Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
153 страници V  « < 46 47 48 49 50 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Филми, и сапунки... да де... и те са филми
HeLeNa
коментар Aug 13 2006, 10:10 PM
Коментар #1401

Прослушващ метъл
**

Група: Потребители
Коментари: 202
Регистриран: 2-June 06
Град: Provadiq , BG
Потребител N: 1379

Не казвам,че през цялото време е е бил скучен,просто в един определен момент ми доскуча,а той трая 1-2мин.Иначе филма наистина беше много,много добър. bowdown.gif
За Уинона не коментирам wink.gif ph34r.gif

--------------------
My mother was a witch, she was burned alive ..
Thankless little bitch, for tears I cried !
Take her down now, don't wanna see her face ...
All blistered and burnt, can't hide my disgrace !
Go to the top of the page

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Aug 13 2006, 10:29 PM
Коментар #1402

Facepalmer

Група: Приятели
Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Цитат(Warrior Of Ice @ Aug 13 2006, 10:52 PM) *
Цитат(HeLeNa @ Aug 13 2006, 10:50 PM) *
The chronicles of Riddick
Перфектна фантастика отново с майсторската игра на Вин Дизел bowdown.gif

Заради яките ефекти и култовия Вин Дизел си струва. Филмът иначе е доволно плосък. wink.gif

Има нещо такова, ама е як. Филмът. laugh.gif

Цитат(ThE-SaMe-IdIoT @ Aug 13 2006, 01:08 AM) *
напоследък гледам само married with children

И аз така. Събота и неделя като правят комбо от 2 епизода подред е особено яко. Някой да знае от къде мога да си намеря всичките без дублаж? Успях да набарам един такъв епизод и беше 6 (шест)* пъти по-смешен.

*Това е изчислено от компютри на НАСА!

--------------------

+Quote Post
blame
коментар Aug 13 2006, 10:36 PM
Коментар #1403

Silver

Коментари: 1348
Регистриран: 21-November 05
Град: Габрово
Потребител N: 1032

^^^^^^Ван Хелзинг е един очудващо плоско-тъп филм. Интересн би ми бил когато бях в 4-ти клас. А този Дракула - подкрепям `Xandria`. Страшен е!

Иначе - Малкълм. Поредните серии, вече съм на 3-ти сезон (а половината ги гледам за поне 2-ри път) . Още не ми е омръзанал.

--------------------
Life changes.. People don't.

+Quote Post
parabellum
коментар Aug 13 2006, 10:48 PM
Коментар #1404

wizard of 40. Oz

Коментари: 621
Регистриран: 8-October 05
Потребител N: 965

Добър вечер, дами и господа.
Аз съм почитател на г-н Дизел и скоро повторно изгледах трите филма с R.B. Riddick (двата, ако не зачитаме анимацията - Dark Fury). Естествено, ролята и брилянтното представяне на Вин спасява Хрониките, но филмът има далеч по-големи дупки, които са дело на сюжета и повърхностните хрумвания от страна на сценаристите. Смятам, че Pitch Black (първият филм, Director's Cut) е един доста добър филм от този калибър, с интересно преплитане на различните характери у персонажите, както и ескцентричните сцени (впрочем, това е същата пустиня, където е бил заснет и Mad Max). За съжаление, исторята едва се крепи върху някаква квалитетна основа. Лично аз, мога да напиша по-добър сценарий. Отново от актьорска гледна точка - в героя на Дизен се вижда голяма доза професионализъм, което прави филмът филм за самия Riddick, изучаване на харакера му. Това е единствета интригуващо нещо, за разлика от разните други "разсейки" и прожекторни светлини из двата филма. Без това... ентусиазираните напъни щяха да бъдат напразно. Интересен факт е, че Вин Дизен е просветил медиите, че ще бъдат създадени още два филми под името "The Chronicles of Riddick", но няма да е скоро. Поне има някакви планове, но не са задвижени с пълна сила, защото "TCOR" се смята за сериозен провал, ако погледнем към огромния бюжет и ниските доходи.

Моите предпочитания са да бях видял избягалия затворник Riddick - не в шарени светлини и компютърна графика, а в нещо друго. Психологически трилър, например. Далеч по-голям успех щеше да постигне тази личност. Винаги съм харесвал подобен тип роли, мъжки или не. Толкова безгрешни, толкова точни. Персонажът, който Вин Дизел играе, се намира в грешна среда, за да може да заблести с пълното си величие.
Това ми напомня да преиграя свежата игра - Escape from Butcher's Bay, която поставя начало на действията в Pitch Black.

Скоро изгледах филмите с д-р Ханибал Лектър (за сетен път, разбира се). Малко са актьорите, които могат да се съпоставят със Сър Тони и напълно заслужено отдавна е получил пълното ми уважение и признание.
Това пък ми напомня да си издиря книгите на Томас Харис.

-PB.

--------------------
no matter how far a jackass may travel, it will never return as a horse.

+Quote Post
`Xandria`
коментар Aug 13 2006, 10:51 PM
Коментар #1405

Демон

Коментари: 2408
Регистриран: 5-November 05
Потребител N: 1009

^Сър Антъни Хопкинс bowdown.gif Поклон, един от малкото актьори от класа, слаб филм няма, щом той участва. bowdown.gif

+Quote Post
HeLeNa
коментар Aug 13 2006, 11:12 PM
Коментар #1406

Прослушващ метъл
**

Цитат(blame @ Aug 13 2006, 11:36 PM) *
^^^^^^Ван Хелзинг е един очудващо плоско-тъп филм. Интересн би ми бил когато бях в 4-ти клас.

Има някои издънки,но на мен ми е интересен.Това,че ми е интересен,не значи,че съм лапе от 4 клас dry.gif

--------------------

+Quote Post
````````
коментар Aug 13 2006, 11:19 PM
Коментар #1407

Дихание

Коментари: 1362
Регистриран: 4-September 03
Град: Русе
Потребител N: 254

Мацето от Вал Хелсинг е убиец:")) Заради нея бих гледала филма втори път. Всичко останало не ми хареса. А не.. и онзи русичкия монах - много забавна роля:") Но д-р Джекил, франкенщайн,децата мязащи на караконджули.. пълно разочарование. Идеята за визията на върколаците ми допада повече отколкото в Underworld обаче.

--------------------
Ако някой се опита да ме засенчи, просто ще го оставя да слънчаса...
http://www.myspace.com/dihanie
http://dihanie.atakmim.com

http://d1hanie.blogspot.com

+Quote Post
`Xandria`
коментар Aug 13 2006, 11:21 PM
Коментар #1408

Демон

^^Според мен нямаше това предвид. wink.gif
Иначе съм съгласна за Хелзинг, с толкова много бюджет, а направиха този смешен филм, добре че е Кейт Бекинсейл wub.gif да внесе малко свежест, иначе... А сюжета е толкова предвидим, това че са струпали на едно място Дракула,Франкенщайн,върколаци,вампири, голяма грешка, много пълнеж, много клишета вътре... Но пък наистина е интересно да гледаш такова бедствие,само в един филм. smile.gif

+Quote Post
HeLeNa
коментар Aug 13 2006, 11:23 PM
Коментар #1409

Прослушващ метъл
**

Добре е поне,че Бекинсейл не разкритикувахте wink.gif

В момента просто ми се иска да се suicide.gif

--------------------

+Quote Post
Slash
коментар Aug 13 2006, 11:27 PM
Коментар #1410

Сатана

Коментари: 7135
Регистриран: 1-April 05
Потребител N: 783

Цитат(HeLeNa @ Aug 13 2006, 11:23 PM) *
В момента просто ми се иска да се suicide.gif

Нали знаеш една култова приказка... wink.gif
http://www.viavita.net/prikazki/prustenat.htm

Иначе и аз гледах Жонито Деп на кино. Готина беше втората част, дори по-добра от първата. drinks_drunk.gif

+Quote Post
Alekto
коментар Aug 14 2006, 02:37 PM
Коментар #1411

PHENCYCLIDINE

Коментари: 925
Регистриран: 3-November 04
Град: Sofiq
Потребител N: 654

Снощи гледах Франкенщайн и много ме накефи.Може би и заради актьорите.Не мисля,че може да има по-добра екранизация.

-Как се казвате?
-...той така и не ми даде име...

--------------------
STREETS SEEMS UNEVEN WHEN YOU'RE DOWN.

+Quote Post
Pyjamka
коментар Aug 15 2006, 10:15 AM
Коментар #1412

ПринЦецка

Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Снощи ми се догледа много нещо рицарско с принцески и, без много да знам за какво иде реч, си взех "Проклятието на пръстена". Не е много известен филм, но съвсем случайно с майка ми открихме, че е базиран на една много древна легенда, разказана в "Песен за Нибелунгите". Легендата съчетава в себе си дрвени исландки и норвежки митове, като същевременно е с чисто човешки характер: изконните любов, завист и алчност са в дъното на нещата. Филмът (доколкото разбрах сюжетния ход от "Песен.."-та) вкарва някои промени, като усложнява действието и добавя персонажи. Казани са няколко думи за бог Один, показват един Чук на Тор (някой от форума се интересуваше, ако не се лъжа); филмът има и невероятни ефекти, природата е направена уникална, а музиката, която е подбрана, е великолепна! Главният актьор не блестеше с перфектно изпълнение, но затова пък главната актриса ги размазя всичките! wub.gif Буквално и преносно. Иде реч за момата, която участва в "Терминатор 3: Бунтът на машините". В началото филмът е малко претупан и объркващ, но после всичко си идва на мястото и, тъй като до последно има спекулации и завръзки, държи зрителя на нокти.
Задлужава си! Би бил интересен на всеки, който се интересува от северните религии, или .... просто му се гледа нещо рицарско с принцески. smile.gif

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Aug 15 2006, 10:22 AM
Коментар #1413

Бесен тийн, какъвто отдавна не трябва да е

Коментари: 3402
Регистриран: 29-October 03
Потребител N: 317

Твърдо се интересувам от този филм. Би ли постнала някой линк, нещо smile.gif

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Pyjamka
коментар Aug 15 2006, 10:27 AM
Коментар #1414

ПринЦецка

Взех го от видеотеката. ph34r.gif Но предполагам, че може да се намери и из дебрите на мрежата. Ще потърся тук-там. Името му на английски, ако ти потрябва, е The Curse Of The Ring.

Edit: Току-що в един сайт видях името му като "Ring Of The Nibelungs". Възможно е и така да се казва.

--------------------
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.

+Quote Post
Revenant
коментар Aug 15 2006, 12:27 PM
Коментар #1415

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

Как да не е известен, smile.gif хм даже го даваха наскоро по някоя телевизия май по Хоулмарк

--------------------

+Quote Post
parabellum
коментар Aug 15 2006, 01:01 PM
Коментар #1416

wizard of 40. Oz

Цитат(`Xandria` @ Aug 13 2006, 11:51 PM) *
^Сър Антъни Хопкинс bowdown.gif Поклон, един от малкото актьори от класа, слаб филм няма, щом той участва. bowdown.gif

А-ха. Дълбоко ми харесва, че оценяваш майсторската дарба на Сър Тони. Това е един от тези актьори, които без проблеми могат да играят във всякакъв жанр: драма, ужас, комедия, пр. Като г-н Morgan Freeman, например. Не смяташ ли? Тъжно, че г-н Хопкинс има прекалено малко възложени силни роли. Преди "The Silence of The Lambs" (1991), едва са го знаели на големия екран. Лицето му повече е пребивавало на малкия TV екран. Както всеки във филмовата индустрия -- трябва да направиш пробива си някъде. Неговият е бил в по-късен етап, за съжаление.
Така и така стана дума, след като изгледах трите филма с д-р Hannibal, си пуснах "Hearts In Atlantis", защото го бях забравил. Какво брилянтно представяне! Трудно ми беше да престана да мисля за Hannibal и култовата реплика: "A census taker once tried to test me. I ate his liver with some fava beans and a nice chianti." Очаквах, че всеки момент ще я каже. Представи си само. Възхищавам се на Anthony Hopkins, почти като на никой друг актьор. "Hearts In Atlantis" доказва класата му на... как да кажа -- на добър, чувствителен и почтен човек.
Впрочем, днес трябва да ми пристигне антикварен екземпляр на "The Silence of The Lambs", Thomas Harris. Парите, с които разполагам, ме възпрепятстваха да си набавя и останалите книги.

--------------------

+Quote Post
Angermeans
коментар Aug 15 2006, 01:17 PM
Коментар #1417

Badmotorfinger

Коментари: 598
Регистриран: 6-January 05
Потребител N: 713

Мен ако питаш, Хопкинс се налага като име доста преди "Silence of the Lambs" - все пак "The Elephant Man" (1980) е един от шедьоврите на Дейвид Линч, а актьорската игра на Хопкинс (в главната роля) е изумителна !

Иначе си прав, че заслуженото признание не само от критиците, но и от масовата публика, го получава чак след "Silence of the Lambs"

--------------------
Get a gun & have fun !

+Quote Post
Revenant
коментар Aug 15 2006, 01:31 PM
Коментар #1418

Cosmic Sailor

Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

Цитат(Angermeans @ Aug 15 2006, 11:17 AM) *
"The Elephant Man" (1980)

bowdown.gif

--------------------

+Quote Post
InsArtTure
коментар Aug 15 2006, 03:38 PM
Коментар #1419

Цитат
Edit: Току-що в един сайт видях името му като "Ring Of The Nibelungs". Възможно е и така да се казва.

Нцу, това второто е една невероятна ТЪПНЯ, мязаща на филм. Не знам дали успях да го гледам докрай. Надявам се двете да нямат общо.

--------------------
"Hayley, take this piercing off your nose! Your face must be metal-free, just like every good radiostation! Stan Smith

+Quote Post
Pyjamka
коментар Aug 15 2006, 09:04 PM
Коментар #1420

ПринЦецка

Хо-хо, боя се, че тъпнята и филмът, за който аз писах, са едно и също. happy.gif Съжалявам наистина. Но се оказва, че това е истинското име. Аз бях в официалния сайт и там също е такова името - http://www.ring-of-the-nibelungs.com/. Определено това е филмът, който аз гледах. Жалко за разочарованието.

--------------------
едновременно! -
...Бога.

+Quote Post
InsArtTure
коментар Aug 15 2006, 09:07 PM
Коментар #1421

puke.gif puke.gif Как успя да харесаш тази пикня? drinks_drunk.gif Главният герох Зигфрид пък е ехати тъпака в лицето. Но остави това-толкова зле скроен филм рядко се среща. whistle.gif

--------------------

+Quote Post
Pyjamka
коментар Aug 15 2006, 09:13 PM
Коментар #1422

ПринЦецка

^Хахах, прав си, че в лице е много грозен, но пък Брунхилда е хубава и за себе си, и за него, и за всички герои във филма! biggrin.gif Абе, здраве да е! То аз исках "Като рицарите" да гледам снощи, но тази във видеотеката каза, че го нямали, и ...

--------------------
едновременно! -
...Бога.

+Quote Post
`Xandria`
коментар Aug 15 2006, 09:28 PM
Коментар #1423

Демон

^Брунхилда наистина е много хубава,добре че е Kristanna Loken wub.gif да я изиграе и да спаси филма.

Цитат(parabellum @ Aug 15 2006, 02:01 PM) *
Тъжно, че г-н Хопкинс има прекалено малко възложени силни роли. Преди "The Silence of The Lambs" (1991), едва са го знаели на големия екран.
Така и така стана дума, след като изгледах трите филма с д-р Hannibal.Възхищавам се на Anthony Hopkins, почти като на никой друг актьор.

Така е, преди "The Silence of The Lambs" е имал много роли, но просто не е изгрял на сцената както сега...
Трилогията за д-р Лектър ми е любима, както и почти навсякъде, където Хопкинс играе,Legends of the Fall,Dracula,The Human Stain(където играе с Кидман),Hearts in Atlantis...а това бедствие Alexander го гледах само заради него. Класа е точната дума, дано още дълго да прави такива роли.

+Quote Post
SepulTeraHead
коментар Aug 15 2006, 09:42 PM
Коментар #1424

Facepalmer

Коментари: 13270
Регистриран: 11-April 03
Град: South Of Heaven
Потребител N: 63

Гледах "1984" от.... 1984 smile.gif
Хубав е. Пресъздава доста сполучливо атмосферата на книгата. Но за да схванеш послението трябва да си я чел. Просто във филм не може да се пресъздаде всичко, което книгата казва.

А и една част от този филм всъщност ще бъде доста ... употребена от ... хехе. laugh.gif

--------------------

+Quote Post
Alekto
коментар Aug 16 2006, 04:04 PM
Коментар #1425

PHENCYCLIDINE

Ебаси!parabellum не спря от 5 дена да говори за Хопкинс и за трилогията и ся и на мене ми се догледаха.Като изпратя майсторите ще прожектирам Red Dragon. cool.gif

--------------------

+Quote Post
HeLeNa
коментар Aug 16 2006, 04:10 PM
Коментар #1426

Прослушващ метъл
**

Мисля да си изтегля всички части на "Властелинът на пръстените".Когато всички бяха запалени по него,така и така не го изгледах. sp_ike.gif

--------------------

+Quote Post
parabellum
коментар Aug 16 2006, 11:34 PM
Коментар #1427

wizard of 40. Oz

Съгласен съм с нещата, които написахте, но не споменахте един много важен и много култов филм, пак с г-н Hopkins - "A Bridge Too Far" (1977), по книгата на покойния ветеран -- г-н Rayne. Става въпрос за провалената съюзническата операция Garden и Market Garden през ВСВ, ако сте навътре с тези исторически факти. Няма да е зле да го изгледате, дори и да не харесвате такъв жанр филми.
А, замалко да забравя. Скоро очакваме четвъртата част с Hannibal, но няма да може да се насладим на портрета на Hannibal у Hopkins.

Цитат(Alekto)
Ебаси!parabellum не спря от 5 дена да говори за Хопкинс и за трилогията и ся и на мене ми се догледаха.Като изпратя майсторите ще прожектирам Red Dragon

"Red Dragon, correct!" Макар и да не е много correct, де. Между другото, пристигна ми книжката:

Изненада ме, че е с тази "обложка". Много запазен екземпляр, само за двадесет лева. Дразни ме, че преводът малко куца. Разбира се, думи като "сера", "путка", "лайно", "кур" са си преведени, както е и във варианта на английски, но старите форми ала "използувам" дразнят. Това пък ми напомня да си пусна и оригналния "Red Dragon" - "Manhunter".

P.S. Защо не казахме нищо за агент Starling? Jodie ми е една от любимите актриси въобще.

--------------------

+Quote Post
Alekto
коментар Aug 17 2006, 12:27 AM
Коментар #1428

PHENCYCLIDINE

На мен Джоди ми е органически непоносима => обективност от моя страна липсва.

--------------------

+Quote Post
parabellum
коментар Aug 17 2006, 12:40 AM
Коментар #1429

wizard of 40. Oz

Цитат(Alekto @ Aug 17 2006, 01:27 AM) *
На мен Джоди ми е органически непоносима => обективност от моя страна липсва.

Awwwww, I'll kick your... необективен задник, Alekto.

--------------------

+Quote Post
Alekto
коментар Aug 17 2006, 11:20 AM
Коментар #1430

PHENCYCLIDINE

I'll be waiting for you...

--------------------

+Quote Post

153 страници V  « < 46 47 48 49 50 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 потребител(и) четат тази тема (4 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 12th September 2025 - 06:41 AM