![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Тази седмица нещо наизлизаха един куп пауър албуми. В момента присърце ми е новият Freedom Call, който, учудващо, много учудващо, ми харесва. Пак е захаросан до побъркване, но след леко дразнещото откриващо парче тавата се развива по доста приятен начин. Определено най-доброто, което са издавали от Кристалната Империя насам. То не че това е някакво голямо постижение, де...
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
Аз за ФК казах вече каквото имах да казвам, хаха. Но пък новата Гама, не мога да преценя дали просто аз съм адски пристрастена към тази банда или албумът е много готин! Защото ако трябва да призная, и той не е кой знае колко революцинен, ама то и няма нужда да бъде. Но, каквато и да е причината, не мога да спра да го слушам!
![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Присъединявам се към мнението на Венци за Freedom Call. Бях ги отписал тотално, но този път са изкарали много приятен албум. Носи нещо от епичното, завладяващо настроение на ранните им неща, а това за мен винаги е било най-ценното в тази банда.
Също ми се ще да обърна внимание на новия Winter's Verge, които открих покрай концерта на Stratovarius. Много смислен и изпипан пауър метъл има в "Tales Of Tragedy"! -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 392 Регистриран: 4-September 08 Потребител N: 2968 ![]() |
Няма ли някой да похвали и албума на Orden Ogan,които направиха може би един от най-смислените power метъл албуми засега тази година. Иначе Freedom Call-а не е лош, но нещо му трябва още... Winter's Verge разбива...
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
Ах, какви неща се случват само за няколко дни...
Freedom Call-ът определено ми допадна много. Някак по-обмислено ми звучи от предния. Не че не харесвах и него де, но нали трябва да сме трю. Сега остава да чуя и Gamma-та. -------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
^^ Същото, Orden Ogan са дръпнали много жестоко напред. Доста повече са наблегнали на пауъра този път, фолк мотивите са изчистени на макс, но не пречи. Въобще нямам критика към "Easton Hope", абсолютно задължителен албум!!!
На Winter's Verge им се кефя още от едно време, но "Tales of Tragedy" определено надмина очакванията ми. Всъщност като нищо може да ми стане и по-любим от "Eternal Damnation", а той си е страшен дебют. Freedom Call са ми много на кантар с новата тава. Спор няма, че е по-добър от предшественика си, има си разните добри страни, не е скучен (поне до един момент), но често ми идва точно захаросан, както каза Венци. Не е лош като за опит за измъкване от кашата, която сами си забъркаха с "Dimensions", обаче. Толкоз от мен, чакам Gamma Ray и Excalion със сносно качество, пък ще видим. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
Dream Evil - In The Night
![]() Freedom Call - Legend of the Shadowking ![]() Gamma Ray - To The Metal ![]() Winter's Verge - Tales Of Tragedy ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Фрийдъм кола бива, да. Ама ми е прекалено сладникав дори и предвид дръпването след последния УЖАС.
Гама рей е супер. Едноименното парче ми звучи леко Judas/Manowar-ско, ама с типичните Гама рейщини се е получило супер. Усещам леки Куиин влияния в албума на дадени моменти, което също много ми се нрави. 'Rise' ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() virtual sentinel ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 692 Регистриран: 28-February 08 Град: София Потребител N: 2612 ![]() |
^
Като се заслушат текстовете, 80-ташките препратки на Гамата към Джудас, Куин и т.н. са нарочно търсен ефект. Чета тук, на повечето албумът се харесва, обаче на мен нещо ми доскучава, не знам защо така. Съгласна съм, че на Фрийдъм Кол е понапудрен, обаче ме радва повече. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Condemned to Hell ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 2377 Регистриран: 13-June 04 Потребител N: 519 ![]() |
^^При Гама Рей винаги е имало препратки към Куийн, затова недоволствах, че научиха по-младите банди и те да си щипват. Защото ако при Гама звучат чаровно, при разните епигончета е трагично.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 4948 Регистриран: 4-July 03 Град: София Потребител N: 188 ![]() |
И Рейдж... еба ти пауър метълските дни!
-------------------- Come with me tonight tell me how it feels to be alive |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Новият на Фрийдъмите е много добър. Само ако последнияте две песни ги нямаше (особени последната, която никак, ама никак не ми се вързва с останалите), албумът за мен щеше да е почти перфектен.
Прави ми впечетление, че на няколко места Крис Бей пее бая ниско. Станал е доста по-разнообразен певец, което е много добре. Under the Sign Of The Moon си е направо готик парче. Страшен албум. Абе незнам дали е по-добър от първите им три албума, но определено не е крачка назад. Аз съм адски доволен от албума. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Бря бря бра, това Winter's Verge е много яко! Мерси, че го нахвалихте и ме накарахте да го чуя!
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Orden Ogan също ми харесаха, особено някои песни.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 219 Регистриран: 8-November 07 Потребител N: 2415 ![]() |
Това си е най-добрия стил в хеви метъла, а и всъщност най-добрия стил/жанр изобщо! Трябва да се отбележи, че последните 3 години наизлизаха доста нови албуми. Някои, от които доста добри. Мен лично новият албум на Фрийдъм Кол направо ме взриви, това е най-оригиналния им и разнообразен албум досега.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
^ Точно новият Freedom Call е трудно да бъде наречен "най-оригиналния и разнообразен" в дискографията им (най-малкото защото съществува един "Stairway To Fairyland"). Общо взето си следват старата пост-Helloween схема и в "Legend of the Shadowking", но поне са се постарали този път.
-------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Рицар на върховен дом Сянка ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 13162 Регистриран: 26-November 05 Град: София Потребител N: 1041 ![]() |
Абсолютно, ама то в сравнение с предишния им на Фрийдъм си е направо пауър метълски опус
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 219 Регистриран: 8-November 07 Потребител N: 2415 ![]() |
^ Точно новият Freedom Call е трудно да бъде наречен "най-оригиналния и разнообразен" в дискографията им (най-малкото защото съществува един "Stairway To Fairyland"). Общо взето си следват старата пост-Helloween схема и в "Legend of the Shadowking", но поне са се постарали този път. Стига бе? Серизно ли имали, еее добре, че ми каза... ![]() -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Просветен ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 311 Регистриран: 22-August 05 Град: The Enchanted Lands Потребител N: 908 ![]() |
Хора, слушали ли сте украинската група Sunrise?
Свирят мелодичен пауър. Горещо ги препоръчвам на всички фенове на Соната и Страто. Те според мен са взели най-доброто от двете групи и са изковали един превъзходен мелоди пауър албумец като по учебник (за новия става авъпрос). Певецът им има добър глас, а песните са доста зарибяващи като цяло. На мен този албум ми хареса дори повече от новия на Фрийдъм. Налазвайте ги, ако вече не сте го направили ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() warrior princess ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3813 Регистриран: 1-May 06 Град: София Потребител N: 1323 ![]() |
^ Добро албумче е "Trust Your Soul"! Пауър сцената в този регион (Русия, Беларус, Украйна) си е много силна по принцип.
![]() -------------------- Rage of the winter mould the horizon,
cover the mountains, forest and lakes Rage of the winter - magical wonder, enchanted fury, majestic force... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Днес попаднах на дебютния Sinbreed - записали са нещо доста смислено. Пауър метъл в добрите немски традиции със съвсем лек хард рок привкус за разнообразие. Цък.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 57 Регистриран: 17-February 10 Потребител N: 3740 ![]() |
Чуите Dark Moor много са яки струва си да се чуят
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Супер е, че слушаш толкова неизвестни банди. Сигурен съм, че никой тук не е чувал Dark Moor и се присъединявам към призива ти
![]() -------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
^ *кашлюк-кашлюк*
![]() Tarot е един от любимите ми албуми, а и честно казано не мисля, че са безизвестни. Поне аз познавам прилична бройка хора, които им се кефят. -------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Как, супер ъндърграунд са... (явно не мога да съм ироничен).
-------------------- Historia vitae magistra
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Глава на монархията ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1016 Регистриран: 17-October 07 Град: Вятър ме вее на бял кон... Потребител N: 2375 ![]() |
*Facepalm* Грешката е моя :Р
-------------------- I may be bad, but I'm perfectly good at it |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Дългоочакваният Wuthering Heights е доста стабилен!
![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Wuthering Heights-ът е вълшебен!
|
|
![]()
Коментар
|
|
Както всичките им досегашни неща.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
При мен е обратното - "The Shadow Cabinet" е следван от "Far From the Madding Crowd", но при бандата поне важи с пълна сила това, че дори и да не издадат нещо с подобна сила, то пак ти се настанява трайно под кожата. Страшна музика, чудесни мелодични преходи както винаги, вокалите предлагам въобще да не ги коментираме...
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 16th July 2025 - 07:25 PM |