Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
8 страници V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Какво е според вас да си Метълист?, \m/
SepulTeraHead
коментар Jul 1 2004, 08:36 AM
Коментар #121

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Абе тва е някво старо. Писал го е некъв абсолютен утрепаняк. Кво ви грее въобще...

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post
ISTORIK
коментар Jul 24 2004, 09:48 PM
Коментар #122

Keeper of Time
**

Група: Потребители
Коментари: 217
Регистриран: 30-July 03
Град: XIII век
Потребител N: 218

Аз, като един по - древен (от вас) юзър на метал музиката... мога да споделя скромното си мнение (не на историк, а на металист), че идеята за същността на проблема еволюира с възрастта...

--------------------
Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

+Quote Post
Sadistic
коментар Jul 26 2004, 02:39 PM
Коментар #123

Просветен

Коментари: 328
Регистриран: 27-May 04
Град: В.Търново/София
Потребител N: 498

Има вярване че метълите не признават християнството... Много от тях ностя обърнати кръстове за да покажат че са против християнаството.НО:

"What can you tell me of the inverted Cross?"
I laugh at this idea because of what people believe. It's commonly believed that an inverted Cross is the symbol of Satan, being the opposite of Christianity. It's not the opposite of Buddhism, or of the Norse, or of the Celts, or of the Icelandic, or of the Greek or Roman religions. Once more, it's the opposite of "Christianity." I find it amazing that people simply cannot conceive anything which lies outside of Christianity. To people like this, there's only two religions: Christianity and everything else which isn't Christian. Of course, all of those things which are not Christian are looked at as being Satanic.
Since you have to be Christian to worship Satan, the same is true of the inverted Cross. I'm going to share a secret with you which may change your view of this symbol. The inverted Cross is a Christian symbol, but it's not one belonging to the Christian Satan. When Saint Peter was to be put to murder, it was determined that he would be crusified. Being a humble man, he felt that he didn't deserve to be crusified as his master and God, instead being crusified upside-down. This became known as the Cross of St. Peter. When someone wears the inverted Cross, they're making a statement as being humble in the eyes of God.

И аз винаги съм се чудел защо по дяволите носят обърнати кръстове и твърдят че не са християни и не вярват в господ...

--------------------
Alive and well, in Hell

+Quote Post
melhaer
коментар Jul 26 2004, 03:02 PM
Коментар #124

Pirate

Коментари: 786
Регистриран: 20-April 04
Потребител N: 460

преди всичко един човек трябва да бъде себе си, а не ако му кажат, че метала е ди си какво си и той сляпо да се придържа към това...

100% с възрастта менението се мени...помня като бях подготвителен калс (някъде1992 ще да е било) и с едни приятели се заклевахме, че никога няма да се псотрижем, че на абитуриенстския бал ще сме с фанлки на металика и содом...и тем подобни глупости...по някое време човек разбира, че има мног по-важни неа от това да носиш обърнати кръстов, кубинки и да се правиш на мрачен...а който не го разбере...ми негов проблем си е...

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 26 2004, 03:19 PM
Коментар #125

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Аз сега ще бъда 11 клас и още не съм се отказала от това да мисля как мога да шокирам всички кокошки на абитурентския бал..НО със сигурност няма да е с някоя фланелка на Burzum,примерно...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jul 26 2004, 05:12 PM
Коментар #126

Facepalmer

Цитат(ISTORIK @ Jul 24 2004, 09:48 PM)
Аз, като един по - древен (от вас) юзър на метал музиката... мога да споделя скромното си мнение (не на историк, а на металист), че идеята за същността на проблема еволюира с възрастта...

Това е най-мъдрото нещо казано в темата досега. Мисля че другите просто трябва да замълчите.

--------------------

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Jul 26 2004, 05:59 PM
Коментар #127

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Цитат(Sadistic @ Jul 26 2004, 02:39 PM)
Има вярване че метълите не признават християнството... Много от тях ностя обърнати кръстове за да покажат че са против християнаството.НО:

"What can you tell me of the inverted Cross?"
I laugh at this idea because of what people believe. It's commonly believed that an inverted Cross is the symbol of Satan, being the opposite of Christianity. It's not the opposite of Buddhism, or of the Norse, or of the Celts, or of the Icelandic, or of the Greek or Roman religions. Once more, it's the opposite of "Christianity." I find it amazing that people simply cannot conceive anything which lies outside of Christianity. To people like this, there's only two religions: Christianity and everything else which isn't Christian. Of course, all of those things which are not Christian are looked at as being Satanic.
Since you have to be Christian to worship Satan, the same is true of the inverted Cross. I'm going to share a secret with you which may change your view of this symbol. The inverted Cross is a Christian symbol, but it's not one belonging to the Christian Satan. When Saint Peter was to be put to murder, it was determined that he would be crusified. Being a humble man, he felt that he didn't deserve to be crusified as his master and God, instead being crusified upside-down. This became known as the Cross of St. Peter. When someone wears the inverted Cross, they're making a statement as being humble in the eyes of God.

И аз винаги съм се чудел защо по дяволите носят обърнати кръстове и твърдят че не са християни и не вярват в господ...

Аз това доста отдвана го знам,но вариантът беше за св.Павел...Както и да е-обърнатият кръст определено не е сатаниски или анти-християнски символ.За съжаление доста се употребява и от самите групи...

+Quote Post
Simon-Philips
коментар Nov 9 2004, 09:49 AM
Коментар #128

Непросветен
*

Коментари: 34
Регистриран: 28-October 04
Град: Stara Zagora
Потребител N: 646

Цитат(Svetyl @ Jun 2 2004, 02:33 PM)
Yeee nai-setne tema, po koqto moga da popisha malko poweche smile.gif
Ta da si metal...

Цитат
Трябва да слушаш метъл и тва е. Не е няква особена философия. Единствената уговорка е наистина да слушаш музиката, а не да я възприемаш като нещо странично.

Absoliutno wqrno s izkliuchenie na towa, che si E filosofiq.. Za da kaje chowek che e metal ne trqbwa edin den da se sybudi i da kaje: "Eto na stanah metal!". To trqbwa da se pochuwstwa. Trqbwa da wyzpriemesh filosofiqta na stila. Ili po tochno filosofiqta na liubimiq si stil. Zashtoto death metali mnogo se razlichawat ot heavy metali i blackari. Filosofiqta e razlichna.
Obezatelno chowek trqbwa da se zaslushwa w textowete, da gi razbira, ako moje da gi prewejda. Towa poslednoto az go prawq s cel dopylnitelno usmislqne na neshtata. Btw celta biwa postigana pochti winagi.
Dosta se iznerwqm na hora s pentagrami krystowe i tem podobni. W powecheto sluchai towa sa hora koito i haber si nqmat ot tiq raboti. Imam si neshto kato sentenciiika:"Nai golemite metali ne prilichat na metali". Mnogo e wqrno.
Edin metalist ne e zadyljitelno da pritejawa tonowe muzika. Werno po-dobre e ama pyk kakto kazah wajnoto e chuwstwoto.
Edin metalist trqbwa da e toleranten kym drugite stilowe. Za razlika ot rapyrite nie ne trqbwa da se konfrontirame kato posledni idioti.
Edin metalist ne trqbwa da se smqta za neshto poweche ot edin chalgarin ili raver. Horata ne se opredelqt ot muzikalnite im predpochitaniq. Pone az taka mislq. Werno che predpochitam kompaniq ot metali, no wse pak sa wajni horata.
I taka w zakliuchenie:
Metalist e chowek, koito razbira muzikata. Koito uwajawa muzikata. Koito e spokoen i urawnowesen. Koito e sebe si.
P.S. Towa e moe mnenie, black i death fenowete mogat da mislqt razlichno.

Evala!!!Glasuvam za tvoito mnenie s dvete race.Osobono mnogo mi haresa tva, che nai golemite metali ne prilichat na metali.V podkrepa na tva iskam da vi razkaja za edin moi priqtel.Picha e na pochti 50 godini i pritejava nai golqmata metal kolekciq koqto az nqkoga sum vijdal,a sum vijdal dosta.Po zareden e ot vsichki metal magazini i e metal do mozuka na kostite no si hodi kato vsichi ostanali negovi vrasnici s malkata razlika che ima poveche mozuk ot vsichki tqh vzeti zaedno.

+Quote Post
Zdravko Peev
коментар Nov 9 2004, 11:04 AM
Коментар #129

Просветен

Коментари: 261
Регистриран: 13-April 04
Град: Варна/София
Потребител N: 451

Ама и вие на къде зациклихте... Говорите, като че ли метълите сме някаква друга раса biggrin.gif .
Аз съм на принципа МУЗИКАТА ПРЕДИ ВСИЧКО - ако направят чалга, която да ми харесва повече от метъла, ще започна и чалга да слушам... И така е редно. Обаче както каза Светъл, има камара народ, който си казва :"Ей, тез линкин парк са много яки, утре си слагам верига на дънките и юръш, метъл съм" smile.gif

Какво значи да съм метъл, за мен... Ами преди всичко да слушам метъл. Това с философията и убежденията спокойно мога да го "изповядвам" и без да слушам тази музика.

Или пък ми е много чудно, защо, като някой слуша блек метъл, веднага го набеждават за сатанист... Ааа, мамка му, сетих се, и мен ме водят сатанист понякога... Един път даже един дядка ме нарече неонацист, защото бях с камуфлаж и кубинки headbang[1].gif ... Обаче това са хора, които не познавам, не ми пука за тях, съответно не ми пука и за мнението им. Радвам се обаче, че мнението на хората, на които държа (приятели, семейство...) за мен е отлично. Съответно не рядко ми казват: "аве Здравко, то май метълите не са мръсни пияни копелета, дето само гледат да си тръскат пърхута у земйътъ"... И така де, чувствам, че променям негативното мнение на околните за металистите... Може да не са много хората, но все пак... 10 да са, ако всеки "просвети" по 10 човека, то май повече ще станат...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 9 2004, 11:33 AM
Коментар #130

Facepalmer

Много от метълите, според мен, имат грешното схващане, че бидейки метълист, си един вид член на някъв елитен клуб. За да станеш член, обаче трябва да покриваш определен метълски "ценз". И се почват едни простотии от сорта на "тоя не е метъл, щото не слуша Iron Maiden/Judas/Manowar..." Ми на кой му дреме????? На кой му пука, че някое хлапе си мисли, че е метълче защото слуша linkin Park?

--------------------

+Quote Post
Beerzebub
коментар Nov 9 2004, 11:35 AM
Коментар #131

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Град: София
Потребител N: 8

Цитат(Zdravko Peev @ Nov 9 2004, 12:04 PM)
Обаче както каза Светъл, има камара народ, който си казва :"Ей, тез линкин парк са много яки, утре си слагам верига на дънките и юръш, метъл съм" smile.gif

Мдам, а други го правят гледайки Satyricon, примерно... Е да ама посочените от теб нямат правото, нали. Щото кои са LP?
И въпреки това в поста ти може да се прочете:
Цитат
Говорите, като че ли метълите сме някаква друга раса

Нещо на противоречие ми намирисва hmm.gif ...

--------------------
meh.

+Quote Post
Lethe
коментар Nov 9 2004, 07:53 PM
Коментар #132

not your bitch

Коментари: 1195
Регистриран: 11-August 04
Потребител N: 586

най-тъпото говедо ,което познавам ,е метълист.
най-тъпите говеда ,които съм срещала ,се срещат по метъл концерти.
най-големите комплексари с които съм говорила ,са металисти.
най-дебелите ,грозни ,тъпи комплексарки ,които могат да съществуват ,са метълки.Акато не намерят почва сред метъли ,съблазнение от идеята да сменят музиката ,но не и грима ,минават на готик.
Или това ,което си мислят ,че е готик.

Самата идея да се наречеш "някакъв" ,защото слушаш някаква музика ,си е чисто и просто израз на нужда от внимание,която евентуално прераства в т.нар. девиантно поведение.
Редовия блекар може да послужи за нагледен пример.
Синовете също са предтсвителна извадка за гонени от мания за еманципация тийнове.
А за по-възрастните не мога да коментирам ,а само да предполагам.

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Beerzebub
коментар Nov 10 2004, 12:37 AM
Коментар #133

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

@Lethe: Глас в пустиня...
Е, почти. Срещат се и мислещи метъли bye.gif ... laugh.gif

--------------------
meh.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Nov 10 2004, 09:30 AM
Коментар #134

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Истината е,че темата е доста сложничка.Също така е и важна.
Вижте кво мисля аз.

Смятам,че музиката е чувство,енергия(нищо,че звучи така сякаш звездите ми го говорят).Ясно,че е пълно с фалшификати,но за щастие мога да съдя по себе си.

Винаги се опитвам да мисля максимално абстрактно.Доста трудна задача, като се има предвид това,че хората живеят предимно на убеждения.

Случаят при мен:До преди година познавах само 3-ма човека,които слушат метъл.Само трима!А като започнах през 99 не познавах и един.Нямах компания, която да ми проповядва да слушам метъл, а имах такава, дет слушаше най-много Димна Завеса(ако знаете за кво става дума)И разбира се аз като всеки подрастващ се увлякох малко по рапа. Това беше до деня в който чух Сепултура.Тогава си казах-е това ме кефи както ме кефи и Айрон Мейдън. И точка. Оттогава не съм споменал и дума пред себе си за това какво ше слушам-и слушам само това което ми допада.В нашия случай-МЕТЪЛ!!!!
Станах метъл просто защото ми идва отвътре така.

Постепенно узрях много психически и започнах да усещам онова чувство в мен,което се проавява, само когато слушам тази музика. Сигурен съм,че и много от вас го усещат-няма съмнение.
Та ако го има това нещо,мисля че тогава можем да се наречем "метълисти".
Ясно е, че не може да се съди нито по дрехите нито по аксесоарите.
Ами тогава замислете се какво ни определя. Ако не е емоцията-какво може да е?

Защо се чувствам метъл-защото се чувствам метъл!
Както казват Хейтбриид-You must be honest to yourself!
Ако успеете да залъжете себе си,че слушате това,много лесно ще убедите другите.Но ако не го чувствате-няма да се получи работата.
Така е при всички неща от житието ни. А метълът-като част от съвременното изкуство-също е сложна работа...

Акде да видим кой може да ме оспори! biggrin.gif

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Peter
коментар Nov 10 2004, 10:48 AM
Коментар #135

Poisoned

Коментари: 1407
Регистриран: 12-May 03
Град: BG
Потребител N: 101

Цитат(InsArt†ure @ Nov 10 2004, 10:30 AM)
Нямах компания, която да ми проповядва да слушам метъл

Винаги съм знаел, че да си метъл е някав вид сектантство... laugh.gif tongue.gif

Lethe - respect tongue.gif Но не можем да слагаме всички в кюпа - характеристиките на отделните членове на дадена група, не са характеристики на цялата група. cool.gif

+Quote Post
Lethe
коментар Nov 10 2004, 12:41 PM
Коментар #136

not your bitch

Цитат(InsArt†ure @ Nov 10 2004, 07:30 AM)
Акде да видим кой може да ме оспори! biggrin.gif

не знаех ,че идеята е да "се оспорваме"
smile.gif

Peter склонна да се съглася ,с малки уговорки
smile.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Ol' Skull
коментар Nov 13 2004, 09:24 PM
Коментар #137

Просветен

Коментари: 436
Регистриран: 27-August 04
Град: Пловдив
Потребител N: 599

Lethe, ти май, май само метъли познаваш tongue.gif

--------------------
Влез ми в положение, да ти не влезна аз (отазад)

+Quote Post
Nightmare
коментар Nov 13 2004, 10:52 PM
Коментар #138

деградиращ

Коментари: 1265
Регистриран: 27-April 04
Град: Някъде из Варна
Потребител N: 467

Темата за метълите защо ли пак възкръсна??
Няма лошо де, разтягайте си локуми ...
Мисля, че тук е мястото да споделя колко възмутена останах от днешния ден! Цял месец събирах пари за албума на Мегадет и накрая в скапания ОЗ и скапаното На Тъмно ми казват, че дори не са сигурни, че това чудо се разпространявало в България (някой даже си мислеха, че групата се била разпаднала? boxed.gif )!!!!! И тези хора били в крак с музиката и се пишат за метъли??!!
След това пък не можах да намеря нито един човек, който да дойде с мен на концерта на Вендета и Аутрейдж?
Аман от метълисти ....

--------------------
This life it ain't for me
Your world it ain't for me

+Quote Post
alpha prime
коментар Nov 14 2004, 02:52 AM
Коментар #139

алфонс

Коментари: 2959
Регистриран: 8-August 03
Град: Пловдив, градът на "Ботев"
Потребител N: 232

Symbolic >>>>>>>>>Вендета и Аутрейдж?

utre 6te swirqt .. po tochno dnes nio az nqq moga da prisystwam deeba
a na 24 ili 25 ne sym siguren w warna 6e zabie drugata grupa na wokala na symbolic - casper i 1123312342344% 6te se mrydna
te prawqt kawyr na melancholy po dqwolite icon_headbang[1].gif

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Nov 14 2004, 10:43 AM
Коментар #140

Facepalmer

Nightmare, купи си Megadeth като си в София. Нали ще идваш за Machine Head. Нали?

--------------------

+Quote Post
The_Berzerker
коментар Nov 14 2004, 02:06 PM
Коментар #141

Прослушващ метъл
**

Коментари: 210
Регистриран: 1-April 04
Град: Goreland
Потребител N: 442

Цитат(Sadistic @ Jun 3 2004, 08:06 PM)
SepulTeraHead
da ti kaja mai samo chalga moje...
shtoto az kat sa napia samo tva moga da slusham osven metal
daje i peia ama tva e drug vapros

аз пък колкото повече пия, толкова по-брутално ми са слуша blink.gif

а и бай да уей се дразня като ми викат "метъл". та аз от метъла слушам само death и brutal death...

+Quote Post
Sw1tched
коментар Nov 14 2004, 02:13 PM
Коментар #142

Архидемон

Коментари: 3914
Регистриран: 12-April 03
Потребител N: 65

Цитат(Nightmare @ Nov 13 2004, 11:52 PM)
След това пък не можах да намеря нито един човек, който да дойде с мен на концерта на Вендета и Аутрейдж?
Аман от метълисти ....

те Vendetta и Outrage понеже са един метъл tongue.gif и все пак са icon_headbang[1].gif \m/^_^ \m/ де ..нищо де идвай за MH ..елате повече както казваше турбото punk.gif

+Quote Post
The_Berzerker
коментар Nov 14 2004, 02:18 PM
Коментар #143

Прослушващ метъл
**

Коментари: 210
Регистриран: 1-April 04
Град: Goreland
Потребител N: 442

Цитат(Георги Първанов @ Jun 4 2004, 10:01 AM)
Аз съм и метълист, и метъл, и метъляга. Аз съм въплащението на метълската идея.
С уважение, Георги С. Първанов, Президент на Република България.
04, VI,2004г.

headbang[1].gif
Цитат
Аз вземам текстовете на сериозно и ми въздесйтват добре...

laugh.gif laugh.gif ся земи почни и гор да слушаш да на изтрепеш
голяма смешка каза bye.gif

+Quote Post
AncientWisdom`
коментар Nov 23 2004, 06:31 PM
Коментар #144

Просветен

Коментари: 318
Регистриран: 30-October 04
Град: gr. Montana j-k Mladost 2 Bl. 32 vh. A
Потребител N: 648

Da vi kaja 4e ne me interesuva ... no mnogo se draznq nai ve4e na momi4eta deto mi kazvat az metalka i metalistka kakto iskate , a q gledam tq kato vsi4ki selqni oble4ena v rozovo i kato q pitam e kvo slushash i tq "Epa sekav metal , linkin par..limp bizk.. i pro4ie" na takiva kato tiq moga da im kaja samo
fuck you!!! Tova koeto nari4at neo metal po skoro e neo pop ako moga taka da go nareka !

--------------------
Fuck Your God!
Bleeding Black Label Society Stronger Than Death!
Liniqta mi na jivota se e iztrila ot 4ikii no tova ne ozna4ava 4e s`m stanal bezsmurten!
www.ciroza.hit.bg > Thrash Metal in Montana

+Quote Post
Lethe
коментар Nov 23 2004, 06:43 PM
Коментар #145

not your bitch

Цитат(Ol' Skull @ Nov 13 2004, 07:24 PM)
Lethe, ти май, май само метъли познаваш tongue.gif

te nqkak si se po se nabivat na o4i... [i drugi setiva... ]
biggrin.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Beyond the Grave
коментар May 26 2009, 02:59 PM
Коментар #146

Просветен

Коментари: 399
Регистриран: 5-July 07
Потребител N: 2200

Според мен е много важно да си тежък. Или поне да изглеждаш такъв. cool.gif

--------------------
Bury me in a nameless grave...

+Quote Post
Ghost
коментар May 31 2009, 01:26 PM
Коментар #147

spectral

Коментари: 1821
Регистриран: 19-December 07
Потребител N: 2488

Ами... просто трябва да харесваш музиката. Какво повече да е нужно? huh.gif

--------------------
An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in...

+Quote Post
Гост Void KD (гост)
коментар May 31 2009, 05:57 PM
Коментар #148

Гост

^ Да се подчиняваш на Сатаната и на злите сили, да харесвашщ черепи, кръв, кости, смърт, блалбалблабла, да носиш САМО черно и да имаш дълга коса, спам спам спам

А може би да харесваш метъла? whistle.gif

+Quote Post
scion_of_storm
коментар May 31 2009, 06:06 PM
Коментар #149

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

Никой не е метълист.

'сички се правят, туй е истината. ;п

--------------------

+Quote Post
In_Flames91
коментар Jul 5 2009, 05:25 PM
Коментар #150

Непросветен
*

Коментари: 16
Регистриран: 5-March 09
Град: Плевен,България
Потребител N: 3294

Музиката е на първо място. Трябва да те грабва.
Относно облеклото - не винаги трябва да си в черно, с вериги, гривни със шипове и т.н. Можеш да комбинираш тези неща с цветно или стилно облекло, но... НЕ ВИНАГИ!
Лично, аз си падам и по Disco, понякога Pop от 80-те, малко New Wave и Rock 'n Roll-музика. За дрехи - белите и сините тениски ми допадат.

+Quote Post

8 страници V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 14th July 2025 - 02:00 PM