![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
^Наистина, чувал съм, че в Малазанската има доста герои. По отношение на Колелото, и аз съм заблудено фенче, какво си мислиш?
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 1 Регистриран: 16-August 06 Потребител N: 1514 ![]() |
В годините, все като дойдат Персеидите, си препрочитам "Калейдоскоп" на Рей Бредбъри.
Симпатични сте! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Много замряла нещо тази тема. Е, аз за пореден път ще се разпиша.
Днес сутринта прочетох докрай "Непосилната лекота на битието" от Милан Кундера. Невероятна книга! Останах наистина потресена. Имам чувството, че, каквото и да кажа, ще бъде малко. Създаде ми изключително много емоции, докато я четох. Напомни ми много за книгите на Виктор Пасков. ![]() Абе... Прекрасна е! -------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 60 Регистриран: 21-August 06 Град: Марково, обл. Пловдив Потребител N: 1523 ![]() |
Ей, ми аз тази тема за пръв път я виждам
![]() Значи аз последно, онзи ден, прочетох "Светата кръв и свещенният граал" на Майкъл Бейджънт, Ричард Лий и Хенри Линкълн. Книгата е изпълнена с исторически факти и разследва рицарите тамплиери, орденът на Сион, династията на Меровингите, произходът на християнството и личността на Исус. Много е зарибяващо, а и е изпълнено с факти, които не могат да се намерят просто така. Сега чета и продължението, което се казва "Месианското наследство", ама още съм в началото и незнам каква ще е развръзката ![]() -------------------- ДА СИ ВЪРНЕМ БЪЛГАРИЯ!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 485 Регистриран: 22-June 06 Град: Sofiq Потребител N: 1410 ![]() |
"Лов на вещици" от Бедржих Шинделарж.
В нея става въпрос за някогашното спорадично преследване на магьосници и вещици в ранното средновековие. И "Лов на вещици" през 16-17век |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Първата книга от Малазанска книга на мъртвите- "Лунните градини". Доста странно фентъзи, първите 100-150 страници не се зацепва за какво става дума, но после е доста интересно, а пък е и на доста военна тематика. Много ми хареса, започвам и останалите книги от поредицата
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 848 Регистриран: 27-February 04 Потребител N: 408 ![]() |
Децата на Дюн и Бог-императора на Дюн....много хубава колекция от книжки,.
-------------------- Wake up
|
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 48 Регистриран: 18-March 06 Потребител N: 1223 ![]() |
Ми последното което прочетох е ''Двата квадрата'' първата книга от трилогията на Юрии Бурносов..
Интересна беше книжката сега трябва да си намеря и другите 2 ама ме марзи да се разкарам по Славейков... Използвани са доста странн думи като Хире- господин... ![]() на къв език е това?! : ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 312 Регистриран: 29-August 05 Град: София Потребител N: 919 ![]() |
Ооооо! Еееее! Преди 2 седмици най-накрая се добрах да притежавам The Bell Jar на Силвия Плат иииии я изчетох с такъв кеф до следващия ден! Изчетох и някакво изкопаемо издание на Дж. Даръл - "3 билета до Ъдвенчър", обаче или аз съм одъртяла и вече той не ми е чааааааак толкова забавен или просто тая книга си е малко кофти.
-------------------- balkan hardcore turbofolk
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 187 Регистриран: 13-August 06 Град: Варна Потребител N: 1507 ![]() |
Дневен Патрул
-------------------- the gods made heavy metal
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
Мизъри на Стивън Кинг
психопатката се казваше Ани, което без да искам ме караше да правя сравнения със себе си. Изводът е, все още съм нормална ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Тази сутрин прочетох "Гераците" на Елин Пелин. Не съм и предполагала, че свършва толкова тъжно. На практика в края не остава и капка надежда за читателя. Може би едно от най-добрите произведения, които ще изучавам през учебната година.
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Witcher ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 4075 Регистриран: 8-October 03 Град: Sofia Потребител N: 296 ![]() |
Биографичните записки на Варг от Burzum. Попаднах съвсем случайно, противно на очакванията ми човекът явно е изключително интелигентен, пък и увлекателен писател. Засяга много интересни теми свързани със сатанизма, езичеството, тесногръдието на обществото и много други. Препоръчвам на всички, които се интересуват от по-мрачните неща в живота да им хвърлят едно око на официалната страница на групата тук: http://burzum.org/eng/library/
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Зовът на Ктхул(х)у" на Лъвкрафт, в превод на български. Някои неща напълно ти влизат под кожата, а пък и Ктулу митологията е изградена доста добре според мен
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 297 Регистриран: 7-June 05 Град: Бургас Потребител N: 824 ![]() |
"Неофициална биография на Анджелина Джоли" (Ан Холт)
"Вероника решава да умре" (Паоло Коелю) -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PHENCYCLIDINE ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 925 Регистриран: 3-November 04 Град: Sofiq Потребител N: 654 ![]() |
Андре Мороа - "Септемврийски рози".Твърде много фабула за такъв прост край.Сега започвам "Климати",на които обаче възлагам надежди.
-------------------- STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 100 Регистриран: 12-September 06 Потребител N: 1563 ![]() |
Книгата която прочетох последно е на Габриел Гарсия Маркес-Любов по време на холера.Добра е.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 154 Регистриран: 24-January 06 Град: Софийските небеса Потребител N: 1124 ![]() |
"Слънце изгрява /Фиеста/" - Хемингуей
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
"Специалист от Сицилия" - Норман Луис
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 307 Регистриран: 8-September 06 Град: Русе,България Потребител N: 1558 ![]() |
Айвънхоу:)
-------------------- Things are not what they used to be Missing one inside of me Deathly lost, this can't be real Cannot stand this hell I feel Emptiness is filing me To the point of agony Growing darkness taking dawn I was me, but now He's gon |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Blood fetishists ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1133 Регистриран: 20-September 06 Град: Няма такова... Потребител N: 1579 ![]() |
Десет малки негърчета...Просто няма по добра книга!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
История На Русия 1200 страници
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 487 Регистриран: 26-July 06 Потребител N: 1476 ![]() |
По какъв случай? Аз посмъртно не мога да прочета толкова страници история наведнъж. Това какво издание е?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ДОЛЕН ЧАЛГАР ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 573 Регистриран: 17-March 06 Град: ПЛОВДИВ. BG Потребител N: 1220 ![]() |
"Сянката на бога" по Джон Кейс
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 458 Регистриран: 23-September 06 Град: в бункера ми Потребител N: 1585 ![]() |
"Бригадата - Кръв и злато"(Александър Белов)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Ала Бала ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 613 Регистриран: 21-October 06 Град: Бургас Потребител N: 1634 ![]() |
Матю Райли - "Седемте смъртоносни чудеса"
-------------------- Endless rain, fall on my heart In this wounded soul. Let me forget all of the hate, all of the sadness |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Демон ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2408 Регистриран: 5-November 05 Потребител N: 1009 ![]() |
"Колекционерът"-Д. Фауз
Странна книга, за мъж, който колекционира пеперуди, докато не решава, че иска да прибави към колекцията си жената, в която е влюбен. Накрая просто я убива, насочвайки се към новия "екземпляр", който е харесал. Не знам дали има общо с филма "Колекционерът" с Анджелина Джоли. Книгата е интересна, почти на всяко място концентрирана върху психиката на убиеца. + поемата "Септември"-Гео Милев ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() ghost of the sun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3537 Регистриран: 5-September 05 Потребител N: 924 ![]() |
Има общо с филма, до колкото ми е добра общата култура
![]() -------------------- Не насилвайте нещата, просто вземете по-голям чук.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
+ поемата "Септември"-Гео Милев ![]() Браво другарко приета си в комсомола Пфу най накрая прочетох Полет над кукувиче гнездо, сега пак ми се гледа постановката -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
+ поемата "Септември"-Гео Милев ![]() Браво другарко приета си в комсомола Не бъди малоумен. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 10:07 PM |