![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Asha'man ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 13-July 06 Град: София Потребител N: 1454 ![]() |
Започнах да препрочитам Мечът на Истината на Тери Гудкайнд. Велика серия - според мен отстъпва само на Колелото на Времето. Онзи ден завърших Първото Правило на Магьосника, а като гледам до утре ше съм прочел и Камъкът на Сълзите. Докато препрочета всичките книги, които вече са излезли, таман ще се е появила и новата - Phantom, която вече излезе на английски.
-------------------- Blade hails you...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
Чета тука едни книги на Георги Ифандиев, които не са чак толкова добри, но пък ме карат да мразя евреите. ![]() AHAHAHHAHAHHAHAHAH!!!!!!!!!!!!! Започнах да си препрочитам "Голият обяд", Уилям Бъроуз. Някой да е чел или да притежава сборникът с разкази "Речникът на сатаната" на Амброуз Биърс, защото моята я затриха, а ми трябва монолога от един от разказите. -------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Братя Стругацки - "Обитаемият остров". Неслучайно са сред любимите ми фантасти - и тази книга, както всичко друго тяхно, което съм чел, е шедьовър. Особено ми допада философския им и същевременно много човешки поглед върху проблемите на обществото.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 187 Регистриран: 13-August 06 Град: Варна Потребител N: 1507 ![]() |
Еманциширана магия.
Ся ще чета Нощен Патрул -------------------- the gods made heavy metal
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 40 Регистриран: 4-August 06 Град: Шумен Потребител N: 1489 ![]() |
последно прочетох "залогът на крадеца" но не се сещам на кои беше, а сега чета преразказана библия
![]() -------------------- Another night, another demise,
Cadaverous wind blowing cold as ice... I`ll let the wind blow out the light cuz its gets more painful every time I die. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 202 Регистриран: 2-June 06 Град: Provadiq , BG Потребител N: 1379 ![]() |
Джеймс Хадли Чейс-Ковчег от Хонгконг и Свидетели няма да има
![]() -------------------- My mother was a witch, she was burned alive ..
Thankless little bitch, for tears I cried ! Take her down now, don't wanna see her face ... All blistered and burnt, can't hide my disgrace ! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
^Джеймс Хадли Чейс
![]() Албер Камю - За Кризата на човешкото. Влюбена съм в тази статия. -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() THRASH Is Not Dead! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1163 Регистриран: 16-February 06 Град: София Потребител N: 1168 ![]() |
^
![]() Прати ми я по пощата , като я довършиш. ![]() -------------------- 。。故失道而后德,失德而后仁,失仁而后义,失义而后礼。老子“道德经” ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 202 Регистриран: 2-June 06 Град: Provadiq , BG Потребител N: 1379 ![]() |
Ех,това имаше на село,това четох
![]() И на мен не ми се хареса особено,ама си задържах коментара. -------------------- My mother was a witch, she was burned alive ..
Thankless little bitch, for tears I cried ! Take her down now, don't wanna see her face ... All blistered and burnt, can't hide my disgrace ! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() In search for my Eloise... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3314 Регистриран: 16-October 05 Град: Планета тип 13 Потребител N: 977 ![]() |
^У!У! Много яка книжка. Четох я на 11-12 годишна възраст
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Silver ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1348 Регистриран: 21-November 05 Град: Габрово Потребител N: 1032 ![]() |
^Опредлено! Много Астрид Линдгрен изчетох някога, Роня ми е от най-любимите. Трябва да я препрочета да си я поспомня, дано само не ми се стори гадно различна. Зло си е да порастваш.
-------------------- Life changes.. People don't.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2148 Регистриран: 14-December 04 Потребител N: 693 ![]() |
Четох поезията на Людмил Янков.
![]() Може би съм повлиян, зающото съм нещо като планинар, но я имам за много стойностна!! Прочетох и разказа му - "Мечта отвъд долините" - рядко се случва (и много се кефя), когато прочета нещо което съм си мислил, или в което вярвам, но не успявам да формулирам точно, а го прочета!! Чувството е върховно ![]() ![]() Та ви препоръчвам да намерите негово. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
Нищо не мога да прочета от два месеца насам, нищо не може да ми грабне вниманието, започнах една книга, 20 страници и я зарязох, вече станаха 4.... Не мога да се концентрирам, струват ми се безмислени, а като гледам тук колко изписахте.
![]() Странно, а обичам да чета.(Та по темата, последно май прочетох National Geographic...) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Започнах да препрочитам Мечът на Истината на Тери Гудкайнд. Велика серия - според мен отстъпва само на Колелото на Времето. Онзи ден завърших Първото Правило на Магьосника, а като гледам до утре ше съм прочел и Камъкът на Сълзите. Докато препрочета всичките книги, които вече са излезли, таман ще се е появила и новата - Phantom, която вече излезе на английски. Хаха, хубаво стерео, аз също почнах Първото Правило на Магьосника и бях очарована, вече я привършвам. А лично аз не бих могла да сравнявам Колелото с Мечът на Истината, като се имат предвид книгите на Джордан след 5тата. Предпочитам по-малко герои, повече движение. -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1265 Регистриран: 27-April 04 Град: Някъде из Варна Потребител N: 467 ![]() |
Аз чета и препрочитам една италианска граматика пък. Много готин се оказа езикът!
-------------------- This life it ain't for me
Your world it ain't for me |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Asha'man ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 188 Регистриран: 13-July 06 Град: София Потребител N: 1454 ![]() |
А лично аз не бих могла да сравнявам Колелото с Мечът на Истината, като се имат предвид книгите на Джордан след 5тата. Определено имах критики за книгите след 5тата и особено към осмата (9тата ми се стори страхотна още на първо четене, както и 11тата), но когато ги прочетох за втори път, нищо подобно не остана. Може би съм прекалено пристрастен... Колелото е серия, която трябва да се прочете поне два пъти за да вникнеш истински. Това, което най-много ми харесва в тази серия и което не съм открил до момента в друга, е дълбочината и заплетеността на съжетните линии, загадки. Невероятно е как нещо наглед съвсем дребно във втората книга може да даде страхотно отражение в 9тата. The Butterfly Effect! Но наистина много хора останаха разочаровани, а аз мога само да се радвам, че не съм сред тях! А ако искате серия с мноооого герои - то четете Малазаните... е то там за 50 страници има 100 героя... -------------------- Blade hails you...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^Наистина, чувал съм, че в Малазанската има доста герои. По отношение на Колелото, и аз съм заблудено фенче, какво си мислиш?
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 16-August 06 Потребител N: 1514 ![]() |
В годините, все като дойдат Персеидите, си препрочитам "Калейдоскоп" на Рей Бредбъри.
Симпатични сте! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Много замряла нещо тази тема. Е, аз за пореден път ще се разпиша.
Днес сутринта прочетох докрай "Непосилната лекота на битието" от Милан Кундера. Невероятна книга! Останах наистина потресена. Имам чувството, че, каквото и да кажа, ще бъде малко. Създаде ми изключително много емоции, докато я четох. Напомни ми много за книгите на Виктор Пасков. ![]() Абе... Прекрасна е! -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 60 Регистриран: 21-August 06 Град: Марково, обл. Пловдив Потребител N: 1523 ![]() |
Ей, ми аз тази тема за пръв път я виждам
![]() Значи аз последно, онзи ден, прочетох "Светата кръв и свещенният граал" на Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн. Книгата е изпълнена с исторически факти и разследва рицарите тамплиери, орденът на Сион, династията на Меровингите, произходът на християнството и личността на Исус. Много е зарибяващо, а и е изпълнено с факти, които не могат да се намерят просто така. Сега чета и продължението, което се казва "Месианското наследство", ама още съм в началото и незнам каква ще е развръзката ![]() -------------------- ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 485 Регистриран: 22-June 06 Град: Sofiq Потребител N: 1410 ![]() |
"Лов на вещици" от Бедржих Шинделарж.
В нея става въпрос за някогашното спорадично преследване на магьосници и вещици в ранното средновековие. И "Лов на вещици" през 16-17век |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Първата книга от Малазанска книга на мъртвите- "Лунните градини". Доста странно фентъзи, първите 100-150 страници не се зацепва за какво става дума, но после е доста интересно, а пък е и на доста военна тематика. Много ми хареса, започвам и останалите книги от поредицата
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Децата на Дюн и Бог-императора на Дюн....много хубава колекция от книжки,.
-------------------- Wake up
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 48 Регистриран: 18-March 06 Потребител N: 1223 ![]() |
Ми последното което прочетох е ''Двата квадрата'' първата книга от трилогията на Юрии Бурносов..
Интересна беше книжката сега трябва да си намеря и другите 2 ама ме марзи да се разкарам по Славейков... Използвани са доста странн думи като Хире- господин... ![]() на къв език е това?! : ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
Ооооо! Еееее! Преди 2 седмици най-накрая се добрах да притежавам The Bell Jar на Силвия Плат иииии я изчетох с такъв кеф до следващия ден! Изчетох и някакво изкопаемо издание на Дж. Даръл - "3 билета до Ъдвенчър", обаче или аз съм одъртяла и вече той не ми е чааааааак толкова забавен или просто тая книга си е малко кофти.
-------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 187 Регистриран: 13-August 06 Град: Варна Потребител N: 1507 ![]() |
Дневен Патрул
-------------------- the gods made heavy metal
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 10:47 PM |