![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
А, и "Тайната" също четох ... Коя тайна?The secret или Secretum? -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
"The Secret", после гледах и филма, който е едно към едно, но друго си е да си го четеш. Харесаха ми идеите там, пък и моите интереси са до голяма степен ориентирани към квантовата физика и съм доста на такава вълна. : )))
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
Не съм я чела, но пък много харесвам италианската с това име (затова и питах) - конспирациите с испанското наследство от началото на 18 век. Чакам следващата от тази серия.
![]() -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
"Сторми подхвана:
-Проклети от Гуглата демони земеделци! Проклети от Гуглата скапани демони земеделци! Сеят, дърпат кравешки вимета, предат вълна - и секат пътници на парчета! Геслер, приятелю, мразя го това място, чу ли ме! Мразя го! -Млък! - изръмжа Фидлър. - Пак извадихме късмет, че ония острилки не ни накълцаха на кайма на пътя. Не ща да ти слушам глупостите." <3333 7-ият Малаз е супер :п -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Сега чета на Стандарт поредицата "Големите Мистерии". За Ванга книжката беше доста интересна. Сега наред е "Мумията от Царичина"!
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 141 Регистриран: 29-September 08 Град: Пловдив Потребител N: 3014 ![]() |
Вярваш ли в предсказанията на Ванга след като прочете книгата?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
Аз се излъгах да прочета "Победителят е сам" на Коелю. Най-интересното в това беше, че хем ми доскучаваше от пре-дългите и пре-изсмукани от пръсти обяснение, хем продължавах да я чета, защото исках да разбера какво става накрая. А края или аз не го разбрах или е най-тъпото нещо, правено евър. Залагам повече на първото, но въпреки това не ми хареса. След "Алхимикът" май всичко му е леко размито и преекспонирано. А, така и не свикнах да чета предните постове в темата и съм пропуснал как всички го храните Коелю, първата книга, която му чета е това, и засега ми харесва доста. Не че е нещо особено, най-вече откъм стил, но пък си е доста здрав разум събран на едно място. Всичко е добре казано и персонажите са доста добре замислени. Не знам, може би съм повлиян от това, че съм в САЩ и съм заобиколен от глутници ограничени сомнамбули, преследваши славата и кариерата, с които споря постоянно и на повечето от които доста добре би има се отразило да я прочетат. -------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
А какво мислите за класическата английска и американска литература? Аз мисля, че в училище супер много се сдъвква и сякаш ни обягва и директно прескачаме на съвременните фантастики. Мой личен фаворит за сега е Твен, не мога да спра да му се кефя.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 40 Регистриран: 6-July 09 Град: София Потребител N: 3487 ![]() |
Последната книга, която прочетох беше "Тежки времена" на Дикенс и то по задължение, защото ми трябва за даск.Бих казала, че това е най-тъпата му книга. Сега чета "Вино от глухарчета"..Не съм прочела много, но изглежда мн стойностна..Май Рей Бредбъри ми става мн любим автор.. Всички напоследък са се запалили по тази книга. Всъщносто Бредбъри пише фантастика.. и фентъзи... Глухарчетата са супер сладки, признавам, но ти предлагам преди да му лепнеш етикета "любим автор" да прочетеш и нещо друго негово. "451 градуса по Фаренхайт" е THE BOOK в неговото творчество.. според мен ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 47 Регистриран: 5-July 09 Град: City walls of dying dreams... Потребител N: 3486 ![]() |
Ами чела съм я "451 по Фаренхайт" и да мн ми харесва и тя..Има едни много странни разкази "Възпявам електрическото тяло", които също са добри според мен...
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Х.Ф. Лъвкрафт - Дебнещият Страх, великолепен сборник включващ - Цветът от Космоса, Безименния град и неповторимата новела Сянка над Инсмут.
![]() Започвам Брам Стокър - Гостът на Дракула ( пак сборник с разкази ) -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Вярваш ли в предсказанията на Ванга след като прочете книгата? Не е важно дали аз вярвам или не, факт е, че жената е била необясним феномен, който и до днес си остава загадка. Много ми се щеше да имах шанса да я посетя. Наистина. Това издание на "Стандарт" ме накара да се поинтересувам повечко около Ванга и мисля да си намеря и други книги, излезли за нея. -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
И пак Урсула Ле Гуин - "Лявата ръка на мрака". Една от любимите ми книги за всички времена!
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 12-July 09 Град: Varna/Veliko Tyrnovo Потребител N: 3499 ![]() |
Пратчет-Захапи за врата
-------------------- Я свободна! Словно птица в небесах
Я забыла, что значит страх С диким ветром наравне Я свободна! Наяву, а не во сне. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Сборникът с разкази на Брам Стокър - Гостът на Дракула, много добро.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
"От прахта родени" на Рей Брeдбъри.
![]() -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28396 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"Точката на Лагранж" на Любен Дилов - класика, която обичам да си припомням през няколко години.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Робърт Луис Стивънсън - Мистерията на д-р Джекил и мистър Хайд
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Кралят на Хавана от Педро-Хуан Гутиерес...
Направи така, че в очите ми Чарлз Буковски да изглежда като срамежлива ученичка от елитно училище (що се отнася до вулгарен език....). -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
Вчера довърших "Победителят е сам" и, честно казано, съм доволен. Не че е нещо особено, но е занимателна, героите са добре измислени, а и честите коментарчета разкриват туй-онуй подмолности за света на модата и славата.
-------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
"Силмарилион", отново. Велика книга!
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Кралят на Хавана от Педро-Хуан Гутиерес... Направи така, че в очите ми Чарлз Буковски да изглежда като срамежлива ученичка от елитно училище (що се отнася до вулгарен език....). Аз пък подхванах "Мръсна Хаванска Трилогия". Абсолютна сексуална самоцел, с нищо невъздействаща гадост, тотална липса на повествователски умения, занижена експресивност и уж директен език, за по-голям ефект, но всъщност - твърде ограничен такъв, осакатяващ която и да е добра идея и лишаващ всичко от литературните му (ако ги има) достойнства. Повече може да се направи паралел с Уилям Бъроуз, понеже той е директен и извратен, но пък Бъроуз е в пъти по-въздействащ от Гутиерес и ПАК не става за почти нищо. Смятай кубинеца колко струва... А за Буковски и дума не може да става да бъде сравняван с това. Присъствието на сексуалното при него е КОРЕННО различно от тия първични анималистични псевдо-прозописци. -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
Някои вече го смятат за култов писател, на мен просто ми беше препоръчан и ми бе любопитно за какво (адже ба) иде реч. Не съм сравнявал стила на Буковски и този на Гутиерес, просто наистина, ама наистина примитивизмът и първичността при израза на Гутиерес ми дойдоха в малко повече. За сега фаворит си ми остава мосю Аполинер с неговите "11 000 Камшика" (ако и да се смята, че е писана като пародия на тогава придобиващите популярност "еротични" романи).
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Разбрах те какво имаш предвид.
Но наистина Гутиерес е един от най-хайпнатите "писатели" в момента и щом аз дадох 15 лева за тая трилогия, подведен от всичко това, смятай. Принципно подбирам къде да си давам парите с повече мисъл. Толкова изнасилено признание никой не е получавал отдавна... Но в днешно време - време, в което сульо и пульо хваща химикала и се прави на артист и ако има достатъчно нахъсаност (нежели поне малко талант) въобще не му и трябва друго! Просто всички се замайват отмък от неговото НЕВЕРОЯТНО ПЕРО. Защото и аз мога да пиша подобни работи. Не съм живял в Куба, но имам въображение и доста хора то би ги изплашило... ![]() -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Richard Knaak - Birthright
![]() Писна ми да чакам превода на български, така че направо си поръчах трилогията в оригинал... -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Ghost, цялата "The Sin War" ли е готова вече? Откъде поръча? В trading-итe нещо се бавят твърде много напоследък... Сподели, интересно ми е дали пак зачекват Заил и компания, или вече говорим за изцяло самостоятелна сага.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не, съвсем друг сюжет и герои са, участват някои от по-низшите божества и демони... Доста е заплетена фабулата, за разлика от предишните книжки по Diablo.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъкмо довърших последната страница на : Haruki Murakami - "Dance,dance,dance"
![]() -------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мери Шели - Франкенщайн
абсолютно гениален роман ![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Стивън Кинг - Дългата разходка
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 12th September 2025 - 11:29 AM |