![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
"The War Of The Worlds" H.G. Wells Мм, на английски е много по-пленителна.
-------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 87 Регистриран: 12-July 09 Град: Varna/Veliko Tyrnovo Потребител N: 3499 ![]() |
999 шедевров
![]() -------------------- Я свободна! Словно птица в небесах
Я забыла, что значит страх С диким ветром наравне Я свободна! Наяву, а не во сне. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Рос МакДоналд - "Усмивката на черепа"
Днес го приключих - много добър криминален роман, чете се леко и приятно. Увлекателно четиво, стилът на МакДоналд доста ми хареса, не съм сигурен дали има други негови книги издавани в България(след проверка установих, че има само още една "Прощален поглед. Пулсираща вена"... Детективът Лу Арчър доста ми допадна като персонаж, препоръчвам книгата на всеки, дори и на тези, които не са първи фенове на криминалните произведения. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 165 Регистриран: 24-December 10 Град: Варна Потребител N: 3999 ![]() |
"Разклати след употреба" - Слабаков... Едва сега успях да си я намеря :Х
-------------------- Ще си представям как се гушкам в теб, като червейче в мърша... Гърчейки се, за да се навра все по-навътре и по-навътре - на топло в прегръдката на изгниващата плът!!
Ще бъда земята под краката ти, за да знам в какво се спъваш... Ще бъда въздуха, който вдишваш, за да знам с какво тровиш дробовете си... Ще бъда водата, която преглъщаш тежко, за да знам защо се давиш... Ще бъда птица в небесата, за да знам какво ти сере на главата... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1176 Регистриран: 10-May 10 Потребител N: 3823 ![]() |
![]() Впечатлена съм от изказа на автора. Всичко (предмети, явления, хора..) е отрицателно представено. Историйката е доста поучителна. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Рос МакДоналд - "Усмивката на черепа" Днес го приключих - много добър криминален роман, чете се леко и приятно. Увлекателно четиво, стилът на МакДоналд доста ми хареса, не съм сигурен дали има други негови книги издавани в България(след проверка установих, че има само още една "Прощален поглед. Пулсираща вена"... Детективът Лу Арчър доста ми допадна като персонаж, препоръчвам книгата на всеки, дори и на тези, които не са първи фенове на криминалните произведения. Една от най-посредствените книги, които съм чел... -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
В момента- Островът на делфините на Сър Артър Кларк
![]() -------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Рос МакДоналд - "Усмивката на черепа" Днес го приключих - много добър криминален роман, чете се леко и приятно. Увлекателно четиво, стилът на МакДоналд доста ми хареса, не съм сигурен дали има други негови книги издавани в България(след проверка установих, че има само още една "Прощален поглед. Пулсираща вена"... Детективът Лу Арчър доста ми допадна като персонаж, препоръчвам книгата на всеки, дори и на тези, които не са първи фенове на криминалните произведения. Една от най-посредствените книги, които съм чел... Въпрос на вкус. Не знам защо не ти е харесала книгата, според мен е доста добра. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Raven ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 994 Регистриран: 13-November 08 Град: Discworld Потребител N: 3102 ![]() |
'The Power Of One' на Bryce Courtenay - най-сетне пристигна и едва ли не я изядох с кориците.
Courtenay има малко странен стил, някак неловко прям на моменти, но пък допринася за атмосферата. За книгата разбрах от едноименната песен на Sonata Arctica и от текста й бях останала с впечатлението, че действието се развива сред племената в по-дивите части на Африка и че има шамани, но всъщност е по време на ВСВ и следва живота на едно английско момче. Няма да издавам историята, но идеята на книгата като цяло много ми допадна. Също имаше някои много хубави мисли и идеи просто вметнати в диалога, които са доста запомнящи се. И описанията на Африканските пейзажи.. ![]() Единствено краят не ми се понрави. Може би частично, защото беше финала, но и защото имах твърде завишени очаквания за него. Книгата определено си струва. Жалко е, че в България дори не се е чувало за автора. -------------------- "After all, if you aren't willing to kill for it, how important can it be?.." |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 622 Регистриран: 31-August 10 Град: In a laundry room Потребител N: 3928 ![]() |
Fleurs du mal.Отново.
-------------------- Anar kaluva tielyanna!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Разни неща на Волтер
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 35 Регистриран: 6-December 10 Град: С. София Потребител N: 3991 ![]() |
Внимание, танкове! на Хайнц Гудериан.
-------------------- And our boots,deep in the mud.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() noctambulant ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1754 Регистриран: 6-April 06 Град: София Потребител N: 1273 ![]() |
Джеймс Ролинс - "Ключът на Страшния съд"
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() 卐 Misantr☣p☣lis 卐 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2524 Регистриран: 4-November 08 Град: Valhall Потребител N: 3087 ![]() |
Фийст - Конклав на сенки: Нокът на сребърния ястреб
Йордън ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Братя Стругацки-Второто нашествие на марсианците
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Приключих с "Аз съм Ози" - автобиографията на Ози Озбърн. Страхотно четиво. Смял съм се като малоумен на места, на други ми е ставало тъжно, на трети съм се замислял сериозно... има си от всичко тази книги. Препоръчвам, на всеки, който поне малко харесва Ози
![]() -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Рифовете на космоса- Фредерик Пол
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Приключих с "Аз съм Ози" - автобиографията на Ози Озбърн. Страхотно четиво. Смял съм се като малоумен на места, на други ми е ставало тъжно, на трети съм се замислял сериозно... има си от всичко тази книги. Препоръчвам, на всеки, който поне малко харесва Ози ![]() Искаш ли да ми я пратиш, да я прочета? -------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 11 Регистриран: 17-February 11 Потребител N: 4039 ![]() |
За последно прочетох на Стивън Кинг-Гробище за домашни любимци.Сега съм подхванала да чета Сияние-пак на Кинг.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 35 Регистриран: 6-December 10 Град: С. София Потребител N: 3991 ![]() |
Третата книга на Вещерът (Кръвта на елфите).
Поредицате е доста увлекателна, като за съдържанието й е заимствано доста от Пластелинът и голямо количество класически детски приказки като Красавицата и звярът, че на моменти намирисва направо на директно копиране, , но в книгата са записани така, че не контрастират с цялостната картина на света. Липсват отегчаващи ревливи сцени или моменти на задушаващ героизъм (за мен поне това е плюс), а и в книгите не се повтаря една и съща история до втръсване. Главният герой е комбинация от бойните умения на майстор джедай, чувството за хумор на лопата и похотливостта на Распутин, като неговата цел е да приложи тези свой качества в борбата си срешу всевъзможни неестествени гадини (след като е получил съответното заплащане). От последната прочетена книга останах с впечатлението, че нататък ще се заплете някаква по-сериозна интрига, която изглежда ще следва изтърканата доктрина на свят под заплаха от унищожение, който нашият всесилен герой ще хукне да спасява. От прочетеното до този момент съм убеден, че и това ще бъде представено по шарен начин. До сега нито една от книгите не ми се е сторила досадна или суха, а аз съм много капризен към фентъзи. -------------------- And our boots,deep in the mud.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Лоръл Хамилтън - "Синя луна". Най-после се сетиха да продължат да превеждат поредицата!
-------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тери Пратчет- Косачът.Препотъчвам я.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Лоръл Хамилтън - "Синя луна". Най-после се сетиха да продължат да превеждат поредицата! По-скоро се сетиха да изкупят правата от "ИнфоДар", а интересното е, че им беше най-продаваната серия редом с тази за Вещера. Добре поне, че доиздадоха предишната преди да предадат щафетата, но пък за сметка на това от "Колибри" вече работят по следващите две. Въобще, доста странна миграция. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прочетох "Бягащият човек" от Стивън Кинг. В началото ми се струваше, че стилът е някак различен, но по едно време въобще забравяш да мислиш за стил и прочие и се насочваш изцяло към поглъщащия сюжет. Типично по Кинг-овски. Страхотен сюжет и прекрасен финал.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 720 Регистриран: 29-April 10 Потребител N: 3818 ![]() |
^ Браво. Книгата наистина е добра. Не гледай филма.
![]() -------------------- Are you watching c l o s e l y ? |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 83 Регистриран: 12-May 08 Потребител N: 2746 ![]() |
Филмът е велик. Арнолд е бог!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Актуално чета "Невромантик" на Гибсън - наградена с Хюго, Небула, Филип К.Дик и Локус... доста са ми прехвалени тия ягоди
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1776 Регистриран: 1-November 06 Потребител N: 1653 ![]() |
Поръчах си това, но ми изглежда леко глупавичко.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Браво. Книгата наистина е добра. Не гледай филма. ![]() Филмът съм го гледал доста отдавна. Като за филм не е лош, обаче твърде много се разминава със сюжета просто... взели са просто идеята за "Бягащият човек" и оттам са развили съвсем друга история. Книгата, определено е с класи над филма. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 95 Регистриран: 12-December 10 Потребител N: 3995 ![]() |
Стивън Ериксън - Прах от мечти
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 3rd May 2025 - 10:34 PM |