Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
2 страници V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Rammstein - Reise, Reise, Сваляйте... Слушайте...
Beerzebub
коментар Sep 23 2004, 12:02 AM
Коментар #1

Da schlägt es links

Група: Приятели
Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Град: София
Потребител N: 8

Reise Reise full

Май Mutter ще си остане мой любимецът ми sad.gif .
Но нека не избързвам, ще го чуя няколко пъти и после - обещаното ревю!

--------------------
meh.
Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 23 2004, 10:33 AM
Коментар #2

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Amerika ме накефи много... останалото кво да кажа.... Rammstein e thumbdown.gif

В тая песен има някъв готин риф. Нетипичебн за бандата, според мен. Тва ме кефи. Само заради това парче ще дам шанс и на остатъка от албума. icon_headbang[1].gif

--------------------

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 23 2004, 11:55 AM
Коментар #3

not your bitch

Група: Потребители
Коментари: 1195
Регистриран: 11-August 04
Потребител N: 586

vse pak predadoha fronta s angliiskiq....

hmm.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
abductor
коментар Sep 23 2004, 11:56 AM
Коментар #4

Undead

Коментари: 1287
Регистриран: 23-July 04
Град: Пуовдив
Потребител N: 569

Нищо ново под слънцето.

--------------------
...Never Wake the Dead...

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 23 2004, 11:57 AM
Коментар #5

Facepalmer

Цитат(Lethe @ Sep 23 2004, 12:55 PM)
vse pak predadoha fronta s angliiskiq....

hmm.gif

О НЕ!!!!!!!!

Предали са фронта и спрямо Руския. Освен това - на кой му дреме???@!%#$ВРЕ

--------------------

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 23 2004, 12:12 PM
Коментар #6

not your bitch

ami na men qvno
sled kato godini dori sa otkazvali da davat intervyta na angliiski
i imahe samo 2 pesni ne na nemski e jalko kogato izlqzyt sys single "amerka" ili tam kvoto be6e

mat.gif

ranting.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 23 2004, 12:46 PM
Коментар #7

not your bitch

biggrin.gif
to pyk nqmalo mn angliiski

tova s ruskiq ne mi se struva mn uda4no ama karai...

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 23 2004, 01:48 PM
Коментар #8

Facepalmer

Цитат(Lethe @ Sep 23 2004, 01:46 PM)
biggrin.gif

Най-обичам, когато някой гоеори преди да е чул нещо... В целия албум има, колко... 1 реплика на английски... или нещо такова. "We are living in america/this is not a love song"... и тва е.... май...

--------------------

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 23 2004, 02:48 PM
Коментар #9

not your bitch

mi da
to typite patki sme taka...

hmm.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Sep 23 2004, 04:40 PM
Коментар #10

Facepalmer

На високо... мозък... no.gif

--------------------

+Quote Post
Lethe
коментар Sep 23 2004, 06:11 PM
Коментар #11

not your bitch

damm
taka si e

hmm.gif

ti oba4e kompensira6
niskite hora se staraqrt pove4e biggrin.gif

drinks_drunk.gif

--------------------
u missed me,didn't ya ;)

+Quote Post
HellCat
коментар Sep 24 2004, 09:18 AM
Коментар #12

Прослушващ метъл
**

Коментари: 132
Регистриран: 28-June 04
Потребител N: 541

е, не е чак толкова лош ама все пак не може да се сравнява с Mutter!

--------------------
user posted image

Ако можеш да обичаш тъмнината,ще отидеш отвъд смъртта.Станал си Безсмъртен,Тъмнината е Безсмъртна.Светлината се ражда и умира.

+Quote Post
Injudicator
коментар Sep 24 2004, 03:25 PM
Коментар #13

Прослушващ метъл
**

Коментари: 135
Регистриран: 28-May 03
Град: Пловдив
Потребител N: 121

Албума си е много як ама наистина сте прави че Mutter е по-добър.Макар че тоя нещо ми създава такова чувство сякаш ....... абе не знам точно кво ама е яко icon_headbang[1].gif

+Quote Post
_SiegfrieD_
коментар Sep 24 2004, 11:51 PM
Коментар #14

Архидемон

Коментари: 3643
Регистриран: 19-July 03
Потребител N: 202

Цитат(Lethe @ Sep 23 2004, 12:46 PM)
biggrin.gif

Какво му е на руския?

+Quote Post
Injudicator
коментар Sep 25 2004, 12:15 AM
Коментар #15

Прослушващ метъл
**

Коментари: 135
Регистриран: 28-May 03
Град: Пловдив
Потребител N: 121

Цитат(_SiegfrieD_ @ Sep 25 2004, 12:51 AM)
biggrin.gif

Какво му е на руския?

На мене лично пък най-ми харесва точно Moscau.Яко се съчетават езиците w00t.gif

+Quote Post
autumn
коментар Sep 26 2004, 11:10 PM
Коментар #16

Просветен

Коментари: 363
Регистриран: 16-September 03
Град: Виена
Потребител N: 264

Utre ili vdrugiden ste pusna reviu za albuma
da ne e posmql nqkoi da me izprevari smile.gif
makar4e se symnqvam

+Quote Post
Nightmare
коментар Sep 27 2004, 02:02 PM
Коментар #17

деградиращ

Коментари: 1265
Регистриран: 27-April 04
Град: Някъде из Варна
Потребител N: 467

Какво мога да кажа ... още не съм чувала албума, но са зарибили майка ми и тя го харесала ... дори само от тук мога да си направя изводите, че е soft. Греша ли? biggrin.gif

--------------------
This life it ain't for me
Your world it ain't for me

+Quote Post
autumn
коментар Sep 28 2004, 12:33 AM
Коментар #18

Просветен

Pyrvo se izvinqvam za vsi4ki nelepi i sme6ni pravopisni gre6ki,koito se polu4iha pri prevoda na teksta ot latinica na kirilica, i koito ste opravq utre. Priqtno 4etene, dano imate svobodno vreme:) drinks_drunk.gif

Rammstein най-сетне се завърнаха на сцента. След като изкараха третия си и досега най-успешен албум „Mutter“, германците сякаш пропаднаха вдън земя и дълго нищо не чухме от тях. Носеха се дори слухове, че са се разпаднали, че сте започнват соло проекти, даже песен с Тату чакахме…Е, сега те са отново начело на немскоезичната сцена с новия си албум „Reise,Reise“.

След толкова дълго чакане бихме могли да се надяване, че Rammstein сте изкарат чисто нов албум с по-експериментално звучене. Всъщност имайки предвид световната популярност на „Mutter“ бихме си помислили, че подобна радикална промяна е задължителна за една група, която се опитва да догони успеха на стария си албума . За съжаление обаче в чисто музиаклно отношение промени почти няма. На пръв поглед „Reise, Reise“ повтаря буквално стила на предшественика си. Налицe е характерният за Rammstein диалог бас-барабани, както и старите познати режести китарни рифове. широкият диапазон на певеца Тил отново е използван до краен предел, като именно това е елементът носещ мелодичността на албума-похват използван най-вече в „Mutter“. Също така често се чуват и клавирите, които и в „Reise, Reise“ имат ролята на „бижуто“ в музиката, елементът, които не е наложителен, но песните биха звучали много по-различно без него. Дотук нищо ново. Дотук албумът просто повтаря „Mutter“ без да го надминава, или да остава под нивото му. Всъщност за съжаление тъкмо това е, което впечатлява най-много поне до средата на албума.

Засилена е обаче ролята на оркестъра и това е една от най-важните подправки, които германците са прибавили към рецептата си за успех. Оркестърът се обажда много по-често, отколкото в предишните албуми, макар че все още не му е отредена солираща роля, а служи само за фон и придава една по-различна и интересна епичност на албума. В „Reise,Reise“ е наблегнато и на Industrial звученето, без това да означава, че е станало по-електронно. На отделни места Тил променя гласа си, за да създаде различна атмосфера или да илюстрира с глас написаното в текста, за да направи даден момент пт песента по-различе от поватастият го след това. Друг вече познат вокален похват, които сега е много засилен, е произношението на Тил, които вече съвсем не се старае да пее на берлински диалект, но затова пък набляга на всяко „р“ и всяко „гр“ в албума и така прави звученето си неещвествено, но много зловещо и убедително в жестокостта или вълнението, кояо пресъздава. Всъщност именно вокалите са едно от големите достойнаства на албума.

Другото, и по мое мение най-голямо достойнство на „Reise, Reise“ са текстовете. Преди седмица се изсмях на претенциите на Раммстеин, че Тил е поет. Сега съжалявам за прибързаната си реакция. Именно по отношение на текстовете Раммстеин са станали много по-сериозни, много по-ангажирани, наблегнали са на социалната тематика. Текстовете са много по-богати на емоции, които пък са изразени по изненадващо силен начин. Просто е трудно за вярване,че песни с текстове като тези на„Америка“ и „Stein um Stein“ се изпълняват от същата група, която навремето е създала „Виеßes Fleish“ например.

Така окончателната равносметка не накланя везните в определена посока. Всъщност малкото отрицателни страни на албума са свързани най-вече с липсата на оригиналност. Приятните изненади пък са твърде малко за да направят „Reise, Reise“ достоен наследник на „Mutter“. Както вече казах, новият албум по нищо не отстъпва на стариq. Може би дори го превъзхожда, но заради по-горе изтъкнатите от мен съображения, бих му дал най-много 7,5 от 10 точки, в случай, че „Mutter“ получи 8 от 10. С две думи: не съм недоволен. Дано ви допадне.

„Reise, Reise“-4.5/5 Мелодично отваря албума, като по темпо и обрисуван от текстовете пейзаж силно напомня на “Небел” от “Муттер”. Текстът е много експресивен, но без да е достатъчно ясно, за какво точно става дума.

“Mein Teil” 5/5 Това е песен с оригнално звучене, но само във вокално отношение. Тематично е посветана на известният случаи на канибализъм в Германия, които разтърси немското общесвото преди време.(канибал изяде пениса на доброволно предоставилата се за това жертва). В текста има няколко интересни хрумвания, които носят известна доса черен хумор на песента(“Ти си това, което ядеш” или описанието на “романтична” атмосфера със свести при сладкото похапване, за да “e малко по-културно все пак”)<

“Далай Лама” 5/5 разказва за самолетна катастрофа И смъртта на малко дете. Хорът ангели, който вика момченцето много напомня на нежните вокали в “Engel”. Песента е много силна, впечатление правят клавирите, които съпровождат англеските гласове. Текстът също е много експресивен, рисува пейзажа. Тил наистина се е справил сто процентово с задачата си да развълнува слушателите дори само с текста. Музиката е пищно рисува мълнии, ветрове И гръмотевици грабва “като буря”.

“Keine Lust” 3/5 Това е една от посредствените песни в албума, но само в музиаклно отношение. Иначе текстът си струва. Типично по Раммстейнски става дума за маструбация, има намеци за зоофилия…всъщност песента разкрива чувствата на лирическия герои, изгубил желание да предприеме каквото И да е. Без абсолютно никакъв стимул дори да помръдне, той намира себе си мъртъв. Интересна е играта на думи “Студено ми е “-“Аз съм студен”.<о:P>

„Los“(1.5/5) е без никакви съмнения не просто най-слабата песен в албума, но може би И най-безличната им въобще. Става дума за самата група, за усещането им за себе си и з начинът по които ги приемат хората. Отново има игра на думи: „-los“ като наставка се използва както „-less“ в английския и означава липса. В същото време думата „Los!“ се превежда на българси най-точно с подканата „Хайде!”

“Америка”(5/5) пък е една от най-силните песни на Раммстеин изобщо. Грабва от самото начало с лесно запомнящата се мелодия, но без това да звучи като търсен ефект. Тематиката е банална: напоследък западането на Съединените Щати като икономическа И военна сила И разпространението на американска псевдо-култура са много често използвани теми, но Rammstein правят това толкова оригинално И забавно,че мога да ce срина от удоволствие. Само си предствете хилядите американски патриоти И фенове на Rammstein, които не вдяват И бъкел немски, но запяват на концерт тази антиамериканска песен. Страхотно саркастичен текст. Идеална песен.

“Мoskau”(3.5/5) си струва. Интересна е като композиция, но не е сред най-силните в албума. Изнервяст е детския „пионерски“ вокал. Текстът обрисyва Москава като проститyтка, която разкрива прелестта си, само ако имаш пари да си платиш. Това е много добра идея.

„Morgenstern“ (3.5/5) е добра песен, без да представлява нещо особено. Типичното Rammstein-ско звучене. И тук tekstyty е страхотен. Основна тема е красотата и гросотата, и как те са взъприемани от хората, от влюбения лирически герои.

„Stein um Stein“ (5/5) Перфектен текст.Музиката и тук е до болка позната, но текстът е просто страхотен, и ако не разбирате немски, трябвада намерите някъде превод. Няма да казвам нищо повече, освен, че на мен лични това ми е любимата песен на групата единствено заради текста.

„Ohne Dich“(3/5) е любовна балада. Красива е като текст,което е нещо малко нетипично за Rammstein. Може да звучи смешно, но бих казал,че нейният българки еквивалент е „Kогато няма любов“ на БТР. С разликата,че песента на БТР е по-добра. Иначе „Ohne Dich“ е посредствена като композиция и въобще като музика. Твърде много напомня „Nebel“ от „Mutter“.

„Аmour“(2/5) също е посредствена като мзука песен. Текстът също не е нищо особено. Любовта е описана като могъща мрачна сила, на която всички се подчиняват с удоволствие, макар да изпитват страх от нея.

+Quote Post
Svetyl
коментар Oct 6 2004, 04:10 PM
Коментар #19

Поетично бездушен

Коментари: 6131
Регистриран: 8-October 03
Град: Русе / Велико Търново
Потребител N: 295

Albuma e super. Ne moje da ochakwate da ekato Mutter. Mene hiper mnogo me kefi smile.gif Osobeno ednoimennoto parche smile.gif

--------------------
Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse.

Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто.

+Quote Post
Sunforger
коментар Oct 6 2004, 04:44 PM
Коментар #20

Вещер

Коментари: 1068
Регистриран: 9-February 04
Град: В. Търново / Русе
Потребител N: 394

Цитат(_SiegfrieD_ @ Sep 25 2004, 12:51 AM)
biggrin.gif

Какво му е на руския?

A worthy question that is...

--------------------
QVOD· EST· SVPERIVS· EST· SICVT· QVOD· EST· INFERIVS

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Oct 6 2004, 05:09 PM
Коментар #21

Facepalmer

Цитат
“Америка”(5/5) пък е една от най-силните песни на Раммстеин изобщо. Грабва от самото начало с лесно запомнящата се мелодия, но без това да звучи като търсен ефект. Тематиката е банална: напоследък западането на Съединените Щати като икономическа И военна сила И разпространението на американска псевдо-култура са много често използвани теми, но Rammstein правят това толкова оригинално И забавно,че мога да ce срина от удоволствие. Само си предствете хилядите американски патриоти И фенове на Rammstein, които не вдяват И бъкел немски, но запяват на концерт тази антиамериканска песен. Страхотно саркастичен текст. Идеална песен.

Това което съм болднал е пълна глупост. Това за псевдо културата си е вярно. Клипа много ме кефи - там как будистите нагъват хамбургери и мюсюлманина дето си събува маратонките преди молитва... Прекрасна ирония.

--------------------

+Quote Post
autumn
коментар Oct 6 2004, 05:37 PM
Коментар #22

Просветен

Цитат(SepulTeraHead @ Oct 6 2004, 03:09 PM)
Цитат

Това което съм болднал е пълна глупост. Това за псевдо културата си е вярно. Клипа много ме кефи - там как будистите нагъват хамбургери и мюсюлманина дето си събува маратонките преди молитва... Прекрасна ирония.

Ne razbiram, kakvo ima6 predvid?
Spored teb Syedinenite stati ne zapadat kato ikonomi4eska i voenna sila?
ina4e klipa ne sym go gledal, no taka opisan zvu4i svezho.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Oct 6 2004, 05:42 PM
Коментар #23

Facepalmer

Да, те западат, но не се пее за това в песента. По-скоро е просто ирония спсевдо културата им, както ти я нарече.

--------------------

+Quote Post
autumn
коментар Oct 6 2004, 05:56 PM
Коментар #24

Просветен

ok, taka e, prav si
priemam kritikata, dano nqma druga hmm.gif

+Quote Post
Beerzebub
коментар Oct 10 2004, 03:41 PM
Коментар #25

Da schlägt es links

Нов албум от Rammstein!
Чакам туй чудо от много време... Ако трябва да съм честен това е бандата, благодарение на която прослушах тежка китарна музика. Бях техен луд, ненормален почитател... Ех, спомени!
Преди три години... След излизането на Mutter не мога да опиша с думи какво изпитвах! Когато си набавих диска останах като ударен. Всичките ми очаквания бяха надминати, прегазени! Повече от година след това Links 2 3 4, Adios, Mein Herz Brennt... бяха неизменна част от ежедневието и живота ми. Буквално!
Сега... Откакто се заговори за нов дългосвирещ материал от Rammstein се ентусиазирах само при мисълта за "нещото" което би могло да детронира Mutter. "За съжаление понякога животът ни поднася изненади.", използвам този изтъркан израз в синхрон с това което чух изслушвайки Reise, Reise. Не искам да ви плаша предварително, тук не става дума за провал… Никак даже! Просто албумът някак е далеч от това, което очаквах... Сякаш нещо му липсва. Личи си че донякъде е правен с цел да прилича на Mutter, което е разбираемо имайки в предвид колосалния му успех. Плътните китари са се запазили почти непроменени, за радост. Също така, както и преди, клавирните сола на Flake отново играят ролята на емоционален център в някои парчета. Наред с приликите обаче е радващ фактът, че музиката е разнообразена допълнително. Индъстриъл елементите са по-широко застъпени, разнообразени и най-важното - стоят на мястото си, без да звучат като статична, изкуствена добавка, или да остават на заден фон, като подложка за китарите. Похвално. Оркестрациите също оставят добро впечатление. Редно е да се отбележи, че симфоничните елементи са доста по-често използвани тук, отколкото бяха преди. Радващ ухото е фактът че те са страхотно вплетени и не оставят впечатление за претрупаност. Въобще откъм липса на богатство на звученето не можем да се оплачем.
Песните... Вече споменах за приликите между новия и стария албум на немците. В тази връзка веднага се сещам за парчето Dalai Lama, което толкова ми напомня Spieluhr, че дори "напомня" е слаба дума за случая. Това, разбира се, само по себе си не прави автоматично песента лоша, но определено не оставя особено добро впечатление, защото върлите почитатели на бандата несъмнено ще го усетят. Amerika пък е нещо уникално за творчеството и и тя, заедно с Moskau, Mein Teil и Stein um Stein са най-силните от 11-те в албума, според мен. Баладите са две, Ohne Dich и Amour, като втората, честно казано, е от най-слабите тук и в творчеството на групата по принцип.
Като заключение бих определил Reise, Reise като добър албум, без да докарва слушателя до екстаз, каквато беше ситуацията с предшественика му. Задължителен е за почитателите на Rammstein. Дори като се замисля май попрекалих с реакциите си в началото. Ако се абстрахираме от Mutter албумът си е съвсем приличен, макар че честно казано в този си вид бандата не би ме впечатлила толкова колкото го направиха старите им творения…

--------------------
meh.

+Quote Post
autumn
коментар Oct 11 2004, 03:26 PM
Коментар #26

Просветен

Цитат(Beelzebub @ Oct 10 2004, 01:41 PM)
Ако се абстрахираме от Mutter албумът си е съвсем приличен, макар че честно казано в този си вид бандата не би ме впечатлила толкова колкото го направиха старите им творения…

veroqtno zastoto s Mutter ve4e vidqhme 4udoto i ve4e nqma zna4enie, kolko ednakvi albuma ste izkarat Rammtein. Za da naminat uspeha na predi6niq si album germancite, trqbvad a izkarat nesto razli4no, koeto systo da e kultovo kato Mutter.
Btw, ne sym syglasen,4e Dalai Lama prili4a na Spieluhr. Samo zaradi istoriqta s deteto i zaradi glasa na Til,kogato vliza v rolqta na angelskiq hor. Ina4e pesenta e syvsem razli4na. Vizh, detskite vokal4enca, sa nesto koeto anistina mnogo me vbesqva, nezavisimo dali sa v Spieluhr, Moskau ili Engel...vypros na vkus. I tozi element trqbva da byde smenen s nesto drugo....

Цитат
Да, те западат, но не се пее за това в песента. По-скоро е просто ирония спсевдо културата им, както ти я нарече."

Vsystnost i dvamata propuskame nesto mnogo vazhno. Edna ot nai0vazhnite temi v pesenta e manipulaciqta v syedinenite stati.
"Ako oste ne iska6 da tancuva6,
prosto oste ne znae6, 4e TRQBVA da tancuva6"
"muziakta idva ot Beliq dom"

A po temata za alngliiskiq i ruskiq v albuma: tova sa pylni gluposti,4e sa predali fronta. Tova,4e v Amerika i 5 dumi na kryst na angliiski i v Moskau malko ruski, syvsem ne bi moglo da bude s cel populqrizirane na albuma, a prosto raznoobrazqvane i vmykvane na ekzotika, do tolkva dokollkoto angliiskiqt i ruskiqt mogat da zvu4at ekzoti4no v pesen na Rammstein.

Цитат
sled kato godini dori sa otkazvali da davat intervyta na angliiski
i imahe samo 2 pesni ne na nemski e jalko kogato izlqzyt sys single "amerka" ili tam kvoto be6e

ei tova e velika glupst i koito ne e zapoznat, e po-dobre da si myl4i. Rammstein napraviha kavyr na Stript na Depesh Mode, a da ne govorim za Angliiskata versiq na Engel-Angel. Estestveno,4e ste otkavat da davat interviuta na angliiski, kato ne znaqt ezika. Da ne bi da sa edinstvenite?

+Quote Post
Beerzebub
коментар Oct 11 2004, 11:51 PM
Коментар #27

Da schlägt es links

Цитат(Mormegil2 @ Oct 11 2004, 04:26 PM)
Vizh, detskite vokal4enca, sa nesto koeto anistina mnogo me vbesqva, nezavisimo dali sa v Spieluhr, Moskau ili Engel...vypros na vkus. I tozi element trqbva da byde smenen s nesto drugo....

На пръв поглед Dalai Lama и Spieluhr наистина нямат много общо, но акто се заслушаш си личи приликата в похватите, която не може да бъде оправдана само със стила на бандата... За мен приликата си е факт, за добро или зло.
Що се отнася до детските гласчета, Moskau шримерно нямаше да е нещо особено без този елемент.
За наличието на други езици (освен немския) в Reise Reise съм съгласен, че е само за украса... Успешна, честно казно.

--------------------
meh.

+Quote Post
ThrashIsNotDead
коментар Nov 18 2004, 12:16 PM
Коментар #28

Просветен

Коментари: 330
Регистриран: 18-April 04
Град: Bulgaria, Sofia
Потребител N: 457

За мен албумът си го бива ... Mein Teil май си е най рамщайнска като звучене...

+Quote Post
Rad_Rammsteina
коментар Nov 18 2004, 12:52 PM
Коментар #29

Прослушващ метъл
**

Коментари: 56
Регистриран: 9-November 04
Град: Sofia
Потребител N: 659

Албума си е много добър. При първото слушане и мен не ме изкефи чак толкова, но това беше само докато "посвикна" с песните - все още съм ги слушал твърде малко. Като прослушаме парчетата още известно време ще ги оценим по достойнство. Така е с всеки нов албум - никога не можеш да разбереш всичките му достойнства отведнъж.
Клиповете обаче са страхотни - онзи на Ohne Dich за мен е най-силното видео на Рамеца, създавано досега! Не е нужно да споменавам Mein Teil и Amerika - съответно пронизващия ужас и тънката ирония.
Някои казват, че Reise, resie бил най-добрия албум на Рамщайн досега. Според мен не е така - лоши песни РТ няма.
Постскриптум. Малко ме издразни повтарянето на мотиви от Du Hast в Зорницата (Morgenstern) но иначе...

--------------------
Не Мога Да Бъда Победен.
Побеждавам Всичко.
Ще Ви Погреба На Мои Разноски

user posted image

+Quote Post
autumn
коментар Nov 18 2004, 04:00 PM
Коментар #30

Просветен

Цитат(Rad_Rammsteina @ Nov 18 2004, 10:52 AM)
тънката ирония.

MOlq!!
ti na tova tynka ironiq li mu kazva6!?
az mu vikam zhestoka gavra!
i taka mi haresva, vpro4em:)

+Quote Post

2 страници V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 26th June 2025 - 11:00 AM