Metal World - Българският метъл портал Гласувайте за сайта в BG Top

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Forum Rules ПРАВИЛА - прочетете преди да пишете!
153 страници V  « < 83 84 85 86 87 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Филми, и сапунки... да де... и те са филми
Pyjamka
коментар Feb 1 2008, 11:26 AM
Коментар #2521

ПринЦецка

Група: Приятели
Коментари: 1227
Регистриран: 5-October 05
Град: Pyce
Потребител N: 962

Между другото, аз също четох, че не всичко е анимирано - само Джоли, сър Антъни Хопкинс и самият герой на Беоулф (не знам как е правилната транскрипция) били анимация, иначе другите хора са си... хора. Но не съм гледала, така че може и да подвежда информацията.

--------------------
Наоколо е светлина и мрак -
едновременно! -
звуци и безмълвие, болка и наслада, смисъл и безсмислие, отрицание и възторг, Север и Юг.
Наоколо е ексил без спомени, безкрайна умора и волтова дъга от високо напрежение. Стени, за които епидермисът съобщава, че са изкъртени. От чужди изстрели? От собствени зъби? - какво значение има това! - пещерата е ехо на детската люлка и Лот се люлее, хванал се с две ръце за пръчките (ако все още има ръце!), все по-високо и по-високо - главозамайващо е! Ще се превърти през глава! - докато люлката се превърне в катапулт и го изстреля в самото сърце на
...Бога.

Сигурна съм, че в живота има две неща, на които може да се разчита: удоволствието на плътта и удоволствието на литературата. Аз имах щастливата съдба да събера и двете и да ги изпитам заедно изцяло.
Go to the top of the page

+Quote Post
lodborg
коментар Feb 1 2008, 06:36 PM
Коментар #2522

I, Voyager

Група: Модератори
Коментари: 7649
Регистриран: 24-September 06
Град: Карлсруе, София... където и да е
Потребител N: 1587

Определено и другите бяха анимирани. Но кой знае, може и да греша.

--------------------

------------------------------------------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
Revenant
коментар Feb 1 2008, 10:50 PM
Коментар #2523

Cosmic Sailor

Група: Потребители
Коментари: 1451
Регистриран: 15-March 05
Град: Half Moon Cay, the Bahamas
Потребител N: 771

Гледайте Persepolis и накрая кажете че сте гледали анимация

--------------------

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Feb 2 2008, 12:25 AM
Коментар #2524

Метъл

Коментари: 1117
Регистриран: 11-September 05
Потребител N: 931

Цитат(Ataegina @ Jan 31 2008, 04:31 PM) *
Кое и какво в "Eraserhead" ти хареса Rodd1ck?

Пп. и защооо biggrin.gif

По начало не очаквах да ми хареса и горе-долу знаех какво ще видя. Действието може да се окаже супер бавно за някои хора, може и сюжет да не се забележи, но когато го гледаш с подходяща нагласа е по-различно. Усеща се с всеки кадър, че е един вид гротеска и има доста символизъм, който би бил характерен за млад и надъхан независим режисьор. Постоянно търсиш в детайлите отговор на това, което се случва във филма и моменти, в които на екрана всъщност не се случва нищо особено, карат в главата ти да се случва нещо. Все пак не казвам, че съм го разбрал добре, това си е практически невъзможно. smile.gif
А и атмосферата.. много болен филм като цяло. smile.gif

+Quote Post
Aglarana
коментар Feb 2 2008, 09:54 PM
Коментар #2525

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Cloverfield

Филмът в началото ми се стори малко дразнещ. Съвсем малко. После започна една наистина страхотна част, като изключим камерата. Какво да се прави, това в момента е нещо новаторско, някакъв тип ефект. Имах чувството, че гледам филм по Discovery за някое заметресение! И все пак...зрелищно си е на кино. Краят беше бездарно странен точно като на българските ни филми - ни в клин, ни в ръкав. Но не ме изненада, де - бях подготвена, а не като останалите хора, които чакаха да се случи нещо, дори след като лампите светнаха happy.gif

Въпреки това си заслужаваше. Хареса ми, спира дъха!

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
Alti
коментар Feb 2 2008, 10:11 PM
Коментар #2526

Прогресиращ

Коментари: 539
Регистриран: 24-September 07
Град: софия
Потребител N: 2347

Филма е средна работа rolleyes.gif Не е лош и става за гледане wink.gif Но ако си имате друга работа си я свършете,защото не е кой знае какво smile.gif Знаете за какво говоря tongue.gif

--------------------
There are no unlockable doors
There are no unwinable wars
There are no unrightable wrongs

There are no unbeatable odds
There are no believable gods
There are no unnameable names

There are no impossible dreams
There are no invisible seams

+Quote Post
t0xIc
коментар Feb 3 2008, 02:08 AM
Коментар #2527

Метъл

Коментари: 1599
Регистриран: 26-April 03
Потребител N: 83

Цитат(Aglarana @ Feb 2 2008, 11:54 PM) *
Cloverfield

Филмът в началото ми се стори малко дразнещ. Съвсем малко. После започна една наистина страхотна част, като изключим камерата. Какво да се прави, това в момента е нещо новаторско, някакъв тип ефект. Имах чувството, че гледам филм по Discovery за някое заметресение! И все пак...зрелищно си е на кино. Краят беше бездарно странен точно като на българските ни филми - ни в клин, ни в ръкав. Но не ме изненада, де - бях подготвена, а не като останалите хора, които чакаха да се случи нещо, дори след като лампите светнаха happy.gif

Въпреки това си заслужаваше. Хареса ми, спира дъха!

Новаторски ? Явно си пропуснала "Проклятието Блеър" или "Canibal Holocaust" навремето. Освен това още от трейлъра се знаеше, че всички ще умрат.

--------------------
as time slips away
the cage will rust
life will go on
as you fall to dust

+Quote Post
Aglarana
коментар Feb 3 2008, 09:18 AM
Коментар #2528

Истинска измамница

Коментари: 2917
Регистриран: 25-April 05
Град: Under the Northern Star
Потребител N: 795

Не съм ги гледала. Трейлърът на филма също. Не мисля, че е задължително wink.gif

--------------------
First wish for this night:
Let me be your delight.

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Feb 3 2008, 12:01 PM
Коментар #2529

Метъл

Gattaca(1997)

Бях го гледал преди доста време, но не помня дали беше само веднъж, обаче ми направи впечатление как в съзнанието ми са се запечатили някои сцени и реплики от филма, особено двата момента с плуването. Докосващ филм, силно драматичен, почти велик. Итън Хоук на моменти е неуверен, но като цяло добра роля, все пак на екрана блести главно Джъд Лоу. Задължителен филм!

The Virgin Suicides(1999)

И него не гледам за пръв път, но го бях позабравил. След Lost In Translation реших да дам нов прочит на дебюта й. Определено София Копола е талантлива, филмът е далеч от очарованието на следващия й филм, но си заслужава. С особена меланхолична атмосфера, леко бягане от нормално течащия сюжет, разчупеност, която определено подходжа на един тийнейджърски филм, но най-забележителна е красотата, която цъфти пред нас. Красотата на заобикалящата среда и на самите герои. Кирстен Дънст може би никога не е изглеждала толкова добре визуално на екран.

Също гледах и Match Point (2005) на Уди Алън, но като цяло оценката ми е по-скоро отрицателна. Със сигурност нехарактерен филм за него. Просто не можа да ме грабне, стори ми се твърде неубедителен и като цяло досаден за гледане. Нямаше я и химията между "влюбените", даже въобще не мислех, че главният персонаж е наистина влюбен. Малко не на място ми се стори и моментът накрая, когато следователят се пробуди в съня си, беше забавно, но на фона на целия филм странно.

+Quote Post
Danny47
коментар Feb 4 2008, 04:00 PM
Коментар #2530

Сценичен безработник!

Коментари: 671
Регистриран: 18-July 06
Град: София
Потребител N: 1463

Гледах AvP 2 и бих казъл, че филмът е леко скучен. Хищниците и пришълците яко ги бяха направили, но от историята можеше да се направи убийствен филм. Липсва ми атмосферата на Хищниците 1 и 2 и на Пришълците!

Лична оценка - 5 от 10.

--------------------

+Quote Post
pa®tci
коментар Feb 4 2008, 04:14 PM
Коментар #2531

Serpent Moves

Коментари: 5893
Регистриран: 20-May 07
Град: parc des partcalence
Потребител N: 2094

Радвай се, че я нямаше дълго планувата K-Market схватка happy.gif

--------------------

+Quote Post
Danny47
коментар Feb 4 2008, 09:03 PM
Коментар #2532

Сценичен безработник!

Кво?

--------------------

+Quote Post
Ataegina
коментар Feb 4 2008, 10:44 PM
Коментар #2533

XX

Коментари: 897
Регистриран: 4-December 03
Потребител N: 342

"А и атмосферата.. много болен филм като цяло."

И според мен Rodd1ck . Един от първите филми на Линч - като че ли се е опитал да вмъкне всичко изродясало, което е тормозело съзнанието му.
Аз се бях настроила изключително позитивно за този филм. И до последната минута се напъвах и си внушавах, че ми харесва. Ужаст. Филмът остави в мен изключително смесени чувства - в никакъв случай обаче не мога да кажа, че ми е "харесал" в смисъла на тази дума, която използвам понякога за сладникави холивудски филми.

Последно гледах "Nikotina" http://www.imdb.com/title/tt0337930/ - специално приканвам всички страстни пушачи да го гледат. Свеж филм по испански.

--------------------
[color=orange]snishki v gryf

+Quote Post
Danny47
коментар Feb 5 2008, 02:09 PM
Коментар #2534

Сценичен безработник!

Гледайте Pulse! Има го в Замундата.

Резюме: Вие сега сте инфектиран.Има някои честоти,които никога няма да може да намерим.Представете си,че нашите безжични технологии,може да направят връзка с един друг свят,извън нашият- на мъртвите.Сега си представете,че ако връзката се случи нашият свят може да изчезне.Щом изключиш своя телефон или нет имейл,те влизат,ти си инфектиран,и те ще могат да земат от теб това, което вече нямат - живот.

Лична оценка - 10 от 10.

--------------------

+Quote Post
onnellinen
коментар Feb 8 2008, 07:56 PM
Коментар #2535

Хър-мър

Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

Аз продължавам да агитирам за "Sweeney Todd - The Demon barber of Fleet Street". Което не е ли по-удачно да се преведе като "зловещия бръснар" (примерно), а не като 'бръснарят-демон'?
Филмчето трябва да обере всички награди (освен за най-добро пеене на актриса dry.gif Хелена не е най-добрия глас, който съм чувала)

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)

+Quote Post
Lanfear
коментар Feb 9 2008, 06:18 PM
Коментар #2536

Forsaken

Коментари: 917
Регистриран: 15-January 08
Потребител N: 2539

Аз чак сега гледах Apocalypto - на Мел Гибсън...
Много силен филм според мен - беше ми много интересен от началото до края и имаше зверски моменти. Не го препоръчвам на гнусливи и такива, които не понасят кръв и отрязани глави smile.gif
Интересно ми беше да разбера, че нито един от участващите май не е професионален актьор...
Определено много ми хареса.

--------------------

+Quote Post
lodborg
коментар Feb 9 2008, 06:55 PM
Коментар #2537

I, Voyager

^ Невероятен актьор беше Гибсън, а като режисьор е още по-голям! Поклон! bowdown.gif Филмите му са просто невероятни. Тези дни изгледах отново Страстите Христови и въпреки че не съм особено вярващ, трябва да призная, че е тотален шедьовър във всяко едно отношение! Потресаващ!

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
sgoh
коментар Feb 9 2008, 07:55 PM
Коментар #2538

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Аз така и не разбрах какво толкова имаше Църквата против тоя филм, при положение че Гибсън си се придържа доста стриктно по Библията. huh.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
lodborg
коментар Feb 9 2008, 08:08 PM
Коментар #2539

I, Voyager

Църквата няма нищо против филма. Хилядите проблеми са породени от америкнаската адвокатска кантора Anti-Defamation League, основана през 1913 с цел защита на еврейския народ от клевети (както е видно от името на кантората). ADL е поела кампания срещу самия Гибсън с обвинения в антисемитизъм. Според тях филмът представя еврейския народ в погрешна светлина и подтиква към антисемитизъм. В интервюта, които съм гледал с настоящия директор на кантората, Ейбрахъм Фоксман, той е поставил открито въпроса защо Гибсън не е написал в скрипта за филма следните думи, които да бъдат казани от Исус на кръста: "Не мразете еврейския народ"!

--------------------

Abra macabra, baby!
------------
Why is the rum gone?

+Quote Post
sgoh
коментар Feb 9 2008, 08:15 PM
Коментар #2540

Метъл

Коментари: 1257
Регистриран: 25-January 07
Град: Ъуей фром дъ биг шит ривър
Потребител N: 1800

Цитат(lodborg @ Feb 9 2008, 08:08 PM) *
Църквата няма нищо против филма.

Бе и те бучаха, ама айде smile.gif

--------------------
Live forever or die in the attempt

+Quote Post
onnellinen
коментар Feb 9 2008, 08:42 PM
Коментар #2541

Хър-мър

Коментари: 1862
Регистриран: 27-April 05
Град: БГ
Потребител N: 798

Бучаха, защото последните няколко години станаха много модни изумителните разкрития за небожествеността на Исус, а около него все пак се гради цялата църква. След като който трябва е изгледал филма и са видели стриктното придържане към Библията, бученето престана.

--------------------
Смешка. Направо да умреш от гъдел ;)

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Feb 9 2008, 11:17 PM
Коментар #2542

Метъл

Тъкмо гледах и аз Into the Wild. Не ме впечатли чак толкова много, както други хора, чиито мнения чета, на моменти даже ми дойде и малко неубедително, но като цяло ми хареса. Малко ме подразниха разните нестандартни включвания и режисьорски похвати. Очаквах да е и по-наивен, че така си и вървеше, но действието ме опроверга, може би това е била и целта. Все пак хубав филм.

+Quote Post
Mer De Noms
коментар Feb 9 2008, 11:21 PM
Коментар #2543

Прослушващ метъл
**

Коментари: 80
Регистриран: 19-January 08
Град: Пловдив
Потребител N: 2547

Препоръчаха ми "Извора на живота", иначе казано "The Fountain". Някой ако го е гледал да каже заслужава ли си да го свалям и изобщо за какво иде реч..

+Quote Post
Rodd1ck
коментар Feb 9 2008, 11:33 PM
Коментар #2544

Метъл

^Добра визия и добра музика, другото е малко по-относително за определяне. Имам познат, на който му е един от любимите филми, а брат ми например го определи за "супер тъп". На мен не ми направи много силно впечатление, очаквах повече, ще го гледам все пак отново.

+Quote Post
Lanfear
коментар Feb 9 2008, 11:59 PM
Коментар #2545

Forsaken

^^ Мен лично ме депресира...тъжен ми беше. Според мен си заслужава да се изгледа - впечатли ме. Натоварващ е /лично за мен беше/. Мисля че няма човек тук който да се наеме да каже ДА или НЕ относно точно този филм. Странен е доста... и както Rodd1ck каза по-горе - или ще ти хареса или ще го сметнеш за мега тъп. smile.gif

--------------------

+Quote Post
usmif
коментар Feb 10 2008, 11:40 AM
Коментар #2546

just a dreamer

Коментари: 679
Регистриран: 18-September 06
Град: ...в облаците...
Потребител N: 1574

^^^На мен ми трябваха няколко гледания, за да го схвана ... Страхотен филм, наистина!

--------------------
Вървях, както понякога ми се присънва в нощните сънища: крача и раздавам наляво и надясно щастие. На всички, без никой да остане пренебрегнат!

+Quote Post
blue_eyes_
коментар Feb 10 2008, 08:19 PM
Коментар #2547

Eyes Of The World

Коментари: 1666
Регистриран: 27-September 06
Град: Plovdiv
Потребител N: 1594

Гледах “Gabriel” - eдин доста интересен като идея филм. Представящ историята за борбата между архангелите и слугите на дявола. Ако гледате трейлъра ще останете с впечатлението, че става въпрос за поредния бозлив екшън, но всъщност не е. Поне за мен е доста по-дълбок - падението, борбата, предателството, любовта, братоубийството, саможертвата, все такива вечни теми. Преплетени по брутален на моменти начин. Много интересни режисьорски решения, въпреки че на моменти ефектите са вече изтъркани и представени по доста евтин начин. На мен особено ми допадна мрачното, готическо усещане в целия филм, което пък може да не се нрави на някой хора. rolleyes.gif

--------------------

KURO means 'black' in Japanese. But not just any black. Perfect black. To understand why black is so important, experience it for yourself...

+Quote Post
Beerzebub
коментар Feb 10 2008, 09:44 PM
Коментар #2548

Da schlägt es links

Коментари: 3756
Регистриран: 17-January 03
Потребител N: 8

Цитат(onnellinen @ Feb 8 2008, 07:56 PM) *
"Sweeney Todd - The Demon barber of Fleet Street"

Вчера го гледах в Арена. Ебати мега-якия филм!!!

--------------------
meh.

+Quote Post
RazorJack
коментар Feb 10 2008, 10:11 PM
Коментар #2549

The Conqueror I Be

Коментари: 1797
Регистриран: 17-January 03
Град: 127.0.0.1
Потребител N: 10

дано.
ще го дръпна че няма кво да гледам.

току що едвам изтърпях първият диск от The Golden Compass ... и ме налегна мъка и отчаяние. suicide.gif как все избирам най наивните и малоумн филми да изтегля това не мога да разбера. no.gif

--------------------
The day Microsoft makes something that doesn't suck is probably the day they start making vacuum cleaners.

+Quote Post
Lanfear
коментар Feb 10 2008, 11:51 PM
Коментар #2550

Forsaken

RazorJack като стана дума за Златния Компас...аз нарочно отидох на кино да го гледам. Ако го бях гледала в нас нямаше изобщо сигурно да ми хареса. Страхотни ефекти има а и аз го гледах непредубедено и някои моменти ми допаднаха - забавлявах се. Харесаха ми демончетата smile.gif
Иначе Суини Тод е зверска бруталия...
Между другото ако някой е пропуснал A Good Year с Ръсел Кроу да гледа - хубав филм според мен!

--------------------

+Quote Post

153 страници V  « < 83 84 85 86 87 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 потребител(и) четат тази тема (1 гости и 0 скрити)
0 Потребител(и):

Олекотена версия Час: 21st June 2025 - 10:31 PM