![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 ![]() |
![]() Наивността на изобразения в книгата свят, ако мога така да се изразя, ми харесва. За теб това е = на инфантилност. Аз го наричан щастливо детство ![]() ![]() -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 293 Регистриран: 27-April 05 Град: Варна Потребител N: 797 ![]() |
Предпочитам да ме блъсне автобус/кола/трактор/да ме изгорят на клада/да ме убията с камъни на някой площад/да ме линчуват/да ме удавят/да се удавя/да ме гръмнат/да ме погребат жива от колкото пак да се доближа до нещо свързано с това безполово незнам-и-аз-как-да-го-нарека нещо Хари Потър.
-------------------- All I see is killing
Another day, another vendetta There is so much suffering Another day, another vendetta All you can do is stay close to what is true to you Stay close to what is true to you. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Цитат(The Forsaken @ May 22 2005, 09:35 PM) Пък и Хари Потър, както е известно, кара много деца по света да четат, а не да играят на комп. игри. Компютърните игри определено са за предпочитане пред алтернативата детето да повярва, че може като Хари Потър да лети с метла и да се пробва отнякъде... ![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ May 23 2005, 12:18 AM) Цитат(The Forsaken @ May 22 2005, 09:35 PM) Пък и Хари Потър, както е известно, кара много деца по света да четат, а не да играят на комп. игри. Компютърните игри определено са за предпочитане пред алтернативата детето да повярва, че може като Хари Потър да лети с метла и да се пробва отнякъде... ![]() Цитат(rage`girl) Предпочитам да ме блъсне автобус/кола/трактор/да ме изгорят на клада/да ме убията с камъни на някой площад/да ме линчуват/да ме удавят/да се удавя/да ме гръмнат/да ме погребат жива от колкото пак да се доближа до нещо свързано с това безполово незнам-и-аз-как-да-го-нарека нещо Хари Потър. Напълно прави сте -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
Мисля да препрочета "Петата Планина" на Паулу Коелю...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 366 Регистриран: 15-March 04 Потребител N: 427 ![]() |
Е спомням си, че в тая книга ставаше дума за някакви попски и божи истории и я разкарах. Силна простотия.
-------------------- Exchanging skin for gold. Call 555-655-SUCKIT.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
.... ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 617 Регистриран: 17-February 05 Потребител N: 747 ![]() |
В книгата става дума за една царица, която е много зла и иска да прогони всички пророци в тази страна, за да може да се слушат само нейните заповеди. Един от пророците успява да се спаси и се среща с една жена и нейния син, които го отвеждат в едно бедно село, където той започва да живее. Хората там имат обичай и ходят да се молят на една планина и т.н. Селото обаче много пострадва при една война, сблъсъци и т.н. . Този пророк, заедно със сина на жената изграждат селото наново и други интересни неща.Книгата не е религиозна или нещо от този вид. По - точно е написана под формата на притча и си заслужава да се прочете. Като цяло творчеството на Паулу Коелю понякога действа много успокояващо и може би ще прозвучи странно, но ти дава сили. "Алхимикът" според мен е по - слаба книга от тази.."Край река Пиедра седнах и заплаках" е другата книга,. която ми направи много добро впечатление..Увлекателни, не само описания, пейзажи, има диалог, сюжетът е интересен.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
На Куелю силата му е да се чете на 16-18-20 години - тогава много неща може да ти каже, които и без това по- късно сам ще си изживееш и ще разбереш. Пък той стана "модерен" тия години, та го четох малко попрехвърлил тая възраст. Моя личен коментар - мъдрости на килограм, за домакини. Но ми харесва.
Аз вчера прочетох едно фентъзи - книга първа от "Малазанска книга на мъртвите" - "Лунните градини". Много готино написана, събития, местности, характери - добре разработени, много магия (!) и магически лабиринти ! Препоръчвам !! ![]() Единственото, което ме обърка отначалото, беше, че автора хич не те въвежда в събитията, ами почва отнякъде, направо с имена и местности, и като един разсеян читател, трябваше честичко да прелиствам назад да видя "тоя пък какъв беше". -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ May 22 2005, 11:18 PM) ...алтернативата детето да повярва, че може като Хари Потър да лети с метла и да се пробва отнякъде... ![]() брат ми почти успя да опита...добре че бях там да му издърпам ушите:) Куелю ме гарбна още от ранна детска възраст...книгите му са като приказка която след като прочетеш се чувстваш по-извисен...човек сам може да се пребори с всичко..."Петата Планина" ако не друго разкрива интересни исторически факти като например че не гърците са откривателите на всичко... ![]() повече ми хареса "Вероника решава да умре"! ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
ДА! "Вероника решава да умре" е книга, която на пръв поглед изглежда много шантава. Аз за първи път когато започнах да я чета, просто се отказах, реших, че няма да е нищо особено. А и чувах мнения, че не е хубава, че е изключително тъпа и други подобни. Но един ден след като бях свършила всички останали книги, реших да я започна, пък да видя и да се убедя с очите си за какво става дума. И така ме увлече, че я прочетох точно за един ден
![]() "Демонът на Сеньорита Прим" Е също прекрасна книга...чела ли си я Ro6ava GarGa ? А сега не знам дали знаеш, излезнала е нова книга на Коелю...ако буди интерес кажи:) |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
как да не съм я чела:)прочетох :
1. " Алхимикът " , 2. " Петата Планина " , 3. " Вероника решава да умре " , 4. " Демонът и сениорита Прим " , 5. " 11 Минути " , 6. " Краи река Пиедра седнах и заплаках " ми я откраднаха заедно с чантата и съм чела само 1вите 20стр. ![]() коя е новата? -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Значи си прочела всички, които бяха излезнали до този момент. Вчера разбрах, че е излезнала нова книга на Паулу Коелю, но ми направи впечатление, че не е от същото издаделство, а именно "Обсидиан" , а е в оранжево облекло и изглежда съвсем по друг начин.
Новата книга се казва "Захир" ...прочетох накратко сюжета..пак е като приказка, мисля, че ще е интересна. До колкото разбрах става дума за изчезнала жена, чиито любим я търси из цялата Земя и така , мислите му и т.н. ...това накратко:) Дали ще е интересна се чудя? Цената на книгата е 12лв. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 293 Регистриран: 27-April 05 Град: Варна Потребител N: 797 ![]() |
Сега почнах "Всички страхове" на Том Кланси.Казах ами че била много добра, още съм на 3 страница и немога д апреценя , но изглежда обещаваща.Имало и филм по книгата, но след като разбрах че е с Бен Афлек се отказах да го гледам.Някой да каже нещо ако я е чел.Струва ли си?
-------------------- All I see is killing
Another day, another vendetta There is so much suffering Another day, another vendetta All you can do is stay close to what is true to you Stay close to what is true to you. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
WOW WOW WOW!!!...аз доста отдавна чух за тази книга...но не проявих интерес...сега ВЕЧЕ ми е интересно...но не знам кога ще имам излишни 12лв. за книжка:)
-------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, предните бяха по 8лв, сега тази 12, повишили са цените.
![]() Аз пък не бях чувала и дори се учудих, че има нова книга.. ![]() ![]() П.С. След време може и в някоя библиотека да я има..ама те библиотекарките малко трудно дават новите книги..определено докато я дадат, може да ти изкарат всички нерви ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(Ro6ava GarGa @ May 25 2005, 05:29 PM) WOW WOW WOW!!!...аз доста отдавна чух за тази книга...но не проявих интерес...сега ВЕЧЕ ми е интересно...но не знам кога ще имам излишни 12лв. за книжка:) Аха и аз бях така с много книги, но като се поразрових из книгите на баща ми, разбрах че има доста голям аколекция от литература- предимно Стивън Кинг и Том Кланси, но се намира и разна анти-еврейска литература в стил Дийн Кунц АхАХАХАХАХаххА От към книги съм добре, след като прочет всичко що има на Ствън Кинг хващам Том Кланси.Скоро книги няма да купувам. ![]() -------------------- All I see is killing
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
8?!?!?!Алхимикът беше 5000!!!(5лв..)баси как надуват цените ма..
![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами аз си ги купувах преди няколко години, бяха по 8..."11 Минути" беше също 8 ако не се лъжа...а ако си я поръчаш ти излиза дори по - скъпо.
Като си спомня колко много беше нашумяла "11 Минути" и как имаше хора, които я оплюваха... "Алхимикът" на мен ми се видя слаба в сравнение с "Петата Планина" ... |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Блазе ти Rage,...
![]() даааааааа,11 минути е велика книга...а Алхимика СЛАБА?!!?!?бъркаш се...по скоро нещата са изложени по друг начин...според мен това да опознаеш себе си е много по-дълбоко от колкото да четеш за вярата... -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първоначално прочетох само "Алхимикът" , защото ми я препоръчаха, а и първата му книга. Започнах я веднъж, нещо не ми вървеше, спрях и след време започнах пак да я чета. Прочетох я, много неща запомних, философията му ми хареса, начина, по който обеснява всичко и защитава идеите си. Кара те да се замислиш, да бъдеш по - уверен в себе си. В "11 Минути" намерих много интересни идеи, а и тази жена буквално промени изцяло живота си, имаше места, на които просто се питах дали наистина има такива хора. Ти какво мислиш за книгите му като цяло?
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
амиии...като цяло на мен книгите му много ми повлияха...на мисленето...на толерантността...на това какво правя с живота си...но има хора които ще ти кажат че тои е посредсвен...че са глупости...имаше го по-нагоре в нечии пост...ако става въпрос за автор които да те докосне от вътре то тои е такъв...това че не може да докосне всички,не е от автора,а от начина на мислене на хората...за мен тои е един човек,които е открил себе си и по много добър начин помага на другите да го последват...
-------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз в началото не успях да се докосна достатъчно добре до книгите и ми трябваше малко време, да препрочета. След прочитането на всяка една книга се чувствах някак странно, действаше ми по начин, по който други книги не са могли да ми въздействат..наистина в един труден момент, може да ти дадат страшно много сили, вяра ( да повярваш в себе си ) и надежда и всичко..Това, което казва в първата си книга "Когато човек желае много силно нещо, то цялата вселена му помага да изпълни желанието си " или в "Петата Планина", че човек трябва да бъде силен когато се изправя пред трудностите и т.н., все неща, които са необходими. Сравнявам книгите с "Граф дьо Монте Кристо" - тази книга ме въведе като цяло, изключително добра..има сентенции, които няма как да не се забележат..Тя се учи в училище, ако вече не са я махнали от програмата
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 562 Регистриран: 23-April 04 Град: София Потребител N: 461 ![]() |
Мили мои, дали да не си отворите нова тема за Паулу Куелю?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Махни го това "мили мои"...!
Прекалихме малко с темата за Коелю, съжалявам... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28391 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
"Линията на бляновете", "Императори на илюзиите" и "Сенки от сънищата" от поредицата "Звезден лабиринт". Сергей Лукяненко е велик!
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 560 Регистриран: 19-November 04 Град: München Потребител N: 667 ![]() |
днес завърших "горгий". толкова ценен диалог! четох го много дълго, близо два месеца и с огромно удоволствие. разговорът с каликъл беше много труден поради безпринципността на последния.
"по-лошо е да се причинява несправедливост, отколкото да се понася несправедливост" -------------------- no more credits from the liquor store
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Тери Пратчет - Тъмната страна на слънцето...
-------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
и аз...10х много 4е ми я даде
![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Радфам се, че те е накефила..
![]() ![]() ![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Цитат Тери Пратчет - Тъмната страна на слънцето... Тя е една от първите му заедно със Страта и Килимените хора... Иначе извън поредицата за света на Диска най-ме кефят Трилогия за номите и Добри поличби. Иначе по темата Тери Пратчет - Изумителният Морис и неговите образовани гризачи... За феновете на Фийст една добра новина в момента се превеждат последната му хронология по Войната на разлома - а именно "Конклавът на сянките"! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th May 2025 - 01:46 PM |