![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
preporuchvam "djonatan livingstyn chaikata" i "iliuzii" na richard bah
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Архидемон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3643 Регистриран: 19-July 03 Потребител N: 202 ![]() |
"Поща"-Чарлз Буковски
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Луис МакМастър Бюжолд - За Честта на Вор (Shards Of Honor)
смазваща книга(буквално). вече съм към средата на следващаа от поредицата - Бараяр. Остават още 12-13 ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
"The Satanic Verses" на Salman Rushdie
Бих казал, че страхотно много ми хареса. Много е дебела, много описания има, но се chetе много лесно. Дава ти няколко въпроса, върху които да си блъскаш главата. Основната тема е fanatizmyt, религията, вярата, доброро и злото. От тук съм се zasilil направо към "The Black Album" на Ханиф Куришири и "Майсторът и Маргарита". Btw, "The Satanic Verses" е забранена в Индия, Пакистан, Иран, Indoneziq, Египет, Катaр и още немалко страни. Правителството на Иран е обявило награда за главата на автора и сега той живее някъде в Англия под прикритие. През 89-а е имало внушителни протести protiv книгата. Японският преводач бил убит, италианският - много тежко ранен, а при протестите protiv преводача в Турция бил запален хотел и пожарът отнел живота на 37 души. Вижте в тази книга се описва поход подобен на този на Мойсей, само че накрая водите на морето не се разтварят и всички се издавят. Nightwish имат песен по мотиви от тази сцена. Името на песента е цитат от книгатам "The Devil and the Deep Darck Ocean". |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Луис МакМастър Бюжолд - Бараяр (Barrayar)
Третата книга от поредицата. Наистина страхотна. заслужава си. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Дихание ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1362 Регистриран: 4-September 03 Град: Русе Потребител N: 254 ![]() |
100 сресвания преди сън - Мелица П.
Една уж интересна книга, написана не особено добре. И като цяло губене на време.. Но пък се чете за 1 ден. -------------------- Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie http://dihanie.atakmim.com http://d1hanie.blogspot.com |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
^това са ми го препоръчвали...и като всяко препоръчано нещо избягвам таз книжка
![]() иначе като се изключи задължителната програма в училище почнах да чета Кастанеда ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 64 Регистриран: 3-September 05 Град: somewhere Потребител N: 921 ![]() |
Малките богове на Тери Пратчет ..
![]() -------------------- This body holding me reminds me of my own mortality.
Embrace this moment. Remember. We are eternal. All this pain is an illusion |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
"Сатанински строфи" ама наистина си заслужава, страшно ценно четиво е, autumn
![]() ![]() -------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Данте Алигиери "Божествена комедия" и то само, защото беше задължително.
Яд ме е, че си направих труда да я прочета цялата, при положение, че на човек му трябват не повече от 10 страници от всяка част, за да схване замисъла. -------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Вчера завърших и Игрите на Вор (The Vor Game) от сагата за Воркосиган (седма подред).
А преди нея бяха Mountains Of Morning (сравнително кратък разказ, който не намерих на БГ, така че няма да превеждам) и Наемниците на Дендарии (The Warrior's Apprentice). Сега хванах осмата - Сетаганда (Cetaganda). До тук всичките са ![]() -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
Ботев
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Тери Гудкайнд - Лавинен огън. Чудесна книга, за разлика от последните му две!
-------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
"Маските на величията" от Никола Николов. Наистина интересни доводи, ама малко куца доказателствената част.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 18 Регистриран: 22-October 05 Потребител N: 990 ![]() |
Тери Пратчет - "Изумителният Морис и неговите образовани гризачи" (култ)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 363 Регистриран: 16-September 03 Град: Виена Потребител N: 264 ![]() |
Цитат(lelqLora @ Oct 17 2005, 10:07 AM) "Сатанински строфи" ама наистина си заслужава, страшно ценно четиво е, autumn ![]() ![]() autumn e brat, no obestava da si smeni avatara, za da ne stavat dopylnitelni nedorazumeniq:-) radvam se, 4e ne sym edinstveniqt tuk, koito e pro4el tazi debela, debela kniga prostavaite za latinicata! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 61 Регистриран: 25-October 05 Град: subcelestial places Потребител N: 997 ![]() |
Пoследната книга,която прочетох беше "Paradise Lost" by John Milton.
-------------------- A Satan's Dooain,torzu! Zamran! Micma! Iehvsoz ca-cacom! Dooain noar micaolz aai om!
Casarmg gohia: zacar! Torzu! Imvamar pvgo! Pvgo plapli cicles qaan! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 54 Регистриран: 19-August 05 Потребител N: 905 ![]() |
Последно четох май на Стивън Кинг-Сейлъм'с Лот,това беше преди доста време,де,преди няколко месеца,попринцип не 4ета много книжки
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- A snowy owl above the haunted waters
poet of ancient gods Cries to tell the neverending story prophecy of becoming floods An aura of mystery surrounds her the lady in brightest white Soon the incarnate shall be born The Creater of the night Deep dark is his Majesty's kingdom A portent of tomorrow's world There shall the liquid give Him power The red-eyed unborn lord |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
^ И как ти се стори "Salem's Lot"? За мен поне беше много въздействаща ...
-------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Баси, прочетох Сетаганда, много яка, но следващата (Етан от Атон) се разказва за някви гейове и като изключим това (хахаах) е безумна.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Цитат(xskacorex @ Sep 24 2005, 04:02 PM) preporuchvam "djonatan livingstyn chaikata" i "iliuzii" na richard bah ![]() ![]() ![]() също както и "едно" на същия автор. аз лично прочетох "парфюм-историята не един убиец" на патрик зюскинд.донесоха ми я вчера вечерта и не можах да се спра....грабва още от първия момент -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Вчера прочетох "Железният светилник". Романът е много хубав, историята увлекателна и дори прекомерно подробна. С удоволствие ще прочета и останалите три книги.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() WARLORD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1193 Регистриран: 15-October 05 Град: Шопландия Потребител N: 976 ![]() |
Много са добри наистина. Препоръчвам ти да си намериш и трилогията "Самуил" от същия автор. Тя е изпълнена с много повече герои, образи, съдби, битки и епичност. Велика е.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
... И да я четеш, слушайки Менуор.
... Майтап бе, Радо. Чел съм "Самуил," и мога да гарантирам, че е изключително завладяваща. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
"Път към Ада" на Глоувък.
Да четеш изповедта на една наркоманка е като да наблюдаваш как някой полита в пропаст-знаеш,че смъртта му е неизбежна,но се питаш колко скоро ще настъпи ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
Mи в момента съм на "Основи на правото"
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Баси напоследък изобщо нямам време и сили да седна да прочета нещо
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат(stage @ Nov 15 2005, 12:04 AM) Mи в момента съм на "Основи на правото" ![]() Нема да се плашиш, тоя изпит го взех с 4-ка само като обърнах няколко пъти най-важното и после го преговорих за половин час в рейса на път за университета, а останалото беше обща култура и импровизация. ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
![]() ![]() п.п. дамз между другото забеляза ли кой потребителски номер си ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Цитат(feather @ Nov 13 2005, 09:42 PM) Вчера прочетох "Железният светилник". Романът е много хубав, историята увлекателна и дори прекомерно подробна. С удоволствие ще прочета и останалите три книги. ![]() ![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 11th May 2025 - 07:31 PM |