![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Дочитам "Хобит" на Дж. Толкин и започвам "Землемория" от Урсула Ле Гуин
-------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 293 Регистриран: 27-April 05 Град: Варна Потребител N: 797 ![]() |
В неделя свърших "Войната а Студенокръвните" на Реймънд Фийст, не не останах с особено добро впечатление.Сега привършвам "Леговище от кости" на Фарланд и четирите книги от поредицата определено си струваха парите и времето.
-------------------- All I see is killing
Another day, another vendetta There is so much suffering Another day, another vendetta All you can do is stay close to what is true to you Stay close to what is true to you. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() ... 2 hEaRtS ... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 837 Регистриран: 10-October 03 Град: Gb Потребител N: 305 ![]() |
оня ден прочетох цялото списание "Коса &Стил"-априлския брой...
![]() ![]() ![]() ![]() иначе сериозно...от скоро време немога да си харесам нещо за четене... е заради и това че много много нямам време.... ![]() ![]() ,но ако не ме домързи да кача баира... тази вечер може да си взема .... по-после ще й напиша данните ,че не се сещам.. ![]() ![]() PS: Умберто Еко- "Името на Розата"...поне това дет прочетох за нея ми хареса...ще видим за цялата.... ![]() -------------------- ...Like a true nature's child We were born, born to be wild We can climb so high I never wanna die Born to be wild Born to be wild.... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
В момента чета Анастасия по Колин Фалконър... страхотен исторически роман.
Шанхай, 1921 Американският журналист Майкъл Шеридан скача в река Хуанпу, за да спаси рускиня белоемигрантка, която случайно е срещнал в един от шанхайските нощни клубове. Анастасия Романова прилича невероятно много на великата княгиня, която носи същото име и за която се говори, че е оцеляла, след като болшевиките избили цялото й семейство. Съдбата на най-малката дъщеря на руския цар става една от най-обсъжданите загадки на своето време. Но Анастасия на Майкъл страда от амнезия и помни само последната година от живота си... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
приключих "кратил", макар че се твърди, че бил скучен и пълен с неточности, цялата етимологиа много ми допадна и го изчетох с удоволствие.
после "менексен", той кратък, но пък наистина скучен, има ценна мисъл обаче: Цитат Защото, ако трябваше да се произнесе похвала за атиняни пред пелопонесци или за пелопонесци пред атиняни, би имало нужда от добър оратор, за да успее да ги убеди и отличи. Но когато човек се бори за отличие пред тия именно, които и хвали, не е толкова трудно да го счетат за добър оратор хахаха ![]() после и "менон", където се обосновава тезата, че ученето е припомняне и става срещата между сократ и оня (анит), дето го натапя, с което става причина за осъждането на сократ. освен това има ценно определение на добродетелта като правилно мнение. сега съм вече на "горгий" и наистина е удоволствие за четящия, затова чета бавно и се връщам да препрочитам. -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Цитат(rage`girl @ Apr 27 2005, 01:52 PM) Сега привършвам "Леговище от кости" на Фарланд и четирите книги от поредицата определено си струваха парите и времето. Абсолютно!!! Сред толкова блудкави фентазита, това ми направи страшно впечатление !!! Не че е нещо кой- знае- какво, ама самата идея за "даровете" е нещо уникално!!! Ето, взимам 5 дара на глас и ви я препоръчвам !!!! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 236 Регистриран: 20-July 04 Град: Sofia Потребител N: 564 ![]() |
Чета Името ми е Легион на Зелазни
-------------------- В пустинята видях човек-гол,озверял,клечеше на земята и стискаше сърцето си,и го ядеше."Добро ли е,приятелю?"-му казах аз."Горчиво е"-отвърна той."Но ми харесва,защото е горчиво и е мое."
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 293 Регистриран: 27-April 05 Град: Варна Потребител N: 797 ![]() |
Цитат(Demiurg @ May 2 2005, 12:50 AM) Цитат(rage`girl @ Apr 27 2005, 01:52 PM) Сега привършвам "Леговище от кости" на Фарланд и четирите книги от поредицата определено си струваха парите и времето. Абсолютно!!! Сред толкова блудкави фентазита, това ми направи страшно впечатление !!! Не че е нещо кой- знае- какво, ама самата идея за "даровете" е нещо уникално!!! Ето, взимам 5 дара на глас и ви я препоръчвам !!!! ![]() Мен пък ми направи много добро впечатление, че цялото действие се развива за около 10 дена.За пръв път срещнах фентъзи, което не се разпростира в няколко години.Иначе идеята за даровете (както и за валхеру при Фийст) е много зарибяваща. -------------------- All I see is killing
Another day, another vendetta There is so much suffering Another day, another vendetta All you can do is stay close to what is true to you Stay close to what is true to you. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 96 Регистриран: 22-April 05 Град: Студентски град Потребител N: 794 ![]() |
Цитат(rage`girl @ Apr 27 2005, 03:52 PM) В неделя свърших "Войната а Студенокръвните" на Реймънд Фийст Това ми звучи адски познато, но не мога да се сетя за какво ставаше въпрос. Би ли ми припомнила с няколко думи, че ще се изям от нерви.... ![]() -------------------- Слънцето грее за всички. Сянката е за тези, които си я заслужат!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Ще го сторя вместо нея, ако позволиш. "Войната на студенокръвните" е продължението на "Сага за войната на разлома" - култовата първа поредица на Фийст. Пъг и Томас пак са тук... Втората серия е от четири книги - добри са, макар малко да отстъпват по качества на предишната серия. Доколкото знам, в момента Фийст работи и върху трети цикъл.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Цитат Това ми звучи адски познато, но не мога да се сетя за какво ставаше въпрос. Би ли ми припомнила с няколко думи, че ще се изям от нерви.... Тъкмо него с огромно задоволство препрочитам тия дни и при втория прочит, като че ли ми хареса още повече и ми се изкачи доста в личната класация. За какво става въпрос в поредицата е трудно да се обясни с няколко думи, защото тя е доста обширна. Обхваща първите шест книги (по две в том, поне така са издадени от Бард) за Войната на разлома, в първите две от които под война на разлома се има в предвид войната на Мидкемия с империята на Цурануани и описва основно съдбите на младия магьосник Пъг и неговия приятел Томас, който в последствие на магическа броня се превръща във валхеру. Естествено има ги и благородниците от Крудий, любимецът от които ми е принц Арута. В следващите две книги войната на разлома, обхваща по-скоро опита на Врагът да се завърне отново на родната си Мидкемия и опитите на населението й да го спрат, като действащите лица са почти същите като в първите две книги. В следващите две се разказва за децата на Арута и сина на Томас и те може да се каже, че нямат почти нищо общо с войната на разлома във всичките й аспекти. Следва сагата за Войната на студенокръвните, където отново се подхваща древната битка с Врага. Страхотни книги но своенвременно и доста тежки за читателя, защото изведнъж се е разделил с голяма част от добре познатите герои от Войната на разлома, от която са минали много години. Има я и книгата Крондор, която обхваща три по-малки книги и в която действието се развива 9 години след войната в Сетанон. Страхотен повод да прочетеш още няколко приключения на Арута. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Цитат Втората серия е от четири книги - добри са, макар малко да отстъпват по качества на предишната серия. Доколкото знам, в момента Фийст работи и върху трети цикъл. Не че са по-слаби, просто според мен много липсват хората от фамилията Кондуин, някак си си свикнал с тях като герои и ти липсват и просто не е същото. Особено трудно е когато си изчел Войната на разлома и веднага се заловиш с Войната на студенокръвните... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мен пък ми беше най- гадно като умря Джими
![]() -------------------- All I see is killing
|
|
![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Последното, което прочетох, беше една от темите по история, че се задава изпит
![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
Цитат(pixie @ Apr 9 2004, 11:39 AM) ...хилила съм се като истеричка в един часа през нощта като разбрах ква е религията на дърветата:ако е било наистина много добро(дървото), накрая ще се прероди в пет хиляди ролки тоалетна хартия. ... а иначе последно май прочетох хари потър 5... вярно детска книжка за повечето ама мене ми хареса:)) Тери е велик...а Хари може всеки да го про4ете с удоволствие:) последното което аз про4етох беше "Влад Талтош" "Шифърът на Леонардо" беше добра книга...ама това за световната конспирация да не се взима много много на сериозно...иначе си струваше "Алхимикът" и "11 минути" ми остават в бестселър листа:) много искам да прочета "Лук4о"..ама това маи беше кум др. тема:) -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мислех да почвам "Влат Талтош", но ми казаха , че е голяма боза...Става ли за четене?
Хари Потър ![]() ![]() ![]() -------------------- All I see is killing
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хвани Taд Уилямс и трилогията "Спомен, Печал и Трън", приятно приключенско фентъзи в духа на Фийст...
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
даааааааа....много е яко...още на книгата си пише:"наемен убиец си търси дракон за верен другар..."или нещо от сорта:)страхотен е...има невероятния хумор...и наи-ме кефи че тои си има една гадинка...него като малко драконче..абе не го помня то4но кво беше,ама си говорят чрез телепатия...и тва,гадта само дрънка ебаси глупостите:)има и много магия...леко крими...и па казвам НЕВЕРОЯТЕН хумор
![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 ![]() |
Хари ПоТЪР
![]() ![]() ![]() Какво не й харесвате на книжката? А "Шифърът на Леонардо" ми казаха че било поредната недоказана измислица. Мария Магдалена как била на Тайната вечеря и Леонардо я бил нарисувал тогава.... Много се чудя дали да я почвам изобщо ![]() -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 107 Регистриран: 28-October 04 Град: на изток от рая Потребител N: 647 ![]() |
Борис Виан - Ще плюя на вашите гробове. Тази книга е била бич за американското общество през 50-те години, развенчавайки мита за патриархалната им ценностна система. Днес не е особено актуална но все още си струва да се прочете.
-------------------- Cogito ergo sum
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 ![]() |
V momenta prepro4item "Der Vorleser" na Bernhard Schlink, zashtoto se okaza 4e shte ja u4im v u4ilishte....knijkata naskoro ja prevedoha na bulgarski- ne e koj znae kakvo, no sujetut mi dopadna, osobeno kraqt. Naposleduk izobshto ne mi se 4ete fantasy, pro4etoh "Murtvi Dushi" na Gogol, a to se okaza 4e dori niama da go u4im
![]() ![]() -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат(The Forsaken @ May 6 2005, 10:25 AM) Хари ПоТЪР ![]() ![]() ![]() Какво не й харесвате на книжката? А "Шифърът на Леонардо" ми казаха че било поредната недоказана измислица. Мария Магдалена как била на Тайната вечеря и Леонардо я бил нарисувал тогава.... Много се чудя дали да я почвам изобщо ![]() ооо...казал ти го е човек които е бил лошо настроен за книгата...трябва човек сам да я проичете и да си състави мнение...много е приятно четиво... -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Чета "Швейк"... как не го бях чел досега!
![]() Направо ме побърква от смях. ![]() Ето един цитат : ... "Но аз господа, също бих Ви задал една гатанка: имате триетажна къща, на всеки етаж на тази къща има по осем прозореца. На покрива има две капандури и два комина. На всеки етаж има по двама наематели. И сега кажете ми, господа, в коя година е умряла бабата на портиера". |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Цитат(Ro6ava GarGa @ May 10 2005, 01:33 PM) Цитат(The Forsaken @ May 6 2005, 10:25 AM) Хари ПоТЪР ![]() ![]() ![]() Какво не й харесвате на книжката? А "Шифърът на Леонардо" ми казаха че било поредната недоказана измислица. Мария Магдалена как била на Тайната вечеря и Леонардо я бил нарисувал тогава.... Много се чудя дали да я почвам изобщо ![]() ооо...казал ти го е човек които е бил лошо настроен за книгата...трябва човек сам да я проичете и да си състави мнение...много е приятно четиво... Сюжет на книгата : - Докато е в командировка в Париж, харвардския професор по история на символите Робърт Лангдън е събуден посред нощ: един възрастен уредник на Лувъра е убит в музея. Край трупа му полицията намира озадачаващ шифър. Докато се опитва да го разгадае, Лангдън с удивление открива, че той води до пътека от кодове, скрити в творбите на Леонардо - кодове, изложени пред очите на всички и все пак находчиво скрити от художника. Лангдън обединява силите си с талантливата си френска криптографка Софи Нево и установява, че покойният уредник е бил брат от Ордена на Сион - тайно общество, към което са принадлежали сър Исак Нютон, Ботичели, Виктор Юго, Леонардо и други прочути личности. В шеметна надпревара из Париж и Лондон Лангдън и Нево се състезават с безлика влиятелна фигура, която сякаш предугажда всеки техен ход. Ако двамата навреме неуспеят да разшифроват загадката, древната тайна на Ордена на Сион, сензационна историческа истина, завинаги ще бъде изгубена. Това директно от книгата. . . ако заинтригува някой, приятно четене:) Други книги на авторът ( Дан Браун ) са:"Шестото Клеймо" ; "Цифрова Крепост" , "Метеоритът" |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
Хари Потър рулз.
Нямам търпение да излезе шестата книга ![]() -------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
на кои 13ти излиза?...нали всички книги излизаха на 13ти число...да ама кои месец...някои да има идея? SPARK
-------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3914 Регистриран: 12-April 03 Потребител N: 65 ![]() |
Цитат(Lethe @ May 22 2005, 01:28 PM) Хари Потър рулз. Нямам търпение да излезе шестата книга ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 366 Регистриран: 15-March 04 Потребител N: 427 ![]() |
Цитат(The Forsaken @ May 6 2005, 08:25 AM) Хари ПоТЪР ![]() ![]() ![]() Какво не й харесвате на книжката? Книгата е адски малоумна, понеже от нея нищо не може да се научи, прекалено е проста, защото е писана за деца на възраст 7-10 години, които представа си нямат от книги и се кефят точно на такива "магически приключения". Така че какъв интересен сюжет може да се очаква от нея? Никакъв. Пък и самата идея, че един малък дебил прави магии е поносимно банална и отблъскваща. Някой хора просто не харесват да четат детски книги, толкова ли е сложно? Седнете да прочетете една стойностна книга, а не лайно с корици. -------------------- Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() not your bitch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1195 Регистриран: 11-August 04 Потребител N: 586 ![]() |
^ Ако нямах приятел бих ти се отдала доживот!
-------------------- u missed me,didn't ya ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 366 Регистриран: 15-March 04 Потребител N: 427 ![]() |
Сигурен съм, че и приятелят ти е на подобно мнение - ако те нямаше, той щеше да си се отдаде на живота. Btw, не се опитвай да правиш някакви други убеждения, понеже не ми дреме.
-------------------- Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 4th May 2025 - 02:48 AM |