Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
193 страници V  « < 178 179 180 181 182 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Футбол, вечната игра
Mor Galad
коментар May 14 2012, 01:41 PM
Коментар #5371

Прогресиращ

Група: Потребители
Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Град: София
Потребител N: 3551

Ами да са им честити титлите на тазгодишните национални шампиони - Борусия Дортмунд, Реал Мадрид, Манчестър Сити и Ювентус. Поздравления и на Атлетико Мадрид за хубавия мач и хубавите голове, увенчани с титла.

Сега остава само да видим какво ще стане тази събота.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
Go to the top of the page

+Quote Post
Thrashard
коментар May 16 2012, 08:50 PM
Коментар #5372

Долна чорба

Коментари: 894
Регистриран: 17-May 11
Град: София Hate City
Потребител N: 4095

Чужденцитееееееее, нема ли български футбол за вас ? Честито на Crazyforester и кур за шоко!

--------------------
Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ
УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ
ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ
ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ
ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА
ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА
ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК
ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!!

+Quote Post
Discipline
коментар May 16 2012, 10:53 PM
Коментар #5373

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Потребител N: 3419

Как е директивата, бе, сине? biggrin.gif

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 16 2012, 11:53 PM
Коментар #5374

Прогресиращ

Когато БГ отбор влезе в ШЛ и не направи рекорд по отрицателна голова разлика като Левски може и да почна да гледам нашенски футбол.
А, да - писах проект за българското футболно хулиганство. Тогава тотално ме загуби идеята на родния клубен футбол.

П.С. Някой да не реши сега от коментара ми за Левски, че съм фен на ЦСКА. Еднакво whatever са ми и двата ни "гранда".

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
pa®tci
коментар May 17 2012, 05:50 AM
Коментар #5375

Serpent Moves

Група: Приятели
Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Цитат(Mor Galad @ May 17 2012, 12:53 AM) *
... А, да - писах проект за българското футболно хулиганство. Тогава тотално ме загуби идеята на родния клубен футбол...

И какво написа, че ми стана интересно?

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар May 17 2012, 06:49 AM
Коментар #5376

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Радвам се за Лудогорец, трябва и А група да вземат.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
PitBull
коментар May 17 2012, 08:03 AM
Коментар #5377

Просветен

Коментари: 444
Регистриран: 15-March 09
Потребител N: 3316

Цитат(Thrashard @ May 16 2012, 09:50 PM) *
Чужденцитееееееее, нема ли български футбол за вас ? Честито на Crazyforester и кур за шоко!

Има, разбира се, кур за чорбата!!! smile.gif)))

--------------------
If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.

+Quote Post
Thrashard
коментар May 17 2012, 08:31 AM
Коментар #5378

Долна чорба

Коментари: 894
Регистриран: 17-May 11
Град: София Hate City
Потребител N: 4095

Така е доста по-добре, отколкото само да се правим на тактици и да анализираме чужди първенства smile.gif
Svetyl, сигурно си фен и на Сити, if you know what i mean smile.gif

--------------------
Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ
УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ
ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ
ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ
ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА
ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА
ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК
ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!!

+Quote Post
Svetyl
коментар May 17 2012, 08:48 AM
Коментар #5379

Поетично бездушен

Не съм фен на Лудогорец, просто им се радвам, има разлика, сеш'се biggrin.gif Носят разнообразие и поне малко интрига.
И на Сити се радвам.

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
monolithe
коментар May 17 2012, 10:47 AM
Коментар #5380

АnatheManiac

Коментари: 2625
Регистриран: 17-January 08
Град: Between Elation And Despair
Потребител N: 2543

Българският футбол, значи... Честито на Лудогорец за спечелената купа! Като цяло все ми беше тая кой от двата отбора ще завоюва трофея! Отборът, който има пари, следователно средства за добри играчи, спечели! Това е!

Никога не съм си крил пристрастията, че съм червен и в червата, но ситуацията в родния футбол и ЦСКА в частност, не я коментирам целенасочено! Нека приключи шампионатът, пък каквото има, ще го споделя. smile.gif

--------------------
And they do arose me
And I do watch how this weather
Forever will stay
In my frozen heart

I wear the mourning as I know the world is false...

"Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал)

"По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл)

+Quote Post
Megadeth
коментар May 17 2012, 07:20 PM
Коментар #5381

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Алеее, алеееееееее ЛУДОГОРЕЦ ШАМПИОН!

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 17 2012, 08:14 PM
Коментар #5382

Прогресиращ

Цитат(pa®tci @ May 17 2012, 06:50 AM) *
Цитат(Mor Galad @ May 17 2012, 12:53 AM) *
... А, да - писах проект за българското футболно хулиганство. Тогава тотално ме загуби идеята на родния клубен футбол...

И какво написа, че ми стана интересно?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%83%...%80%D0%B8%D1%8F

Можеш сам да видиш материалите, които четох. Ако някой смята, че е нормално бомба да избухне на гърба на човек ИЗВЪН СТАДИОНА, КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДВЕТЕ АГИТКИ и да причини смъртта му, не възнамерявам да споря с него.

Аз лично съм виждал ултрас на ЦСКА със свастика, татуирана на дясното рамо, SS - на лявото, "мразим чифути и мангали" - на шкембето (беше в спортната форма на Джаба), който се возеше пиян в градския транспорт и учудващо за час-пик в софийските автубоси, успя да предизвика едно внушително "празно пространство на разума" около себе си.

Футболът у нас е начин група дебили с комплекси за малоценност да демонстрират сила и ценност по най-просташкия възможен начин. Съзнавам, че това е нормален резултат от социално-икономическото състояние на страната, но това не означава, че трябва да ми харесва. Просто не това е идеята ми за най-великия спорт. А девизът на родната ни А група - "Честна игра, истински футбол" - наистина звучи нелепо на фона на касапниците, които са единственото забележително нещо по стадионите ни (като изключим уроците по футбол, които отборите от ШЛ дадоха на Левски).

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар May 18 2012, 06:52 AM
Коментар #5383

Serpent Moves

Леле, леле, леле, леле... Същият си като всичките ни "журналисти", само това ще ти кажа. sp_ike.gif В България сцената е (с малки изключения) трагична. В съседните нам държави положението е на далеч по-ниво (ако искаш надолу, ако искаш нагоре). Тука някои просто се изпражнявате по темата, без реално (на фона на останалите държави) да има върху какво да се упражнявате. Имаш ли идея какво става в Сърбия, в Румъния, в Италия, в Германия, във Франция, в Англия (да не изброявам)?

Като си погледнеш "статистиката" "футболно хулиганство" ли виждаш или инцидентни случаи (някои, да, наистина много неприятни (нормални за всяка една "футболна държава", но все така - инцидентни)). Повечето случаи от "статията" ти аз виждам съвсем нормални инциденти, често провокирани от някаква репресия (или бездействие на органите на МВР и последвала репресия от тяхна страна).

Пф...

Защо не написа за момчетата от Ботев, дето не знам колко години се опитваха да махнат задушаващият бавно отбора им Христолов? Защо не написа за атмосферата на пловдивското дерби (защото "великото" софийско е просто трагично)? Защо не написа за борбата и на момчетата от Благоевград да спасят своя отбор (убит впоследствие от ЦСКА)? Защо не написа за борбата на феновете от Спартак (Варна) срещу... ИЗНЕНАДА - ръководството на отбора и общината, които затриха този славен клуб? Защо не написа за борбата на феновете от Дунав (Русе) да им съществува отбора? Защо не написа за борбата на феновете на Локомотив да им съществува... въобще името, защото в момента цялата "държава" си е наумила да затрие спорта в северна София? Защо не написа за хореографиите им? Защо не написа за гаврите/репресиите, които полицията си позволява срещу някои агитки (главно по-малките) спрямо феновете и нагнетява обстановката въобще по стадионите? Защо не написа, че тези "хулигани" са единствените в "държавата", които забравиха цвят и емблема (общо казано) и се вдигнаха заедно, да застанат рамо до рамо с хората от Катуница миналото лято, докато всички други (начело с чичко Уш) се ослушваха, а платените медии ги изкараваха пияни/дрогирани/не 'нам си к'ви?

Защо не написа кой реално изгони хората от "стадионите"?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Но, не - феновете са виновни, тук те са лумпени/хулигани/алкохолици/дрогирани по дифолт. Дори когато правят хубави неща/инициативи. Като тази в Локомотив (София), да събират пари за консумативи в школата на любимия си отбор, защото бюджетът отпуснат от "благодетелят" и възлиза между 0 и 14 000 лв на година.

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 18 2012, 08:20 AM
Коментар #5384

Прогресиращ

^ Ще оценя, ако вместо да обобщаваш как положението в Англия е същото, ми посочиш случай на човек, несвързан с мача, който е загинал там. Това наистина не е обикновено футболно хулиганство, пич. Едно е да отидеш на стадион и да си вземеш. Друго е да си пиеш питието по Витошка или Патриарха (не помня къде беше човекът) и да загинеш нелепо от бомба избухнала на гърба ти. Това вече не е футболно хулиганство дори, след като си в опасност далеч от стадиона, а нещо далеч по-страшно В нито една цивилизована държава го няма това. Също така ще се радвам, ако не ми поставяш думи в устата, които не съм казал - абсолютно никъде не съм говорил за съседните ни държави.
Ако си прав, че става дума за инциденти ми посочи ЕДНО дерби между ЦСКА и Левски без асоциални (а в досто от случаите - и антисоциални) прояви. Истината е, че това би било един много хубав ИНЦИДЕНТ.
И хайде стига с това колко е виновно МВР и как провокира феновете. Преди последното дерби в София МВР бяха открили 46 противотанкови мини у двама фенове. Хайде обясни ми какво щеше да стане тук, ако МВР не се бяха намесили. Аз съм бил на Васил Левски при дерби и съм виждал кой кого провокира - мен ако питаш полицаите са учудващо търпеливи на подобни събития.
Истината е, че футболът ни може да бъде много по-представителен, ако полицията наистина направи това, което трябва да направи с едно ограничена бройка фенове, които са причината за грозните и ЛУМПЕНСКИ изяви по стадионите ни.

Хубаво говориш за атмосферата на пловдивските дербита, но не знам дали помниш как фенове на пловдивски отбор спират колата на съдия и го пребиват пред очите на жена му и малкото му дете.

Споменах ли вече колко са ни трагични отборите в Европа. Май да. Но както се казва у нас - "Като не можем на футбол, ще ги бием на бой"

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар May 18 2012, 09:47 AM
Коментар #5385

Serpent Moves

Положението в Англия не е същото - то е на много, много по-високо ниво.

Продължаваш да слушаш МВР - "противотанковите мини" всъщност бях военни димки. Пълното им назоваване по медиите бе нещо от типа на "противотанкови бомби с димно не-знам-си-какво". Като "димното" го бяха свели точно така, до мърморене под носа. И изобщо да не говорим начина, по който беше проведена тая "акция" и в какъв момент; да не кажем, че си беще чист PR.

Да, това с рандъм хвърлянето на бомба по улицата е малоумие, но "футболен хулиганизъм"? Айде моля ти се.

Съдиите в БеГе ядат дори твърде малко бой, макар че не те са за бой, ами тия, къде им дават поръчките.

За "служителите на реда" мога ти говоря от първо лице единствено число малоумщини/избиване на комплекси (като това, на входа на мач четирима униформени да заобиколят баща с две деца и едва ли не с палки да го подкарат да подписва декларация, че води децата си на мач от типа Локо София - Видима).

Не отъждествявай БеГе футбола и футболните дербита/мачове с това, което се случва на "Левски-ЦСКА", защото това издига безсилието/непознаването на материята ти още повече.

А случаят в който агитката на ЦСКА бе СМАЗАНА към ЗАТВОРЕНИТЕ изходи от сектора на Герена? Мога да ти разтягам локуми по темата цяла седмица, но не - "феновете (опа, "ХУЛИГАНИТЕ") са виновни", затова, да, няма смисъл да споря с промити мозъци, които си знаят да си баят само едно.

Ходи си духай на "твоите" чужбински отбори и не се занимавай с това да се правиш на много разбиращ от "футболното хулиганство в България" (че и по света).

Простотии има, да, но далеч не са на това ниво, което някои хора (и ти в това число) се опитват да припишат и натрапват.

--------------------

+Quote Post
Vlad
коментар May 18 2012, 10:27 AM
Коментар #5386

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

На стадионите вярно има утрепчици, които избиват комплекси и се чудят каква мизерия да сътворят. Обаче те не са чак толкова много. И е много тъпо твърдението, че лумпените изгонили хората от стадионите. Как можело в другите държави да си ходят с децата и да се наслаждват на играта, а тук да те е страх и други глупости. В Германия, Италия, Холандия, Франция правят такива погроми, че тука с наще 2 строшени рейса не може да се сравняваме. Ама стадионите са пълни нали. По наще ширини проблемите с полицията почти винаги са провокирани от феновете. Това обаче се допуска поради неадекватното поведение на властите по тези въпроси. Как преди е можело на националния стадион с 50- 60 хиледи да има 10 полицаи на пистата и да няма проблеми, а сега се строяват някакви кордони с роботи и има проблеми. Беше споменат случая от миналата година на Герена, където щяхме да се издушим и изпогазим. А такива случаи колкото искаш. От чисто футболна гледна точка всички сме съгласни, че сме на светлинни години от големите първенства. Обаче не живеем в Англия или Испания, а в България и е много по-добре да помислим как и ние да се доближим до това ниво. Интересно е също как всички, които цяла година не стъпват на стадиона понеже по това време играят Юнайтед или Рома, като ще се взима титла са първи на стадиона с два шала и изведнъж наще некъдърници им стават любимци.

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 18 2012, 10:41 AM
Коментар #5387

Прогресиращ

^Съгласен съм с колегата. Наистина трябва да се мисли какво да се прави по въпроса. Както преди 90-та само за реплика между футболисти (без да има бой дори) се издава нареждане да се сменят имената на Левски и ЦСКА.

@ partci. Не виждам никакъв смисъл да споря с човек, който в един от постовете си обяснява видиш ли "какво ставало в Англия, Германия и т.н.", а в следващия след като съм го помолил да посочи пример, както съм направил аз, се аргументира пак с общи приказки. Не знам кой има по-реални доводи. Предполагам си ти. Да не говорим, че продължаваш както преди време да показваш колко си прав с обидни реплики към опонента си в спора, което ако отвориш учебник по реторика, ще видиш, че е класически опит да се прикрие безпомощност.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар May 18 2012, 11:07 AM
Коментар #5388

Serpent Moves

Искаш примери от Англия и Германия ли?

Цитат
В Германия силно разтревожени от хулиганите

Само през миналия сезон са осъдени 5818 привърженици, организаторите се чудят какви мерки да взимат

Германия тревожно заби алармата - хулиганите превземат стадионите в страната. Последният шокиращ случай е с евреин. Израелският играч на Кайзерслаутерн Итай Шехтер беше обиждан от собствените фенове с “Юда” след загубата с 0:4 от Майнц. “Бундеслигата вече има сериозен проблем с хулиганите - каза Райнер Венд, шеф на немската полиция. - Побоищата стават все по-брутални. Атакуват полицаи и дори футболисти, без да се замислят.”

През миналия сезон са осъдени 5818 хулигани в Германия. За дербито Вердер - Хамбургер предпазните огради бяха удължени до 2,10 метра. Освен това на всички стадиони вече са задължителни металодетектори и обучени кучета, които да претърсват “до кожа” феновете. Планира се дори поставяне на скенери за лицата на хората, които влизат. “Средствата ни са ограничени - можем да налагаме само забрани за мачове и парични глоби”, заяви изпълнителният директор на Хамбургер Оливер Шеел.

Треньорът на Волфсбург Феликс Магат обвини агитката, че пее песни срещу Кристиян Треш. “Ще вдигнем цените на билетите и ще махнем местата за правостоящи, за да могат камерите да идентифицират хулиганите”, каза президентът на “Хановер” Мартин Кинд, платил над 80 000 евро глоби само този сезон заради пиромани на стадиона си. Босът обяви, че за агитката ще има сериозно увеличаване на цените на билетите.

Това е от тази година. Ето ти още.

В момента ме мързи да ти ровя за Англия, но положението там е сходно. Тенденцията в Европа е, че за тези неща не се пише - все едно не съществуват - като един вид "превенция". На какво, не мога да ти отговоря.

А "какво да се направи по въпроса" се мисли, спокойно, но е като по цял свят - крайно и едностранно. Форевър Биг Брадър, рестрикции, хората под строй. Пример? Ето ти:

Цитат
Ситуацията с ULTRA - движението в Италия

Италия, страната, където е роденo ULTRA движението, в последните няколко години феновете страдат от големи репресии от страна на властите.Цял свят се наслаждава на хореорафиите на италианските ултраси и всички ги копират.Днес обаче, ситуацията е различна и по-специално за тези, които пътуват с отборите на гостуванията.Трибуните изглеждат тъжни и пусти.

Полицията и правителството забраниха на истинските ултраси да влизат на стадионите.През 2009-та се въведоха, така наречените "tessera" карти. Това е един вид лична карта на фена, която се дава от полицията и клубовете само на тези, които нямат провинения по стадионите.Само с тази карта може да се пътува и на гостуваниата на клуба. " Tessera" има микрочип за да може полицията да проследява всяко движение.Също така, през 2007-ма се въведе задължително преминаване на всички банери през полицията и само с тяхното одобрение могат да се излагат на трибуните.Глобите за използването на пиротехника станаха страшно високи!

Разбира се ултрасите в Италия са против тази система и на среща в Катания преди 2 години решиха да не приемат " Tessera" правилата . Имаше и голям пртотест в Рим през 2009-та година(вижте видео материала).

Но, не всички групи подкрепят недоволството.Фракции на Интер, Ювентус и Верона приемат картите и смятат, че те ще върнат феновете по трибуните.Миналото лято на протеста на ултрасите във Верона, групи от Милано дойдоха въоръжени и създадоха хаос по улиците.По този начин, феновете са разделени на два фронта.

От този сезон, всички мачове са забранени за хора без карти "tessera".Правителството има право да забранява гостуваща агитка на мачове с повишен риск от сблъсъци.Преди феновете купуваха билети за домашните трибуни, но сега те могат да бъдат закупени само срещу документ за жителство в града и полицията не позволява жители на други градове и области да посещават стадионите, освен в гостуващите сектори.

Положението за ултрасите в Италия никак не е леко.Трудно е ,да не можеш да пътуваш с отбора си на гостувания.

Разединението между ултрас - групите няма да помогне в борбата, но със сигурност италианските фенове няма да се откажат!

Чудно, нали?

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 18 2012, 01:22 PM
Коментар #5389

Прогресиращ

^ Замисли се как това да наречеш играч Юда е сериозно провинение в Германия и води до санкции от закона, както и забележи - "песните" по адрес на някого. Може и да бъркам, за което съжалявам, но не ми се струва, че скандирания като "мангал" или други подобни изобщо правят впечатление на някой у нас. Аз не виждам проблем с това, че хората без карта "тесера" не могат да влизат по стадионите при положение, че става дума за разграничение между такива с и без провинения по стадионите. Ако някой се нарича фен на отбора си, то няма да разваля имиджа му с хулигански прояви - ако има друго мнение по въпроса, мястото му не е на стадиона. Може би все пак ще се съглася, че МВР имат вина за ситуацията у нас, но тя се състои не в някакъв тип провокации, а в недостатъчно навременни и адекватни мерки срещу тези, които правят размирици.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар May 18 2012, 02:14 PM
Коментар #5390

Serpent Moves

Цитирал си "псуване", а ред по-долу ти пише "побоища". Ще ме караш да ти търся клипове с масови мелета от Германия миналта година - специално ако ти се занимава потърси на тема Санкт Паули за какво става на въпрос.

Колкото до картите, съжалявам, но идеята им далеч не е такава. Настрана от тоалната комерсиализация , се цели тотален контрол/рестрикция над будната маса от обществото, каквато по цял свят са футболните фенове. Откъде знам ли? Защото същото се опитват да направят и тук.Знаеш ли каква е "превенцията" на полицията? Миналата година като стана джамбурето в Катуница и щеше да има протестен митинг, ми звъняха по телефона от районното да ходя да подписвам някакви декларации. На въпроса ми "За чий?", защото нито съм задържан нито нещо, ми се отговори че се водя футболен хулиган. На въпроса ми как така се водя футболен хулиган, при положение, че не съм задържан или осъждан ми се отговори "Добре де, фен".

Съжалявам, но аз такъв живот под постоянно наблюдение не ща да живея.

Колкото до провокациите от страна на МВР... да не би случайно да живееш извън България в последните години?

Тук "полицаите" МАСОВО:

а. провокират;
б. бият;
в. прибират;
г. раздават присъди... избирателно. На "кой завари".

Ако си вършеха работата наполовина толкова добре и организирано, като когато разпръскват тълпа по митинги и пр. и извън подобни мероприятия, в милата ни "държава" надали щеше да има такова ниво на престъпност. За сметка на това случаите на избиване на комплекси/превишаването на правомощия и малтретирането или "насочването" от "системата" на хора са безчет.

За последно ми хрумва да ти посоча привикването на Мишо Шамара в районното да дава обяснения заради негови текстове.

Да, понякога има проблеми около някои "възлови" мачове или кръгове от фенове (по-често дори извън футболните терени пр.), но заради тези ли проблясъци на "футболно хулиганство" според теб са празни трибуните?

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 18 2012, 04:33 PM
Коментар #5391

Прогресиращ

Аз лично си мисля, че трибуните са празни заради качеството на футбола. Ако знам, че ще гледам нещо като това, което предлагат Реал, Барса, Арсенал или Байерн, ще отида на мач дори и с риск да бъда пребит (за съжаление не бях в София за домакинските мачове на Левски в ШЛ). Но знам, че няма да гледам нищо такова у нас.

И всъщност идеята на предния ми пост беше не да твърдя, че няма бой в Германия, а че там просто манталитетът е друг - Юда, унизителни песни против собствен играч - причина за глоба и санкции - това е правилният начин на мислене, който сериозно ни липсва.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар May 18 2012, 04:49 PM
Коментар #5392

Serpent Moves

Не, това е малоумие и милиционерщина. bye.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар May 19 2012, 01:29 PM
Коментар #5393

Поетично бездушен

http://www.youtube.com/watch?v=Ip5rd4Pv4D8

7 часа smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
monolithe
коментар May 19 2012, 02:29 PM
Коментар #5394

АnatheManiac

Коментари: 2625
Регистриран: 17-January 08
Град: Between Elation And Despair
Потребител N: 2543

От фатализъм ще кажа само две неща:

Успех на ЦСКА след малко и на Байерн довечера!

--------------------
And they do arose me
And I do watch how this weather
Forever will stay
In my frozen heart

I wear the mourning as I know the world is false...

"Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал)

"По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл)

+Quote Post
Megadeth
коментар May 19 2012, 03:47 PM
Коментар #5395

Единствения отбор, който е достоен да спечели ШЛ е този, който е победил Барса. :>

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 19 2012, 09:30 PM
Коментар #5396

Прогресиращ

Някой сериозно е излъгал Гомез, че е център нападател. Същият, който е излъгал и Бензема предполагам.

--------------------

+Quote Post
scion_of_storm
коментар May 19 2012, 11:20 PM
Коментар #5397

Рицар на върховен дом Сянка

Група: Metal World Conclave
Коментари: 13162
Регистриран: 26-November 05
Потребител N: 1041

баси драмата бе копеле!

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар May 19 2012, 11:41 PM
Коментар #5398

Прогресиращ

Не знам какво да кажа за този мач. На Челси пак им се получи. А Байерн могат да се сърдят само на себе си и на нападателите си. Нямаш право да изпуснеш толкова аристократично такива положения, включително и престъпната дузпа на Робен. ИГРАЧ НА МАЧА - ЧЕХ. Само искам да отбележа, че за разлика от Нойер, той позна посоката И НА ПЕТТЕ дузпи и спокойно можеше да спаси повече от една, а спасяването, което направи срещу Олич беше наистина магия. Невероятен вратар. Не онзи Чех от преди контузията, но все пак - невероятен. Много хладнокръвни изпълнения от страна на Челси, когато бяха с дузпа назад и пропуск означаваше на практика втора поредна загуба на финал на дузпи. Стоманени нерви наистина. А за дузпата на Лампард няма какво да се каже- перфектната такава в момента, когато отборът имаше нужда от такова изпълнение.

ЧЕСТИТО НА НОВИЯ НОСИТЕЛ НА ШАМПИОНСКАТА КУПА В ЕВРОПА - ЧЕЛСИ!!!

--------------------

+Quote Post
Megadeth
коментар May 20 2012, 12:02 AM
Коментар #5399

Kво значи пак им се получи ве??? Биха Барса, биха Байерн... тъпо е даже да си помислиш, че е късмет. Дрогба и Чех са баси героите.

--------------------

+Quote Post
Discipline
коментар May 20 2012, 12:11 AM
Коментар #5400

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Потребител N: 3419

Нереални Дрогба и най-вече ЧЕХ! Евала и честито.

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post

193 страници V  « < 178 179 180 181 182 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 23rd July 2025 - 01:21 AM