![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Набива се на очи и начина, по който изобразява мислите на лудост и мислите на убиеца. Човек може да си каже, че е бил разследващ полицай с огромен успех и отлични познания по психология.
Доста свежо ми идва и на мен в творческия период, който започвам. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 76 Регистриран: 9-September 09 Град: София Потребител N: 3557 ![]() |
Новия брой на MAXIM прочетох последно
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Зигмунд Фройд - "Тълкуване на сънищата".
Всичко ми позна ![]() -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
"Тайната Вечеря" - Хавиер Сиера - "Името на розата" рип офф...
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 479 Регистриран: 6-February 07 Град: Варна Потребител N: 1849 ![]() |
^^Наистина ли?
Последно нищо,но смятам да си поръчвам 2 книжки на Пиер Дако. -------------------- "No! this face is only a mask a wicked ornament,
Illuminated by an exquisite grimace, Look and see, atrociously contoroled, The real head, and the sincere face Turned back under the shadow of the face which lies." Charles Baudelaire |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 967 Регистриран: 7-July 09 Град: Транай Потребител N: 3491 ![]() |
"Борджиите" на Мишел Зевако - то бива, бива копиране и преписване, но тоз човек не се е спрял пред нито едно от произведенията на Дюма-баща!!
-------------------- И низвергнахме из нашего ума Токийского Хотела... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
Последно четох "Маската на времето" на Мариус Габриел - разказва се за една мацка, която подозира, че дядо й е латвийски евреин, емигрирал в Америка, оттам отишъл за Европа на фронта през Втората Световна, оттам попада при италианските партизани, където го залавят германците и го пращат в концлагер, откъдето пък го измъкват руснаците, които пък го пращат в ГУЛАГ...И оттам почва интригата, аджАба ко станало с тоз човек
![]() ![]() Сега смятам да мятам "Дамата с камелиите" ![]() -------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Дан Браун - Изгубеният символ. Интересна е и се чете бързо, но сюжетът е много подобен на старите му книги.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 143 Регистриран: 27-March 06 Потребител N: 1243 ![]() |
Не помня.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
My shoes hurt.
-------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
^^ Това направо си е повод да се възгордееш.
![]() По темата - отново си прочетох на Аркадий и Борис Стругацки "Понеденик започва в събота". ![]() -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 16-September 09 Град: Варна Потребител N: 3567 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Хм, малко Пол Остър. Страхотен писател е и той, трябва да му попрочета всичките неща, които баща ми му е купувал. Странен, много странен стил, и много богато битов, някак.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Саше, от Остър - "Нюйоркска трилогия" и ти стига.
Странен е, да, необичаен и интересн. Но общо взето е еднакъв - всичките му книги са на един и същ принцип, а трилогията е най-добрата му. Така че... ![]() -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 21-September 09 Град: SozOpoL Потребител N: 3574 ![]() |
![]() -------------------- Every day sends future to past
Every breath leaves one less to my last |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 25-August 09 Потребител N: 3536 ![]() |
Скоро препрочетох "Звездните дневници на Ион Тихи" от Станислав Лем, изкъртвация. Другата беше "Богомилски книги и легенди", издание от 1925та - по принцип трудно се намират в кажи-речи автентичен вид текстове на богомилите, единствено критика по въпроса (и то от автори свързани с комунистите или БПЦ), за това много се зарадвах на тази книга. А най-последното беше "Язычество Древней Руси" от Б.А. Рыбаков, нещо като допълнение към неговата "Язычество Древних Славян".
-------------------- SEX, DRUGS & METALCORE
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Няква простотия за манипулирането на хората, губене на време.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 13-September 09 Потребител N: 3562 ![]() |
"Taйните на цифровата фотография" на Скот Келби.
Много интересена и полезна книжка за хората,които се интересуват ![]() Да не повярва човек какво чудо било да направиш хубава снимка ![]() -------------------- ![]() Kamelot forever! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Уилбър Смит - Седмият папирус. Преди десетина години я четох последно, а е страхотна!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 76 Регистриран: 9-September 09 Град: София Потребител N: 3557 ![]() |
Еманципирана Магия на Тери Пратчет.Досега не бях чел нищо негово,но трябва да си призная ,че останах очарован.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
Еманципирана Магия на Тери Пратчет.Досега не бях чел нищо негово,но трябва да си призная ,че останах очарован. Хъхъхъ, явно тепърва имаш да откриваш вълшебния свят на Градската стража в Анкх-Морпорк ![]() Иначе последно прочетох "Не без дъщеря ми" от Бети Махмуди. Знаете, правиха и филм based on true story (трейлър тук), но както винаги повече от половината неща са изпуснати. И то интересни неща! -------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ И вещиците от Ланкър, къде без тях!
![]() Хм, доста книги прочетох последните месеци, тук ще спомена само две: Пощоряване (сиреч ''Going Postal'') - доста ми допадна. Типичния за Тери Пратчет и неговия Свят на Диска хаплив хумор. Хареса ми, но удоволствието донякъде беше развалено от удивително неграмотния превод, който не бива извинен от факта, че това е първо българско издание. Изчетох също и ''Мабиногион и други легенди'' - сборник с британски и келтски средновековни сказания, написан на лесносмилаем език. Полезно - останах що годе доволен, а и понаучих някой и друг неизвестен за мен факт. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Приключих с "Нощни Приказки" на Джон Конъли, много добро четиво.
Днес вече започнах "Преображение" на Мери Шели. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
"Старецът и морето", Хемингуей
Много, много, много силно. Борба до последно! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 31-August 09 Потребител N: 3547 ![]() |
Джеф Груб - Последният пазител
-------------------- Abandon your foolish quest! All that awaits you is the wrath of my master. You are too late to save the child! Now you'll join him... in Hell.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
За мой срам и позор Дж. Р. Р. Толкин - "Силмарилион". Не я бях чел досега. Класиката си е класика. Стилът на Толкин е епичен като този на Омир, но също така умее да създава и доста дълбоки и противоречиви образи като Феанор и Турин Турамбар.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Хари Потър 7
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Завърших "Преображение" на Мери Шели, рекордно бързо за мен. Два от трите новели доста ми харесаха, само третата някак не ми допадна.
Най - вероятно ще започна "Артър Гордън Пим" на По. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Артър Кларк - Среща с Рама. Велика книга!
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Бари Айслър - Рейн-сан: Реквием за един убиец.
А сега се насочвам към 'Възход и падение на Великите сили'. D.t.A. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 8th May 2025 - 11:31 PM |