![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() ПринЦецка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 1227 Регистриран: 5-October 05 Град: Pyce Потребител N: 962 ![]() |
Между другото, аз също четох, че не всичко е анимирано - само Джоли, сър Антъни Хопкинс и самият герой на Беоулф (не знам как е правилната транскрипция) били анимация, иначе другите хора са си... хора. Но не съм гледала, така че може и да подвежда информацията.
-------------------- Наоколо е светлина и мрак - едновременно! - звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на ...Бога. Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Определено и другите бяха анимирани. Но кой знае, може и да греша.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Cosmic Sailor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1451 Регистриран: 15-March 05 Град: Half Moon Cay, the Bahamas Потребител N: 771 ![]() |
Гледайте Persepolis и накрая кажете че сте гледали анимация
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
Кое и какво в "Eraserhead" ти хареса Rodd1ck? Пп. и защооо ![]() По начало не очаквах да ми хареса и горе-долу знаех какво ще видя. Действието може да се окаже супер бавно за някои хора, може и сюжет да не се забележи, но когато го гледаш с подходяща нагласа е по-различно. Усеща се с всеки кадър, че е един вид гротеска и има доста символизъм, който би бил характерен за млад и надъхан независим режисьор. Постоянно търсиш в детайлите отговор на това, което се случва във филма и моменти, в които на екрана всъщност не се случва нищо особено, карат в главата ти да се случва нещо. Все пак не казвам, че съм го разбрал добре, това си е практически невъзможно. ![]() А и атмосферата.. много болен филм като цяло. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Cloverfield
Филмът в началото ми се стори малко дразнещ. Съвсем малко. После започна една наистина страхотна част, като изключим камерата. Какво да се прави, това в момента е нещо новаторско, някакъв тип ефект. Имах чувството, че гледам филм по Discovery за някое заметресение! И все пак...зрелищно си е на кино. Краят беше бездарно странен точно като на българските ни филми - ни в клин, ни в ръкав. Но не ме изненада, де - бях подготвена, а не като останалите хора, които чакаха да се случи нещо, дори след като лампите светнаха ![]() Въпреки това си заслужаваше. Хареса ми, спира дъха! -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 539 Регистриран: 24-September 07 Град: софия Потребител N: 2347 ![]() |
Филма е средна работа
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- There are no unlockable doors
There are no unwinable wars There are no unrightable wrongs There are no unbeatable odds There are no believable gods There are no unnameable names There are no impossible dreams There are no invisible seams |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1599 Регистриран: 26-April 03 Потребител N: 83 ![]() |
Cloverfield Филмът в началото ми се стори малко дразнещ. Съвсем малко. После започна една наистина страхотна част, като изключим камерата. Какво да се прави, това в момента е нещо новаторско, някакъв тип ефект. Имах чувството, че гледам филм по Discovery за някое заметресение! И все пак...зрелищно си е на кино. Краят беше бездарно странен точно като на българските ни филми - ни в клин, ни в ръкав. Но не ме изненада, де - бях подготвена, а не като останалите хора, които чакаха да се случи нещо, дори след като лампите светнаха ![]() Въпреки това си заслужаваше. Хареса ми, спира дъха! Новаторски ? Явно си пропуснала "Проклятието Блеър" или "Canibal Holocaust" навремето. Освен това още от трейлъра се знаеше, че всички ще умрат. -------------------- as time slips away
the cage will rust life will go on as you fall to dust |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Истинска измамница ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2917 Регистриран: 25-April 05 Град: Under the Northern Star Потребител N: 795 ![]() |
Не съм ги гледала. Трейлърът на филма също. Не мисля, че е задължително
![]() -------------------- First wish for this night:
Let me be your delight. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1117 Регистриран: 11-September 05 Потребител N: 931 ![]() |
![]() Gattaca(1997) Бях го гледал преди доста време, но не помня дали беше само веднъж, обаче ми направи впечатление как в съзнанието ми са се запечатили някои сцени и реплики от филма, особено двата момента с плуването. Докосващ филм, силно драматичен, почти велик. Итън Хоук на моменти е неуверен, но като цяло добра роля, все пак на екрана блести главно Джъд Лоу. Задължителен филм! ![]() The Virgin Suicides(1999) И него не гледам за пръв път, но го бях позабравил. След Lost In Translation реших да дам нов прочит на дебюта й. Определено София Копола е талантлива, филмът е далеч от очарованието на следващия й филм, но си заслужава. С особена меланхолична атмосфера, леко бягане от нормално течащия сюжет, разчупеност, която определено подходжа на един тийнейджърски филм, но най-забележителна е красотата, която цъфти пред нас. Красотата на заобикалящата среда и на самите герои. Кирстен Дънст може би никога не е изглеждала толкова добре визуално на екран. Също гледах и Match Point (2005) на Уди Алън, но като цяло оценката ми е по-скоро отрицателна. Със сигурност нехарактерен филм за него. Просто не можа да ме грабне, стори ми се твърде неубедителен и като цяло досаден за гледане. Нямаше я и химията между "влюбените", даже въобще не мислех, че главният персонаж е наистина влюбен. Малко не на място ми се стори и моментът накрая, когато следователят се пробуди в съня си, беше забавно, но на фона на целия филм странно. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Гледах AvP 2 и бих казъл, че филмът е леко скучен. Хищниците и пришълците яко ги бяха направили, но от историята можеше да се направи убийствен филм. Липсва ми атмосферата на Хищниците 1 и 2 и на Пришълците!
Лична оценка - 5 от 10. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Serpent Moves ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 5893 Регистриран: 20-May 07 Град: parc des partcalence Потребител N: 2094 ![]() |
Радвай се, че я нямаше дълго планувата K-Market схватка
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Сценичен безработник! ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 671 Регистриран: 18-July 06 Град: София Потребител N: 1463 ![]() |
Кво?
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() XX ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 897 Регистриран: 4-December 03 Град: София Потребител N: 342 ![]() |
"А и атмосферата.. много болен филм като цяло."
И според мен Rodd1ck . Един от първите филми на Линч - като че ли се е опитал да вмъкне всичко изродясало, което е тормозело съзнанието му. Аз се бях настроила изключително позитивно за този филм. И до последната минута се напъвах и си внушавах, че ми харесва. Ужаст. Филмът остави в мен изключително смесени чувства - в никакъв случай обаче не мога да кажа, че ми е "харесал" в смисъла на тази дума, която използвам понякога за сладникави холивудски филми. Последно гледах "Nikotina" http://www.imdb.com/title/tt0337930/ - специално приканвам всички страстни пушачи да го гледат. Свеж филм по испански. -------------------- [color=orange]snishki v gryf
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Гледайте Pulse! Има го в Замундата.
![]() Резюме: Вие сега сте инфектиран.Има някои честоти,които никога няма да може да намерим.Представете си,че нашите безжични технологии,може да направят връзка с един друг свят,извън нашият- на мъртвите.Сега си представете,че ако връзката се случи нашият свят може да изчезне.Щом изключиш своя телефон или нет имейл,те влизат,ти си инфектиран,и те ще могат да земат от теб това, което вече нямат - живот. Лична оценка - 10 от 10. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Аз продължавам да агитирам за "Sweeney Todd - The Demon barber of Fleet Street". Което не е ли по-удачно да се преведе като "зловещия бръснар" (примерно), а не като 'бръснарят-демон'?
Филмчето трябва да обере всички награди (освен за най-добро пеене на актриса ![]() -------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
Аз чак сега гледах Apocalypto - на Мел Гибсън...
Много силен филм според мен - беше ми много интересен от началото до края и имаше зверски моменти. Не го препоръчвам на гнусливи и такива, които не понасят кръв и отрязани глави ![]() Интересно ми беше да разбера, че нито един от участващите май не е професионален актьор... Определено много ми хареса. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
^ Невероятен актьор беше Гибсън, а като режисьор е още по-голям! Поклон!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
Аз така и не разбрах какво толкова имаше Църквата против тоя филм, при положение че Гибсън си се придържа доста стриктно по Библията.
![]() -------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Църквата няма нищо против филма. Хилядите проблеми са породени от америкнаската адвокатска кантора Anti-Defamation League, основана през 1913 с цел защита на еврейския народ от клевети (както е видно от името на кантората). ADL е поела кампания срещу самия Гибсън с обвинения в антисемитизъм. Според тях филмът представя еврейския народ в погрешна светлина и подтиква към антисемитизъм. В интервюта, които съм гледал с настоящия директор на кантората, Ейбрахъм Фоксман, той е поставил открито въпроса защо Гибсън не е написал в скрипта за филма следните думи, които да бъдат казани от Исус на кръста: "Не мразете еврейския народ"!
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1257 Регистриран: 25-January 07 Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър Потребител N: 1800 ![]() |
-------------------- Live forever or die in the attempt
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Хър-мър ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1862 Регистриран: 27-April 05 Град: БГ Потребител N: 798 ![]() |
Бучаха, защото последните няколко години станаха много модни изумителните разкрития за небожествеността на Исус, а около него все пак се гради цялата църква. След като който трябва е изгледал филма и са видели стриктното придържане към Библията, бученето престана.
-------------------- Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Тъкмо гледах и аз Into the Wild. Не ме впечатли чак толкова много, както други хора, чиито мнения чета, на моменти даже ми дойде и малко неубедително, но като цяло ми хареса. Малко ме подразниха разните нестандартни включвания и режисьорски похвати. Очаквах да е и по-наивен, че така си и вървеше, но действието ме опроверга, може би това е била и целта. Все пак хубав филм.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 80 Регистриран: 19-January 08 Град: Пловдив Потребител N: 2547 ![]() |
Препоръчаха ми "Извора на живота", иначе казано "The Fountain". Някой ако го е гледал да каже заслужава ли си да го свалям и изобщо за какво иде реч..
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Добра визия и добра музика, другото е малко по-относително за определяне. Имам познат, на който му е един от любимите филми, а брат ми например го определи за "супер тъп". На мен не ми направи много силно впечатление, очаквах повече, ще го гледам все пак отново.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Forsaken ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 917 Регистриран: 15-January 08 Град: София Потребител N: 2539 ![]() |
^^ Мен лично ме депресира...тъжен ми беше. Според мен си заслужава да се изгледа - впечатли ме. Натоварващ е /лично за мен беше/. Мисля че няма човек тук който да се наеме да каже ДА или НЕ относно точно този филм. Странен е доста... и както Rodd1ck каза по-горе - или ще ти хареса или ще го сметнеш за мега тъп.
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() just a dreamer ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 679 Регистриран: 18-September 06 Град: ...в облаците... Потребител N: 1574 ![]() |
^^^На мен ми трябваха няколко гледания, за да го схвана ... Страхотен филм, наистина!
-------------------- Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат! |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Eyes Of The World ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1666 Регистриран: 27-September 06 Град: Plovdiv Потребител N: 1594 ![]() |
Гледах “Gabriel” - eдин доста интересен като идея филм. Представящ историята за борбата между архангелите и слугите на дявола. Ако гледате трейлъра ще останете с впечатлението, че става въпрос за поредния бозлив екшън, но всъщност не е. Поне за мен е доста по-дълбок - падението, борбата, предателството, любовта, братоубийството, саможертвата, все такива вечни теми. Преплетени по брутален на моменти начин. Много интересни режисьорски решения, въпреки че на моменти ефектите са вече изтъркани и представени по доста евтин начин. На мен особено ми допадна мрачното, готическо усещане в целия филм, което пък може да не се нрави на някой хора.
![]() -------------------- ![]() KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Da schlägt es links ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 3756 Регистриран: 17-January 03 Град: София Потребител N: 8 ![]() |
"Sweeney Todd - The Demon barber of Fleet Street" Вчера го гледах в Арена. Ебати мега-якия филм!!! -------------------- meh.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() The Conqueror I Be ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1797 Регистриран: 17-January 03 Град: 127.0.0.1 Потребител N: 10 ![]() |
дано.
ще го дръпна че няма кво да гледам. току що едвам изтърпях първият диск от The Golden Compass ... и ме налегна мъка и отчаяние. ![]() ![]() -------------------- The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
RazorJack като стана дума за Златния Компас...аз нарочно отидох на кино да го гледам. Ако го бях гледала в нас нямаше изобщо сигурно да ми хареса. Страхотни ефекти има а и аз го гледах непредубедено и някои моменти ми допаднаха - забавлявах се. Харесаха ми демончетата
![]() Иначе Суини Тод е зверска бруталия... Между другото ако някой е пропуснал A Good Year с Ръсел Кроу да гледа - хубав филм според мен! -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 21st June 2025 - 10:31 PM |