![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 79 Регистриран: 26-April 13 Град: София Потребител N: 4363 ![]() |
В момента довършвам "Синият залез" на Павел Вежинов, а преди това прочетох "Петата погибел" на Пол Хофман, която горещо препоръчвам на познати и непознати. =)
-------------------- Yes, we got the groove, got the beats, got the bass, baby!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"Никога, никъде, никой" на Нийл Геймън. Страшно оригинален автор, за пореден път се убеждавам.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 39 Регистриран: 20-October 12 Потребител N: 4301 ![]() |
"Боен кон" на Майкъл Морпурго. Много нереалистична ми се стори. Надявам се поне филмът да си струва.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"Чернова" на Сергей Лукяненко. Невероятен автор, безкрайно увлекателен и много оригинален, без конкуренция сред модерните фантасти. Нямам търпение да преведат и втората част...
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Захванал съм "Малазанска книга на мъртвите". В момента съм на трети том - няма такава сеч и клане. Ериксън е разгърнал страхотен и много богат свят, герои, антагонисти, обрати, чудесии... препоръчвам.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 56 Регистриран: 22-April 08 Град: София Потребител N: 2720 ![]() |
'Кутия с Формата на Сърце' на Джо Хил (син на Стивън Кинг)
-------------------- We're the problem,
but we're also the solution. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 341 Регистриран: 25-July 07 Град: Видин Потребител N: 2249 ![]() |
Джордж Р. Р. Мартин — Сблъсък на крале, и щеше да е супер книга, ако не бях понесъл толкова спойлери вече... Дано успея поне 6-та книга да я прочета без да знам какво ще стане. Ма тооо... дано да има 6-та и 7-ма книги.
![]() -------------------- С.М.Р.Т.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 115 Регистриран: 21-November 07 Град: със сигурност не е париж Потребител N: 2442 ![]() |
![]() и е тва ми подариха - не е кой знае какво, но снимките вътре са яки: ![]() -------------------- 14 Words: "We must secure the extinction of all people and no future for any children."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 6 Регистриран: 30-October 06 Град: Бургас Потребител N: 1647 ![]() |
Сюзан Колинс - Игрите на глада
-------------------- Нощта настъпи , върколаците завикаха.
Гората стенеше , а небето плачеше. Дъжда беше безпощаден , а вятъра безмилостен. Добри условия за Косачът..... . Господарят на ужаса го наричаха те. Всичко страшно лазеше в неговите колене. По страшен от смърта , по силен от мрака. Време беше за Разплата..... . И когато той пристигна в малкото градче. Всичко живо беше отсечено за нула време. Той показа какво е да си Косач. Застана на скалата славно царят на подземния мрак. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 418 Регистриран: 21-November 10 Град: Hangar 18 Потребител N: 3984 ![]() |
Хора, прочетете "Дългата разходка" поне, ако "1984" ви е тегава. Чак тогава се захващайте с "Игрите на г...а".
По темата: "Аз, върховният" - Аугусто Роа Бастос -------------------- Оценявайте ме, глисти, к'во като съм гъз за вас ? But you can't take the edge off that knife, no, Sir! Едно страдание безлично, жалко, безразлично, там негде по средата на истината и лъжата... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Димитър Воев - "Поздрави от мен боговете"
Хънтър С. Томпсън - "Страх и омраза в Лас Вегас" И естествено препоръчван на всеки и двете, макар че не са за всеки. От много време ги търсех, успях да ги намеря (макар и в библиотеката) и ме е много яд, че трябва да ги връщам, но пък се надявам, че някой ден ще намерят мястото си в личната ми библиотека. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 418 Регистриран: 21-November 10 Град: Hangar 18 Потребител N: 3984 ![]() |
"Aз, върховният" май е латиноамериканския вариант на "Моби Дик". Магическият реализъм и дължината(400+ стр) допълнително затрудняват процеса.
Завърших "И изгрява слънце" на Хемингуей. Средна работа - чела съм романи с подобни сюжети бол. По принцип никога не разбрах какво му е толкова специалното и култовото, а и повече признавам разказите му("Индианският лагер" ми е любимец). П.С.: Мерси, че ми напомняш за "Страх и ...".Ще си я препрочета за н-ти път. -------------------- Оценявайте ме, глисти, к'во като съм гъз за вас ? But you can't take the edge off that knife, no, Sir! Едно страдание безлично, жалко, безразлично, там негде по средата на истината и лъжата... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Градът и звездите" на Артър Кларк. Потресаващи пророчества прави този човек още в първата си книга.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 79 Регистриран: 26-April 13 Град: София Потребител N: 4363 ![]() |
Петата книжка от Хрониките на Амбър на Зелазни
-------------------- Yes, we got the groove, got the beats, got the bass, baby!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Ветеран" на Гавин Смит - много свежа и директна фантастика, леко напомня на динамичния стил на Лукяненко. Чакам да преведат и продължението й.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 5 Регистриран: 9-March 14 Град: София Потребител N: 4434 ![]() |
Достоевски;Братя Карамазови
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 574 Регистриран: 27-September 05 Град: Тук и Сега Потребител N: 953 ![]() |
В книжарница Грийнуич в София (Витошка/Солунска) са заформили литературни клубове. Последната неделя от месеца се говори за фантастика и фентъзи и следващия път ще се обсъжда The Windup Girl на Paolo Bacigalupi.
![]() Снощи я почнах и трябва да кажа, че грабва доста бързо. Сюжетът е постапокалиптичен без да дразни и идва с доволна атмосфера още в първите страници. Едва ли щях да почна книгата, но дискусиите в тоя клуб ме надъхаха. Иначе паралелно си карам на The Book of All Hours: Ink на Hal Duncan и хич, ама хич не искам да я приключвам скоро. Твърде силна! -------------------- Truth is just a circle, spinning around until it meets the lies
then dies. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
-------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 16-June 14 Потребител N: 4459 ![]() |
"Пътуващо представление с вампир" на Ричард Леймън,много ми хареса.Не е брутална като другите му,но е дори по добра.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Довърших десетата "Малазанка".
![]() Невероятно добро четиво, яко обрати, врътки, емоции... адски съм доволен. Адски добре измислено и изпипано... поне от единия автор де. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 208 Регистриран: 16-June 14 Потребител N: 4459 ![]() |
"Сейлъм'с Лот" на Стивън Кинг,една от най добрите му,старите му книги са уникални!Чел съм доста автори в този жанр,но с кралят никой не може да се сравнява,това си е мое мнение.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() gavrīēl ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1005 Регистриран: 9-November 09 Потребител N: 3624 ![]() |
Аз пък прочетох Когато Господ беше заек последно
![]() -------------------- Suffers the beaten ground of idioglossia; we talk but we do not speak. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Кралят в жълто" на Робърт Чеймбърс.Очаквах хорър,а него го има само в два,три разказа,тази книга е по скоро романтична.За мен най доброто произведение е "Жълтият знак".С коментара си не казвам че книгата е лоша,хубава е,но след като е вдъхновявала Лъвкрафт,очаквах нещо различно.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Всъщност само "Жълтият знак" вдъхновява Лъвкрафт (както и екипа на сериала "True Detective"), доколкото помня. Останалото си е в типичния за Чеймбърс стил. Аз съм доволна, имайки предвид времето на публикацията. Препоръчвам да се чете в оригинал, така че който има желание, ето го тук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Сърца в Атлантида" на Стивън Кинг.Повечето мнения за тази книга не са много положителни,но не и моето,за мен е една от най добрите на Кралят.Книгата не е хорър или дори трилър,нещо свръхестествено има само в първата новела "Отрепки с жълти палта",тя е и моят фаворит,за мен една от най добрите новели на Кинг.Второто произведение "Сърца в Атлантида",също е много добро,тези две новели са почти цялата книга.Много е меланхолична и на моменти доста тъжна,състои се от двете новели и още три разказа,те са разделени като отделни истории,но всъщност си е едно цяло произведение.Такива книги те карат да се замисляш и те връщат на зад в собственото ти минало.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Планините на безумието",убийствен сборник,но какво друго може да се очаква от Лъвкрафт.Моите фаворити от сборникът са: "Планините на безумието" и "Музиката на Ерих Цан".Лъвкрафт е цар на мрачната и зловеща атмосфера.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Харуки Мураками - На юг от границата, на запад от слънцето
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Куджо" на Стивън Кинг.Според мен една от най добрите му книги,писана в най силният му период.Книгата си е хорър,но няма нищо свръхестествено в нея.Книгата изглежда много добре,"ИБИС" правят изключителни корици на Кинг.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Джойленд" на Стивън Кинг.Книгата е меланхолична,малко тъжна и много,много хубава.Няма нищо общо с хорър или трилър книга,всъщност не мога да определя какъв жанр е,но какъвто и да е,все тая.Книгата наподобява "Сърца в Атлантида".Кралят е велик,независимо какво пише.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ЧРД на Кралят - Стивън Кинг(67г.).Най големият (за мен),дано напише още много книги.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 6th July 2025 - 07:38 PM |