Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
193 страници V  « < 182 183 184 185 186 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Футбол, вечната игра
Svetyl
коментар Jun 24 2012, 10:35 PM
Коментар #5491

Поетично бездушен

Група: Приятели
Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Все пак браво на Прандели. Заздрави си халфовата линия и сега спокойно ще си чака дузпите. А дузпи и Англия... нали.
Пък и Харт нещо не е много сигурен днес.

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.
Go to the top of the page

+Quote Post
SoulOfPerdition
коментар Jun 24 2012, 11:18 PM
Коментар #5492

Прогресиращ

Група: Потребители
Коментари: 686
Регистриран: 27-June 08
Град: The Other Side
Потребител N: 2821

Koйто и да се класира и срещне Германия, ще бъде премазан от танкове.

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 24 2012, 11:26 PM
Коментар #5493

Поетично бездушен

^Правилно.

--------------------
Historia vitae magistra

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 24 2012, 11:29 PM
Коментар #5494

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Svetyl как позна smile.gif

Иначе за мача с Германия - италианците играха 120 минути и имат 2 дни по-малко за почивка. Адски ще им е трудно. Но нека не забравяме статистиката на Германия срещу Италия wink.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 24 2012, 11:41 PM
Коментар #5495

Поетично бездушен

Не бих се натъжил много ако Германия отпадне точно от Италия. Адзурите днес показаха, че са във възход. Диаманти си оправда името.
Което ми напомня - браво на сеньор Прандели. Чудесни тактически решения!

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jun 25 2012, 08:07 AM
Коментар #5496

Прогресиращ

Коментари: 558
Регистриран: 3-September 09
Град: София
Потребител N: 3551

Беше ясно, че англичаните са по-слабият отбор още от началото на ЕВРО-то. Но английският национален и клубните им отбори имат на моменти дразнещото умение да отстраняват съперници, срещу които изглежда, че няма как да спечелят. Имах усещането, че снощи ще стане така, но съм се излъгал. Напълно заслужена победа на Италия. Те просто смазаха съперника си. Прекрасна игра и на двамата вратари. Това спасяване, което Буфон направи в началото на мача направо ми спря дъха. Италия спокойно можеше да бие в редовното време, ако не беше безотговорната игра на Балотели. Ще ми се да видя партньорство на Касано с Ди Натале, но треньорът май си харесва момчето със специалната прическа. Парадоксално е, че това беше мачът с най-много удари в първенството и в същото време - единственият, който завърши без гол. Футболната логика FTW.

Еdit: Дузпата на Пирло ме накара да се почувствам много добре снощи. Невероятен играч.

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jun 26 2012, 08:32 AM
Коментар #5497

Прогресиращ

http://downpourbg.com/komikseuro/

ХАХАХАХАХАХАХА

--------------------
Има две неща на този свят, които не ни се налага да постигаме сами - смъртта и простотията. Те са ни даденост.

+Quote Post
telia
коментар Jun 27 2012, 05:55 PM
Коментар #5498

Прогресиращ

Коментари: 794
Регистриран: 11-March 07
Потребител N: 1949

^ laugh.gif

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
Discipline
коментар Jun 27 2012, 11:31 PM
Коментар #5499

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Потребител N: 3419

San Iker управлява!

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jun 28 2012, 09:42 AM
Коментар #5500

Прогресиращ

Хубав мач стана, макар да нямаше голове. Португалия май е първият отбор от доста време насам, който има над 40 % владеене на топката срещу Ла Фурия и това даде много ясно отражение в играта. Испанците не можеха да си играят играта често губеха топката при опитите си за постепенна атака и това създаваше много опасности пред Св. Икер. Като цяло мачът май беше равностоен с може би лек превес на Роналдо и компания, но не достатъчно, за да говорим, че са изпуснали мача. При дузпите логично отборът с по-добрия вратар и по-опитните играчи продължи. Няколко странични коментара за мача:

1) Бускетс е пълен боклук - след като целия свят го видя как "пийква" срещу Интер, сега дори имаше наглостта да се кара на съдията, че опонент симулира (даже получи жълт картон за това)

2) Точно си мислех, че Пепе не се е проявявал това първенство (освен опита му да лиши Гомез от поколение) и той демонстрира нови нива на кретения този мач - да влезеш по този начин с коляно в гърба на съотборник от твоя клуб е наистина нещо специално (не че Алонсо е от най-деликатните играчи де). Освен това преби някой с лакът в наказателното поле (май Негредо беше) без това да има нищо общо с играта за топката.

3) Рамос уцели вратата!

--------------------

+Quote Post
monolithe
коментар Jun 28 2012, 10:16 AM
Коментар #5501

АnatheManiac

Коментари: 2625
Регистриран: 17-January 08
Град: Between Elation And Despair
Потребител N: 2543

За мен мачът, с изключение на няколко моменти проблясъка, беше пълна скука. Почти нищо кой знае какво не се случи, а в един момент започнах да се питам дали играчи за над 1 млрд. евро са способни да нацелят врата. Дано има останали живи гарги над Донецк. Португалия стояха стабилно на терена и пресата която наложиха, хвана испанците по бели гащи! И когато прехвалените губеха топката в центъра, си личеше, че не знаят какво да правят! Потресен бях да видя как Испания има нападател като Торес, който дори не помириса терен. Не мисля, че играч, донесъл европейска титла на страната си, заслужава подобно отношение. Да не говорим, че според мен единственият, който можеше да материализира плахите опити на Испания за гол беше именно "Ел Ниньо".

Иниеста беше неузнаваемо слаб, Шави беше бледа сянка на себе си и се видя, че като не владеят топката, испанците трябва да тичат. Само дето Шави не е свикнал да тича особено без топка в последните години и е позабравил как се правят тези нещица. Освен Чаби Алонсо (най-добрият играч на Испания за цялото първенство, според мен), другите са пълен въздух. Нито скорост, нито нищо! С изключение на няколко включвания на Жорди Алба, който по традиция беше сред най-силните. Някой да видя или запомни "фантастичният" Давид Силва?

Португалия не създадоха нищо впечатляващо в предни позиции, но като цяло бяха доста равностойни. Колкото и да не ги изтрайвам, поздравления за мъжката игра. Но... Видя се, че този отбор е пряко зависим от головете на Роналдо и ако той не вкара, тимът просто не печели. Както се и случи. Пауло Бенто явно е единственият, след Прандели, който ясно осъзна как се спират испанците - силови футболисти в средата, дребни фаулчета за накъсване на играта и преса. Изисква се унищожителна силова подготовка за такова нещо, но португалците в големи периоди от мача правиха точно това. Тактически перфектно изигран мач от тях. Но пък откъм зрелище, напълно лишен от блясък двубой - само няколко ситуации, които се побират на пръстите на едната ръка.

Като индивидуалности ми направиха впечатление точно двама играчи - Чаби Алонсо от Испания, както вече споменах, а също и Мигел Велосо от Португалия. Черноработници тотални, хвърлиха много пот и бяха там, където трябваше да са през целия мач. Всички други бяха пълни загадки. Да не говорим за пълния анонимник в стартовите 11 на "фурията" Алваро Негредо! А Пепе беше не за червен, а за лилав картон в няколко ситуации, в които се доказа за пореден път, че това момче има сериозни пробойни в своето психическо състояние!

Дузпите вече са лотария, там е повече психика и късмет. В случая, спортният шанс бе на страната на испанците. И да, Серхио Рамос нацели вратата!!! Но пък човекът си би дузпата много майсторски.

--------------------
And they do arose me
And I do watch how this weather
Forever will stay
In my frozen heart

I wear the mourning as I know the world is false...

"Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал)

"По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл)

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 28 2012, 10:56 AM
Коментар #5502

Facepalmer

Цитат(monolithe @ Jun 28 2012, 11:16 AM) *
За мен мачът, с изключение на няколко моменти проблясъка, беше пълна скука.

Именно! Всички са толкова наплашени от тъпата Испания, че отказват да играят футбол срещу тях. В смисъл - стигат само до това да ги пресират и фаулират, но да им вакарат гол нещо не се опитват сериозно. Ебати тъпото първенство, ако и финалът е нещо подобно.

Довечера очаквам мач с поне 2 гола. И имам чувството, че отборът, който спечели днес, накрая ще вдигне и купата.

--------------------

+Quote Post
PitBull
коментар Jun 28 2012, 02:10 PM
Коментар #5503

Просветен

Коментари: 444
Регистриран: 15-March 09
Потребител N: 3316

Колко съм доволен, че пропуснах мача вчера.... Честно казано, очаквам оставащите два мача до края да са 0-0 и да се решават с дузпи.

--------------------
If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.

+Quote Post
SoulOfPerdition
коментар Jun 28 2012, 09:26 PM
Коментар #5504

Прогресиращ

Днес сигурно ще гледаме доста скоростен и нападателен футбол. Мисля си, че Германия ще бие в редовното време.

Отпуши се Балотели!

ОМГ, Италия шампион!

+Quote Post
Discipline
коментар Jun 28 2012, 10:47 PM
Коментар #5505

Keep trekking

Коментари: 1495
Регистриран: 20-May 09
Потребител N: 3419

Цитат(SoulOfPerdition @ Jun 25 2012, 12:18 AM) *
Koйто и да се класира и срещне Германия, ще бъде премазан от танкове.

Дали пък верно? wink.gif

--------------------
Каквото посееш, това ще пожънеш.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jun 28 2012, 11:44 PM
Коментар #5506

Facepalmer

Аз кво казах? drinks_drunk.gif

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 28 2012, 11:45 PM
Коментар #5507

Поетично бездушен

Браво на Италия. Заслужена победа. Колкото до Германия - непонятни ми бяха много неща от състава днес. Жалко.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
monolithe
коментар Jun 29 2012, 10:02 AM
Коментар #5508

АnatheManiac

Коментари: 2625
Регистриран: 17-January 08
Град: Between Elation And Despair
Потребител N: 2543

Италия беше отборът, който показа, че ИСКА да играе финал! И мисля, че тези играчи са вече шампиони! Заради това, че натриха носовете на всички, които си правиха гаргара с тях! Само за справка: в селекцията на "скуадра" има осем настоящи (Буфон, Бардзали, Бонучи, Киелини, Маркизио, Пирло, Джакерини и Джовинко) и трима бивши (Де Санктис, Балдзарети и Ночерино) футболисти на Ювентус, който пък стана шампион на страната. Треньорът също е бивш футболист на Ювентус, от златния период през 80-те години. Последният път, в който е имало такава черно-бяла доминация сред играчите, представящи Италия на голям форум, резултатът беше показателен - световна титла! С победа в полуфинала точно срещу Германия! Съдба?!

--------------------
And they do arose me
And I do watch how this weather
Forever will stay
In my frozen heart

I wear the mourning as I know the world is false...

"Най-голямото извинение на Бог е, че не съществува." (Стендал)

"По-добре да умреш заради нещо, отколкото да живееш заради него. Аз просто си търся причина да умра." (Питър Стийл)

+Quote Post
Vlad
коментар Jun 29 2012, 10:50 AM
Коментар #5509

лайно

Коментари: 1536
Регистриран: 18-August 05
Град: софия
Потребител N: 904

Италиянците бяха по-добрият отбор по всички показатели.Аз лично бях за Германия, но бяха надиграни тотално.Жабарите стояха много добре тактически, а германците играха все едно сега се виждат. Балотели, колкото и да ми е противен, е ебати машината.

--------------------

+Quote Post
PitBull
коментар Jun 29 2012, 10:57 AM
Коментар #5510

Просветен

Коментари: 444
Регистриран: 15-March 09
Потребител N: 3316

Да, Форца Юве-то си личи в състава и както всички се увериха е за добро. Надявам се да бият и във финала, че испанците не бих ги преживял още веднъж...

--------------------
If you live every day as though it is your last, one day you will most certainly be right.

+Quote Post
SoulOfPerdition
коментар Jun 29 2012, 06:32 PM
Коментар #5511

Прогресиращ

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jun 30 2012, 07:39 AM
Коментар #5512

Прогресиращ

Доста изненадан останах от мача. Немците или изведнъж се превърнаха в друг отбор, различен от този, стигнал до полуфинала, или бяха тотално надиграни. Май беше второто. Италианците си подаваха добре и тотално спечелиха битката в средата на терена. Балотели вкара два много добри гола (както каза нашият коментатор за него - "Балотели е перде"), но заслугата беше и на защитата на Германия, особено при втория гол. Виждам, че всички тук държат Испания да падне на финала. Аз обаче съм сигурен за едно - иберииците няма да бъдат надиграни по начина, по който бяха надиграни немците. Ще я видим тази черно-бяла Италия срещу Ла Фурия Роха (aз съм убеден, че дори Испания да стане шампион без двама от най-добрите си играчи - Пуйол и Виля, пак ще се намерят зли езици да обясняват как не е заслужавала).

--------------------

+Quote Post
Svetyl
коментар Jun 30 2012, 10:47 AM
Коментар #5513

Поетично бездушен

Реално погледнато, ще победи отбора, играл по-добре. Иначе единствената причина, поради която съм повече за Италия утре, е че Испания, СПОРЕД МЕН, наистина не заслужава втора поредна европейска титла. Дано това не ме прави от злите езици, не бих тръгнал да плюя ако все пак Ла фурия победи, но просто не си представям именно те да са отбора, който ще сътвори историята.
Днес един познат го каза много добре: "Италия намери цаката на всичките си противници досега". Дано стане така и срещу Испания.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
telia
коментар Jun 30 2012, 01:54 PM
Коментар #5514

Прогресиращ

Не че нещо, ама по-добрия метъл е от Италия... Разочарована съм заради Португалия. Цък-язък.

--------------------
"...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.

+Quote Post
Svetyl
коментар Jul 1 2012, 02:09 PM
Коментар #5515

Поетично бездушен

Дано днес се получи един наистина стойностен финал. Още повече, че това европейско май ще е последното в такъв формат. И все пак:
http://www.youtube.com/watch?v=z3RToBymttA

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Jul 1 2012, 03:05 PM
Коментар #5516

Facepalmer

След краха му в шампионската лига по-рано тази година мисля, че днес е мачът, в който барселонското цъкане настрани ще бъде окончателно убито като тактика.

--------------------

+Quote Post
Mor Galad
коментар Jul 1 2012, 06:47 PM
Коментар #5517

Прогресиращ

Аз не бих нарекъл крах стрелбището, което Барселона спретнаха на Челси. Това, че не върза е друг въпрос.

--------------------

+Quote Post
telia
коментар Jul 1 2012, 10:34 PM
Коментар #5518

Прогресиращ

Кой доволен- доволен. Испанците да се замислят да правят блек за другото европейско.

--------------------

+Quote Post
Megadeth
коментар Jul 1 2012, 10:42 PM
Коментар #5519

Mahtavin :>

Коментари: 4294
Регистриран: 20-March 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2643

Жан Луиджи и Марио Балотели ми ядат краката дето ги хвалехте толкова ;д
Рядко красив и разгромителен финал!

--------------------
В Германия нацистите най-напред се разправиха с комунистите. Аз не се противопоставих, защого не съм комунист. После се разправиха с евреите. Пак не се възпротивих, защото не съм евреин. След това разгромиха профсъюзите. Аз не се противопоставих, защото не съм профсъюзен деец. Тогава се заеха с католиците. Не казах нищо, защото не съм католик. Накрая дойдоха за мен и тогава не бяха останали хора, за да ме защитят! (Мартин Нимолер - пастор)

+Quote Post
Svetyl
коментар Jul 1 2012, 11:45 PM
Коментар #5520

Поетично бездушен

Не ми харесва, че Испания пак е европейски шампион, но факта си е факт - разпиляха ги. Честито на феновете.

--------------------
Historia vitae magistra

+Quote Post

193 страници V  « < 182 183 184 185 186 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 22nd July 2025 - 11:21 AM