![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат(stage @ Feb 1 2006, 11:52 AM) честно казано познавам доста фентъзи манияци които я намират за скучна (заради начина по който е написана)...но те са глупци ![]() Анатема!! Това Е фентъзи Библията. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 26 Регистриран: 30-January 06 Град: SOFIA Потребител N: 1134 ![]() |
![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() трансгалактически гаргаробластер ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1440 Регистриран: 2-May 05 Град: ...на Луната Потребител N: 800 ![]() |
Пипи
![]() -------------------- Opinions are like assholes: we all have one and usually other people think it's yours that stinks.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Цитат(Slash @ Feb 1 2006, 08:49 AM) Цитат(`Xandria` @ Jan 31 2006, 06:38 PM) Това е второто фентази което чета(първото беше Властелина) Трябва да прочетеш Силмарилион!!! Просто ще те отвее нанякъде... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат Десетте книги от поредицата на Зелазни са събрани в пет тома от Бард. Това е всичко, което авторът е написал за "Хроники на Амбър" до смъртта си. Струва си да го има човек. не съвсем. Има едно дето не е издадено от Бард. Там са събрани няколко разказа, част от които са за след последната книга от Хронките! Казва се "Амбър Завинаги" ако не се лъжа, но дори и с нея нещата пак не са звършени. Все пак аз като манияк на Хрониките си я взех... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Цитат(ZONA @ Feb 5 2006, 10:28 PM) ![]() хаха - да не би да казват, че славяните са българи??? Иначе аз прочетох на Божидар Димитров 2 малки книжлета тия дни - "12-те мита в Българската история" и "7-те Цивилизации по нашите земи". Интересни бяха, особено първата. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Aми аз си препрочитам "Колелото" и наскоро четох едно фентъзи-Ерагон,ама нещо не ми хареса много-много...
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Undead ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1287 Регистриран: 23-July 04 Град: Пуовдив Потребител N: 569 ![]() |
Тъмната кула 7
Края обаче нещо не ми допадна ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 182 Регистриран: 1-February 06 Град: Пловдив Потребител N: 1139 ![]() |
Абрр, бате Стиви много се е изложил с тая поредица, какво да кажа - писал е по поръчка на издателството.. Много е зле, а може така да мисля и защото съм леко скептично настроена към фентъзито?!
-------------------- Zerg or die!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 293 Регистриран: 27-April 05 Град: Варна Потребител N: 797 ![]() |
Цитат(Warrior Of Ice @ Feb 4 2006, 11:42 PM) Десетте книги от поредицата на Зелазни са събрани в пет тома от Бард. Това е всичко, което авторът е написал за "Хроники на Амбър" до смъртта си. Струва си да го има човек. ![]() Аз също си ги взех всичките. От новите издания. Остават ми няколко странички и свършвам втората книга - "Оръжията на Авалон". Странни, но определено ми харесаха. Изчетох първата и почти втората за ден и половина. Нямам търпение да почна следващите. ![]() -------------------- All I see is killing
Another day, another vendetta There is so much suffering Another day, another vendetta All you can do is stay close to what is true to you Stay close to what is true to you. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Капки ум на Джордж Карлин...май беше. В книгата автора описва всичките си лоши впечатления от света...много hate-va , Сеп пре-спокойно ще го надминеш ако и ти напишеш такава
-------------------- Wake up
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
някой да има останалите части на песен за огън и лед след игра на тронове, на док/пдф?? ...
![]() иначе сега, в чакане на останалото от поредицата, се зарових в "музикални инструменти" - инструментознание ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Последно прочетох "Името на розата", а сега съм захванала "Шифърът на Леонардо". Книгата на Еко много ми хареса, препоръчвам да се прочете.
![]() -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
книжката е много добра. а филма също е учудващо добре направен според мен, а и доста по-лесно се разбира (поради липсващите 434576 страници бележки на автора и преводача)
абе ![]() ![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 65 Регистриран: 31-January 06 Град: Varna Потребител N: 1136 ![]() |
Тартюф /Молиер/ .. бива.., разкрива до каква степен човек може да бъде заслепен от лъжливата набожност и фанатизма на други хора!
-------------------- ![]() The world is full of kings and queens Who blind your eyes and steal your dreams It’s heaven and hell, oh well |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() какво ме гледаш, а? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1460 Регистриран: 3-November 04 Потребител N: 653 ![]() |
Прочетох "Еманципирана магия" и "Фантастична светлина" на Пратчет. Пленителен както винаги.
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 38 Регистриран: 18-February 06 Град: 9-я кръг на Ада Потребител N: 1170 ![]() |
Greym Mastersyn - " Manitu - koshmar v Manhatyn"... mn e qka
![]() -------------------- APO PANTOZ KAKODAIMONOZ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
Джон Конъли - Дарк Холоу
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 24-January 06 Град: Софийските небеса Потребител N: 1124 ![]() |
"Старецът и морето" - Хемингуей
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 41 Регистриран: 4-July 05 Град: World hate center Потребител N: 859 ![]() |
Кратка история на времето - Стивън Хокинг
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
"Шифърът на Леонардо" беше изядена с кориците преди два дни. Не ми хареса. Ами освен това за числото Фи, предположението, че Исус си е имал жена, и за леонардовите картини, в които се крият интересни факти, не намерих друго любопитно. Сюжетът беше някакъв.. типичен. А това, че се отправят в търсене на Граала, че дъртият англичанин е от лошите и че младата пичка е потомка на Христос, изглежда като пълна безсмислица. Едва ли не като пълнеж за книгата, само за да може авторът да покаже какви невероятни открития е направил. (И то се оказва, че идеите, които развива в книгата, съвсем не са негови, защото в момента други двама автори на подобни книги го съдят за авторски права.) Определено не е бестселър. И все пак има интересни неща, които могат да се научат, тъй че четенето си заслужава малко или много.
![]() Снощи хванах "11 минути" на Коелю (пиша го, както е написано на корицата на книгата), но не останах възхитена. Стигнах до 44 страница или.. някъде след нея. Действието се развива много бързо. А и винаги съм изпитвала някакво вътрешно презрение към латиноамериканците заради ниската им образованост (която ясно е показана в книгата). Или е по-скоро заради сериалите, които правят. Няма значение това. Явно съм станала прекалено критична към четивото си, щом отричам тези две книги, смятани за върхови в съвременната литература. -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
Цитат(Nickolleta @ Mar 2 2006, 10:54 AM) "Старецът и морето" - Хемингуей ![]() ![]() ![]() Angels and deamons на Дан Браун била по зарибявка от Шифъра...поне така казват - ще проверя в скоро време... -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 24-January 06 Град: Софийските небеса Потребител N: 1124 ![]() |
Цитат(Revenant @ Mar 2 2006, 09:10 PM) Цитат(Nickolleta @ Mar 2 2006, 10:54 AM) "Старецът и морето" - Хемингуей ![]() ![]() ![]() егн-то ми може според някой да не е от най-подходящите, но психичестоко ми състояние и настроенията ми бяха много подходящи за прочитането на тази книга ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
ми последно прочетах на Джек Лондон-желязната пета
-------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Henry David Thoreau - "Уолдън, Или Живот В Гората" (на английски)
Малко късно, но... мисля точно навреме. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Хах ами аз сега препрочитам книгите от Колелото в очакване на 11,която трябва да излезе след 10 дни,и по-точно в момента съм на 6 книга-"Господарят на Хаоса"
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 249 Регистриран: 1-December 05 Потребител N: 1055 ![]() |
Орсън Скот Кард-Играта на Ендър
Готинка военна фантастика.Се такива чета. -------------------- Яко хеви метъл,масови онлайн игри и военна фантастика.Тва е моя живот
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Отдавна не съм поствала тук,което показва колко дълго време някоя книга не ми е хванала окото че да искам да я прочета
![]() Последно-"Магията на пръстите" + "Шаманизъм" ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 195 Регистриран: 5-March 05 Потребител N: 759 ![]() |
Цитат Хах ами аз сега препрочитам книгите от Колелото в очакване на 11,която трябва да излезе след 10 дни,и по-точно в момента съм на 6 книга-"Господарят на Хаоса" happy.gif Поправка -вече излезе- казва се "Нож от блянове" и е, както може да се предположи, доста дебела книга...взех си я, но се чудя дали да я почвам, защото не помня почти нищо от последната (може би защото нищо не се случи в нея) ![]() -------------------- Abandoned by the Light
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 09:38 AM |