![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 22-July 10 Град: София Потребител N: 3902 ![]() |
"Истината" на Тери Пратчет
![]() -------------------- Man is shattered, I am shattered.
My shards have become shards of their own, Pieces of pieces, impossible to put back together, Spending their lives seeking a context they were always a part of... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
^ Единствената му книга, която бях оставил след първите 100-на страници. После си я изчетох, де, много е добра. =)
Иначе преди няколко дни приключих с "Туп!". Класически Пратчет, never gets old. ![]() Дочитам "Алексис или трактат за безплодната борба" на Маргьорит Юрсенар и я препоръчвам на хората, които харесват такъв тип литература. -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 1-August 10 Град: Русе Потребител N: 3911 ![]() |
Чичовци на Вазов.
![]() Едно лошо нещо има лятната ваканция - липсата на хубави книги и мъката над безполезни такива. :\ -------------------- "I'd rather die on my feet than live a life on my knees."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
^Защо бе ?
Специално "Чичовци" мисля, че не съм го чел, ама всичко друго(е, почти) на Вазов съм и ми е харесвало. Пък и, все пак, никой не те кара да четеш нещо насила. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 33 Регистриран: 22-July 10 Град: София Потребител N: 3902 ![]() |
Иначе преди няколко дни приключих с "Туп!". Класически Пратчет, never gets old. ![]() Туп! е много готина, аз я прочетох още миналата година, щото не ми се чакаше да я преведат ![]() -------------------- Man is shattered, I am shattered.
My shards have become shards of their own, Pieces of pieces, impossible to put back together, Spending their lives seeking a context they were always a part of... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 70 Регистриран: 1-August 10 Град: Русе Потребител N: 3911 ![]() |
Пък и, все пак, никой не те кара да четеш нещо насила. С изключение на факта, че ще го има на матурите и, искам или не, трябва да си прочета задължителната литература. -------------------- "I'd rather die on my feet than live a life on my knees."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Което не променя факта, че дори и да е задължително, като толкова не те кефи и не ти се чете - няма да го прочетеш.
Според мен е важно човек да е прочел такива неща, които са задължителни за всеки българин да е чел и лично аз ги чета с огромна емоция. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
Завърших си "Последният континет" на Пратчет(ah, poor Rincewind..) и сега се колебая между "Black House" на Кинг и "Крадец на време" отново на Пратчет.. :Р
-------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 58 Регистриран: 28-July 07 Потребител N: 2255 ![]() |
Последно "Червеношийката" от Ю Несбьо.
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
Завърших си "Последният континет" на Пратчет(ah, poor Rincewind..) и сега се колебая между "Black House" на Кинг и "Крадец на време" отново на Пратчет.. :Р Вече ще звучи пристрастно (защото е и защото не съм чел "Black House"), но "Крадец на време" ми е в топ 3 на Пратчет и бих препоръчал нея. : ) Лобсанг и Лу Цзе не са комбина за изпускане. =) -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
^ Хах, да към нея се насочих. Пратчет постепенно избутва Кинг в топа ми.. отново. :Р
-------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Урсула Ле Гуин - Дарби. Някаква по-нова нейна книжка, но ми хареса много. Има още две от серията.
![]() -------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Грег Беър - "Радиото на Дарвин".
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Сейлъмс Лот" - Последните триста страници ги погълнах за два дена. Адски увлекателна, изпълнена с напрежение, книга. Истинска macabre horror история. Не помня от колко време не ме е бил толкова страх от нещо прочетено или гледано. Шедьовър !
Сега почвам - Страшни разкази(сборник), който включва : Едгар Алън По - Сърцето издайник Джеймз О'Брайън - Какво беше това ? Х.Р. Уейкфилд - Пазачите на границата Чарлз Бомънт - Земя гратис Джеймз Хелвик - Патологична реминисценция Хари Келеман - Девет мили пеша Уилям Джейкъбс - Маймунската лапа Хауърд Лъвкрафт - Чужденецът Уилям Харви - Августовска жега Конрад Ейкън - Пътешествието Джон Меткалф - Раздвоението на адмирала Хенри Кътнър - Плъховете от гробището Джон Диксън Кар - Смърт от невидими ръце Жан Нойберг - Между редовете -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 31-August 09 Потребител N: 3547 ![]() |
Робърт Купър - Кодът на масоните
-------------------- Abandon your foolish quest! All that awaits you is the wrath of my master. You are too late to save the child! Now you'll join him... in Hell.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 98 Регистриран: 6-July 09 Град: The dark lake. Потребител N: 3490 ![]() |
Шогун. Имах нужда пак да я прочета...
![]() -------------------- Aliis laetus, sibi sapiens...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 12-July 09 Град: Varna/Veliko Tyrnovo Потребител N: 3499 ![]() |
Туп! -хареса ми
Сега чета "Кръчмата на Калахан" -------------------- Я свободна! Словно птица в небесах
Я забыла, что значит страх С диким ветром наравне Я свободна! Наяву, а не во сне. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Войната на студенокръвните, скоро почвам КонклавО.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прочетох "Страшни разкази" и от днес почнах "Дракула - Немъртвият". Започва доста добре, харесва ми посоката на продължението. В книгата са включени освен Дракула и злодеи като Батори и Джак Изкормвача, а също така и героят на автора на оригиналния "Дракула" - Брам Стокър.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Анджей Сапковски - "Кулата на лястовицата". Определено най-силната (досега) книга от поредицата за Вещера. Страхотен стил има този човек!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 12-July 09 Град: Varna/Veliko Tyrnovo Потребител N: 3499 ![]() |
"Дали и Гала"-
![]() -------------------- Я свободна! Словно птица в небесах
Я забыла, что значит страх С диким ветром наравне Я свободна! Наяву, а не во сне. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прочетох "Дракула - Немъртвият" от Дейкър Стокър и Йън Холт.
Адски добра книга ! В началото подходих с доста съмнение към нея, но определено Брам може да е щастлив от това какво са направили наследниците му с продължението ! Много драма, емоции и прилично количество бруталност. В историята главно действащо лице, освен Дракула, е Елизабет Батори, също така е включен и героят на Брам Стокър. Много интересна концепция, която променя из основи представа и внушението на оригинала. Оказва се, че Дракула е бил добрият през цялото време Препоръчвам горещо на всички, които се колебаят дали да я взимат, както и на тези, които са чели оригиналният Дракула. Следва да започна "Проклятието" на Кинг. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Един сборник на Робърт Хауърд с разкази за Конан. Незаслужено съм го подценявала, както се оказа.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Стивън Кинг - Проклятието
Една доста добра книга, както се и очакваше, в която имаше доста комични елементи за мен(имаше едно сравнение, което беше "като сляп епилептик със сърдечен удар", което направо ме разби). Заслужава си за четене определено, а образът на Ричърд Джинели супер ме изкефи, даже ми стана гадно, когато накрая умря. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 14 Регистриран: 29-August 10 Град: Sofia Потребител N: 3927 ![]() |
''Български хроники''
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Stephen King-Cell
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Изгубеният полк" на Уилям Форсчън.
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Кървавият райх на Slayer (The Bloody Reign of Slayer) от Джоел Макайвър, която е трябвало да е официалната биография на бандата, ама не е станала. И по-добре. За първи път чета рокендрол книга на български, която не е съсипана от превода, а от самия автор. Биографичните моменти и интервютата са ценни, макар и да не казват нищо, което така или иначе да не наеш, ако си фен на бандата. Яко е и, че е отделил по равно внимание на всички периоди на бандата (до 2008, когато е писана), а не само на зародиша й. Но просто главите за всеки албум, където ги разнищва с ентусиазъма - и авторитета - на 14-годишен форумец са си тъпи. Според автора бързо=добро, бавно=тъпо и затова South of Heaven, Seasons in the Abyss и половината песни от следващите албуми не струват. И все пак Slayer.
''Български хроники'' Готина книга. В смисъл - нищо специално, но са събрани на едно място доста неща от българската история и то техните по-недогматични пост-социалистически прочити. И е написана добре и завладяващо, а не като скучен учебник. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Вор в законе ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3932 ![]() |
Първа част на То - Стивън Кинг. Много ми хареса. В най-скоро време се захващам с втората част.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 4 Регистриран: 2-September 10 Потребител N: 3933 ![]() |
Анджей Сапковски - "Кулата на лястовицата". Определено най-силната (досега) книга от поредицата за Вещера. Страхотен стил има този човек! Наистина е така. Вещерът се превърна в любимото ми фентъзи, много по-различно от всичко друго в този жанр. Книгите имат страхотна атмосфера ![]() А вмомента чета Terry Brooks - The sword of Shannara. Малко мудно върви засега |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th May 2025 - 06:38 PM |