![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Айде тук да си помагаме взаимно! Аз и още един приятел почваме да се учим да свирим на китари! Аз имам Кремона или нещо подобно! Единствената българска марка китари. Повечето познати китаристи (включително и баща ми) казват, че е сравнително хубава китара! Искам да ми помогнете, как да започна, разбрах, че роците са много скъпи и е по-добре да съм на самоучение! Имам усилвател, т.колони, микрофон, компютъп, китара, място за свирене... И таблатури, ама незнам как да ги чета! И въобще, нищо не знам, кое трябва да науча първо!?!?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Да научиш, че сам няма да можеш да се научиш.
![]() Трябва поне в първите месеци някой да ти предава уроци. Поне малко. След това се иска много свирене и пак ходене на уроци, но това е ако искаш да ставаш велик. То тогава има и други неща, които трябва да се правят... Ако искаш просто да си дрънкаш - хващаш някой квартален бабаит на китара да ти покаже как се настройва китарата и 5-6 акорда пък после му мисли... П.П. Не вземай уроци от тези, които ти казват, че Кремона са хубави китари. ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
protocol down ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1855 Регистриран: 12-January 03 Град: Пловдив Потребител N: 4 ![]() |
Аве аз познавам хора, които без уроци са се научили да свирят на добро ниво! Аве незнам, ще опитам/е пък после ще говорим!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Еее, ти си много добре.... аз съм по-зле откъм техника. Свиря от 1 година и малко, но почти всеки ден по около 7 часа. Много яко, че си се хванал да се учиш на този вълшебен инструмент
![]() Аз все-още съм на самоубочение, но смятам тва лято да почна уроци. Ми за таблатурите с числата мога да ти кажа, че са мноого прости.. значи отпред пред всяка дълга черта (струна) пише буква, която показва вида на струната. На таблатурите струните са подредени отгоре-надолу -- от първа към шеста. Числата на струната изписани са полетата. Има разни уроци по разни сайтове, откъдето можеш да научиш за разните му ефекти, акорди и прочие. Ето няколко на бълг.ез. : gol.itgo.com/guitar-bg/info.htm kitara.hit.bg Ето и сайтове, откъдето можеш да дърпаш разни таблатури: www.taborama.com www.ultimate-guitar.com www.guitaretab.comwww.tabrobot.com www.guitartabs.com Успех в обучението!!!!! ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I Am The Bloody Earth ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 515 Регистриран: 4-February 03 Потребител N: 25 ![]() |
Цитат(Jicata @ Jun 7 2003, 10:13 PM) Свиря от 1 година и малко, но почти всеки ден по около 7 часа. Човек, ако наистина свириш ВСЕКИ ДЕН и по толкова много да ти кажа си е живо престъпление от твоя страна и от страна на родителите ти да не ходиш на уроци! Късно си започнал за да станеш велик, но ако някой добър ти показва как стават нещата ще е мноого по-ползотворно свиренето! Успех! ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
guitar ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 920 Регистриран: 20-January 03 Потребител N: 15 ![]() |
Еее, мерси, яко съм амбициран. Не смятам, че съм почнал късно. Еми може би най-добрият учител в София ще ми показва как стават нещата.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Съжалявам, че разводнявам темата, но за да станеш корифей на който и да е инструмент трябва да си започнал да се занимаваш с музика от около 1-2 клас. След 10 години вече можеш да станеш прекрасен изпълнител, но за да можеш да завършиш консерватория дори се иска страхотен талант.
Ходи на уроци при този учител, пък той ще ти каже какво ще излезе от теб... Важното е ищак да имаш! -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Jica, що не запишеш нещо на компютъра и да го сложиш някъде да чуем!?!
Микрофона ми е за уредба (усилвател), не за комп, марката не му я знам!! Ама е хубав! А The_Rage за колко си е купил барабаните, че аз много се кефя и на барабани! -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Цитат Важното е ищак да имаш! Метаноя, кво означава "ищак"? ![]() П.С. Иначе си прав за 1-ви, 2-ри клас. Но аз поне в България не съм чувал някой да е почнал на тази възраст. Ми за компютъра няма проблеми стига да си намеря някакъв микрофон. За момента нямам. Барабаните на The_Rage (Вальо) не са цял комплект. Взети са на старо, както и електрическата ми китара и двете по 30лв. Доста са старички, но поне вършат няква работа. Вальо трябва да си купува bass drum, а аз някви яки струни за ел. китарата, щото миналите ги скъсах и в момента съм с 4 струни, като бас (хахаха). Е те миналите струваха 6лв. де, и не ми пука за тях. За усилвател още не мога и да мисля, за жалост.. ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
"Ищак" е желание.
![]() А пък Жица, ние във Варна имаме обратния проблем - нямаме китарист... ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
С най-голямо удоволствие бих дошъл, но Варна е доста далече, няма начин..
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Хехе, аз съм с две леви... на нищо не мога да свиря, ама добре крещя.
![]() ![]() Иначе имам елементарни познания по свирене на пиано, но със сигурност не мога да свиря... ![]() ![]() -------------------- Който пее (освен блекметъл) зло не мисли.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 13 Регистриран: 11-April 03 Град: Rousse Потребител N: 62 ![]() |
az se zanimavam s kitara stabilno po 2-3 4asa na den ot ve4e 3-4 meseca i moga da izkarvam :
Nothing Else Matters na Metallica Bard's song in the forrest na Blind Guardian Unforgiven na metallica smells like teen spirit i come as you are na nirvana i drugi takiva razni prostotii ![]() ako mi ostane vreme 6te ka4a na hit.bg'to edno moe izpalnenie ot okolo 1-2 mins za da me 4uete kak svirq. Ina4e po4nete s metallica , blind guardian i drugi takiva grupi s 4esti izpalneniq na akusti4na kitara. a el. kitara moje da se vurje kum PC i s nqkoq programa da si prai6 realtime Effectz ![]() -------------------- Tomorrow will take us away...
Far from home... Noone will ever know our names... But the bards' songs will remain... Tomorrow all will be known... And You're not alone... So don't be afraid... In the dark and cold... 'Cause the bards' songs will remain... They all will remain... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
Преди две години с 3-ма приятели си направихме група - "Sentinel". Беше много смешно, но ние се приехме доста насериозно. В началото бяхме две акустични китари и две табуретки
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
А бре, пичове, знаете ли къде в София има уроци по барабани, че се навивам и аз да почвам??
На 19 години, дърт пръч, ма нищо ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Рапторе, и аз имам мерак за барабани, ама са много скъпи! Ти за колко ги взе?!?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Member ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 478 Регистриран: 11-January 03 Град: Manchester, UK Потребител N: 2 ![]() |
Ами отиваш в студио и плащаш 2 лева на час за цяло студио. Така беше при нас поне. Там имаше два комплекта барабани - нормални (само с 2 чинела
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- From Wishes to Eternity
![]() [00:11] <@rage`> ti muj li mislish 4e shte iznasilavete be shturm [10:17] <@bgm> chao kurwi grozni, hwashtam wlaka i se maham!!111 [10:18] <@phoebe> chao kurvo typa [10:18] <@phoebe> da te blusne vlaka dano |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Идеята ти ми допада, бих ходил на такова студио, но незнам къде има такова в София... доколкото знам цените тук са доста по-високички. btw. има и китари нали?
Tama е най-яката фирма за барабани -> тези по-долу твоите ли са? ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Човекът с пръснатата глава, чийто мозък се стича по стената зад ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 333 Регистриран: 6-March 03 Потребител N: 51 ![]() |
hahaaaaaa
za kitari v studiqta 6a ima da 4aka6 trqq da si nosi6 tfoita ![]() -------------------- There is nothing wrong with me
I'm not trying to see things your way I'm not lost, I'm not drowning, I'm not lost I'm just waiting, waiting to die |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Не са мои, но изглеждат добре, нали?
![]() -------------------- From Wishes to Eternity
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
И са мноо евтини! RAPTOR вчера ме светна, как мога и аз да изкяря за такиа!!!
Ма тия мене по ма кефът: ![]() -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
На тези им вкарваш още един педал за тъпана долу и стават прекрасни, имат си чинели и глупости .... ех, мечтиии
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ма той си е с два (педала) бе!!
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 374 Регистриран: 16-June 03 Град: Somewhere Far Beyond... Потребител N: 173 ![]() |
mdam...napravo si e super taka kato sreshtna chat pat njakoj deto vse oshte se kefi i ima zhelanieto da zapochne sam da se uchi da sviri.
Spomnjam si navremeto kolko dylgo sybirah da si kupja pyrvata "elektrichka" - "Kremona" edna chervenichka na cvjat, napravo shtjah da se pobyrkam ot kef kato si ja zeh. Zaedno s gordostta na bylgaskoto proizvodstvo na kitarni usilvateli "L55" pochnah da si podrynkvam ama vse neshto ne dostigashe, zeh i edin ruski distortion /absolyutna rezachka - bratushkite si znaeha rabotata mezhdu drugoto/ i djangyra pochna. E verno bjah hodil 3-4 godini na klasicheska kitara predi tva ...ama koj sja ti gleda nekfi noti prystofki postanovki i ne znam si kvo si. /e sega veche ima m dve-tri dobri kitari njakoj drug lampov usilvatel i processor, ama za syzhalenie kato pochnesh da rabotish neshto drugo, za da izkarash pari veche vremeto za svirene namaljava dosta/ 1. Vse taki e dobra ideja v nachaloto e da pohodish njakolko meseca na uroci. Ima si bazovi neshta, koito zvuchat dosadno v nachaloto, no njama nachin bez tjah da se mine. 2. Izpolzvaj neta - sega veche e pylno sys sajtove s uroci, samouchiteli, uchitelli, profesori ![]() 3. Zapochni s njakakvi po leki akustichni parcheta, mozhe i samo akordi /na men naprimer Beatles - lele kolko arhaichno zvuchi, kakto i "peanskite" pesnjovki mi bjaha goljam uchitel po byrza smjana na akordi/ 4. Kefi se....inache cjalata operacia nema smi... ajde sys zdrave... -------------------- ...there's something else waiting
a promised destiny.... /Blind Guardian/ "The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia |
|
|
![]() ![]()
Коментар
|
|
Добре, но някой ще ми каже ли, къде в София има уроци по барабани!!! Разгледах всичкиобяви в ОЧЗ, но няма...
-------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 374 Регистриран: 16-June 03 Град: Somewhere Far Beyond... Потребител N: 173 ![]() |
Dobra ideja e da minesh pokraj Konservatoriata i tam da poglednesh objavite.
Ima verojatnost tam njakoj da e pusnal takava objava. uspeh s typanite ![]() -------------------- ...there's something else waiting
a promised destiny.... /Blind Guardian/ "The guitar is the easiest instrument in the world to play badly" - Andres Segovia |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 13 Регистриран: 11-April 03 Град: Rousse Потребител N: 62 ![]() |
Eto edno solo koeto sum sviril
![]() -------------------- Tomorrow will take us away...
Far from home... Noone will ever know our names... But the bards' songs will remain... Tomorrow all will be known... And You're not alone... So don't be afraid... In the dark and cold... 'Cause the bards' songs will remain... They all will remain... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
a mozhe li da go zipnesh i taka da go slozhish na site-a
![]() Che s razhirenie .mp3 ne puska tukashnia firewall ... i mezhdinno edin moj jam: http://www.digitalsoundplanet.com/Members/...3_000001924.mp3 -------------------- ...there's something else waiting
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ами честно казано се обърках докато четях кво сте писали, но няма значение.
Значи аз свиря (свиря е много неточно казано) на бас. Като гледам тука някой си търсеше басист от Сф, но... зависи за кво ви трябва, щото... аз съм на нивото на Джоуи и... с по-слаби от Адамс не свиря ![]() Иначе даже и група си имам... ама и китариста, кат мене свири от няколко месеца, но пък поне е добре оборудван. Общо за 700 лв. си взе усилвател, ефекти и китара и те не са лоши. Даже китарата беше добър удар. Та я кажете кой се интересува от басист и дали има накъв барабанист тука, който не е претенциозен и къф да е вокал. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 10th May 2025 - 12:34 AM |