Здравейте ( Вход | Регистрация )
Oct 22 2004, 07:46 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 209 Регистриран: 18-August 03 Град: Popovo / VT Потребител N: 237 |
Тъй като напоследък се пораждат все повече съмнения в мен по този въпрос, реших да видя кое мнение ще натежи от всичките...
-------------------- ![]() |
|
|
|
![]() |
Jul 10 2011, 03:54 PM
Коментар
|
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 22 Регистриран: 17-April 11 Потребител N: 4073 |
Очаквам супер качествен музикално и атмосферично албум... но всеки да иска да чуе Tarja... и да го нахранят сериозно Според мен отсъствието на Tarja беше последният проблем на Dark Passion Play. На албума му липсваха вдъхновение, оригиналност и добри идеи. Липси, които дори цяла филхармония не може да компенсира. Tuomas беше добър композитор, преди да започне да пише поп. |
|
|
|
Jul 10 2011, 09:29 PM
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 |
^ Точно. Нито смятам, че Tarja можеше да спаси DPP, нито пък изгарям от желание да я чувам на фона на такива музички. От албума не очаквам нищо извън инфантилните истории на маестро Holopainen (за справка: свръхвеликата композиторска идея на Imaginarium
Ако въобще имам някакви очаквания, то те са свързани с келтските препратки и визията на самия филм, за който писаха, че отново ще е дело на аниматорите на "The Islander". Не че ще е от голямо значение, след като цялостно музиката и концепцията (ще) куцат. И въобще, май щеше да е по-добре да питаш "какво НЕ очаквате от новия албум"... |
|
|
|
Nov 9 2011, 08:57 PM
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 |
Новото парче на Nightwish - Storytime, е много яко. Имам големи очаквания за новия албум, който най-вероятно ще ми затвърди мнението, че Анета е доста по - добър избор от Таря.
Видеото към парчето можете да изтеглете от Замунда с много добро качество. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Nov 10 2011, 12:12 AM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 29-July 11 Потребител N: 4134 |
То самият стил на групата БИ ТРЯБВАЛО да е достъпен за всеки фен. Дето е думата, някои техни неща и на чалгар да ги пусна,пак има риск да му хареса. То май повечето под комерс разбират само, че,представяш ли си, продават повече албуми през 2010, отколкото са продавали през 2000. Нормално е, нарича се еволюция, за добро или лошо-факт е.
|
|
|
|
Nov 10 2011, 09:31 AM
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28402 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 |
Нормално е, нарича се еволюция, за добро или лошо-факт е. Нарича се изпростяване и комерсиализация. А новата песен е пълна трагедия - един що-годе запомнящ се припев и пет минути пълнеж. Клипа дори не искам да го коментирам, защото много точно рефлектира в какво се е превърнала бандата... -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
|
Nov 10 2011, 11:34 PM
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 |
ИЗПРОСТЯВАНЕ -- най-големия страх на всеки метълист О.О
кхах -------------------- |
|
|
|
Nov 11 2011, 01:59 AM
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 |
Баси якото ново парче, че и клип. Адски ме кефи.
-------------------- |
|
|
|
Nov 11 2011, 08:55 AM
Коментар
|
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 102 Регистриран: 11-October 06 Потребител N: 1622 |
Пълна дупка! Песента е тъпа, клипът е цирк. Тия откакто взеха шведската овца, само затъват.
|
|
|
|
Nov 11 2011, 09:44 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 29-July 11 Потребител N: 4134 |
Щом днес един велик фен на Тони Стораро ми обясняваше колко яка група са Nightwish,просто коментарите нататък са излишни.
|
|
|
|
Nov 15 2011, 02:04 PM
Коментар
|
|
![]() Долна чорба ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 894 Регистриран: 17-May 11 Град: София Hate City Потребител N: 4095 |
Аз съм огромен фен на цялата БГ Чалга, пък мразя такива като тебе... и найтуиш. И ся кво правим?
-------------------- Stay positive!!! Negative HARDCORE is the real positivism.
ПО ПЪТЯ СИ СМЕ ПОЕЛИ УЛТРАСИ ЧЕРВЕНО-БЕЛИ ЕДИН ДО ДРУГ СМЕ СТРОЕНИ ПОЛУДЕЛИ И СМЕЛИ ЗА ЧЕСТТА НА РОДИНАТА ЗА ЦСКА И ДРУЖИНАТА ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕМ ТУК ВИНАГИ ЕДИН ДО ДРУГ!!! |
|
|
|
Nov 15 2011, 04:57 PM
Коментар
|
|
![]() Master of your sorrow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2201 Регистриран: 24-April 07 Град: Sofia Потребител N: 2034 |
^ Спирате със спама по темите и се прехвърляте на лични?
-------------------- Free are those who walk away from setting suns
And free are those who laughed at chains that held them bound Free are those who conquers in vain but won't stop to run Battered and down they pick up their pieces to rise as one |
|
|
|
Nov 15 2011, 11:46 PM
Коментар
|
|
Аз си карам по темата, а тролът си върши неговата работа, няма наличен проблем.
|
|
|
|
Nov 16 2011, 08:04 AM
Коментар
|
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 95 Регистриран: 12-December 10 Потребител N: 3995 |
Такава осеротина се задава, че ни е бедна фантазията!
|
|
|
|
Nov 30 2011, 11:40 AM
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 |
Пуснах си новия албум ... да видим какво са направили
|
|
|
|
Nov 30 2011, 11:48 AM
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 686 Регистриран: 27-June 08 Град: The Other Side Потребител N: 2821 |
Мен донякъде ме вкара в болната им приказка. Докара ми и някакви девинтаунсендски настроения.
|
|
|
|
Nov 30 2011, 11:55 AM
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 |
Хммм... не е лошо. (?!?!?!)
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
|
Nov 30 2011, 02:30 PM
Коментар
|
|
![]() Антихрист ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 3615 Регистриран: 13-March 06 Град: София Потребител N: 1211 |
До тук хич даже... личи си обаче че ще трябва да гледаш нещо по музиката ... не е само за слушанеАлбума е як!!!
|
|
|
|
Dec 1 2011, 05:51 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 132 Регистриран: 22-January 08 Град: Varna Потребител N: 2552 |
Хич не ми харесва нещо...
|
|
|
|
Dec 2 2011, 12:11 AM
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 |
Музиката е инересна, Марко е пич, Анет мяука и за нищо не става, само разваля албума.
Стига са я бутали тая булка като куцо магаре у националния отбор. Или да вземат някоя/някой, дето може да пее или да пее само Марко. -------------------- |
|
|
|
Dec 3 2011, 01:56 PM
Коментар
|
|
|
Непросветен ![]() Група: Потребители Коментари: 7 Регистриран: 3-August 05 Потребител N: 891 |
|
|
|
|
Dec 4 2011, 03:17 PM
Коментар
|
|
|
*** ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2603 Регистриран: 14-December 07 Град: Пловдив Потребител N: 2481 |
Не вярвах, че тази група ще има албум, който да ми харесва като цяло, но определено ме изненадаха с този. С малки изключения е наистина много добро попадение, определено най-доброто от тях, което съм чул.
|
|
|
|
Dec 4 2011, 09:50 PM
Коментар
|
|
Подкрепям напълно !... в този албум има всичко ...
Повечето не го харесват защото искат да чуят да пее Tarja.. или албума да звучи като Century Child Тази банда обаче се развива и опипва всякакви почви.. с което обаче губят фенове но печелят и нови.. Албума определено е много добър и се нарежда сред любимите ми в дискографията им |
|
|
|
Dec 5 2011, 09:03 PM
Коментар
|
|
![]() Я свободен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 4327 Регистриран: 16-March 04 Потребител N: 429 |
Незнайно как се навих да го чуя, но доста приятно ме изненада. На първо четене ми се стори на светлинни години пред Drunk Passion Gay, дори надминава и Once. Значително са редуцирани стандартните им найтуишески клишета и симфоничните части са доста по-адекватни. Странно, но Анет вече не се надвиква с овчарите ами гласа и е доста по-балансиран, янно повече си е играла в студиото.
След досадното интро и сингъла Storytime, който не ме впечатли приятно, инстинското начало на албума започва с Ghost Story, което обръща нещата на 180 градуса. Доста пауър има в парчето и детския хор е доста адекватно вложен. Last Ride Of The Day е доста сонатаджийска песен, въпреки стандартните туомаски клавири в началото. Love, slow, love и Scaretale доста напомнят на първите два албума на Mandragora Scream - доста шизофрения има в тях. The Crow,The Owl And The Dove е приятна балада с потенциал за хит. Rest Calm сякаш e The Siren 2.0, дори повече ме кефи. Turn Loose The Mermaids пък хич не ме кефи - банална акустична балада с келтски мотиви ала Дони и Момчил. П.С. I Want My Tears Back също е от серията с баналните парчета. -------------------- Broken hearts are for assholes! |
|
|
|
Dec 17 2011, 09:18 AM
Коментар
|
|
![]() spectral ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1821 Регистриран: 19-December 07 Град: София Потребител N: 2488 |
Слабичко, не ме грабна. Не знам дали е по-добър от миналия, но продължава в същия дух, което не ме кефи никак. Не само, че Anette е слаба певица, но и самите песни не са нищо особено, с едно-две изключения.
-------------------- An angel strays upon my door so frail and lost within
To weep upon her days of yore, my decadent come in... |
|
|
|
Dec 18 2011, 11:43 PM
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 |
Същото положение и при мен - има идеи, но ми звучат нахвърляни безразборно. Пищенето на Анет е най-малкия проблем - не съм вярвала, че ще го кажа, но гласа на Марко (който обожавам по принцип) звучи не на място и дори непривлекателно, с изключение на "I Want My Tears Back"... когато въобще присъства, разбира се. Липсата на китари и клавирни сола си е все така подсъдна за сметка на масовите Дисни елементи, които ми доскучават след едно-две завъртания на албума. Слушаеми са ми единствено гореспоменатата песен и "Last Ride of the Day", останалото е слабо и пресилено, а ако искам да слушам саундтрак има в пъти по-добри попадения.
|
|
|
|
Dec 19 2011, 10:43 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 147 Регистриран: 19-December 11 Потребител N: 4197 |
Всяла група се стреми към комерсиалност по един или друг начин, особено ако си изкарва прехраната с това, така че въпросът е малко тъп. Иначе - мисля си, че ако държаха на кинтите чак толкова изобщо нямаше да изгонят Таря.
-------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
In your eyes I see the hunger, and the desperate cry that tears the night |
|
|
|
Dec 20 2011, 07:48 AM
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28402 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 |
Напротив, масовият "фен" от години мрънкаше, че на тази група й трябвала по-нормална, а не оперна вокалистка. Така че смяната на Таря с някаква поп певачка си е доволно комерсиален ход.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
|
Dec 20 2011, 03:02 PM
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 |
Не знам дали е по-добър от миналия За мен миналият беше по-стегнат, още имаха инерция от предните албуми. Тук има направо нахвърляни мотиви и пасажи, и няколко добре оформени завършени песни. 12 песен (Song of Myself) я изслушах на трети опит, с триста зора, пък може да не схващам великия замисъл на албума, ако изобщо има замисъл... -------------------- |
|
|
|
Dec 24 2011, 04:55 PM
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 147 Регистриран: 19-December 11 Потребител N: 4197 |
Напротив, масовият "фен" от години мрънкаше, че на тази група й трябвала по-нормална, а не оперна вокалистка. Така че смяната на Таря с някаква поп певачка си е доволно комерсиален ход. ... Което доведе до разочароването на много хора от групата, и то които са в по-голямата си част хардкор фенове. Но разбира се аз в момента си говоря малко наизуст, трябва да се сравнят продажбите на последният албум с Таря и първият с Анет, за да имаме някаква реална картина, може би. -------------------- Sands are flowing and the lines are in your hand
In your eyes I see the hunger, and the desperate cry that tears the night |
|
|
|
Jan 6 2012, 03:24 PM
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 |
Абе, не са зле албумите след Таря. Според мен има хубави идеи, само че Анет просто си пее фалшиво на живо и това е. Марко няма ли уши да чуе....
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
| Олекотена версия | Час: 24th October 2025 - 02:00 PM |