![]() |
Здравейте ( Вход | Регистрация )
![]() ![]() |
![]() |
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Би ли дал някакъв линк към Epysode, защото рецензията ти ми се стори много интересна и искам да ги чуя.
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() PAIN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1750 Регистриран: 21-April 06 Град: Пловдив Потребител N: 1302 ![]() |
Благодаря ти.
![]() -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() analizator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3004 Регистриран: 1-April 08 Град: WorthlessPieceofShitVille, Population:You Потребител N: 2681 ![]() |
Аз па се кефя, като в тракерите (в Рокбокса де) в първата колонка пише Power, а под името на групата - powerviolence, аахаха.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Epysode изкараха готин албум с впечатляващи вокални изпълнения, придружени от много вървежни инструментали като за прог/пауър, че и концепцията е занимателна. Като цяло обаче годината продължава да ми се струва адски постна за стила с някои изключения в лицето на Rhapsody, BloodBound и Dreamtale за сметка на средняшки записи като последния Powerwolf. Ще обърна внимание на Morton, които Венци е похвалил. Ако не, оставам с надеждите за Mystic Prophecy с техните спийд залитания и една ударна доза флауъризъм от Dragonland.
![]() edit: Новият Brainstorm също не е никак лош, остава да се появи с по-прилично звуково качество. Искрено се надявам продукцията да не е толкова омазана. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Keep trekking ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1495 Регистриран: 20-May 09 Град: София Потребител N: 3419 ![]() |
Не знам дали е точно за тази тема, но скоро си дръпнах новия албум на Charred Walls of the Damned и доста ми хареса. Има много мощ в него, както и в предишния. Все пак Steve DiGiorgio, Richard Christy и Тим Рипър...
-------------------- Каквото посееш, това ще пожънеш.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Oryctolagus Cuniculus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Metal World Conclave Коментари: 7672 Регистриран: 10-January 06 Град: София Потребител N: 1112 ![]() |
Dragonland
Другата приятна изненада е третият запис на пауър прогресарите Theocracy - сигурно най-мелодичната им и хитова творба, с която бележат огромен напредък в рамките на едва три албума. Далеч не на последно място са Iron Savior с техния "The Landing" - пример за чудесен микс от пауър, хеви и хард рок. Явно трябваше да дойде края на годината, за да може нещо по-сериозно да ми грабне ухото в този стил. ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() I, Voyager ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Модератори Коментари: 7649 Регистриран: 24-September 06 Град: Карлсруе, София... където и да е Потребител N: 1587 ![]() |
Brainstorm-ът, както отбеляза Дил, е много качествен. Звучат си отново като Brainstorm, сиреч като стегнатата пауър/хеви формация, която си има точно обособено лице и стил. "Memorial Roots" беше също съвсем приятен запис, но с него се опитваха да правят неща, които сякаш не им бяха присъщи. Отделно, че самият звук не ми беше присърце с тия изнесени на преден план барабани, биещи странно. Но "On the Spur of the Moment" е прекрасен, има два-три убийствени хита, останалото е страшно яки песни стабилно над средното ниво. Само двата "сингъла" (да ги наречем) или двете песни, които лийкнаха първи, нещо не ме впечатляват особено. Оставам много доволен, но с едно на ум, че искам още по-силно представяне от тях, защото май от цялата им дискография само "Memorial Roots" ми харесва по-малко.
Charred Walls of the Damned-ът също е добър, но трябва да го повъртя още. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
абе
понеже сте специалисти Освен The Hall of the Olden Dreams, Legendary Tales и Nightfall in Middle-Earth какъв е "канона" в европалара?? Също US пауъра доколко е отделен стил щото примерно едни Omen и Jag Panzer къртят? Примерно Manilla Road спадат ли и те към него? Ранни Маньовар? -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Двата "Keeper"-а на Helloween се цитират отвсякъде като начало на този пауър. Като останем на вълна Kai Hansen - Gamma Ray с "Land of the Free". Първите на Angra, особено "Angels Cry" е много тачен, на мен следващите са ми по-любими. Още по-нататък пък изкараха "Temple of Shadows", който беше страшно обсъждан по онова време, много погледи привлече.
Много хора се кълнат в трите албума на Stratovarius от "Visions" нататък, които и аз считам за едни от най-задължителните в стила, но лично моят най-любим Strato е един албум по-рано - "Episode". По-евро от Stratovarius са малко. Старият американски пауър просто звучи по друг начин, забелязал си. Не го казвам пренебрежително, просто отбелязвам, че разликата наистина си я има. Повечето групи, които имат това звучене, са от 80-те, европауърът с малки изключения е от средата на 90-те нагоре. Нормално е да има разлика. Доколко е съвсем отделен стил, не мога да кажа. Преди няколко седмици се бях присетил за стари американски банди, между другото, погледни в края на предната страница на тая тема. За Manowar - винаги съм гледал на тях като на хеви банда, не пауър, но въпрос на гледна точка. Manilla също имат бая хеви за мен, но пък са от тоя период с другите американски пауър банди, нещо по средата е, не знам. Btw, Dark Moor са много добра банда (албумите с Elisa, след това не ми понасят изобщо), но съвсем не бих казал, че са от големите имена в стила. Но пък ми напомниха току що за Nocturnal Rites - пробвай "Shadowland". Не че имат нещо общо с Dark Moor, де, пък и май не питаш за такива по-безисвестни банди, но изведнъж се присетих за тях и ми се прииска да ги напиша, не знам що. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Btw, Dark Moor са много добра банда (албумите с Elisa, след това не ми понасят изобщо), но съвсем не бих казал, че са от големите имена в стила. Но пък ми напомниха току що за Nocturnal Rites - пробвай "Shadowland". Не че имат нещо общо с Dark Moor, де, пък и май не питаш за такива по-безисвестни банди, но изведнъж се присетих за тях и ми се прииска да ги напиша, не знам що. Много добро предложение, към което бих добавил и старите албуми на Falconer. И комай всичко на Heavenly. В дебюта на Timeless Miracle също могат да се чуят интересни неща. Иначе Edguy до "Hellfire Club" (включително) са си задължителни, както и първите два на Avantasia. Ако пък си склонен да пробваш една банда, която не влиза точно в "канона", но внася много оригиналност в разискваната европауър сцена, чуй Rage - имат от всичко по много. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Поетично бездушен ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Приятели Коментари: 6131 Регистриран: 8-October 03 Град: Русе / Велико Търново Потребител N: 295 ![]() |
Charred Walls of the Damned просто ме отвяха... не съм очаквал друго, де, Тим Оуенс е велик, а като е и в такава компания... лелеееееееее!
-------------------- Historia vitae magistra
Historiam nescire, hoc semper puerum esse. Защото ние се нуждаем от последните 5000 години, за да можем да преживеем що-годе спокойно следващите сто. |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Убедил съм се, че Scanner са задължителна банда в този стил. Нямам youtube (а и какъвто и да било друг стриймър в офиса), така че ---> http://www.metal-archives.com/bands/Scanner/267
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
^Много любима група. В тази тема мога спокойно да служа и двата най-добри албума на RIOT, Thundersteel и The Privilege of Power.
Поздрав за всички фенове на групата. -------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 813 Регистриран: 19-June 08 Град: Хисаря Потребител N: 2808 ![]() |
Двата "Keeper"-а на Helloween се цитират отвсякъде като начало на този пауър. Че кое му е пауъра в тези албуми, това си е чист мелоди хеви метал, то през 80 по принцип пауър метъл, нет, заражда се по късно през 90 като изменена форма на класическия хеви метъл ,абе фалшива работа ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Balance Guardian ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Админ Коментари: 28394 Регистриран: 12-January 03 Град: София Потребител N: 3 ![]() |
Напоследък две банди ми направиха много силно впечатление:
Ancient Bards - класическият италиански фентъзи пауър, реализиран с много музикантщина и идеи. Известни Rhapsody влияния + приятен женски вокал, въобще win отвсякъде. Arrayan Path - някакви ъндърграунд пичове от Кипър, умерено симфонични и с едва загатнат прог уклон ала Kamelot. Много запомняща се музика правят, от един месец не мога да спра да слушам последния албум. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
Аз ще отбележа новата тава на украинците Conquest - досега не са ме разочаровали, не го и направиха с четвъртия си албум. Значително са понамалили Страто влиянията, заради които се влюбих в "Empire", но се справят не по-зле и с една идея по-лична музика. И то много мелодична такава, както си трябва.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1366 Регистриран: 13-June 10 Град: София Потребител N: 3861 ![]() |
Интересна находка в жанра (макар и не чист пауър) са Chinchilla:
http://www.youtube.com/watch?v=-pxl03dwAWQ Нямат слаб албум за мен. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Крайно скучен нов Dark Empire. Безцелни вокални партии и хаотично композиране. Малкото полъх на идеи към средата на албума и приятните сола не компенсират по никакъв начин загубата на Jens Carlsson. "From Refuge to Ruin" не се доближава дори и малко до страхотните предни две тави.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Новият Primal Fear не можа да ме впечатли достатъчно. Хубав албум, правилното звучене и усещане, завръщат се към по-стария стил - изобщо все положителни неща мога да изреждам, но се съмнявам да въртя"Unbreakable" толкова колкото "16.6". Соловият на Scheepers, между другото, беше с една идея по-хващащ.
Новият Pharaoh иначе е страшно як - препоръчвам ГОРЕЩО за почитателите на стария американски пауър. -------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Pharaoh е сила, да.
![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Що не го намирам никъде новия DragonForce?
-------------------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() метъл ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 3123 Регистриран: 8-October 05 Потребител N: 963 ![]() |
Защото никъде не е изтекъл още.
![]() -------------------- We live to fight the hand of doom,
We got the pride to strike a fool, Vain glory be my wicked guide... |
|
|
![]()
Коментар
|
|
новият DragonForce също е стабилен; Marc Hudson си изигра ролята прекрасно, поскъсили са композициите, вкарали са една идея по-свеж звук... чудничко. Наистина много добро попадение е новият вокалист, поне на запис по нищо не отстъпва на ZP Theart. Иначе много съсредоточен, но и разнообразен албум, с всяко слушане ме грабва все повече. Като че ли няма толкова изобилно солиране този път, но пък парчетата са страшно запомнящи се. DragonForce си го могат и това е. -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прогресиращ ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 794 Регистриран: 11-March 07 Потребител N: 1949 ![]() |
http://www.youtube.com/watch?v=BwZll6Orib4...feature=related
Да побутнем малко. Това си заслужава слушането. Три албума. -------------------- "...Ако не беше ти(спрямо това, което търся тук) щях да си изляза от този форум, който въпреки стойностите си, щеше да бъде безполезен за целите ми."- nikoi ... Птицата ще лети и в катрана, дирейки небето си/ небето ни, което е нейното Всичко! / Неизвестното крие в себе си сбор от предположения, чиято вероятност на сбъдване е правопропорционална на нашите очаквания за обратното.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() LEEEEEEROOOOOOOY JEEEEENKINS ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 1392 Регистриран: 19-March 09 Потребител N: 3321 ![]() |
Я кажете нещо отявлено диабетично и 'сиреняво', че в последно време става голяма забава с боклуци като Power Quest и Freedom Call. Нещо от тоя сорт. Само да има прихватничави припеви и мелодийки тип нинтендо игра.
-------------------- |
|
|
![]()
Коментар
|
|
Пробвай с Heavenly, Dreamtale, Dragonland, Nocturnal Rites, Iron Fire, Olympos Mons... Единственият албум на Timeless Miracle също.
![]() -------------------- Great holes secretly are digged where earth's pores ought to suffice, and things have learnt to walk that ought to crawl.
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 122 Регистриран: 17-July 11 Град: Добрич Потребител N: 4127 ![]() |
Какво имаше в първия линк? Вече не работи. Аз бих препоръчал ТОВА. Тази песен все още ме кара да настръхвам, макар и да съм я слушал н'ам си колко пъти!
-------------------- Не всичко, което има бузи е лице!
|
|
|
![]()
Коментар
|
|
![]() Прослушващ метъл ![]() ![]() Група: Потребители Коментари: 140 Регистриран: 15-August 11 Потребител N: 4143 ![]() |
ReinXeed
|
|
|
![]() ![]() |
Олекотена версия | Час: 18th July 2025 - 08:35 AM |