дъх? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
С теб май сме дискутирали качествата на Ериксън, даже не един път.
![]() ![]() Между другото, носят се разни слухове, че Бард са се захванали с превода на "The Last Light Of the Sun" на Гай Гавриел Кай... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
Junkie на Бъроуз. Битническата литература е величествено нещо. Зарежда ме с живот. "Нека си поговорим открито за наркотиците", така да се каже хаха Много приятно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регистриран: 26-September 08 Град: Пловдив / Асеновград Потребител N: 3006 ![]() |
"Изумителният Морис и неговите образовани гризачи" - Тери Пратчет
.. доста занимателна книжка ^^ |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
Последно - Трансплантация на сърце на Рей Бредбъри ... много, много добро разказче
![]() -------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() *** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 ![]() |
Както почти всичко на Бредбъри. Велик е.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Препрочитам някои книги на Колелото...
...и се убеждавам защо въпреки не-чак-толкова-изумителната-дарба на Джордан са ми любими. И как са ми влияли и продължават, от 5 години насам. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 29-September 08 Град: SGC, Cheyenne Mountain Complex Потребител N: 3015 ![]() |
"Резерватът на таласъмите" от К. Саймък.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Студени играчки са звездите" на Сергей Лукяненко. Няма какво толкова да обяснявам - авторът е най-добрият модерен руски фантаст, а книгата е сред най-силните, които съм чел от него. Чакам Инфодар да преведат и втората част - "Звездна сянка".
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 1-October 08 Град: Варна Потребител N: 3023 ![]() |
Сега чета и още не съм приключила Възкресителят на H. P. Lovecraft. Обичам го този човечец, знае как да ти подпали хормона на параноята.
-------------------- Where are the plastic doves ready to kill
The inspiration I try to fulfill Cry for me sister on Valentine`s day You`ll find me lying on Hollywood Hills |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Аха, доста психо действа, прониква където малко могат да достигнат в съзнанието.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Кое е по-хубаво от това да слушаш цял ден в училище красив метъл? Да слушаш и да четеш нещо по свое желание...
![]() В момента е "Изгубената сестра" от Майн Рид -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
^^^ Адмирации за Възкресителят! Изключителна книга.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 1-October 08 Град: Варна Потребител N: 3023 ![]() |
Адмирации и на тебе, гад, макар че аз не се съмнявам в добрия вкус на всички тук. Предполагам, че също така си оценил по достойнство екранизацията на некрономикон-а и дагон. ЛУДНИЦА:)
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Where are the plastic doves ready to kill
The inspiration I try to fulfill Cry for me sister on Valentine`s day You`ll find me lying on Hollywood Hills |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Mort
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
"Следите на боговете"-Graham Green
особено интересен поглед върху всеизвестната история на цивилизациите,някои съвпадения са наистина твърде поразителни,за да са "просто случайност" -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Ернст Мулдашев - В обятията на Шамбала
Малко почва да се увлича в по-късните си книги. Все пак може човек да си извлече интересни факти. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 242 Регистриран: 18-October 08 Град: Sofia Потребител N: 3054 ![]() |
Последно четох "Убииствата на улица Морг"(Murders in the Rue Morgue-като едноимената песен на Maiden) на Едгар Алан По това е кратка история за серия жестоки убииства не тази улица на име "Морг" много заплетен случай със много изненадващ убиец.
Прочетете я наистина те грабва и те оставя без дъх до самия край на книгата. -------------------- I never seem to understand.
The time, the place, and who I am. Define a way to stay alive, It’s like I’m living a lie. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 653 Регистриран: 17-February 07 Град: Пловдив Потребител N: 1888 ![]() |
"Тринадесетият войн" на Майкъл Крайтън.
Вчера почнах "Стражите! Стражите!" на Пратчет. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 26-September 08 Потребител N: 3007 ![]() |
Някой може ли да ми препоръча нещо на Толкин? Знам,че повечето му творби заслужават да бъдат прочетени,но все пак трябва да започна с някоя,а не мога да избера.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 13th May 2025 - 12:22 AM |