![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Мхм, а на въпроса защо - ми различни под-стилове на пауър метъла.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Това е ясно. Повечето от групите, които изброих са или частично пауър или почти не са. Но смятам, че звученето им би се харесало на човек, който току-що е оценил Найтфола.
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Деградиращ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 2189 Регистриран: 28-November 07 Град: Казанлък Потребител N: 2450 ![]() |
Леко, че си представих Ската като изпращял фен на Рапсоди
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Еми... не. Сори, ама не е така. Целият пауър метъл е базиран на акордови прогресии, по които китарите правят своите партии - понякога рифовката е по-отчетлива, понякога не толкова, но това не доближава този стил кой знае колко повече до рока. Рокът работи с акорди и върху тези акорди може да градиш мелодии, но всичко е подчинено на дадената прогресия. Метълът работи с рифове, изградени не върху някоя прогресия, а върху гама (блус скАлата, хармоничен минор, хроматичната гама, ала-бала...). Сравни рифовете в http://www.youtube.com/watch?v=qbmWs6Jf5dc с тези в http://www.youtube.com/watch?v=ZwxYmbGiVR8 Както и да е, мерси за препоръките. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
О, приятелю, аз перфектно разбрах мисълта ти. Ще се абстрахирам от това, че за да ми демонстрираш как работи рока ми даваш пънк песен и ще се похваля, че когато бях на 13 прекарвах дни и нощи в това да разучавам точно тези две песни, които ми показваш.
Позволи ми да ти обясня, че точно пънкът пък е основна инспирация за допълнителното орифляване на хеви метъла и превръщането му в траш. А ако искаш да знаеш от къде идва пауър метълът, което май беше и основния въпрос, то би следвало да погледнеш в корените на спийд метъла. Когато го направиш, ще откриеш колко много той е учил от рока (само чуй първите неща на Куийн), а и колко по-различен всъщност е. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 506 Регистриран: 3-January 07 Потребител N: 1766 ![]() |
Колкото и групи да чуя, за мен Kamelot си остават най-любимите! Не музика, а магия!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Аз да си кажа, че новият Conquest ме зарадва изключително!
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
+1 за Conquest. Отново са записали много свеж и запомнящ се албум - глътка свеж въздух на фона на относителната скука в пауър метъла напоследък. Финландският привкус си присъства и поне за мен в някаква степен точно той ги прави толкова приятни. Въобще, твърде качествена банда!
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
може да го чуя.
аз си припомням легендата за дълбай-кост, че от много време не съм го пускал. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Дълбай-кост въобще си е Величие. Не, че силата е толкова в цялата история, но е адски изпипан, припомнях си го миналата седмица и аз. Интрото, преходите, Ланс, любимите "She Who Summoned Me" + "Ancient Words Within", че и японската добавка с бонус инструментала - нищо излишно и всичко на шест. Нямат слабо, а по този повод очаквам един от най-силните албуми догодина да дойде тъкмо от техните резерви.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 421 Регистриран: 27-January 09 Град: _)_ Потребител N: 3232 ![]() |
Пауър метъла е най-великия стил метъл на всички времена!Който не слуша пауър метъл да умре в лайна
![]() |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
k.
Пауър метъла ми е скучен. Повечето групи си приличат. Иначе слушам Хамърфал, Лука Турили, Дарк Муур и там... ддз. Нещо си. Не е лош стила иначе. Но не ми и харесва толкова. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28395 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Infinity Overture общо взето ме разочароваха. Големи имена, големи очаквания, но резултатът се е получил леко постен. Опитали са се да направят по-скоро нещо в духа на Aina и Missa Mercuria, вместо стопроцентов пауър метъл албум, което не ме радва толкова. Е, поне Sascha и Miro са свършили перфектна работа с продукцията.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Как така никой не спомена новия албум на Brainstorm? Немците продължават да къртят стабилно, никакви компромиси.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Писахме, бре. Може просто да е било в други теми, но помня, че коментирах с някого уж.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Пауър метъла ми е скучен. Повечето групи си приличат. Както е във всеки друг стил. ![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Да си кажа за новия концептуален албум на Crystallion - много е сполучлив! Но те по начало са си добра банда, така че не е изненадващо.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
"...I dooon't feeear Weeellington..."
![]() ![]() ![]() |
|
|
Гост Void KD (гост) |
![]()
Коментар
|
Гост ![]() |
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
Да си кажа за новия концептуален албум на Crystallion - много е сполучлив! Но те по начало са си добра банда, така че не е изненадващо. ![]() +1! Открих ги с "Hattin", но "Hundred Days" май е още по-добър. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Да, новия Crуstallion е много добър, но са понамалили темпото. Щеше ми се песните да са малко по-бързи, поне някои от тях. Но пък са хубави наистина, което пък е най-важното в случая
![]() Хора, тук някой слушал ли е Arryan Path? Кипърци са и свирят епичен хеви/пауър метъл. Имат само един албум, в който има някои добри попадения. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
^ Чух ги тези юнаци, но нещо не ми допаднаха особено, малко аматьорски звучат. А гръцкият пауър по правило е добър...
Иначе последните седмици се слушат много Angra тук - в очакване на новия, разибра се. ![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Hero Of Sand ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 760 Регистриран: 20-June 07 Град: у нас Потребител N: 2153 ![]() |
^ Angra много за !
Avantasia също толкова за! ![]() -------------------- Всеки мой път тръгва от сърцето ми.
В търсене на пътя се загубих. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
В един ден лийкнаха новият Dream Evil, който ме отегчи някъде около третата песен, и новият GAMMMMMMMMMMA RAY, който до третата песен някъде вече беше осмислил факта, че изобщо се надигнах от леглото тая сутрин. Жалко, че Gamma-та е с някакво отвратително качество.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Dream Evil-a е доста хм... невзрачен.
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
На мен и двата ми харесаха.
Dream Evil не показват нищо ново - нито пък създават най-добрия си албум,но албумчето си е приятно. Gamma Ray пък дотук ми харесва много - може би като се появи с по-добро качество ще го оценя още повече. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Ще изчакам малко да излезе с хубаво качество преди да нарека новата Gamma най-слабата Gamma излизала някога в историята. Но, както се оказва, дори и най-слабата Gamma в историята е страшно як пауър албум.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз съм влюбен в новия Dream Evil. Абсолютен култ, според мен!
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Приятно албумче са спретнали Nordstrom и компания, но и този път остават далеч от класата на първите два (особено дебюта).
Gamma Ray не посмях да го дръпна, ще изчакам по-приличен рип. -------------------- We live to fight the hand of doom,
|
|
![]()
Коментар
|
|
Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1206 Регистриран: 28-January 09 Потребител N: 3233 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 7th September 2025 - 05:29 PM |