![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
"Hogfather" на Тери Пратчет...какво да кажа,Пратчет си е велик.Поредната му хубава творба,изпъстрена с много хумор
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Прочетох A Clash Of Kings
![]() ![]() ![]() Извод: ех ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
"12 мита в българската история" на професор Божидар Димитров. Книгата е страхотна. Е кво й е толкова страхотното? Наистина дава прредстава за някои масови заблуди, ама от друга страна ми се стори, че го е мързяло въобще да навлиза в подробности и да обяснява на някои места. За Левски особено се е поолял. Хубаво - не е светец, може ли да пробваш и да обясниш защо? Иначе това за основаването на държавата беше наистина добре аргументирано. И после се зарадвах, че като търсих в google "oldest countries in Europe" ми излезна някаква страница, в която пишеше - Bulgaria(632). Явно само нашите историци си затварят очите.щ Сега ми остават 20-30 страници от "Шифъра на Леонардо". Много е интересна. Не си спомням да съм изяждал книга за толкова малко време. Около седмица само. Иначе се дразня, че всеки, който я е прочел се мисли за специалист по символика и си мисли, че знае нещо, което овците не доумяват. Представям си в момента в Лувъра как някави дебели американски туристи се пулят на Мона Лиза... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Прочетох A Clash Of Kings ![]() ![]() ![]() Извод: ех ![]() Фенка на "Песен за огън и лед"?Това е една от любимите ми поредици въобще ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Препрочетох "100 години самота" на Габриел Гарсия Маркес. Понякога имам нужда от определени пасажи в нея... велика книга. Иначе в момента чета Books of Blood на Клайв Баркър. За незапознатите - това е писателят, върху чийто роман (Тhe Hellbound Heart) са базирани филмите Hellraiser, а той е и режисьор на първите три серии от него, както и на последната.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
^Ами аз го чета на ангийски, тъй че четвъртата книга си я имам вече. А и мисля да продължа в тоя дух. Човек реши да си купи книга и няма пари. Безобразие!!!Но оня ден, като разглеждах сайта на Бард ми изтекоха очите, то едни фентъзита, едни неща...насълзиха ми се очите :") Както бях почнала и Колелото на Времето, ще има да си чета, докато съм жива.
-------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^О Колелото има да си го четеш,ама след 4-5 книга вече ще ти дотъпее неимоверно много,просто така се развива,че е като сапунка
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 17-April 06 Град: Purgatory Потребител N: 1298 ![]() |
^подкрепям.и аз я четох преди време.сега шета "светата кръв и светият граал' Следва: "Шифърът на Леонардо". ![]() -------------------- Once living, once loving
Now dead and unforgiving... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
^грешиш.Шифъра вече съм го чела.
![]() мисля да се върна на добрия стар Тери Прaтчет ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Цитат мисля да се върна на добрия стар Тери Прaтчет Напоследък няма нищо и за четене, освен и за гледане както споменах в секцията филми, та и аз съм се върнал на него и с удволствие си препрочетох цялата серия на Стражите. Между другото споменавал ли съм, че чета Пратчето отпреди 10-11 години (което ме прави един от първите му фенове в България) - имам всичките му книги, излизали на българския пазар + Jingo (Шовинист) + Voll Im Bilde (Подвижни Образи) ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
гад такава,и аз искам Шовиниииист!!
![]() ![]() А пък Подвижни образи си я има на българския пазар ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Знам и аз я имам, но я имам и на немски, и съответно Шовинист на английски.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
а,полиглот!
![]() Шовинист ще успея да я прочета на английски,ако ти се смили сърцето... ![]() ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 955 Регистриран: 12-June 04 Потребител N: 516 ![]() |
няколко разказа на Лъвкрафт!!!!
![]() Яко! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
гад такава,и аз искам Шовиниииист!! ![]() ![]() А пък Подвижни образи си я има на българския пазар ![]() Шовинист също я има на българския пазар или поне на пловдивския. ![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
е да,но когато аз я търсих под път и над път,ми казаха,че се бил изчерпал тиража
![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 28 Регистриран: 17-April 06 Град: Purgatory Потребител N: 1298 ![]() |
^грешиш.Шифъра вече съм го чела. ![]() мисля да се върна на добрия стар Тери Прaтчет ![]() ![]() Щом си го чела, значи следва: "Малки богове" ![]() Аз съм фен на Ворбис, btw ![]() "...и хиляда слона!" ![]() -------------------- Once living, once loving
Now dead and unforgiving... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Мен най ме радват Патрицият, Смърт и Ринзо.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^^Смърт рулира отвсякъде,както и Патрицият(Лорд Ветинари),ама къде ги забрави и Смърт на мишките,Сам Ваймс и не на последно място гарвана
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
"Портретът на Дориан Грей"-Оскар Уайлд
Чудесен роман-остроумен, изтънчен и духовит.На места циничен.Необяснимо защо и малко плашещ за мен. Продаваме ли наистина душите си за нещо непреходно като красотата? ..." Ако можеше аз да остана вечно млад, а да се състари портретът!...Бих дал душата си за това!"... ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Истински повърхностни са хората, които обичат само веднъж в живота си. Това, което наричат вярност и преданост, според мен е само летаргия на навика или липса на въображение. Верността в любовта, както и последователността в мисленето са признание за безсилие.
--- Оскар Уайлд --- ![]() Както и да е, онзи ден ми дадоха една книжка, 451 градуса по Фаренхайт, отначалото нищо не схващах, после онемях от почуда и не можах да спра да чета. Психизъм е малко, ама според мен си заслужава. Не е особено дебела, та става дори и за мързеливи хора. п.с. Това за състаряването на портрета ми напомня малко на...Как беше филма, Лигата на Необикновените..Нещо в тоя дух, там имаше такъв случай, много готино направен. -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
Цитат последно прочетох "Кери" на Стивън Кинг smile.gif мечтата ми е да прочета всичките му творби ![]() И моята,както и да ги филмират всички до един!!!(около 5-6 вече са направили де) ами аз съм ги чел всичките, някой дори по два, три и повече пъти... в интерес на истината, може би само пет-шест от книгите на кинг не са филмирани... като почнеш по рд на номерата - кери, сейлъмс лот, сиянието...всички са филмирани или са с купени права, филмирани са също голяма част от разказите му, дори преди бях попаднал на един сайт който беше събрал супер много кратки филмчета по разкази на кинг - имаше дори такива ценни неща като ягодова пролет например (аконе се лъжа за згалвавието на разказа). |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1106 Регистриран: 28-April 06 Потребител N: 1315 ![]() |
Както и да е, онзи ден ми дадоха една книжка, 451 градуса по Фаренхайт, отначалото нищо не схващах, после онемях от почуда и не можах да спра да чета. Психизъм е малко, ама според мен си заслужава. Не е особено дебела, та става дори и за мързеливи хора. Страхотна книга... Ако и на теб ти харесва, препоръчвам ти също и Прекрасния нов свят на Олдъс Хъксли, Портокал с часовников механизъм на Антъни Бърджес, 1984 на Джордж Оруел, и Всичко живо е трева на Клифърд Саймък. Антиутопичните романи са ми страст... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 57 Регистриран: 10-May 06 Потребител N: 1338 ![]() |
Аз последно четох "Зеленият път" на Стивън Кинг-невероятно силна книга
![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Страхотна книга... Ако и на теб ти харесва, препоръчвам ти също и Прекрасния нов свят на Олдъс Хъксли, Портокал с часовников механизъм на Антъни Бърджес, 1984 на Джордж Оруел, и Всичко живо е трева на Клифърд Саймък. Антиутопичните романи са ми страст... Всичко живо е трева и 1984 съм ги чела. СтРаХоТнИ книги бих казала. Портокал с часовников механизъм ми го препоръчваха преди време, а сега съм затрупана с книги и се чудя кое първо да довършвам ![]() ![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Pirate ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 786 Регистриран: 20-April 04 Потребител N: 460 ![]() |
прибваи и НИЕ на Евгений Замятин.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Портретът на Дориан Грей"-Оскар Уайлd Наистина невероятна книга.Помня колко емоции и размисли предизвика у мен,когато я четох едно време... Сега съм на Tери Прaтчет-както обещах-естествено препрочитам книга,защото май почти всичко съм му чела-та романът е "Жътварят".да живее СМЪРТ!!! ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 651 Регистриран: 6-March 06 Потребител N: 1200 ![]() |
последно прочетох книгат
устройство на свтомобила -------------------- I sold my soul for Heavy Metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
"Лавинен огън" на Тери Гудкайнд. Наистина е не писател, а вълшебник.
![]() ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st July 2025 - 01:51 PM |