![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Накрая ще се окаже, че Швеция не са кой знае какъв отбор, когато не играят с България...
Иначе Англия - ебати мъката. Бях за тях, просто защото съм против Франция. Но искрено съжалявам всеки, който ги подкрепя истиснки. Нема такава скръб! Засега най-якият мач беше Италия-Испания май. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Абе на мен ли ми се струва или Германия засега е най-добре играещия отбор на това първенство???
![]() ![]() Поздрав за всички "разбирачи" ![]() ![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Така ти се струва. Просто холандците изглеждаха като страдащи от малария, тиф и холера едновременно. Немците играха прилично, но просто имаха срещу себе си един тотално немотивиран отбор, който не можеше да си подаде три паса и ги накара да изглеждат гениални. Имаше една дупка от около 30 метра между нападателите и останалите играчи на лалетата. Робен вярно, че трябва да го забранят със закон - това, което той се опита сто пъти да направи, Ван Перси го направи като пипна топката за втори път. Тъмнокожият бек сигурно нямаше и три точни отигравания. Ван Бомел си е стар некадърник, той не ме учудва. Накрая на мача дори изглеждаше като че ли холандците се опитват да "печелят време", така спокойно си разиграваха и се разхождаха по терена. Едно огромно разочарование бяха хората в оранжево в този мач. Ако подобен отбор трябва да е мерило за това, че немците са най-добре играещият тим в шампионата, значи картинката е доста тъжна.
На мен ми е много интересно, ако Полша станат втори в групата си, какъв як мач ще стане с Клозе, Троховски и Подолски - ще бъде "нека по-добрите поляци победят". Както аз ги виждам нещата, голмайсторът на това първенство се очертава да е испанец ![]() Много ми се иска по някакво чудо Русия (който е най-добре играещият отбор досега за мен - защото съм пристрастен към испанците, предполагам) да стане втора в групата си. Тогава гарантирам сблъсък, който ще завърши като Втората световна. Но май немците ще минат между капките до полуфинала. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Троховски не е в отбора.
Много ми харесва как за пореден път опитваш да омаловажиш успеха на германците. Какво да се прави, няма да се промениш. Липсата на Каут може би повлия, твърде късно влезе. И все пак в края на мача Холандия си направи играта и показа защо е смятана за фаворит. -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Mahtavin :> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4294 Регистриран: 20-March 08 Град: Пловдив Потребител N: 2643 ![]() |
Меси в кой отбор играе?
-------------------- В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор) |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 558 Регистриран: 3-September 09 Град: София Потребител N: 3551 ![]() |
Троховски не е в отбора. Много ми харесва как за пореден път опитваш да омаловажиш успеха на германците. Какво да се прави, няма да се промениш. Липсата на Каут може би повлия, твърде късно влезе. И все пак в края на мача Холандия си направи играта и показа защо е смятана за фаворит. Човече, не знам какво трябва да кажа, за да ти угодя. Предполагам трябва да стана фен на Германия и Байерн Мюнхен. В смисъл, немците играха нормален мач. Никъде не съм казал, че са играли зле. Постът ми беше посветен на това да критикувам Холандия, защото считам, че когато отбор, който харесвам, се е провалил, трябва да търся причините в него, а не да обвинявам късмета или типа игра на опонента, както правят други хора. Не харесвам Германия и мога да пиша какво не ми харесва точно в играта и победите им, но не го правя, защото би било доста дразнещо. Старая се да коментирам предимно отборите, които ме интересуват. Всъщност ти започна с подмятанията за Испания преди да съм казал каквото и да е по адрес на немците - поправи ме, ако греша. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^ Ясно.
Относно критиките, за Германия бих казал, че Подолски не ми хареса, много се губеше. И може би твърде рано тръгнаха да пазят резултата. Иначе искам Холандия и Португалия да завършат равен, а Германия да пусне един гол на Дания. Да е интересно, просто ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Post Mortem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4321 Регистриран: 22-September 07 Град: In my own portrait of Sorrow Потребител N: 2345 ![]() |
И на мен ми се ще тъй да е, ама по - реално би било Португалия да бият Холандия, а Дания да се задоволят с доброто представяне. Германия и Русия са двата отбора, чиито игра за момента най - много ми харесва. И при двата се забелязват спадове в определено време от мачовете, но това не е твърде показателно, мисля си. Вчера Швайнщайгер беше гениален, Гомес също. Холандците играеха, сякаш са посетили някой кофи шоп преди това.
Ще ми се някак Ирландия да бият Испания тая вечер, ама ще е бая зор. Зелените са ми много симпатични и винаги се раздават докрай, но невинаги раздаването стига. Хърватия, ако успеят пък да бият Италия ще са най - големия фурор на турнира. При все размисли, вероятно един от двата фаворита от групата ще се издъни тая вечер. -------------------- Хората ме наричат луд, но все още не е изяснено дали лудостта не е висша форма на интелект и дали всичко славно - всичко задълбочено - не е рожба на болната мисъл, на онези настроения на ума, достигнати за сметка на разума. Сънуващите денем знаят много неща, които убягват на сънуващите единствено нощем. В своите сиви видения те успяват да зърнат вечността и се събуждат разтреперани от мисълта, че са били на прага на голяма тайна. Научават по нещо откъслечно от мъдростта, което е за добро, и повече от обикновеното познание, което е за зло. Едгар Алан По - "Елеонора". Ние сме завинаги нова генерация със кървящи от мъка и болка очи. Знаем, че за нас няма компенсация и повръщаме върху надеждата за по-добрите дни. Keelhauled |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ами браво на Испания. Просто ги помляха и даже ми се струва, че не си даваха зор постоянно.
P.S. Голът на Фабрегас ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Надявам се на испанците да не им се завърти главата от тази победа, защото предстои мач срещу хърватите, който не трябва да бъде загубен, а "шахматистите" не са за подценяване и жабарите го усетиха днес.
Няколко неща за мача: 1) Това наистина беше екзекуция. 2)Разликата в класите беше твърде голяма. 3)Торес показа, че проблемът не е в неговите голмайсторски качества. Вкара два прилични гола (не бяха гениални, но сто процента Робен щеше да пропусне поне едно от тези положения). 4)Когато испанците разбраха, че този мач е техен започнаха да играят по начина, който ме кара да харесвам испанските клубове и националния им отбор - технично, с магически докосвания, задържане на топката за абсурдни периоди от време, в които опонентите просто гледат от ВИП ложи на терена какво се случва. 5) Не е лошо да се започва с нападател в схемата. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Напълно съгласен и с петте точки. С хърватите се видя, че шега не бива, но си мисля, че ще додрапат до равен и по голова разлика италианците ще си заминат...
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Facepalmer ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 13270 Регистриран: 11-April 03 Град: South Of Heaven Потребител N: 63 ![]() |
Тука понеже нали големият въпрос е "Кой ще спре Германия?" Преди вчерашните мачове веднага бих казал "Италия", защото на немците им трябва точно един такъв солиден отбор да ги изклизми и излъже и са чао. Само дето скуадрата като нищо да не си мине групата след това равенство. Особено ако последния кръг Хърватия и Испания си врътнат едно приятелско 2:2 по същия начин като Швеция и Дания през 2004.
Ама минат ли я, като нищо и да си го спечелят това европейско... -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Испанците снощи решиха да си го извадят на Ирландия. Нали валя снощи, та им намокри тревата, да си правят играта. Аз с най-голямо удоволствие проспах второто полувреме, то няма и как с тоя приспивателен стил на игра.
Хърватите са корав отбор и да, "жабарите" го усетиха! Същите тези "жабари", които червените балерини не успяха да бият, щото са много отворени и ореваха света, че не им била мокра тревата! Смешно, кухо и типично немощно оправдание, прикриващо собствената глупост да играеш без нападател, срещу слабоподвижни БТР-и като Киелини, Маджо (изключително несъстоятелен и тотално нарочен футболист) и Де Роси, който пък на всичкото отгоре дори не е централен защитник! Представям си какъв рев щеше да е, ако в онази ситуация през второто полувреме овъглената девятка на Италия беше подал на Касано при 0:0 и ситуация двама на един срещу Касияс! От мачовете досега, основният фаворит за титлата според мен гледахме онази вечер - Германия! Немците буквално си правиха гаргара в определени моменти от мача срещу "лалетата". Холандия са неузнаваеми, все още си остава необяснима загадка как може Ван Маарвайк да е толкова непрозорлив, за да види проблемите в отбора си - липса на ляв бек, присъствието на Ван Бомел и дебелокожия му инат (присъщ за един френски мениджър на един мой любим английски отбор) да залага на бита карта като Робен! Това момче има сериозни психически проблеми, след като буквално разсипа и закопа сезона на клубния си отбор! Един мой приятел го каза много хубаво: "В мача срещу Германия, Ван Перси от третия опит направи това, което Стъклото не успя от 30 пъти!" Общо взето, всичко най-опасно, което Холандия създаде, дойде от Ван Перси и Снайдер. Другото беше жалка картинка. Съжалявам, че специалист от величието на Гуус Хидинк няма възможност да тренира това поколение на оранжевите. Само той би могъл да им донесе трофей! И ако по една удивително невероятна случайност стане врътка, холандците ще се натресат на Русия, която очаквам да завърши на първо място в своята група! Тогава Ван Перси и компания ще се сблъскат с "холандската" Русия - отбор, който стои на терена по начин, който би подхождал най-много именно на "лалетата". Интересно ми е да видя Франция днес, тъй като ги пропуснах срещу Англия и реално нямам впечатления от представянето им срещу островитяните. При украинците настроението е приповдигнато, а и няма как иначе. Плюс за тях е, че напрежението определено не е в техния лагер, те не носят бремето на фаворит, могат да се освободят психически, особено след впечатляващата победа над Швеция. Очаквам днес шведите да са тотално преобразени срещу Англия, защото скандинавците са заплашени от отпадане още в груповата фаза. Не, че би било особена изненада при наличието на имена като днешния им съперник и Франция. Направи ми впечатление, че "тре кронур" заигра много силно срещу Украйна едва с появата на играчи като Вилемсон и Елмандер. Прибавяме и Ибрахимович отпред и за защитното каре на "трите лъва" става много, много тежко. А защита на Англия, особено в центъра е тромава като индийски слон. Затова очаквам много черна работа да свършат двойката централни халфове пред защитата. В атака, без Рууни англичаните са импотентни. Струва ми се, че силов играч като Анди Керъл би бил доста по-полезен от Уелбек срещу коравите бранители в жълто-синьо. Единственият светъл лъч изглежда присъстивето на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Ако хлапето не прегори, бековете на шведите ще берат ядове. -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 ![]() |
Керъл е баси великана!!!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 ![]() |
Евалата за победата! Така ги искам англичаните всеки мач, както се представиха през второто полувреме, когато трябваше да догонват.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Французите показаха, че са по-силният отбор срещу Украйна. Не ги харесвам, а Лоран Блан не мога да го дишам, но играха добре и май са най-добрият отбор в тази група.
Англичаните показаха много характер в мач, в който трудно можеха да бъдат наречени по-добрия отбор, но всички сме чували от коментаторите на Диема Вижън за английския дух и на какво е способен. Голът на Уелбек може би в съревнование с този на Ван Перси са най-красивите голове на турнира дотук. (лично мнение) -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 444 Регистриран: 15-March 09 Потребител N: 3316 ![]() |
А някой забеляза ли какви игри показаха и трите ни съперника в квалификациите и какви отбори са изградили? И трите имат големи шансове да прескочат групите.
Пак ще плачем горчиво наесен, ехх.... -------------------- If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Доста лошо е да имаш един от най-перспективните нападатели в Европа и да отпаднеш. Визирам Полша.
|
|
![]()
Коментар
|
|
Голяма червено-бяла драма в А група!
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Какво точно се случи в тази група?
Руснаците успяха да си провалят почти сигурното класиране. Напълно безотговорно поведение на отбора. Треньорът не знам защо беше решил упорито да пуска всеки мач рекордьора по неточни удари Кержаков. Никаква идея в атаките на братушките. На моменти даже имах чувството, че нарочно избират да минават през най-наситените с противникови играчи зони. Аршавин го нямаше. Дзагоев (не знам дали така се спелува) може и да им е голмайстор, но поведението му в няколкото опасни атаки, които червените успяха да организират беше егоистично и направо детинско. Павлюченко и Погребняк не успяха да се включат по никакъв начин. Пълна трагедия, която трудно мога да си обясня след летящия старт срещу Чехия. Щях да припадна, когато Карагуниз след откровената си симулация стана и започна да се кръсти. Искрено се надявам немците да изнасилят комшиите. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Имайки предвид нулевата ефективност на гръцките атаки, мисля, че Германия няма да имат проблеми. И другото, което е, подценяване НЯМА да има.
P.S. А колкото до мачовете (вече) днес, нямам против Германия - Дания равен. Някои хора трябва да се научат да не си пускат зетовете ![]() -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Каква поредна футболна драма, драги зрители. Кур за русия.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Ето с тези играчи днес трябваше да играят и миналите мачове Холандия...
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Явно си написал това мнение преди гола на Роналдо...
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да, след гола на Холандия, ама общо взето след него не направиха абсолютно нищо... Наистина никакъв отбор нямат.
А Роналдо тая вечер е просто фурия!!! Очаквам трети гол от него! ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Такава слаба Холандия, откакто гледам футбол, не съм виждал. Това обяснява защо ги победихме
![]() Браво на Португалия, окопитиха се, а Кристиано, колкото и да не ми е любим, просто беше истински лидер. Чудни португалци, наистина. -------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
Поредното трагично представяне на лалетата. Португалците направиха няколко фрапантни пропуска, а и Стекеленбург се намеси адекватно в определени ситуации. Иначе нещата отиваха на разгром. Вярно е, че оранжевите (които бяха сложили траурните одежди съвсем на място тази вечер) удариха греда и имаха няколко положения в края на мача, но "принцовете" удариха две и със сигурност могат да са по-недоволни от количеството изпуснати възможности. Роналдо показа защо е може би най-добрият футболист в европейския футбол след Меси (съмнявам се някой, който претендира, че разбира от футбол, да го критикува за играта му тази вечер).
Каквото и да е мнението ми за немския национален отбор, трябва да призная, че тази вечер играха мъжки и проявиха максимална доза феърплей, надделявайки над "динамита", за да дадат шанс на холандците. Уви, тъст, зет и компания не успяха да се възползват и са първият отбор, който отпада от еврото без спечелена точка. Дано да си извадят поуки. Както си говорихме тази вечер с един приятел, не можеш да имаш такива класни играчи и да стоиш като дроб на терена. -------------------- Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Mor Galad, това ли е Испанията, която харесваш? Дано отпаднат на четвъртфинал, по-засада едва ли можеше да има при гола им! ГРОЗНО!!!!!!!!!!!
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Аз се извинявам предварително, че се бутам между шамарите в тема, от която по принцип не смятам, че разбирам достатъчно. По начина, по който знам правилата, нямаше засада - при първия пас Навас беше в пасивна засада, но Иниеста си беше зад хърватския защитник, така че тук ясно. При втория пас се намесва правилото, че играчът трябва да е ПРЕД топката, за да има засада - връщане назад не може да е засада, както беше в този случай.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() АnatheManiac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2625 Регистриран: 17-January 08 Град: Between Elation And Despair Потребител N: 2543 ![]() |
Конкретно за гола - категорично засада при паса към Иниеста НЯМА!!! Навас е пасивна такава! Не ги знам вече тези пусти обновления за засадите, но е факт, че Дания вкара гол на Португалия по съвсем същата схема и там попадението го признаха без протести!
Иначе, престъпно подмината дузпа за Хърватия за фаул срещу Манджукич! Колко играха и двата отбора феърплей не знам, но със сигурност една ситуация (тази на Фабрегас, малко преди гола) ми наостри вниманието с очевадното нежелание на каталунското леке да вкара! И да, този път Касияс им спаси задниците с невероятни намеси! Сега хърватите спокойно могат да хапнат някой "жабешки" деликатес. Много би отивал в менюто на Испания, но нейсе! Другият път! -------------------- And they do arose me
And I do watch how this weather Forever will stay In my frozen heart I wear the mourning as I know the world is false... "Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал) "По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл) ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 22nd July 2025 - 06:37 PM |