![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 10-April 09 Потребител N: 3351 ![]() |
Последно прочетох една от любимите ми книги на Клифърд Саймък, а именно: Резерватът на таласъмите.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
"Даровете всечовешки" на Дейвид Фарланд. Страхотна книга! ![]() А..послушала си за Фарланд. Плени ли те? Иначе аз завърших 1984 на Оруел. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Плени ме и още как!
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 365 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3317 ![]() |
100 велики загадки на природата
-------------------- Fuck you and die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Едгар Алан По - Избрано
400 Страници с творби на великия творец. Сега съм си поръчал Х.П. Лъвкрафт - Възкресителят, чакам да пристигне и я почвам. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Няколко години тренирах айкидо (мега тъпо, уж ефективно бойно изкуство), и осъзнах преди 4 месеца колко се прецаках. За 4 години трениране Винг Чун (или MMA/Тай бокс/Муай тай) можех да стана голяма машина. Ама не. Съвсем извън темата, метни око на това при желание. Сашо, интересно ми е кога (или по-скоро дали) нашите хора ще се сетят да преведат останалата част от сагата. "Леговище от кости" все пак се появи през 2003-та, ако не греша, оттогава ни вест, ни кост. А човекът вече е готов със седмата част. ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() свиня ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3379 Регистриран: 10-April 07 Потребител N: 2010 ![]() |
Дан Симънс-Олимп. Сцените на Олионското поле са адски култови
![]() -------------------- A moment of remembrance of all the one who died. These brave and loyal warriors with hearts so full of pride. They´re gone but not forgotten, in our hearts they still live on. For them we will keep up the fight until our war is won. Sleep well our brothers - we will never forget We promise you to carry on Sleep well our brothers and rest in peace Your sacrifies make us marching on...... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Modify my water pistol, fill it with piss. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1652 Регистриран: 12-March 05 Град: чувствам как почти пропадам в дълбоката рана. Потребител N: 765 ![]() |
![]() <3 и май трябва да се прочете няколко пъти. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 14-April 06 Град: София/Казанлък Потребител N: 1294 ![]() |
"Нощна стража" на Пратчет за н-ти път и сега чета "Чиракът и магьосникът" от" Сага за войната на разлома".Мн яку!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
"Завръщането на изгнаника" на Фийст. Страшен е, както винаги.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Почнах Възкресителят интересно изглежда. Препоръчайте, впрочем, нещо стил По/Лъвкрафт да имам предвид за бъдещ период от време.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
За пореден път "Малкия принц".
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Поредната много интелигентна и интригуваща книга на Карл Сейгън - "Свят, населен с демони".
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 193 Регистриран: 15-April 09 Град: София, Берлин Потребител N: 3359 ![]() |
Почнах Възкресителят интересно изглежда. Препоръчайте, впрочем, нещо стил По/Лъвкрафт да имам предвид за бъдещ период от време. В стил или тяхно произведение? Можеш ли да дадеш по-обстойно описание на "Възкресителят", каня се да го чета, но съм опарен от една кратка история "Възкресителят" пак на HPL, където става въпрос за Хърбърт Уест. -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами, то в самата книга са две неща :
Възкресителят ( Странният случай с Чарлз Декстър Уорд ) - Роман Хърбърт Уест, възкресителят на мъртвите - новела Романа е страхотен към ~ 100 страници съм прочел засега, доста ми харесва, препоръчвам ти. Иначе имах предвид някой сходен с техния стил. Чух за Шеридан льо Фану - ще го видя и него. Някой друг ? -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 193 Регистриран: 15-April 09 Град: София, Берлин Потребител N: 3359 ![]() |
Август Дарлет,
той е доста близък на HPL, даже продължава много от Ктулу митоса, Фриц Лайбер може също да видиш. Значи романа ще го прочетем ![]() По принцип когато четох "Хърбърт Уест" си казах, "HPL по-дълга от няколко страници, това няма да струва" и накрая се оказа така ![]() ![]() -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 215 Регистриран: 20-April 09 Град: София Потребител N: 3367 ![]() |
хм хм хм. ако броим списанието Terrorizer за метална библия ще е супер ако ли не,Р.А.Салваторе Гръбнака на Света книга 2 от Пътеките на мрака. Невероятна книга.
-------------------- Showing promise of a perfect land,no regrets for a fallen ground.The Omen passed,woman possessed.Reflect on the duties held.Oceans morph to dust-Chasing the timeline.Bolts of light flash-Original Storm God.The atmosphere that floats above the earth Is Corrupt for Man
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Урсула Ле Гуин - "Хроники на западния бряг". Невероятна е!
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 43 Регистриран: 26-April 09 Град: София Потребител N: 3384 ![]() |
Последно..преди около 2 месеца прочетох "Очите на Дракона" на Стивън Кинг
-------------------- ![]() "The strongest man in the world is he who stands alone." -Henrik Ibsen “We make up horrors to help us cope with the real ones.” -Stephen King "In the middle of the journey of our life I came to myself within a dark wood where the straight way was lost." -Dante Alighieri |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
"Невинният" на Джон Гришам. Хареса ми.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 1-May 09 Град: Русе Потребител N: 3393 ![]() |
Преди два месеца прочетох "Децата на Хурин" - Дж.Р.Р. Толкин
а преди това Джон Сол - Сенки |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 12 Регистриран: 3-May 09 Град: Gorna Потребител N: 3399 ![]() |
Повелителят на клановете.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Възкресителят на Лъвкрафт.
Страхотно. Наистина има някаква магия в стила на провъзгласения за цар на ужаса. Ще прочета и новелата за Хърбърт Уест, сетне почвам Неясно като в огледало на Шеридан Льо Фану -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Повелителят на клановете. ![]() Подкрепям ![]() ![]() Изгубил съм си първите две книги от поредицата, "Деня на дракона" и "Повелителя на Клановете" имам само "Последния Пазител" -------------------- Eins, Zwei, Die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2160 Регистриран: 19-February 09 Град: Sofia Потребител N: 3269 ![]() |
"Към един незнаен бог" на Джон Стайнбек
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Неясно като в огледало на Шеридан Льо Фану Добро, добро ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Повелителят на клановете. ![]() Подкрепям ![]() ![]() Изгубил съм си първите две книги от поредицата, "Деня на дракона" и "Повелителя на Клановете" имам само "Последния Пазител" Я не се гаврете, книжките са си много сполучливи! ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 283 Регистриран: 7-May 09 Град: София Потребител N: 3405 ![]() |
Напоследък доста книги ми минаха през ръцете.
"Мъртви души" - Гогол "Престъпление и наказание" - Достоевски "Хрониките на Амбър" (и трите тома) - Зелазни "Конклав на сенки" - Реймънд Фийст и "Особени сезони" на Кинг, макар че разказите са известни повече с екранизациите си, наистина си заслужават да се прочетат. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
и "Особени сезони" на Кинг, макар че разказите са известни повече с екранизациите си, наистина си заслужават да се прочетат. "Рита Хейуърт и надеждата за вечна пролет" не беше ли от там?! Има ли откъде да си го намеря това??? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 283 Регистриран: 7-May 09 Град: София Потребител N: 3405 ![]() |
Дам, оттам е.
Има го във всяка книжарница - Бард го преиздават в същата поредица, която издават романите на Кинг - излезе съвсем наскоро, аз лично си я купих от книжарницата в Мола на Стамболийски. Но книжката ще я има навсякъде. (: |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 9th May 2025 - 11:22 PM |