![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 21 Регистриран: 14-October 10 Град: The Glass Prison Потребител N: 3965 ![]() |
^ хехехе, много любима
![]() Иначе -"Мръсна хаванска трилогия" от Педро-Хуан Гутиерес - и вярно си е мръсна книгата. Но толкова мръсна, колкото и света. Книгата е страхотна, една приятелка ми я беше дала да я чета. Мисля, че я минах за три вечери ![]() -------------------- Хлад се стича през звездите;
мръсен полъх, черен дъжд. Думите се стапят в звуци; самота, по-тиха от преди. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
С теб май четем сходни книги
![]() -------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Съцето и Галактиката-Пиер Бул
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Жул Верн - Бунтът на кораба Баунти
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 36 Регистриран: 16-January 10 Потребител N: 3706 ![]() |
Нийл Доналд Уолш - Разговори с Бога
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Гейтуей на Фредерик Пол-изключително добра!!!Сега започвам едни книжки от Уаркрафт...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 432 Регистриран: 13-May 08 Потребител N: 2750 ![]() |
Кафка - Процесът
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 496 Регистриран: 30-May 07 Град: Царевичака Потребител N: 2116 ![]() |
"Опасни връзки" зачетох, ама не я довърших, щото нещо стана досадна, пък и гледах филма и разбрах какво ще стане накрая...
![]() ![]() -------------------- Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин.
(2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Стивън Кинг - "Торба с кости"
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Ейдриън Чайковски - Разединени равнини. Още по-яка е и от първата!
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 221 Регистриран: 21-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3968 ![]() |
Стивън Хокинг и Ленард Млодинов - "По-кратка история на времето"
Подчертано научнопопулярен стил, очаквах малко повече. На места е като учебник по природознание за 6-ти клас, което ме разочарова. В тия стотина странички имаше няколко непознати за мен факта. Като цяло... бива, но можеше спокойно да я пропусна. -------------------- (дрън-дрън)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Втора глава от "История на музеите" на Недков.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
Дочетох си "Шогун". Определено е пленяващо четиво.
-------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Аз пък съм се присетил за "Цар Плъх", ама ни имам време за четене, ни от де да си я намеря.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
Гост Volt Thrower (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
Прочетох 1 учебник по въведение в туризма + 3тата част на някъв подобен. Хмм не бях чел от години, отрази ми се... добре? Предполагам, ще разбера щом излезнат оценките от контролните
![]() Не бе иначе прочетох Warcraft - Lord of the Clans. Бах, тва ми е любимата книга за Warcraft. Но сериозно, не бях чел от каквото и да е от доста време. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 7-October 10 Град: Пловдив Потребител N: 3956 ![]() |
Ричард Бах- " Небето винаги е там" - страхотна е книгата, въпреки че на мен лично терминологията свързана със самолетите и летенето ми натежава малко.
-------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
И все пак... коленичила под сянката на издъхналата луна, която се преструва на жива , тя събличаше лицата си и оставаше по нещо ... по привидно себе си... Но се превръщаше в крясък, помисляйки си, че някой може да я види... Да зърне няколко опожарени клавиша и отрязани коси, изпръскали ножиците с кръвта си... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Артър Кларк и Джентри Лий - "Рама II".
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 18-December 10 Потребител N: 3997 ![]() |
"Лубянската престъпна групировка"/Александър Литвиненко/. Четох я през 2004та преди да го убият.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Денят на дракона на Кнаак,от Warcraft серията,учудващо добра...Актуално се чете S.O.S. da un altro pianeta (Де да знам как са го превели на български,иначе оригиналното заглавие е Call from a distant shore)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 318 Регистриран: 18-December 10 Потребител N: 3997 ![]() |
Току що прочетох книгата "Кървавият Райх на Slayer". Книгата е много добре написана и я препоръчвам на всеки сериозен фен на Slayer!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Цветният воал" на Съмърсет Моъм. Но въпреки че книгата е доста добра, останах малко разочарована. Някак си филмът, правен по нея (The painted veil) ми хареса много повече. А е рядкост филмът да е по-добър от книгата.
-------------------- Би продала душата си, за да танцува една вълча нощ в стая пълна с огледала. Да изтръгне безстрастно пурпурния смисъл на посоките и сама да стане посока, една единствена... И тръгне ли на някъде, всички пътища да започват и свършват с поредното кървене на ранените й дихания... Тя просто би продала душата си , за да е в себе си, винаги в себе си... Но кое е това себе си, чиито криле се гърчат по пода и кални обувки флиртуват с изнасилената му небесност? Да осакатиш себе си ... в търсене на себе си... Непоносимо абсурдно. Нереално и толкова невъзможно, колкото невъзможна е човешката природа....
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 17 Регистриран: 29-December 10 Потребител N: 4006 ![]() |
"Очите на дракона" - Стивън Кинг. Не е лоша, но не ми е от любимите.
-------------------- I love symphonic metal!
![]() ![]() I love you Evanescence! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Платон- "Протагора"
![]() -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Том Егеланд - "Евангелието на Луцифер". Общо взето в духа на Дан Браун, но като стил определено ми допадна повече.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Лиза Рогак - Неспокойно сърце: Животът и времето на Стивън Кинг
Адски интересна биографична книга за Кинг. Научих доста интересни неща за живота му още от най-ранно детство до днешни дни. Препоръчвам горещо на всеки негов фен (особено пък ако не е чел други биографични книги за него, преди това). -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THERION ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 666 Регистриран: 5-July 04 Град: София Потребител N: 546 ![]() |
Предпоследния "Вещер" на Сапковски.... днес почвам последния. Да видим.
-------------------- THERION...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 277 Регистриран: 25-October 08 Град: Battlefield Потребител N: 3064 ![]() |
"Прокълнатите крале" на Морис Дрюон, или поне първите 3 книги засега.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 ![]() |
Карл Сейгън - Космос. Не знам защо толкова отлагах да я прочета, страхотна книга!
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 73 Регистриран: 15-December 09 Потребител N: 3669 ![]() |
Джефри Арчър - Четвъртата власт
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Артър Хейли - Колела
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th May 2025 - 11:21 PM |