![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Бях наистина шокиран от факта. Жалко за Енке. Нека почива в мир.
-------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Цитат Барези: Станах голям, защото бях бърз в главата Ако търсите началник за училището по защита, Франко Барези е вашият човек. Издръжлив, твърд като скала и последен стълб в защитата, като китариста на "Дайър Стрейтс" Марк Кнопфлър със своя Фендер, Барези не беше брутален като Джентиле, нито елегантен като Ширеа или Малдини, но той беше най-голямата пречка пред гола, която италианският футбол е произвеждал някога. Поне докато не се появи Лука Тони. Както всеки, който е гледал футбол през 80-те и 90-те, може да каже, Барези беше непреклонен. Ръката винаги високо горе като Ник Грифин във футбола, той прероди Милан и италианската защита, появявайки се навреме, за да спре всяка опасност. Както той се определя, "бях бърз в главата". Никой не четеше играта като Франко и никой не организираше защитата както него. Независимо дали покрива някого или организира защитата за изкуствена засада, така обичана от Ариго Саки от Милан. Настървеният защитник сякаш никога не грешеше. Барези е от играчите, които остават верни на един клуб. 12 години, откакто се е отказал от футбола, той остана верен на Милан - първо като тренъор на младежите, а сега като посланик на клуба. Точно тази му роля го доведе на стадиона на Фулъм, за да разкрие плана на Милан за футболна академия във Великобритания. Преди това обаче човекът, който се е изправял срещу Марадона, Баджо и Дзола, трябва да отговори на няколко въпроса на читателите на списание "4-4-2". - Вие бяхте доста нисък за защитник - затрудняваше ли ви това? - Мисля, че силната ми страна никога не е била моята физика. Аз бях доста бърз играч, но бях бърз в главата. Това е, което много ми помогна. Това може ли да се научи? За съжаление, не. То е дар от природата, можеш да го подобряваш с годините, но не можеш да го придобиеш, ако не ти е дадено от природата. - Кой ви даде прякора Пишинин? Какво точно означава и пречел ли ви е някога? - Не, получих го, когато бях 17-18-годишен, защото бях най-ниският от компанията. Прякорът ми означава малък на милански диалект, той ми беше даден от човек, който ме гледаше как се развивам и ми осигури първия пробив в тима. - Кои бяха вашите герои, докато растяхте? - Винаги съм бил тифозо на Милан и за мое щастие аз играх там. В началото харесвах Ривера, с когото се запознах и уважавам много. Дори имах възможноста да играя с него, което беше сбъдната мечта. Той беше в края на своята кариера, а аз бях в началото. Харесвам футболисти като Пиерино Прати, Роберто Бонинсеня и Джиджи Рива - всичките велики шампиони. - Но това са само нападатели и халфове? - Защитници... Аз харесвах Руди Крол - този тип елегантни, внимателни защитници, които обичат да играят футбол както в защита, така и по-напред. - Вие бяхте отхвърлен от Интер като младеж, докато вашият брат беше приет. Как ви накара да се почувствате това? Направи ли ви още по-настървен да успеете? - Всъщност моят брат беше вече играч на Интер, той е по-голям от мен. Аз исках да вървя по неговите стъпки, затова пробвах в Интер, но те ми казаха да опитам отново догодина. Моят тренъор ме повика в Милан и там ме приеха, въпреки че и там ми трябваха два опита. Те се притесняваха от дребния ми ръст и че няма да порасна на височина. Аз бях само 14-годишен тогава. - Конкуренцията между Милан и Интер някога да е създавала някакви проблеми на вас и брат ви? - Не. Между нас винаги е имало приятелсто и взаимна подкрепа. Никога не сме имали проблеми с това. - Как ранното отделяне от родителите ви изгради вашия характер? Милан ли стана ваше семейство? - Трябваше да завием ръкави и да пораснем бързо. И аз, и брат ми искахме да станем някои в този спорт, който толкова обичахме. Имахме късмет и получихме подкрепа, но именно нашите характери най-много ни помогнаха. И да, Милан стана моето второ семейство и аз прекарвах цялото си свободно време там. - Като играч, верен на своя клуб, дразни ли ви липсата на клубна вярност днес? - Не, сега са различни времена. Сега има по-голямо напрежение и по-големи интереси във футбола, далеч повече възможности за промяна. Така че е все по-малко вероятно да се появи друг Малдини, който да играе 20 години за един клуб. Не може да се сравняват дните, когато аз играх и сега. - Чух, че когато сте били в младежкия тим на Милан, сте избягвали да се спречквате с по-големи играчи като Албертози, Ривера и Морини. Защо? Те някога да са ви били или да са ви взимали парите за обяд? - Не. Тогава бях стеснителен. В началото бях само на 14 години и видях звездите на Милан, те ми изглеждаха сякаш от друга планета. Но не съм се крил. Опитвах се да избягвам да се срещам с тях, просто защото те изглеждаха недостижими. - По-късно, когато вече бяхте опитен играч, забелязахте ли младежите да се държат по същия начин с вас? - Ами да, преди години е имало притеснителни младежи, но днес изобщо не са притеснителни. Сегашните деца са далеч по-зрели, отколкото бяхме ние. - Вие станахте капитан на 22 години. Кое ви беше най-трудно? По-възрасните играчи затрудняваха ли ви и как се справяхте с това? - Не съм имал проблеми. Беше необичайно да стана капитан толкова млад, но ситуацията беше необичаина. Милан през 1982 беше пратен в серия Б, затова ме направиха капитан. Искаха да възродят състава и изградиха всичко около мен. - Мнозина считаха отбраната на Милан с вас, Паоло Малдини, Алесандро Костакурта и Мауро Тасоти за една от най-добрите в историята. На кое място я слагате вие в сравнение с други велики защити, като например Арсенал през 90-те? - О, тяхната беше по-добра от нашата, в сравнение с тях ние приличахме на група бразилци. На пъволаци някакви. - Тогава коя защита беше най-добрата? - Бих избрал Ювентус през 80-те: Антонио Кабрини, Клаудио Джентиле, Гаетано Ширеа. Те имаха съвсем различен стил и всички спечелиха световната купа през 1982 г. - На финала на Шампионската лига през 1994 г. Милан премаза Барселона, а вие бяхте отстранен за този мач. Как се чувствахте преди мача? Мислите ли, че това е правило, което трябва да бъде променено в днешния футбол? - Бях много разочарован, но не бях напът да се самоубия. Според мен това правило трябва да бъде премахнато, не би трябвало играч да изпуска финала само защото е имал жълт картон на полуфинала. Погледнете Павел Недвед - той по принцип е спортсмен, но пак беше отстранен. Мога да разбера да те отстранят за директен червен картон. - Изненадан ли сте, че Фабио Капело се представя толкова добре като тренъор на Англия? Когато работехте с него в Милан, мислехте ли, че той ще бъде подходящ за английския футбол или за националния? - Не! Италианец начело на националния отбор на Англия, Англия да повика италианец - никой не го е очаквал. За Капело винаги съм смятал, че той ще се справи, но не очаквах да го направи толкова бързо. Да спечели всички мачове, това е пример за треньорство както психически, така и като организация. - Кой беше най-трудният за опазване играчи? - Изправял съм се срещу толкова много добри играчи. В Италия през 80-те Ювентус имаше Платини и Роси. В Наполи бяха Марадона и Карека, в Интер беше Аутобели - всички те бяха играчи с много качества. Ако трябва да избера един, то това е Марадона. Когато беше във форма, почти нищо не можеше да го спре. - Вие трябва да сте имали големи сблъсъци с Марадона, когато той играеше в Наполи. Някога той да ви е надигравал? Каква беше вашата тактика срещу него? Ритни го възможно най-рано ли? - Може да съм го ритал от време на време. Той беше опасен и често бележеше срещу нас. Ние трябваше да бъдем добре организирани срещу него. Защото, ако останеш 1 на 1 срещу него, нямаш шанс. - Една световна титла, три КЕШ, шест титли на Италия, веднъж играч на годината. Кое от тези отличия цените най-много? - КЕШ през 1989 г. Имаше 82 000 хиляди фенове на Милан на стадиона. Тази година бяхме късметлии, защото Стяуа нямаше фенове на стадиона. Това беше невероятно време. Предишната година спечелихме титлата в Италия, после тази КЕШ, после Междуконтиненталната купа и накрая Суперкупата. Беше невероятна серия от победи. - Още от млад футболът стана вашето семейство. Колко трудно беше да се откажете? - Беше трудно да се откажа, но тогава имах много контузии и почти не тренирах, затова желанието да се откажа се появи. Тогава, след 27 години игра, беше време да спра. ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Монолите http://www.youtube.com/watch?v=haoGpaWMaww
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Meжду 1 и 3 месеца без Робин! Голяма загуба! Жалко!
-------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Е не случайно го наричат него и Ван Пърси стъклените човеци
![]() Добри футболисти, но тези травми ги спират не знам колко години вече да разкрият потенциала си -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Робин и Ван Перси всъщност са един човек, наречен Робин Ван Перси!
![]() -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
оо боже, аз прочетох РОБен и се сетих за сънародника му в Байерн. Моя грешка
![]() -------------------- as time slips away
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Тиери Анри е ебати мръсната и долна чернилка.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Е отигра я, после да отиде да я вади от вратата ли?
![]() A Трезеге за националния ли беше вкарал с ръка или някъде по Юве, че не мога да се сетя? ![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Бахти, пълен ташак... Много исках Русия и Босна да минат, мамка им. Ама ми стана кеф за Ирландците. Като си правят съмнителни мачове с Италия, ся хак да им е!!!
А тия Египет, избеснЕх вчера... Стисках им палци, ама нейсе. -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 352 Регистриран: 31-August 09 Потребител N: 3547 ![]() |
Анри направо я държеше тая топка! Ама не за първи път пробутват франсетата.
-------------------- Abandon your foolish quest! All that awaits you is the wrath of my master. You are too late to save the child! Now you'll join him... in Hell.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, той Анри направо си я извади изпод тениската. Факт е, че игра с ръка, ПРИ ТОВА ОЧЕВАДНО, но да се иска преиграване на мач е нереално... Не знам... Кофти за Ейре, но... станалото станало, няма да е за сефте, няма и да е за последно!
-------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
Късметът е на страната на силните. Alles Les Bleus!
-------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 568 Регистриран: 8-November 08 Потребител N: 3095 ![]() |
Как па никой нищо не каза за това?
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Голем праз.
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
Как па никой нищо не каза за това? ![]() Че Малта вкараха гол ли? Да, за отбелязване е, не го правят често. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
За рекорда на Бербатов - поздравления. Дано да продължи да вкарва, но не само на Малта и Грузия. Но с такъв национален отбор и треньор ще се радваме само над пирови победи срещу Малта, Зимбабве, Туркменистан и Нова Каледония (ако ги намерим на картата).
А си мисля, че в сряда имаше далеч по-интересни мачове и случки по-специално. Интересно ми е мнението на Мишо за Анри и палавата ръчичка ![]() -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Браво, подобри рекорда на Бонев. Който също е футболист, с когото националният отбор няма кой знае какви успехи. Сега ще си го премести от единия в другия крачол.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сатана ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 7135 Регистриран: 1-April 05 Потребител N: 783 ![]() |
Анри е голмайстора на Арсенал и Франция за всички времена и класира страната си на Световно, на което ще измести и Десаи за най-много участия за националния си отбор! Това за умниците по спортните форуми, които са се заобяснявали какъв е Анри. Не на мен тия, расъл съм с неговите мачове! Жалко, че игра с ръка, но който мисли, че за тази секунда е имал време за реакция, да спре играта и публиката да му ръкопляска да се събуди! Признал си е всичко в интервютата, гузен е, какво още, на кой боклук точно трябва да се извини, че е легенда?? Меси преди две-три години като вкара гол с ръка сега е суперзвездата Меси, нали? Да сложат видеоповторения просто! Иначе мен не ми се гледа парад на Катеначото на Световното и си бях за французите, достатъчно ще ни мъчат гърците! А ето едно интересно мнение за Франция - Ейре
Цитат Бившият ирландски национал Рой Кийн разкритикува Футболната федерация на Ейре (FAI), и в частност нейния шеф Джон Дилейни, след като искането им баражът срещу Франция да се преиграе, бе отхвърлено от ФИФА.
Настоящият мениджър на Ипсуич Таун в типичен стил намекна, че това е знак от съдбата и FAI плаща за прегрешенията си в миналото. „Изумен съм от всичко, което се случва през последните дни,” каза Кийн на пресконференция. „Говори се само за ръката на Анри – естествено, такава имаше – но аз бих обърнал внимание най-вече върху факта, че нашите защитници не изчистиха топката.” „Ако бях аз, щях да съм по-ядосан на защитниците и на вратаря си, отколкото на Тиери Анри. Как може да оставиш топката да рикошира така във вратарското поле? Как може да оставиш Тиери Анри да е пред теб точно там? И когато все пак топката е попаднала някакси в малкия пеналт, бих се запитал „Къде, по дяволите, е вратарят ми?” Що се отнася до оплакванията, че честността на играта е засегната от играта на Анри с ръка, Кийн пак не бе съгласен. „Ни най-малко,” отсече той. „Погледнете цялата кампания. Ейре имаше шанс за бараж от два мача. Те изобщо не играха в първия от тях. Чух няколко интервюта след срещите, където мениджърът се хвалеше, че играчите му не са получили нито един картон. А може би това бе проблемът. Може би трябваше да получат картони, защото се ритаха яко. Имаха възможности да вкарат, и не ги използваха,” добави Кийн. „И ето обичайната реакция на FAI – „Ограбиха ни!”, „честна игра”, продължи Рой Кийн. „Но забравят, че имаше един мач от груповата фаза, убеден съм, че беше срещу Грузия, в който Ейре получи право да бие дузпа, а това бе едно от най-потресаващите решения, които съм виждал, и промени целия ход на срещата. Роби Кийн вкара дузпата и Ейре спечели. Но не помня след това от федерацията да искаха преиграване.” Интересното е, че Ейре бе в група с България, и се бореше именно с нашите „трикольори” за второто място, и правото да играе бараж. „Мисля, че ирландските фенове заслужаваха повече, мисля, че мениджърът, и повечето играчи също, но не съм убеден, че FAI заслужаваше повече. Всичко се връща,” завърши Рой Кийн. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Заеби, че го е направил Анри. Обаче ако се случи срещу Българският национален отбор, ще го псуваш до 9-то коляно, нали? Или ако го направи някой българин и така ни класира ще си кажем "майната му, кво ни пука". Идеята ми е, че докато не се въведе изцяло повторения в реално време, за да не се оправдават съдиите, че не са видели, нищо няма да се промени и само ще си лаем по форумите, което и правим.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Изкушен съм да кажа, че всичките капацитети, дето се изказват след гола на Анри, никога не са се събличали по физическо, ама ще се въздържа
![]() Съвест, феърплей - кво ти пука като играеш продължение и се стремиш с всички сили да добуташ топката до вратата. Яко е, че гадните египтяни ще си седят с камъните в ръце и ще си гледат световното по телевизията. ![]() А като гледах как уругвайците скачаха по гредите ме обхвана някаква такава "световна" меланхолия, че Барби и 6 да беше вкарал на Малта, все щеше да ми е през кура. -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
На Ливърпулци - честито.
Колкото до Жозе Кой и неговия Интер - ПЪЛНИ СМЕШНИЦИ. Барса си правеше каквото си иска с тях. При това без Меси и Ибра. Сега ако Рубин ги изтряска в Милано ше се спукам от смях и ще съм много щастлив. Голът на Денилсон срещу Стандарт Лиеж определено бе голът на вечерта. Страшен шут! За Арсенал предстои протоколно гостуване на Олимпиакос. Лошото обаче е, че оставаме без типичен ляв бек точно преди мача с Челски! И Гибс, и Клиши в лазарета, не се знае дали Галас, които би се справил на левия бек, ще е готов за мача, абеееееееееее ебало си е майката. -------------------- And they do arose me
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
НА ТОЯ СЕЛСКИ СЪДИЯ ДА МУ ПУКНЕ КОТАРАКА ДАНО!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Пълен нещастник! Да му с.ра в устата. Ето такъв Левски искам да виждам, за 10 мин. обърнахме мача и държахме почти до края с 9 души. Евала на публиката.
![]() ![]() Свинете в момента, ако ги хванем, ще ги пуцаме яко, защото са пълна трагедия. ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тихо, че ние като ви хванахме "пълната трагедия" спряхме да играем след втория гол
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ние се заблудихме, че се работи, сега да не се заблудите вие, че се прави нещо?
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Ние НЯМА да се заблудим, че нещо ще се подобри докато Свинята не се разкара, независимо от резултатите. Спокойно.
Честито на Loserpool, няма да ни липсвате ![]() FORZA LA VIOLA! ![]() -------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Жалко, че вече няма концлагери да не ни залива тъпотията в нет0
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
^Егати тъпото изказване дето направи
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Що бе? Феновете на комунистически отбори май е съвсем нормално и очаквано да милеят за концлагерите....
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 2nd August 2025 - 05:42 PM |