![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
^^ Това направо си е повод да се възгордееш.
![]() По темата - отново си прочетох на Аркадий и Борис Стругацки "Понеденик започва в събота". ![]() -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 16-September 09 Град: Варна Потребител N: 3567 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Хм, малко Пол Остър. Страхотен писател е и той, трябва да му попрочета всичките неща, които баща ми му е купувал. Странен, много странен стил, и много богато битов, някак.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 507 Регистриран: 31-May 09 Град: провинция Lateralus, Blackwater Park Потребител N: 3439 ![]() |
Саше, от Остър - "Нюйоркска трилогия" и ти стига.
Странен е, да, необичаен и интересн. Но общо взето е еднакъв - всичките му книги са на един и същ принцип, а трилогията е най-добрата му. Така че... ![]() -------------------- Уста в уста и прах при прахта...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 31 Регистриран: 21-September 09 Град: SozOpoL Потребител N: 3574 ![]() |
![]() -------------------- Every day sends future to past
Every breath leaves one less to my last |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 78 Регистриран: 25-August 09 Потребител N: 3536 ![]() |
Скоро препрочетох "Звездните дневници на Ион Тихи" от Станислав Лем, изкъртвация. Другата беше "Богомилски книги и легенди", издание от 1925та - по принцип трудно се намират в кажи-речи автентичен вид текстове на богомилите, единствено критика по въпроса (и то от автори свързани с комунистите или БПЦ), за това много се зарадвах на тази книга. А най-последното беше "Язычество Древней Руси" от Б.А. Рыбаков, нещо като допълнение към неговата "Язычество Древних Славян".
-------------------- SEX, DRUGS & METALCORE
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Няква простотия за манипулирането на хората, губене на време.
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 13-September 09 Потребител N: 3562 ![]() |
"Taйните на цифровата фотография" на Скот Келби.
Много интересена и полезна книжка за хората,които се интересуват ![]() Да не повярва човек какво чудо било да направиш хубава снимка ![]() -------------------- ![]() Kamelot forever! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Уилбър Смит - Седмият папирус. Преди десетина години я четох последно, а е страхотна!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 76 Регистриран: 9-September 09 Град: София Потребител N: 3557 ![]() |
Еманципирана Магия на Тери Пратчет.Досега не бях чел нищо негово,но трябва да си призная ,че останах очарован.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
Еманципирана Магия на Тери Пратчет.Досега не бях чел нищо негово,но трябва да си призная ,че останах очарован. Хъхъхъ, явно тепърва имаш да откриваш вълшебния свят на Градската стража в Анкх-Морпорк ![]() Иначе последно прочетох "Не без дъщеря ми" от Бети Махмуди. Знаете, правиха и филм based on true story (трейлър тук), но както винаги повече от половината неща са изпуснати. И то интересни неща! -------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() draugr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1516 Регистриран: 24-December 07 Град: Нейде из мрака на Витошкия лес... Потребител N: 2495 ![]() |
^ И вещиците от Ланкър, къде без тях!
![]() Хм, доста книги прочетох последните месеци, тук ще спомена само две: Пощоряване (сиреч ''Going Postal'') - доста ми допадна. Типичния за Тери Пратчет и неговия Свят на Диска хаплив хумор. Хареса ми, но удоволствието донякъде беше развалено от удивително неграмотния превод, който не бива извинен от факта, че това е първо българско издание. Изчетох също и ''Мабиногион и други легенди'' - сборник с британски и келтски средновековни сказания, написан на лесносмилаем език. Полезно - останах що годе доволен, а и понаучих някой и друг неизвестен за мен факт. -------------------- Аз съм това, което ще бъдеш, което си, аз бях преди. — Sum, quod eris, quod es,ante fui.
(Туй бе написано на входа на Римските гробища) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Приключих с "Нощни Приказки" на Джон Конъли, много добро четиво.
Днес вече започнах "Преображение" на Мери Шели. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
"Старецът и морето", Хемингуей
Много, много, много силно. Борба до последно! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 31-August 09 Потребител N: 3547 ![]() |
Джеф Груб - Последният пазител
-------------------- Abandon your foolish quest! All that awaits you is the wrath of my master. You are too late to save the child! Now you'll join him... in Hell.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
За мой срам и позор Дж. Р. Р. Толкин - "Силмарилион". Не я бях чел досега. Класиката си е класика. Стилът на Толкин е епичен като този на Омир, но също така умее да създава и доста дълбоки и противоречиви образи като Феанор и Турин Турамбар.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Хари Потър 7
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Завърших "Преображение" на Мери Шели, рекордно бързо за мен. Два от трите новели доста ми харесаха, само третата някак не ми допадна.
Най - вероятно ще започна "Артър Гордън Пим" на По. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Артър Кларк - Среща с Рама. Велика книга!
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Бари Айслър - Рейн-сан: Реквием за един убиец.
А сега се насочвам към 'Възход и падение на Великите сили'. D.t.A. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бъъъ, що такова затишие тук бе, приятелье?
![]() Поправих една грешка и преминах през Макбет в английски оригинал, пробвах и на немски да я мина драмата, но ми беше трудничко. Stick to english, ahah. "Възход и падение на Великите сили" също го минах до някаква степен, остава и есето ( ![]() Тея дни съм в настроение за малко по-архаични неща и ще подхващам многоуважаемия 'Ад'. D.t.A. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Щом те интересува:
"Монтажът на аудиовизуалното произведение" - Светла Фингова ![]() -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 284 Регистриран: 20-February 07 Град: София Потребител N: 1905 ![]() |
Робърт Хайнлайн- Пътят на славата
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Поправих една грешка и преминах през Макбет в английски оригинал, пробвах и на немски да я мина драмата, но ми беше трудничко. Stick to english, ahah. For in my way it lies, stars hide your fires let no light see my black and deep desires! И допълнение: Звезди, гасете своя огън, нека не вижда взорът ви във мен вторачен пламтящия в духа ми порив мрачен! А немският превод е ТОЛКОВА ТЪП, че щях да се гръмна, когато се опитах да го прочета. И стигнах до... втория ред някъде... -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Първите две книжки за Декстър на Джеф Линдзи.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
"Децата на Хурин" - Турин Турамбар определно се превърна в любимия ми образ то целия свят, който Толкин е създал.
-------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Новият Фийст - Полетът на Нощните ястреби. Е, не е като Сребротрън и Мрак над Сетанон, но пак си е класа.
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
Още 20тина странички и довъшвам "Психология на изкуството". Чувствам се като лабораторен плъх на самата себе си
![]() -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
не е като Сребротрън и Мрак над Сетанон, но пак си е класа. Така е, но не бих я нарекла слаба - ясно, че е много далеч от класите на по-старото творчество, но явно няма как. Сега пък остава да си разчистят сметките с Варен, че това вече се проточи доста. Книгата куца откъм предсказуемост, иначе си е прилично четиво. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 15 Регистриран: 28-October 09 Град: София Потребител N: 3608 ![]() |
Цената на бездната - Адриан Рогоз
От библиотека "Галактика". Вчера я свърших. Сега наред е "Галактическа болница". Нещо напоследък основно съм на таз поредица. Преди това минах 3-4 книги на Робърт Кийосаки. Нищо общо ама...яко. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th September 2025 - 08:38 AM |